Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Füstgép építése házilag

Témaindító: 021, idő: Dec 7, 2005
Lapozás: OK   19 / 40
(#) DB Thündér hozzászólása Ápr 1, 2010 /

Én elkészítettem a saját készítésű füstgépemet!
Működési elve:
Van egy fűtőszál ami rá van téve egy alu tálcára az felfűt ablakmosó motor a forró tálcára rányomja a folyadékot ami azonnal füsté válik hátul egy venti kinyomja az elején egy kisebb lyukon röviden ennyi csatoltam képeket meg linkelem a videót róla!
Várom a véleményeket!
Video: Video

Ezt a kettő képet már nem tudtam csatolni:
KÉP001
KÉP002
(#) Georgee válasza DB Thündér hozzászólására (») Ápr 2, 2010 /

Nem rossz elképzelés, egyedül a fa doboz nem tetszik, nehéz eldönteni, hogy a füstfolyadékból van a füst vagy a dobozból! Nem árt vigyázni vele, nehogy kigyulladjon.
(#) DB Thündér válasza Georgee hozzászólására (») Ápr 2, 2010 /

A fa tuti nem fog füstölni ugyanis alaposan be van pácolva vízüveggel! Így az se kigyulladni se füstölni nem fog
(#) tunya1717 hozzászólása Ápr 18, 2010 /

Azt szeretném megkérdezni hogy milyen anyagokból lehetne jó füstöt csinálni..olyat ami nem túl drága és megtartja az állagát hosszabb ideig...és nem káros..légyszi az arányokat írjátok oda
KÖSZI ELŐRE IS
(#) marci91 hozzászólása Ápr 18, 2010 /

Ez a glicerines oldat mennyire korrodálja mondjuk a vaslemezt? Csak mert nekem van egy vasalóm, aminek ugyebár vas talpa van és az a tervem, hogy arra közvetlenül ráheggesztek vaslemez darabokat és az a doboz lesz a kazán (a doboznak az alja a vasalótalp). Csak attól félek, hogy a vas hamar elkezd korrodálni, és esetleg a kilövőnyílás is eldugulhat, aztán pedig bumm... A rézlemez jobb megoldás lenne, viszont a réz dobozkát bonyolult lenne a talpra rögzíteni (hővezető paszta, pántolást stb). Van még egy ötletem is, ami szintén bonyolultabb de nem tudom még hogy mennyire lenne hiteles. Az úgy néz ki, hogy a vasalótalpat körbefalaznám vaslemezzel, ebbe szépen belehajtogatnák valamilyen vékony rézcsövet hosszan (egyik nyilásán az anyagot nyomnám be az ablakmosó szivattyúval szeleppel ellátva, másikon pedig a kimeneti lenne) , és feltölteném ólommal ezt a dobozkát. Szerintetek hogy érdemes? Maradni akarok mindenképp a vasalótalp megoldásánál, ugyanis a vasaló adott nekem, és könnyű a szabályozása és biztosan időtálló. Üdv!
(#) DB Thündér válasza marci91 hozzászólására (») Ápr 23, 2010 /

a vasalótalp lehet lassan adná át a hőt sz.tem!
A fűtőszálat rögzítsd a dobozba vagy valahogy vagy kívülről és akkor kívülről bevonod valami hőállóval ami kifelé nem engedi a hőt csak tartály belseje fele!
Bocs ha érthetetlenül írtam csak sietnem kellett!
(#) marci91 válasza hammer14 hozzászólására (») Máj 11, 2010 /

Szia!
Bocsi a zavarásért, csak olvastam a fórumon, hogy te már nagyon tapasztalt vagy a füstgép építés terén A következő napokban neki fogok látni én is egy komoly gép megépítésének. Lenne egy pár kérdésem, amikre nem tudom a választ és erre szeretnék kérni egy kis segítséget.
Először is a kazánról kérdeznék. A vasaló egy 1500W-os gépezet lecsupaszítva (csak talp fűtőszállal+szabályzó). Alumínium nem áll rendelkezésemre, tehát úgy csinálnám, hogy rézcsövet fektetnék a talpra, a vasalótalp szélére tennék ideiglenesen peremet és ezt felönteném ólommal. Csak azt nem tudom, hogy az ólom hozzátapad-e kellőképpen a talphoz, vagy még ezt az egészet muszály rácsavarozni öntés után?
Meg még a másik, hogy ilyen kicsi visszacsapó szelepet honnan illetve miből tudok szerezni? Valamint még annyit kérdeznék, hogy az ablakmosó szivattyú áramfelvétele kb mekkora? Hány amper lehet? A táp mérete miatt kéne.
Már amúgy tervben nagyon jól összeállt a gépezet, csak azt akarom hogy ilyen apróságokon ne bukjak vele Nagyon szépen köszönöm előre is a segítséget! Minden jót! üdv: Marci
(#) djgaby hozzászólása Júl 3, 2010 /

Sziasztok.
Adott egy MCcrypt füstgép 700w-os.
Az a gond vele, hogy a szivattyúja hangosan zúg, de látszólag nem szívja a folyadékot a kazánba.
Kitisztítottam a szivattyút és semmi dugulás nincs.
Szerintetek mi leheta gond? , mert ha simán a rézcsőbe öntök folyadékot és megy a kazánba akkor fújja kifelé rendesen....
Talán szivattyú csere ??
Nem lehet valami más szivattyúra cserélni ami szintén vizet szív ?
Előre is köszi!
(#) Sinike hozzászólása Júl 5, 2010 /

Hali skacok.

Nekem is elszállt az a hőkioldó bizti, meg akkor lehet, h a bimetál is.. Tudja valaki az értékeket? Segítség lenne.
Köszönöm.
(#) Sinike válasza Sinike hozzászólására (») Júl 6, 2010 /

Nos, le tudtam olvasni végül nagyítóval. A hőbizti 192oC-os, a bimetál pedig 208oC 16A. Csere mind2.
(#) Sinike hozzászólása Júl 6, 2010 /

Hali skacok!

Olvasgattam ezt a topicot, mert csinálni akartam egy füstgépet; aztán rákerestem a googliban, és találtam egy gyárit 3000-ért. Úgy voltam vele, ha nem is jó valami benne, a többi részét max tudom használni. De nincs komoly baja, csak kipurcant a bimetál és a hőbizti. Sikerült leolvasnom az értékeket; a hőbizti 192oC-os, a bimetál pedig 208oC-os. Ebből gondolom, h 200oC körül mehet a kazán, bár sok helyen 300-at írtak.
Mindegy, a kérdésem az lenne, hogy a boltban, ahol venném a bimetált, többféle értékű hőmérséklet kapcsolási tartományt sorolt fel, nekem a legkisebb kéne?
Köszi
(#) Sinike hozzászólása Júl 7, 2010 /

Hali.

Hol lehet egyáltalán ilyen bimetált kapni, sehol sincs 180oC feletti!!
H E L P !
(#) Little válasza Sinike hozzászólására (») Júl 7, 2010 /

Udv

Dehogynincs.. pl: Bővebben: Link
(#) Little válasza djgaby hozzászólására (») Júl 7, 2010 /

Udv

Ha membranos a szivattyu, akkor membran szakadas (elert a gumi) szokott gyakran elofordulni.

Nekem regi skoda 120L ablakmoso szivattyu ami bevalt (autobontobol).
(#) Georgee válasza Sinike hozzászólására (») Júl 7, 2010 /

Itt is találsz nekem ilyen van a gépben.
(#) Sinike válasza Little hozzászólására (») Júl 7, 2010 /

Köszi Little, ez tényleg jó, csak épp átvehető Lengyelországban Vagy épp kiszállítják pár héten belül 1400forintért
Tényleg nem gonoszkodni akarok, de 3-4ezret már nem ér egy ilyen (nekem), mert akkor inkább csinálok rá egy elektronikus vezérlést

Georgee, tényleg tehetek bele 250 fokosat, nem lesz égett a füst?
(#) Little válasza Sinike hozzászólására (») Júl 8, 2010 /

Ok. Nekem 3-5 nap alatt mindig megjott a csomagjuk (En alkatreszt max ebay vagy toluk tudok beszerezni.)

Vegignezted a HQ katalogusat? Van ott 200, 225 fokos termosztat is.
(#) Sinike válasza Little hozzászólására (») Júl 8, 2010 /

Igen, megnéztem, ma meg is veszem sztem. Csak azért kérdem a 250 fokot, mert a 200 és a 225-ösek csak 160 ill. 175 foknál kapcsolnak vissza; félő, hogy az meg már kevés lesz.. Nem?
(#) Little válasza Sinike hozzászólására (») Júl 8, 2010 /

Te irtad, hogy 208°-os volt benne gyarilag. Szoval, ha 200°-osat veszel, akkor vagy nem ugyanoda rakod vissza (kicsit a szelere), vagy egy nagyon vekony szigetelo lapot teszel a kazan, es a termosztat koze.
Amugy azt kell tudni pontosan milyen fustfolyadekot hasznalsz (abbol kiderulhet a forraspontja).
Ha jol emlekszem, nekem a termosztatom, 225°-ra volt beallitva nyitasra, es 195°-ra zarasra.
(#) Georgee válasza Little hozzászólására (») Júl 8, 2010 /

A gyárit sajnos már nem tudom, de próbáltam 220/190-es el is azzal is jól dolgozik, bár ha esik a hőmérséklet akkor már képes a folyadékot is kifúlyni a füst mellé.
(#) djgaby válasza Little hozzászólására (») Júl 8, 2010 /

Hello!
Igen, sajnos a szivattyú az ami tönkrement benne.
Autós szivattyúból mindegy milyet rakok bele ?
Mert gyárit nem akarok 4-5eFt-ért venni.
(#) Georgee válasza djgaby hozzászólására (») Júl 8, 2010 /

Lényegében mindegy milyet teszel bele, amire figyelni kell, hogy a cső passzos legyen a tankba (tömítés) illetve nem árt egy folytást építeni a szivattyú és a kazán közzé, bár ez attól függ mennyi folyadékot szállít a szivattyú!
(#) Little válasza djgaby hozzászólására (») Júl 8, 2010 /

Ahogy Georgee mondja. Az enyembe skoda-e van beteve, egy szeleppel, ami nem engedi a forro (de meg gozze nem valt) folyadekot a szivattyuba visszafolyni. Erdemes ilyen nagyobb teljesitmenyut beszerezni (az elso futsgepembe wartburg-e volt, a tartaly oldalaba epitett fajta. Azzal sok gondom volt.)
(#) djgaby válasza Little hozzászólására (») Júl 8, 2010 /

Nos nekem van itthon egy 2w-os kis szivattyú ami szívja a vizet viszont csak "köpködve" nyomja a füstöt és folyamat nyomja vissza a tartályba a forró folyadékot. Mivel lehetne ezt orvosolni ?
(#) marci91 hozzászólása Júl 8, 2010 /

Üdv! Korábban építettem egy jó kis kazánt a füstgéphez, hatásosnak tünt, a fűtőtest és a csőrendszer ólommal volt feltöltve. Viszont az ólom a lassú hűvezetés és a korai olvadás miatt nagyon sok gondot okozott. Szerintetek ha egy cekaszra rétekerek 5-6m rézcsövet, és ezt az egészet nagyon jól hőszigetelem, fog úgy működni? Az a baj, hogy az előző fűtőszál szétégett teljesen.
(#) Little válasza marci91 hozzászólására (») Júl 8, 2010 /

Ki kell probalni. Nekem nem valt be, ezert atepitettem.
Nalam a felallas: rez cso feltekerve 10cm atmerore, majd erre tekertem ra keramia gyongyokbe fuzott futoszalat.
Az egesznek lemezbol lett hajlitva egy henger, ket vegen lezarva, es samot homokkal ki lett ontve.
A kazan uveggyapottal lett leszigetelve a keszulekhaztol.
(#) Little válasza djgaby hozzászólására (») Júl 8, 2010 /

Egy szeleppel, ami nem engedi visszafolyni a szivattyuhoz a folyadekot.
Elkepzelheto hogy keves lesz oda (mert nagyobb nyomas alakul ki a forrasban levo fustfolyadeknal, mint amit a szivattyu elo tud allitani.)
Nincs keped rola?
(#) nor-el hozzászólása Júl 8, 2010 /

Nem ablakmosó szivattyú kell a füstgépbe hanem ilyen:

http://haztartasigep.vatera.hu/alkatreszek_hibas_keszulekek/ulka_sz...2.html

Ez van a kávéfőzőktől a takarítógépekig.
Na és persze a gyári füstgépekben is.
Szét kell nézni bizti van olcsóbb is.
(#) marci91 válasza Little hozzászólására (») Júl 8, 2010 /

Esetleg kép lenne róla? Érdekelne nagyon ez a megoldás. Vagy esetleg részletesebb leírás érdekelne. Nekem egy kb 5cm széles hengeres kerámiabetétes fűtőszálam van. Ebből akarom megcsinálni.
(#) Little válasza marci91 hozzászólására (») Júl 8, 2010 /

Kepet sajnos nem tudok mutatni, mert a gep otthon van.
Linkelj be kepet a futoszaladrol, mert igy csak hajszarito felere tudok gondolni.
Nekem csak az es ugy valt be, hogy ha rezcso spiral kore tekertem ("menet" a "menetbe") a futoszalat.
Következő: »»   19 / 40
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem