Fórum témák
» Több friss téma |
Sony DVP NS 36-os lejátszóm tápjában elszállt az IC .Szeretnám tudni a jelzését mert mint a képből az kiderül ovashatatlanná tette magát. Ha valakinek van ilyen készüléke megkérném hogy kukkantson bele.Kösz!!
Sziasztok
Az miért van, letöltöttem egy *.avi filmet, ami 4,6 Giga. (tudom, jó sok, de az Avatart nem érdemes agyon tömörítve nézni ![]() Kiírtam egy dvd-lemezre, ez idáig ok. Berakom a dvd játékosba, és nem tudja lejátszani. Holott röhögve viszi az avi-s filmeket. Nincs elég vas benne? Vagy mi a bánata? Üdv
Sziasztok.
Orion pr 2400 -as tápjában, az R315-ös jelű ellenállás elégett, milyet rakjak bele? És mitől égett el? Köszi: Lóri
Üdv!
Nem rég kaptam egy ORION HT 800HC házimozi tápot és rendbe szeretném rakni de egy kissé belekotortak. Kérdezném, hogy nincs-e valakinek ilyen tápról kapcsirajza vagy jó minőségű fotója, amin rendesen kilehet venni a nyékot és az alkatrész értékeket (szinkód, smdkód, stb...) Segítségetek, előre is köszönöm...
Szia!
Mi van az U1 IC-re írva? A vezérlő IC adatlapja alapján meg lehet határozni a körülötte lévő alkatrészek értékét.
Üdv!
Az ic UC3845AN... Én is próbáltam hasolló tápokat nézni más fórumokon de nem jártam sikerrel. Bár lehet, hogy nem jó helyen kerestem...???
Hiiiiiiiiiiii!.......... A nagy keresgetésbe, találtam egy olyan megállapítást az egyik fórumon, hogy az ORION-hoz csak japánba van kapcsolási rajz...
![]() ![]() Szegény szervizesek!!! Azért még nem adtam föl!!! :eplus2:
Pedig mennyire jók voltak azok a régi magyar orionok! Még szerviz anyag is volt hozzá.
Na, majd ehez is lesz egyszer...
A googlet én is használtam és végig is bogarásztam a kapcsolásokat. Viszont ezt a pdf-et nem láttam. Köszi a fáljt...
Sziasztok. Van egy dvdfelvevő tápegység,amiben egy csomó dolog tönkrement.Ic,zénerek.Mindent cseréltem újra,de a táp nem indul el,a stby-Led folyamatosan villog,és gyorsan.Ha az alaplapi csatlakozót lehúzom róla,akkor folyamatosan világít a led.Az alaplap tuti jó,mert egy másikban működött.Ha valaki adna tippet,hogy hol keressem a hibát,az jó lenne.Köszönöm előre is. Amiket jelöltem,azokat cseréltem,csak az opto használt,ebből kettő is volt itthon.
Szekunder oldali feszültségeket ellenőrizhetnéd , csatiknál a feliratok alapján . Segíthetne a további hibakeresésben .
Hali. Megméregetem őket,mert fejből felét elfelejtettem már.Azt tudom,hogy ,,F+" ,és ,,F-" ott gyanús,hogy -16V-ot mértem mindegyiknél...De megnézem a többit,és jelentkezem. Köszi.
A feszültségek a következők,minden csatlakozót rajta hagytam: -12->-11 +12->9.6 5->2.8 CTL->0.8 -24->-23 F- ->-17.3 F+ ->-16.8 Köszi!!
A +F /-F az biztos jó , mert az a kijelző fűtése .
Feszültségek nagyságát a feliratok alapján Te tudod ellenőrizni , hogy megfelelőek-e . Esetleg van olyan feszkó ami ingadozik ?
Üdv CHZ. A +F is jó?Mert az negatív feszt mutat,holott nem pozitívnak kéne lennie?Amúgy a többi úgy néz ki jó,kivéve a +12,és a +5 voltot,ami nagyon kevés,pláne a +5V.Hallani,hogy próbálkozik a táp indulni,mert csettegő hangot ad,de nem indul....
![]()
Szia !
Az jó , az a kijelző fűtés kivezetései . Viszont az 5V lényeges , cseréld ki az , az 5V és a 12V elkoit , esetleg a diódáit is nézd meg . A 68u 400V , biztos cserélve volt ? Még érdemes méregetni a táp primer oldalán lévő ellenállásokat is .
Szia. A puffert teljesen újra cseréltem,de csak 47u-t kaptam.Az ellenállásokra én is gondoltam,nem szakadtak,de az előzményekhez hozzá tartozik,hogy az IC 6os lába kirobbant a helyéről,és kikészült a két zéner is.Ezek tuti újak,a többit biztonságból cseréltem.Lehetséges,hogy az IC hibás lenne?Foggalmam sincs,hogyan tovább....
Hali!
A viper-ek szinte mind így mennek tönkre, hogy felrobban, mert benne van a teljesítménytranyó is, ami bezárlatosodik, és baromi nagy áram folyik rajta olyankor. A primér oldalon néhány diódát, és egy kis tranyót nem jelöltél be, azokat is cseréld, mert nem minden esetben mérhető, hogy rosszak, de terhelés alatt mégis szarakodnak. A szekunder többi elkót is érdemes lenne cserélni, kicsi esélyt adok, hogy az IC lenne rossz. A TL431-et hol vetted? Több selejtessel találkoztam már sajnos. Lehet kéne egy másik szérui, vagy tuti jó bontott. És a primér elkón a graezt után mekkora feszültséget mérsz?
Üdv!
Egy ELTA-8883-as asztali dvd lejátszó okoz fejtörést. Első hiba jelensége az volt, hogy a tálcát miután kiadta, szinte azzonnal vissza is húzta. Későbbiekben már a lemezeket sem ismerte fel, a forúmtémák olvasgatása után a tápon találáható összes kondit kicseréltem. S lőn csoda, a gép megjavult........kb~1 óráig. A filmeket nem folyamatosan játsza le hanem néha akadozva, szaggatva. Kikapcs pihi, majd újra az egész, hiba nem szűnt meg, már csak szaggatva játszik, az érdekes az, hogy a hangot folyamatosan játsza le, csak a kép darabos. A tápon az összes kimenetet megmértem, és a feltüntetett feszültségek is mind megvannak, és ráadásul nem is ingadoznak ![]() ![]()
Esetleg valaminek nem tetszik a hő? Vagyis valami melegszik és az befolyásolják a működést.
Vagy haldoklik a lézered.
Már próbáltam úgy is, hogy szétbontottam, de úgy néz ki nem hűtés gondja van. Ha a lézer döglik akkor meg kuka, de akkor a hangnak is akadnia kellene, hiszen az adatfolyam egy amit a korngról olvas.
Szia F-Yoci. Nos odáig jutottam,hogy a szekunder oldalon minden kondit kicseréltem,az opto helyett is másikat raktam bele,a TL-t is cseréltem (ez Sini-s volt),most HQ-s van benne,a tranyót a primer körben (mérve jó volt,2N5551) de kicseréltem,a diódák mérés szerint jók,valami REF104,meg 107,de ezeket nem ismerem,ha jó helyettük az 1N4007 ilyenem van,még ezeket kitudom cserélni.Ja,és még a Viper-t is kicseréltem,de a jelenség most sem változott.A stby led gyorsan villog,és nyekeg a trafó.A graetz után a fesz 298Volt.Most mi tévő legyek???
![]()
Üdv! Az 1N4007 valószínűleg nem lesz jó oda, valami nagyobb frekis kellene. A jelenség most olyan, mintha nem bírná a táp a terhelést, és folyton leállna, majd újraindulna... Próbáltad esetleg a készülék nélkül csak a tápot külön indítani? Mondjuk köss egy 6V os izzót az 5V-os diódára, úgy látod, megy-e stabilan.
Nem akarlak elkeseríteni, de sajnos volt már olyan is, hogy ezt a tápIC elégést megsínylete a trafó, és belül menetzárlatos lett... Igaz ritka eset, de előfordulhat... Ja, a szekunder diódákkal mi a helyzet? Azokat nem próbáltad cserélni? Akkor is produkálhat ilyent, ha valamelyik visszáramos...
Hi mindenkinek.
Probléma: Adott Lg ht502th-d0 típusú 5.1-es házimozi. A hangfalai működnek, a lemezeket látja, lejátsza, van kép, távirányító működik, csak hangot nem ad le. Egyik csatornán sem. Nem vagyok műszerész, de ha valaki tud segíteni, szájbarágósan le tudná írni, mit csináljak (javítsak,cseréljek) azt megköszönném. Leginkább a *****@vipmail.hu címen várnék infót, vagy privát üzenetben. Sürgős!!! ![]() Köszönöm, üdv.
Szia. A szekunder oldalon is mérve minden dióda jó,minden csatlakozót lehúzva az 5V az 4.9 üresjáratban,ez jó,terheltem egy 6V 2.4W zseblámpaégővel,a feszültség leesik kb.3V-ra,és vibrál az izzó.Elképzelhető,hogy a trafója kuka?Beszerezni lehetséges?Ennyi írás van rajta: BCK-02 1-1220-0079-0000
Kibabrál ez a táp velem nagyon ![]()
1N4007 dióda oda nem lesz jó . Kiforrasztva mérve jó .., akkor ne is cseréld az eredetiket . Minden diódát mérj át , primer oldalon is , (graetz kivételével )
Trafó nem lehet rossz , villám is ritkán nyírja ki .
Ellenőrizd a végfok tápját , 36V ha jól emlékszem .
De lehet beállítási hiba is .
Szia. Mindent mértem,szinte mindent kicseréltem már,átkondiztam,és a zseblámpa izzó is vibrál.Nem hajlandó indulni...Lövésem sincs...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |