Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi a segitcséget és bocsánat az irásért.
SZia ..utánna néztem,és a csomagolás alapján , sikerűlt megkapni ,az ic -ét a tápba MIP2e3d ,dip8 csomagolás
![]()
Sziasztok!
Van egy SELTRONIC DVD-023 lejátszóm. A tápja elszált. Kapcsolási rajz kellene, hogy az alkatrészek adatait megtudjam, mert rendesen elfüstölt és így nem látható szinte semmi jelzés. Ha valaki tud segiteni, nagyon megyköszönném.
Sziasztok, nekem most volt egy táp-javításom, banális hiba, az egyik 1N4148 volt elszállva, igaz, Alpha DVD-nél. De talán nem térnek el annyira ezek a tápok. Sima ellenállás/dióda mérővel mértem ki (olykor a mérést az egyik láb kiforr.val megismételve), és megtaláltam a hibát 20 perc alatt. Hátha ez segít másoknak is....
![]()
DVD táp: Szerintem 1A körüli, ami meghajtja a disk forgató motort, több nem kell....
(Apropó, miért van, hogy 768 függőleges felbontás nem elég a válasz küldéséhez, mert nem tudom megnyomni alul a küldést-t, át kell állítani 1080-ra a függőleges felbontást... és görgetősáv sincs... ![]() ![]() Másnál ez a nem probléma nem jelentkezik???
Esetleg csinálhatnánk egy "táp adatbázist", ha sokan lefotóznák a dvd-jük tápját (ha már úgyis nyitva van...) és melléirnák a pontos tipust, szerintem meglepődnénk, hogy milyen sok táp azonos.
Elég lenne a beült. oldalról kép, ha az ugyanaz, a fóliaoldal is stimmel vsznűleg. Mit szóltok? Ráadásul tudnánk cserélgetni is a táp-paneleket egymás közt...(ha már csak az jó... sok kidobott DVD-ben jó a táp) Küldök is egyet...Sajnos a pontosabb tipust nem tudom, mert már jav.után visszaadtam a tulajának.
Sziasztok! LG asztali DVD-m firmware frissítése közben elment az áram. Azóta nem lehet bekapcsolni. Ötlet v.kinek?
Üdv!
Van egy Orion DVD5000HC típusú lejátszóm. Elég érdekes dolgokat művel: Az alapprobléma az, hogy nagyon halk az összes audio kimenete (teljes hangerő mellett épphogy lehet hallani valamit). Szerelőhöz elvittük, nála ment minden. Haza hoztuk, itthon megint nincs. Aztán csak úgy rápróbáltam TV tunerre rádugni, ott is halk volt, de félhangerőre véve a PC hangszórót már kielégítő volt a hangerő. Tovább kísérletezve az egyik TV-re rádugtam csak a hangkábelt, úgy van hangja rendesen, ahogy videokábelt is rádugom elmegy a hang, épp csak sistereg. Másik TV-nél akárhogy próbálom szintén nincs hang normálisan. Több kábellel kipróbáltam A koax, és az optikai kimeneten kívül mindent kipróbáltam rajta, sehogy se megy rendesen. Valakinek van valami ötlete?
Ha leveszed a tetejét esetleg olyat próbálj meg benne, ha látod, hogy szalagkábelen megy benne át a hang a hátsó panelre ahol végül kijön a készülékből, nézd meg hogy jó -e a kábel, illetve kihúzod és visszadugod, hátha kontakthibás most csak... ha egybepaneles a készülék akkor nemtudom...
Szép napot urak.
Van egy CYBERCOM márkájú Kínai DVD játékos minden működik rajta le is játssza a filmet kijelzése is van csak éppen egyik gombja megnyomására sem reagál se a play sem a stop sem a lemez kiadó nem megy a gombok jók kimértem őket és a tápfesz is meg van. Mi lehet a gond. ![]()
Belenéztem a készülékbe, a hangcsatlakozók egy része a főpanelon van, a többi RCA, és a SCART kábelezve van a főpanelra. Végigbogarásztam a panelt, forrasztási hibát nem találtam, csatlakozókat kihúztam visszadugtam a helyére. A helyzet nem változott.
A táp leadja az 5V-ot, a +-12V-on viszont kicsit kevesebbet mértem. 10.5-11V körül van. Van 4db F4558 típusú 8 lábú alkatrész a panelon (a képen pont takarja az egyiket egy kondi) Ahogy rákerestem ez 2 csatornás műveleti erősítő. Szoktak ezek elszállni, egyszerre? Megnéztem az összes hangkimenetet, és mindegyik hibás.A bemenetükön a jelt nem mértem meg, a nyitott lemezegység miatt nem akartam lezáratlanul beüzemelni a lejátszót. Csatolva a főpanelról, és a lejátszó egészéről kép:
Hali!
Nem szoktak egyszerre tönkremenni, max villámlátogatáskor... De közös dolog, pl táphiba kihatással van az összesre. Viszont ha megvan a +/- táp, és szimmetrikus, akkor valószínű nem az a gond. És egy ötlet: minap jártam hasonlóan egy Simbio nevű csodával, ugyanez volt a jelnség, ott valamiért a proci állandóan kinyitotta (hol kevésbé, hol jobban) a kimeneteken levő némító tranyókat, ami lehalkította az összes kimenetet. Kiforrasztva ezeket az SMD tranyókat, jó lett az összes kimenet. Próbacseresznye. A fotódon a csatik "alatt" vannak, 6db 1AM. Próbára 1-2 db-ot forrassz ki, és nézd meg az eredményt...
Üdv! Távval működik? Pl az előlapi proci hibája okozhatja, hogy a gombok nem mennek. De gyakran a gombok nagy átmeneti ellenállása is csinál ilyent, műszerrel mérve kapcsolni kapcsol, de mégsem az igazi. Próbáltad pl csipesszel rövidrezárni valamelyik gombot, hogy úgy jó-e?
Elindításkor takard le egy újsággal a lemezegységet ott csak nem jut ki a lézer...
Helló! Próbálj meg a menüjében nyomni egy alapbeállítást! Pont a saját dvd lejátszómmal jártam így. Hátha segít neked is.
Ma volt időm foglalkozni a lejátszóval, sajnos az alapbeállítás sem segített, amit pintyu javasolt, így megmértem az AM1 tranzisztorokat, hogy melyik kapcsolódik a kimenetre. Ahogy jósoltad, kiforrasztás után rendben is lett rögtön az összes hangkimenet. Ezúton köszönöm a tippet.
Egy kis érdekesség, hogy a mute funkció továbbra is működik rajta, szóval nem értem mi szerepe van a tranzisztoroknak?
HI
Sajnos nincs neki távja ez egy német lomiból jött.
Csak a lemezegység letakarására gondoltam az előlapot szabadon lehetne hagyni
![]() ![]()
Üdv! Örülök, hogy jó lett
![]() Viszont most, hogy gondolkozom, eszembe jutott egy olyasmi, hogy lehetséges ezeknek a tranyóknak akkor kéne működniük ("full mute"), ha az adott kimenetet a setup menüben lekapcsoljuk. Ebben az esetben pedíg valamiért megbolondult a vezérlésük, és folyton aktívak...
Van egy táp hibás dvd-m amiben a táp panelt egy másikra szeretném kicserélni.Minden feszültséget tud ami kell a dvd-nek csak a standby kivezetés nincs a táppanelen.Kérdésem a dvd standby kivezetését mire kössem?
Az eredeti táp javítása előtt jó volna kipróbálni vele a dvd-t.
Üdv! Az eredeti táp nem javítható? Mivel a másik nem kapcsolható stby-ba, nembiztos, hogy igazán jó lesz hozzá. Vagy a stby kivezetést hagyd üresen, és próbaszerencse...
Millenium DVD-MN9604 se kép se hang. A kijelzője se mutat semmit, gombokra nem reagál.
Táp kimérve, +12V, -12V, +5V jelen. A főpanelen 1W 5 Ohm ellenállás fűt rendesen. Találkozott valaki ilyen jellegű hibával ? ![]()
Sziasztok!
A HYUNDAI HE-DX 135 DVD lejátszóm tápjában egy IC teljesen elégett, így nem tudom a típusát megállapítani. Kérem, hogy ha valakinek van hasonló DVD lejátszója, vagy ismeri ezt a tápot, akkor írja meg nekem a képen látható IC típusát. Köszönöm előre is.
Érdekes átalakítást hajtottam ma végre. A 2,5 éves LG RH199S merevlemezes asztali DVD felvevőm nem volt hajlandó felismerni a DVD -ket. Sejtettem hogy csak fej cserével javítható. Mindenesetre megpróbálkoztam a fej tisztításával. Eredményt nem hozott. Aztán egy (talán Lengyel) oldalon egy hozzászólásban megemlítette valaki hogy egy PC-s LG DVD íróval oldotta meg a problémát. A készülék szétszedése után láttam hogy nem csak a merevlemez PC-s alkatrész benne. Először egy ASUS 22B2L LS -el próbálkoztam. Sajnos a DVD video formátumot nem komálta. Miután felismerte a nyomott lemezt, a TV-n megjelent a STOP/Eject és már tolta is ki. A CD és DVD adat formátummal nem volt problémája.
A következő próbálkozás egy NEC ND 3500A volt. kb. 5 éves. A PC-ből halásztam ki. Ez simán fogadott minden formátumot. Ami miatt nem jó hogy elrontotta a DVD+R írását. A DVD+RW és DVD-RW lemezeket jól írja. Ez még nem is lett volna probléma de túl öreg darab volt a NEC , a tálcája bézs színű és sajnos kb 10mm-el hosszabb a ma szabványos méretnél, így nem fért volna be. Harmadik próbálkozás egy frissen vásárolt LG H22N fekete. Hosszában megegyezik az eredeti beépítettel. Szélesség kb.3mm-el szélesebb, ezért voltak az asztali készülékben lemezek amelyekből vágnom, reszelnem kellett. A PC-d DVD íróról leszedtem a tálca előlapját és a készülék előlapját, így már erősen hasonlított az eredetileg beépítetthez. Sajnos a beépítés után a tálca nem fért ki úgyhogy 1,5mm-t reszelnem kellett a tálca aljából. Előtte leragasztottam rajta a nyílásokat nehogy a műanyag reszelék bele kerüljön. A teljes átalakítás 4 órát vett igénybe. Átalakítás után a készülék elrontja a DVD-R és DVD+R formátumú lemezeket. Ez nekem nem is igazán szükséges. A DVD+RW és DVD-RW lemezek írását FAST és NORMÁL módban is kipróbáltam és rendben van. Lejátszásban a következő formátumokat próbáltam ki eredményesen: CD audio, DVD Video, DVD adat. Ha valaki átalakításra vetemedik gyorsan ki tudja próbálni az adott DVD íróját beépítés nélkül is csak az IDE kábelt és a tápellátást kell rádugnia. Vigyázni kell a szalagkábellel, ami az író egység aljára van ragasztva és ráadásul élre vasalták. Ja és Masterre vagy Cabel Selectre kell állítani.
Sziasztok!
Egy elég nehéz kérdést tennék fel nektek. Nekem van egy videoton D1101-ac dvd lejátszom.Az a problémám vele ha teljesen áramtalanítom akkor sokadik ki be kapcsolásra indul el.Nem tudom hogy mi lehet vele a baj.220v elmegy a kapcsolóig onnan megy tovább a trafoig de mégsem akar bekapcsolni csak kb 10-15 alkalomra.próbáltam keresni hozzá frissítést de nem találtam hozzá sehol sem.Legszívesebben kidobnám de nagyon bosszant hogy másfél éves és nem üzemel megfelelően ![]()
Tápegységben az elkokat kellene ESR mérővel megnézni .
Valamelyik hibája okozhatja a problémád . Lehet , hogy szemmel is észrevehető , kicsit púpos kondi , biztos rossz ..
Szia CHZ!
Köszönöm hogy próbálsz segíteni.Hogy tudom ki mérni?Arról én is hallottam hogy púposodott kondi problémát okozhat.De én megnéztem és egyiknek sem púpos a teteje.
Szia !
ESR mérővel , vagy cserélgeted a kondikat .
Szia CHZ !
Multi méterre gondoltál???Ha ige akkor mond meg légy szíves hogy melyikre állítsam.köszönöm |
Bejelentkezés
Hirdetés |