Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ózon képző 12 V AC-ről
 
Témaindító: Emberke, idő: Aug 20, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 4
(#) nagy_david1 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Aug 21, 2010 /
 
Ezek szerint akkor érjük el a koronakisülést mikor még nem húzott át az ív. De akkor, hogy látott Emberke kék fényt? Én mikor foglalkoztam volt vele akkor vagy áthúzott és láttam vagy nem húzott át és nem is láttam semmit. A hang mondjuk megvolt. Nem volt tapasztalatom HgLI250-hez és szerintem nem is lesz. Most akkor látszik vagy sem a koronakisűlés? Honnan lehet tudni ha látszik, hogy ez még koronakisülés vagy már rég áthúzott?
(#) nagy_david1 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Aug 21, 2010 /
 
Köszönöm a tippet. Ki fogom próbálni. Bár nem tudom megéri-e a sok "pozitiv, felfrissítő" hatást alkalmaznom huzamosabb ideig
(#) nagy_david1 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Aug 21, 2010 /
 
Még soha nem rázott meg a maximálisan nállam elért kb.25-30 kV és kerülöm is ahogy tudom bár biztos lehetnék elővigyázatosabb is. Bár elvégre csak pár uA lehetne a kimeneten de azért köszönöm miután látom milyen szépen átéget mindent.
(#) nagy_david1 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Aug 21, 2010 /
 
Köszönöm szépen. Mostmár tudom mit kell figyelni.
Az igazság az, hogy 3 éve nem foglalkoztam magasfeszültséggel. Vicces volt meg minden de kicsit félelmetes is nem is beszélve arról, hogy körülötte 5 méteres körzetben az égvilágán minden megzavarodott. Majd ha nem jut eszembe hasznosabb projekt még visszatérek a villámok világába.
(#) Collector válasza nagy_david1 hozzászólására (») Aug 22, 2010 /
 
A videón látott táppal 60kV mellett: Bővebben: Link
Sötétben elég erős kék fénye van, ha jó a geometria.
(#) nagy_david1 válasza Collector hozzászólására (») Aug 22, 2010 /
 
Hát én ha ezt látnám megesküdnék, hogy már áthúzott Köszönöm. Jó tudni a határokat.
(#) szigeti871 hozzászólása Feb 21, 2016 /
 
Hellö mindenki Nagy segitséget kérnék.tesla tekercset szeretnék csinálni.Van valaki aki nagyon ért ehhez ?Egy elérhetőséget ha tudna nekem adni e-mail vagy bármit szivessen felvenném vele a kapcsolatot nagyon nagy segitség lenne.Nem lennék hálátlak.Sziasztok szép napot
(#) zolika60 válasza szigeti871 hozzászólására (») Feb 22, 2016 /
 
(#) kaqkk válasza szigeti871 hozzászólására (») Feb 22, 2016 /
 
Úgy hívják : skori
(#) Shancy hozzászólása Jún 13, 2019 /
 
Üdv Mindenkinek!
Szeretnék egy ilyen készüléket építeni. Itt találtam is egy rajzot:
Bővebben: Link
Ha valakinek van másik rajza, tapasztalata örömmel fogadnám!

Köszönöm előre is a segítséget!
A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2019
(#) ONKYOS válasza Shancy hozzászólására (») Jún 14, 2019 /
 
Üdv. Hv.trafóban tudnék segíteni, egyébként egy másik topicban kapcsolótranzisztorral építették meg, és 555-Ic, vel,és állítólag évek óta működik,.
10,5V-12V-tápról üzemel.
(#) merlingerin hozzászólása Ápr 3, 2020 /
 
Sziasztok!

Itt a koronavírusos időszak, és mivel mindenhova autóval megyünk, oda meg az UV-C nem sokat ér a sok zegzug miatt, építenék egy becsületes méretű ózon generátort. Fertőtlenítésre, az udvarra, felhúzott ablakok mellett, hazajövetel utánra...

Van valakinek BEVÁLLT kapcsolása? Itthon régi sorkimenők, vasak vannak dögivel, az nem gond. Lehetőleg a kaszkád feszültség sokszorozót kihagynám.

Amit nem tudok. Az Ionizátor, és az ózon generátor az ugyan az? Csak a cél, és a teljesítmény más? (néztem az ionizátor topicot is..)

Ionizátor, plusz egy nagy ventilátor, ami nem fújja el a koronakisülést, az elég? Mi a legjobb megoldás az "elektrodára?" tüskék? Üveg cső? Néztem youtube videokat, de ahány ember, annyi szokás...

Van olyan kapcsolás, amit valaki megépített, egzotikus alkatrészek nélkül? Boltok most felejtősek...

Köszönöm!
(#) ONKYOS válasza merlingerin hozzászólására (») Ápr 3, 2020 /
 
Szia!
Amit én szereztem az ózonizátor,,légtisztító, nincs benne ventilátor, viszont van benne nagyfeszültségű panel, 6db, koracélcső, az előlapba süllyesztve, és 6db. rozsdamentes acél-csúcs,.
kiválóan pusztítja a bacikat, a virusokat, és a szagokkal is elbánik, ideértve a dohos szobát,kellemetlen konyhai szagokat is,..zajtalan,
12V-os adapterrel működik, egyébként, már évek óta használom,.
Nem a ventilátor a lényeg, hanem a korona-kisülés, szerintem,.
(#) merlingerin válasza ONKYOS hozzászólására (») Ápr 3, 2020 /
 
Szia! Ahogy olvasom, az ionizátor lényege a csúcsokon kialakiló negatív ionok áramlása/kilépése. A legkevesebb ózontartalom mellett. (Ami oxidál rendesen.) Nem csak vírust/bacit öl, hanem tüdőt is... Vagyis bent kerülendő.

Ózon generátor nagy felületen alakít ki korona hatást, ami az Oe képződés alapja. Fesz. Nagyobb kell, és felület is több kell.

Ahogy olvasom...
(#) Geri86 válasza merlingerin hozzászólására (») Ápr 4, 2020 /
 
Szia. Én egészségügyben dolgozom így 2-vel is van tapasztalatom. Árakat nem mondok de horribilis. Mindkettő koronakisülés elvén dolgozik, kerámia ózonlaposak. Mindkettőven 2-2 dolgozik az egyikben a lapok hűtőbordára vannnak szerelve és a ventillátor szűrővel is el van látva, hogy a nyomott levegő gondolom ne vigyen be semmi port vagy kisebb szálló részecskéket. Viszont az nevetséges hogy az egyikben ami hűtőborda nélküli kb. ugyanaz a két lapos tápegységes ózon kit van amit pl egy kínai webboltban megkapsz 10 ezer forintért ezt meg adják 10 szeres áron....
Am 10g/h a teljeseítményük.
(#) ONKYOS válasza merlingerin hozzászólására (») Ápr 4, 2020 /
 
az ózon generátor és az ózonizátor, nem ugyanaz, pl. Selva Cm.103, vagy amit a rádiós-tól rendeltünk, az sem csillámlapokat, sem ventilátort nem tartalmaz, az ionszél miatt fújja át a LEVEGŐT, a porgyűjtő csöveken,
Az élettartama ezen eszközöknek, jóval 10év felett van, nem úgy mint, a 230V-os nagyfeszültségű trafót tartalmazó, csillámlapos cuccoknak, amikben évente cserélni kell a lapokat, mert elhasználódnak, átégnek, stb,..
A kis Selva, odahaza egy szobában, konyhában, kis lakásban is jó szolgálatot tehet, de sajnos már ezt sem gyártják, kapni nem igen lehet,. 2-3havonta elég a port kifújni belőle, és mehet tovább.
(#) ONKYOS válasza Geri86 hozzászólására (») Ápr 4, 2020 /
 
Látom te is képben vagy, a gagyi kínai, műanyag dobozkába rejtett ionizátorként, hírdetetett kütyük, 10-25ez, ft, os árban, beszerezhetőek, valóban nem sokat érnek, csekély teljesítményük, gyenge Hv.out, kisméretű nagyfesz. trafó miatt
(#) ONKYOS válasza merlingerin hozzászólására (») Ápr 4, 2020 /
 
Nem tudom , hogyan érted ezt? Bent kerülendő,
Tamásiban, egy Ozon White nevű, magyar kft, ózonos technológiát alkalmazó légtisztítókat telepített, kb, 1-hete az orvosi rendelőbe, és a polgármesteri hivatalba,így ott nyugodtan dolgozhatnak az emberek, a vírusterjedésének, fertőzésnek a veszélye, ki van zárva,.
Egyébként az ionizátorokat, is lakásokban, szobában, konyhában, autóban használjuk, használják, vagyis zárt helyen tudnak hatékonyan teljesíteni, ez a működéséből adódik.
Ha érdekel a téma, olvasgass utána,.pl index fórumon..
(#) nedudgi válasza ONKYOS hozzászólására (») Ápr 4, 2020 / 1
 
Azért az index fórumát referenciaként emlegetni kicsit barokkos túlzás.
Egyébként melyik Index topikra gondolsz?
(#) Geri86 válasza nedudgi hozzászólására (») Ápr 4, 2020 /
 
Szerintem erre gondolt.

Bővebben: Link
(#) Ge Lee válasza merlingerin hozzászólására (») Ápr 4, 2020 /
 
A lényeges különbség az ionizátor és az ózongenerátor között a feszültség. Az ionizátorok 4-6kV környékén mennek, itt még nem termelődik ózon, ahhoz elvileg 7kV feletti feszültség kell. Ionizátor rajz kismillió kering a neten, hasonlót kell csinálni csak masszívabbra meg nagyobb feszültséggel.
Vagy 20 évvel ezelőtt nálam is tervben volt, de aztán kaptam egy Bion 79-et ajándékba, ami azóta se volt bekapcsolva csak amíg kipróbáltam.
A TV sorvégfokának a nagyfesze (15-25kV) több mint elég a feladatra, csak a mechanikai részét kell kialakítani. Vagy rossz csöves szkóp, a gyorsabbaknak 8-10kV a nagyfesze.
(#) Geri86 válasza Ge Lee hozzászólására (») Ápr 4, 2020 /
 
Akkor elvileg az alábbi kapcsolási rajzok valamelyikével és egy vagy több darab ózonlap segítségével működőképes ózongenerátort építhetünk (plusz tápegység, ventilátor, szűrő, időkapcsoló)?
A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2020
(#) Ge Lee válasza Geri86 hozzászólására (») Ápr 4, 2020 /
 
Nem tudom, mivel nem csináltam még ilyet. Vannak oldalak amik ózongenerátor építéséről szólnak, meg kell őket nézni, mert szerintem ennek a lényege a mechanikai kivitelben van, azaz az irányított koronakisülésben ahogy az a képen is látszik. Hogy a feszültség ehhez milyen módon van előállítva az már részletkérdés, nyilván a hálózatról történő leválasztás erősen ajánlott az esetleges áramütés elkerülése érdekében. Kaphatók kínai ózon modulok, biztos van róla infó hogy hogyan kell meghajtani. Ahhoz már csak táp kell meg egy ventilátor.
(#) merlingerin válasza Ge Lee hozzászólására (») Ápr 4, 2020 /
 
Szia!

Igen, ez volna a legegyszerűbb. De sajnos kínában. Ami 1 hónap békeidőben is, nem hogy most. De ha tudsz emberi áron idehaza, ne titkold...
(#) ONKYOS válasza Ge Lee hozzászólására (») Ápr 4, 2020 1 /
 
Ez a kapcsolás teljesen megfelelő, és rendesen termeli az ózont, volt módom kipróbálni már, többen is rendeltek belőle, e-bay-ról, innen onnan kínából,iszonyat büdös erős O3-at tud produkálni,4-6KV. ot állit elő a trafó.
Egyébként a profi ionizerek, 10KV,-14KV-os impulzusokkal üzemelnek,.a kis Selvát meg mértük, előtéttel, 10,6KV-ot indikált a műszer.
Amit a csodálatos 40-évvel ezelőtti Bion-ról írtatok, na az nem ér semmit, még Hv.trafó sincsen benne, viszont amiket a rádiós eladott nagy számban, az még mai napig teszi a dolgát, csendesen,
A tiszta levegő a bekapcsolás után, néhány perccel, érezhető garantált,.
Érdemes utána nézni, hozzáértőknek, lásd légtisztítóval a por az allergia ellen, topic-ban, vagy a levegő ionizálása,. itt találhatóak, leírások, és sok pozitív vélemény, hozzászólás is, az eszközről, a felhasználóktól.
A régi Crt-s tv-ből, monitorból kitermelt, sorkimenő trafó, nem alkalmas erre a célra..
A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2020
(#) ONKYOS válasza merlingerin hozzászólására (») Ápr 4, 2020 /
 
A kínai ózontermelő modulok,cuccok, olcsóbb változatai, mind 230V~feszültségről üzemelnek, nagyfeszültségű transzformátorral,illetve annak közbeiktatásával, hiába nézel utána, rajzot keresvén, ilyen trafót tekercselni, senki nem fog neked,.
A megrendelés most igencsak reménytelen vállalkozás lesz, leállt ott minden,.
(#) exabit válasza ONKYOS hozzászólására (») Ápr 4, 2020 /
 
Valószínű tudod, de azért az ózont ne szagolgasd. Az sok helyen le van írva hogy nagyobb dózisban mit tesz az emberrel, de arról kevesebb helyen írnak hogy alacsonyabb koncentrációban, hosszabb expozícióval először a szaglásod lesz oda. Ami első hallásra nem tűnik vészesnek, de ha odaveszik akkor nagyon nagyon fog hiányozni.
(#) Ge Lee válasza ONKYOS hozzászólására (») Ápr 4, 2020 /
 
- Milyen kapcsolás? Nem közöltem kapcsolási rajzot.
- Milyen a gyenge, és milyen az erős O3?
- 4-6kV-tal nem termelhet túl sok ózont, ez is biztos.
- Ionizátorok biztosan nem működnek 14kV, mivel akkor ózont termelne ami ugye egy ionizátor esetében nem kívánatos.
- A Bion az éppen azt tudja amire kitalálták, a "nem ér semmit" hozzászólásod csak nagyfokú tudatlanságról árulkodik. Na és mi van akkor, ha nincsen benne HV trafó? Ha hiszed ha nem, nem csak trafóval lehet nagyfeszt csinálni, hanem közvetlenül a hálózatról is egy egyszerű sokszorozóval, na a Bion az éppen így működik.
- Az ilyen "okos" leírásoknak inkább nem nézek utána, ha nem haragszol...
Idézet:
„A régi Crt-s tv-ből, monitorból kitermelt, sorkimenő trafó, nem alkalmas erre a célra.”
Kérlek áruld már el nekem, hogy miért nem?! Ugyanis, az éppen ugyanúgy működik, mint az általad emlegetett "profi ionizer".
(#) Ge Lee válasza merlingerin hozzászólására (») Ápr 4, 2020 /
 
Lapokat kapni itthon is, de hogy ennek mekkora fesz kell meg nem mondom, utána kell nézni. De ezek ilyen 2-3g/órásak, szóval egy helyiségbe kicsi, a komolyabbak tízszer-hússzor ennyit termelnek, gondolom azok nem is ebben az árfekvésben vannak.
(#) ONKYOS válasza Ge Lee hozzászólására (») Ápr 4, 2020 1 /
 
Tudom hogy milyen a BION cuccod belülről ,230V-os,18diódás, ès kondikból álló sokszorozót raktak bele,
Sajnos ez èletveszèlyes, megoldás, mivel a fázis kint van az ionizáló csúcsokon,ezèrt már 25èvvel ezelőtt sem engedtèk volna,a forgalmazását,..
A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2020
Következő: »»   2 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem