Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ericsson T20s és az AT modem
Szervusztok!
Meg tudjátok nekem mondani, hogy a címben szereplő T20s-ben van-e AT modem? Ha van, akkor milyen kommunikációs beállításokat kell adni a soros portnak? Illetve milyen AT utasításokat adhatok neki? Két napja googlezok, kérem, ezt ne ajánlja senki sem... Segítségeteket előre is köszönöm! Üdv.: Hurka
Igen, ez már megvolt...
Akkor inkább úgy írom, hogy valami miatt nem ,,él" a kapcsolat a számgép és a telefon között... Küldöm neki az AT parancsot, de nem jön a válasz (OK). A jelet a teló megkapja (néztem szkóppal...) Üdv.: Hurka
Használsz RS232-TTL átalakítót? Kell hozzá.
Igen, max232-ből és egy 3.3V-os zenerből...
http://www.gsmhacking.com/help/cables/ericsson/index.htm Üdv.: Hurka
Már vannak jelek a számgép bemenetén, mindenféle értelmezhetetlen karakterek, teljesen véletlenszerűen, hogy mikor jönnek...
Üdv.: Hurka
Mekkorának kellene lennie? Most a számgép 9600-on van, a teló sebességét nem ismerem, ezt is kérdeztem az 1. hszban.
Üdv.: Hurka
Menj végig az összes beállítható sebességen. Valamelyik csak jó lesz. Szoftveres modemvezérlést válaszd.
Beállítottam 115200-as baudrateet, most már értelmes infó ömlik... A parancsosztogatást hogy kell kezdeni?
(Én eddig az AT stringet küldtem el neki. Lehet, hogy ennél több kell?) Üdv.: Hurka
Most az a baj, hogy nem akarja figyelembe venni az utasításokat.
VB6-ban a következőt adtam ki: mscomm1.output = "AT" & vbCrLf Hol a hiba? Üdv: Hurka
Hellosztok!
Olyan problémám van hogy mikor hívni akarok AT-n keresztül, a teló visszamondja, hogy OK, de mikor kapcsolni próbál, azt adja, hogy no carrier (nincs vivőjel). Ha a telóról próbálom a hívást indítani, akkor nincs baja. Segítségeteket előre is köszönöm: Hurka
Milyen számot hívsz? Azt remélem tudod, hogy adatkapcsolathoz más számmezőből kapsz hívószámot. A központ oldalon is modemnek kell lennie.
Csak az ún asszinkron adatkapcsolathoz nem kell modem. (pontusabban kell, de az másmilyen)
Egy egész egyszerű hanghívást szerettem volna összehozni az ATD paranccsal (a teló nem is támogat mást...).
u.i.: Tegnap még ment... Üdv: Hurka
A vezetékes telót meg tudom csörgetni.
Üdv: Hurka
Kicsit nosztalgiázom a téma kapcsán. Biztos emlékeztek, az egyik mobilszolgáltatónál volt 3 másodperc ingyen évekkel ezelőtt. Na erre írtunk VB-ben programot, akkor még a T20-ak, Siemens C/M/S35-ök voltak a menő telefonok. A modemkapcsolat felépítéséhez kb. 1,7s kellett, a maradék időben átment 450 karakter. Gyakorlatilag ingyen SMS-eztünk 2 PC-vel. Régi szép idők...
![]()
A pontosvesszőre pont az este jöttem rá én is. Úgyhogy működik
![]() Márcsak az SMS küldés nem megy (sajnos a teló csak a PDU módot támogatja)... Üdv: Hurka
hali.
van egy ericsson t230 am , de nem veszi az at+clcc parancsot így nem tudom kiszedni a hivó számot. NIncs ennek valami más parancsa? bogarászok valami lsitát de valahogy nem találom azt ami nekem kellene.
Hellosztok!
Egy SIM508-al hívnék adathívással egy T20-ast. A problémám az, hogy nem hajlandó fogadni a hívást az ATA paranccsal (errort küld vissza). Mi lehet a hiba? Hogy tudnék legalább egy hibakódot kihúzni belőle? Segítségeteket előre is köszönöm! Üdv.: Hurka
Sziasztok!
Lenne egy problémám: Van egy T 20-as telom független. Aksit hiába töltöm 2 perc és lemerül. Új aksit vettem hozzá újat utángyártott 1400 mAh-res.Hiba ugyan az. Számot tudok vele hivni amig le nem merül. Valaki tudna segiteni elöre is köszönöm |
Bejelentkezés
Hirdetés |