Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD direkt vezérlése

Témaindító: blackdog, idő: Aug 31, 2010
Lapozás: OK   2 / 2
(#) blackdog válasza Topika hozzászólására (») Szept 2, 2010 /

Bújom ezerrel a neten az irományokat.
Csak nekem a C jobban fekszik mint az ASM. Viszont ahogy látom C-hez több progi is kell (pontosan 2?) és nem freeware.
(#) Topika válasza blackdog hozzászólására (») Szept 2, 2010 /

Nézd meg a Flowcode programot. Ezen a fórumon is foglalkoznak vele. Folyamatábrát kell készíteni és lehet tesztelni is. C-be és hex-be fordít.
(#) Ricsi89 válasza blackdog hozzászólására (») Szept 2, 2010 /

Akkor csináld AVR-el. Ott lehet C-ben programozni(általában abban szokták) és ingyenes fordító, egyszerű párhuzamos portos programozó is van, ha nem akarsz 3-4 ezerért USB-s programozót venni.
(#) Stefan válasza titi hozzászólására (») Szept 2, 2010 /

Amikor valaki egy ledes villogót akar építeni, és egy kollega uC-t ajánl, akkor előjön az "ágyúval verébre" szófordulat. Ebben az esetben én azt mondom, ez meg "vizipisztollyal elefántra". Elmés megoldás az eeprom, nekem eszembe se jutott volna, de az időzítések, egy gombnyomásra adott n számú adatot kellene leadnia, legalább 10 bites eeprom, órajelet is elő kell állítani valahogy, stb...

blackdog: A PIChez nagyon jó ingyenes fejlesztőkörnyezet: MPLAB, és fordító: Hi-Tech C van.
Egy 500ft os PIC, és semmi külső alkatrész nem kell.
(Max egy kondi meg egy ellenállás, meg ami az LCDhez...)
(#) blackdog válasza Stefan hozzászólására (») Szept 2, 2010 /

Igen, közben rájöttem, kicsit utána olvastam a PIC/AVR témának. Nem is olyan bonyi.
Találtam egész pofás szimulátorokat is.
Ja nekem az AVR szimpatikusabb... :yes:
(#) titi válasza Stefan hozzászólására (») Szept 2, 2010 /

Én se az EPROM-os megoldást választanám, de mivel a kérdező eleinte mikrovezérlő mentesen szerette volna megoldani, így javasolta neki valaki ezt.
Én pedig csak nagyvonalakban felvázoltam, hogy ezt hogyan lehetne megoldani.
(#) jocy0823 hozzászólása Szept 18, 2010 /

Sziasztok! Egy 14-BT-67GNK nevű kijelzőnek szeretném megszerezni az adatlapját. De nem találom! Tudnátok nekem segíteni? Fluorsegment kijelző! Előre is köszi!
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem