Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Ennél egyszerűbb nincs, mekkora a táp, hány V-os üresjáratban?
Élesztéskor volt ugye rajta hűtőborda, ha ezekkel nincs gond és már átforrasztottál újra minden lábat, és nincs elkötve semmi akkor halott az IC.
A hangszórókimeneten 0 a feszültség. És igen, jól van bekötve. Már nemtudom, mi ez a zűrzavar, lehet, hogy multiméterem is rosszul mutat, mert ma azt mértem vele, hogy 8,9V váltakozó feszültséget (ami amúgy névlegesen 13V, a trafóra ez van írva, és régebben is ennyit mértem rajta, azóta pedig nemlett módosítva) egy graetz-híd és egy 4700µF-os kondenzátor után 27,7V egyenfeszültségnek mérte, ami matematikailag sehogysem jön ki...
20,2V üresjárásban. Végig volt rajta hűtőborda.
Szerintem ezennel halottnak nyilvánítom az IC-t, és továbblépek ![]()
Lehet, hogy azért némított, mert túl nagy feszültség volt rajta. Rendes 12V-ról is ki kellene próbálni.
Igen ez halál, sajnálattal olvasom 13,3V-tól MAX. 14.4V-ig egészséges neki.
hali!
A 3. kép amit egy oldallal korábban tettél fel egész szép darab, ahhoz nincs rajzod?
A dual 150W/300W mono blokkhoz megvan minden info.
A 600W-os túl nagy és drága hogy megépítsem nem foglalkoztam vele. A GAIN CLONE kapcsolást én rajzoltam át a 150W-os alapján, de van róla több infó is.
18V-ig jó neki, de 28V-ig nem károsodik.
Sziasztok
Egy mono erősítő kapcsolása kellene ami 52V-rol(nem szim.)üzemel.Teljesítménye min.:20W legyen (A osztályú erősítő kapcsolások is jöhetek) Előre is kőszőnőm ![]()
Ebben igazad van de, 13,7V-ról ajánlott üzemeltetni a gyártó szerint ekkor 30W-ot ad le adatlap szerint és elfogadható THD-vel a MAX output POWER 14,4V ekkor már romlik a ninőség ami egyébként Bridge-ben alkalmazva 18-20W felett már több mint 10% a torzítás.
És a Supply Voltage Range: 18V ez a határ itt még dolgozik, ezt túllépve reménytelen, de személyes tapasztalat hogy a 14,4V-ot túllépve is reménytelen, ha a bemenetet túlvezéreljük.
Csak azért jegyeztem meg ezt, mert Beatmaster IC-jét talán korai lenne temetni. Ráadásul kikapcsoláskor még meg is szólal egy kis időre.
Érdekes dolgok ezek. A Logitech X-230 hangfalszettben is ilyen erősítő van, egy darab, a 4 csatornából 2 hidalva van, így kapjuk meg a 2+1-es erősítőt.
Szóval, ami érdekes, hogy ennek a tápegységét, s a símítókondenzátort mérve itt is 20V-ot kaptam. Mégis, gyönyörűen szól az egész. Helyspórolás miatt ez van a kocsinkban, egy 120W-os 12->20V-os inverterről működik, és kocsiba nekem elég is, a basszusok nagyon szépek, bár nagyobb hangládát is elvinne mélyben, mert ennek a kijövő hangminőségét már csak a láda kis mérete akadályozza. Szóval vannak dolgok, amelyeket valahogy nemtudok összeegyeztetni ![]()
Kivezérlés nélkül 28V-ig nem árthat neki a tápfesz az adatlap szerint. Ha jól értem, itt nem volt semmiféle kivezérlés, mert egyáltalán nem szólt, ezért érdemes lenne újra végigmérni.
Például leírhatná a kollega a GND-hez képest mért feszültségeket az összes lábra, hátha abból jobban látszik, hogy mi a baj. A 20V helyett kevesebbet adva is meg lehetne próbálni, ahogy kadarist írta.
Próbáld ki hogy leveszed a bemenetnél az illesztő kondikat és direktbe meghajtod 20 - 27,7V-os tápnál, már nem fog olyan szépen szólni, "ez történt Beatmasternél" de ennek ellenére én is csak akkor dobom ki az alkatrészt ha már mindent megpróbáltam. A 20V azért lehet rajta mert gyárilag határértékekkel dolgoznak a tápból egyszerűbb ócsóbbat kissebbet belerakni, terhelve úgy is leesik a fesz 18 alá főleg biztos nincs benne 10000µF vagy annál több szűrés, én is az adatlapján írtak szerint inkább egészséges határig használnám.
Nekem is volt 2 féle Logitech- aktívam is tényleg jól szólnak, talán a 2.1 vátozat jobb mint az 5.1-es. A Creativ azért jobb amit használok, de ez köszönhető a hagszorójának is, kipróbáltam más végekkel is. ![]()
Szia!
Köszi szépen, ez sem rossz megközelítése a dolognak. Kezd alakulni pár kapcsolás és egyéb dolog már.
Szia!
Köszi szépen, ez sem rossz megközelítése a dolognak. Kezd alakulni pár kapcsolás és egyéb dolog már.
Szépek ezek a végfokok. Azonban én extrakicsit szeretnék építeni, a lehetőségekhez mérten. És próbálok annyira lemenni a végfok árában, amennyire csak lehet. Ez egy amolyan kisérlet részemről.
Az MP3Pro szabvány meg szerintem bődületesen rossz. Érces a magashangja, nem szól szépen, stb... ![]() ![]() Persze, ez szubjektív. Amúgy tényleg meg kéne hallgatni az összes ilyen erősítőt. De ahhoz nagyon sok ilyen kütyüt kéne összehozni egy szobába. ![]()
Ez az LM3886 milyen IC? Mesélnél róla egy kicsit? Tapasztalatok, hangzás, stb...
![]()
Csak párat olvass vissza (#787986) vagy (#788154) !
![]()
Azokat olvastam, de nekem nem világos, hogy mit mért Beatmaster. ST-BY és kimenetek közötti feszültségről írt, én meg azt kértem, ha lehet, mérje végig az _összes_ lábon a feszültségszinteket a GND-hez képest. Ebből többre tudnánk következtetni, mint amiket eddig olvastam.
(Mondjuk nehéz is így távjavítani, ha az ember keze alatt van a cucc, sokkal egyszerűbb és gyorsabb megmérni ezt a pár dolgot.)
Ez igaz! Egy két kép a kialakításról és a megtett lépésekről talán segít de, én ilyen hibajelenségeknél csak halott TDA-val találkoztam, de persze ez nem fix.
Nem mossa össze a hangokat mint a TDA végek, szinte maximum kivezérlésig sem változik a hangja.
Úgy szól ahogy kell nem színez, bár vannak kapcsolások ahol variálnak egy kicsit erőteljesebb mélytartomány stb. De IC-st meghazudtoló hangja van. Ehhez hozzátartozik hogy én kedvelem az STK végfokokat "az eredetieket" van aki túl tökéletesnek hibátlannak tartja a hangját azért nem jó. Mindig érdemes jócskán túlméretezett táppal, ESR kondikkal megépíteni egy végfok kb.1800.-Ft 2500.-Ft között mindennel együtt kijön, a tápegység az már más kérdés és a dobozolás ez azért húzósabb összeg. Ahogy megfigyeltem mindig duplázzák a végfok névlegeshez képest a tápegység teljesítményét, de ebből is látszik a benne rejlő potenciál. Próbáld ki ezt a TDA-s végfokot, kevés alkatrész kell hozzá, kicsi univerzális, poti és overklip kör nélkül,.. még egyszrűbb lengőbe, panel nélkül.
Üdv!
Tudna valaki ajánlani olyan végfok ic-t ami 5voltról már megy (USB), és viszonylag elfogadható teljesítményt produkál? Előre is köszönöm!
Tea2025b. Némely usb-s táplálású vagy mobil hangfalszettben ez van. Vagy tda2822m. 0,5-1W körül vannak ezek. 5V-ról többet nem is igen lehet.
Pl: Bővebben: Link
Köszi szépen. Nem rossz, de közben az keltette fel az érdeklődésemet, amit már mutattál a hozzászólásodban. LM IC. Arról mi a véleményed?
![]()
Üdv!
Köszi szépen, szerintem a TEA lesz a nyerő nekem.
Sziasztok! Megszeretném kérdezni az itteni szaki urakat.Nem rég vettem egy jbl aktív mélyet ,persze használtan gari nélkül 3 napi zenehallgatás után síri csend.Amatőr elektros révén gondoltam szétszedem és megnézem,hát persze hogy az egyik táp vezeték lejött a sarujáról,és lőn rövidzár. ez pech így még sose jártam. JBL digital 12 ről van szó,melyhez a netem még kapcsrajzott is találtam,megnéztem minden alkatrészt,egy elko durrant más alkatrészt nem találtam, a graez rövidzárat mutatot ...kiforasztás után nem,megnéztem a végfokot ami egy "S53AMI"melynek lábai -15v,gnd,in,fr,s/d,+15v,v-,o/p,v+,+6v,ennyi de ebből összesípol a "v-" az "o/p"és a "v+" gondolom akkor a végfok hello bánatomra kép rajz kapcs minden van,de netem meg se találom ezt a végfokot és hogy holl lehet ilyet szerezni.ha a végfokot kiveszem semmi nem sipol semmivel.Eggyet fixen tudok c6 elkon kapta a feszt,csak ez durrant el.Szerintetek ha kiveszem a végfokot bekapcsolhatom hogy van e standby ,meg hogy feszültségeket méregessek? Kérem az itt lévő "mestereket" ha lenne ötletük kérem osszák meg velem ,minden segítség el kell.Tisztelettel Dávid alias zi
A nevezett D-osztályú végfokmodul beszerzése idehaza szervizen keresztül, vagy NET-en külföldről, feltéve ha rossz.
Pontosan a tápvezetéken a primer, vagy a szekunder részt érted? Jó lenne tudni hogy hol volt pontosan a rövidzárlat.
Szia Szamóca szerintem secunder oldalon,de sajna tök sík vagyok hozzá.a kapcs rajzon minden rajta van és ott a v+, v-, o/p sípol a végfokon kiforrasztás után a panelon akkor már nem ,és a graetz is csak akkor ha benne van még a "module".Szerinted mi pénz lehet kb. hasra ütésre?Körübelül 200 watt lehet .
Elszállt neki a modulja, már egy másik topicba is írtam, de nem fogja. Olyan ez mint egy STK, csak ezt JBL-ék gyártották, és nem árulják minden sarki fűszeresnél.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |