Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tranzisztorok helyettesítése
Figyelemmel arra, hogy erősítőről van szó, válogatott párt illik beszerezni!
De már az is nagy dolog, ha nem hamisak.
![]()
Sziasztok sajnos az autó erőlködőmbe szétégett egy P30n06 tipusu alkatrész az oka ismeretlen de a boltba az eladó számára maga az alkatrész is . Nem tudjátok mit kérjek a helyére???
![]()
Szia! Az oldal alján a helyettesítője található: STP30N06
Üdv mindenki!
Valaki nem tudja mivel tudnék helyettesíteni ZTX851 Tranzit?
Szia!
Ezzel helyettesítheted.
Köszönöm a segítséget!
![]()
Heló mindenkinek. Lenne egy kérdésem,valaki azt modta ,hogy a btb és a bta között nincs semmi külömbség. igaz ez ?
Szia!
A BTA a szigetelt hűtőfüllel ellátott típus, a BTB-nél a T2 összeköttetésben van a csavarozható hűtőfüllel. Bővebben: Link
DE tranzisztorok ezek egyáltalán? ,mert az adatlapon ilyeneket egyáltalán nem találtam.
Ezek triakok, nem tranzisztorok.
Sziasztok!
Javítgatok egy thomson erősítőt,és belebotlottam 4 db tranzisztorba amire ez van írva: A107 M017 A nyák szerint a lábkiosztása:E-C-B Nem találok róla szinte semmit,műszer semmit se mutat,valószínűleg döglöttek. Mivel tudnám ezt helyettesíteni? Üdv:gold
Szia!
Lehet, hogy ez egy digitális(logikai) tranzisztor. Köss a kollektorába egy 1Kohm-os ellenállást, és a bázisát vezéreld 5V körüli feszültséggel, hogy kapcsol-e. Mivel A-s a jelzése valószínű PNP-s tranzisztor van benne.
Üdv!
Valaki tudja hogy 2sa970 et lehet e valami másik sa jelzésűvel vagy bc-vel vagy bármivel helyettesíteni? egy akai am32 es erősitőt javitok és van a végfokmeghajtásban pár ilyen tranyó az egyik már biztos hogy olyan zárlatos mintha 100 as szög lenne a helyéredugva :S ![]() kösz előre is
Köszönöm a segítséget!
Mindenképpen kipróbálom.
Sziasztok,
én azt szeretném megtudni, hogy KD503 helyett mit lehet használni? Bővebben: Link Köszönöm!
Egész véletlenül nem lehetne találni TO220, vagy TO247 tokozással?
BD249C esetleg? Vagy ennek melyik paramétere nem megfelelő?
Jó a BD249 a KD503 helyett.
Üdv! BF az tán még akad itthon találkoztam vele de h milyen azt nemtudom majd megnézem datasheeten h mennyire egyeznek az adataik. Pl nem lenne hátrány ha ez is nyugodtan elbirná viselni azt a 61,5 v ot amit legnagyobb feszkót kap ugyanis a meghajtófokban az erősítőben ez +- 55 v ot kap és ha jól emlékszem a kollektor feszkója 61,5 volt. és ezen a részen 2 kivételével mind 2sa970. meg van benne olyn ami 2 tranyó egy tokban olyan mint egy ic de tranyó most h 2sa v 2sc arra nem melékszem most az nem is lényeg.
de a bf nem nagyfrekire jó inkább? vagy hülyeséget mondtam és fogjam be ? ![]()
Lapose, Kadarist
köszönöm szépen!
Háááát, ha üresjáratban 60V körüli a féltápfesz, akkor nem csodálom, hogy ilyen tranyót tettek oda.
A BF és MPSA legtöbbször színvég tranyóként fordulnak elő, szóval azt pl. műszerésztől, TV szerelőtől is kaphatsz. Esetleg lebontasz egy képcsőpanelt ![]()
Jah a baloldal ment ki am az erősitőben de nemtudom végfok is e v csak az előerősitő. elég komoly kis erőlködő akai am32 de lehet már irtam . szal az előerősitő tápja üresjáratban 67 v ot ad le + ban 68 at - ban a két ág közt meg 130 akármennyit
![]() am nemtudom sajna rossz tv-m nincs. egy jó tv-m van de az panasonic viera lcd-tv abban sajna nem fogok képcsőpanelt találni de majd megoldom csak nekem hirtelen kellett volna h ne keljen egy tranyóért annyit menni ezért szar faluhelyen élni :S ![]() ![]()
Új kérdésem lenne
2sd1047 és 2sb817 es tranyópárt ki tudok e váltani 2sc3854/2sa1490- el ? szal az sd-sb páros helyett lenne az sc-sa páros.
Határeset, kevésbé kínozható az új páros, mint az eredeti.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |