Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Sütő javítás
 
Témaindító: kereszke, idő: Márc 5, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 14
(#) kereszke hozzászólása Márc 5, 2010 /
 
Helló.Van egy gáztűzhelyem,ami alul villanysütű.Es a minap bedöglött.Vagyis sütni akartam de semm a kis fény nem világitott,sem az 1gyik spirál sem melegitett.Szédszedtem.Aztán rájöttem hogy semmi panel, csak huzalok mindenfelé.Te mit csinálnál....
(#) Pyte válasza kereszke hozzászólására (») Márc 5, 2010 /
 
Először is megnézném a kapcsoltót nem e azzal van valami baj, utána vezetékek és a végén a fűtöszálak nem e szakadtak! Vagy nézd meg nincs e benne valahol biztosíték én javítottam egyet és abba volt 1db 16Amperes biztosíték.
(#) Ricsi89 válasza kereszke hozzászólására (») Márc 5, 2010 /
 
Szokott még benne lenni valahol egy hőbiztosíték is, azt is meg kell nézni, mert volt már ilyen esetem olajsütővel is, hogy az ment tönkre és csere után tökéletesen működött és működik azóta is.
(#) dobo válasza kereszke hozzászólására (») Márc 6, 2010 /
 
Kismegszakító fel van kapcsolva?
A bekötéshez jön áram?
Főkapcsoló ha van a tűzhelynél be van kapcsolva?
(#) Marko Ramiusz válasza kereszke hozzászólására (») Márc 6, 2010 /
 
Szia! Én hívnék egy villanyszerelőt! Az erősáram nem játék! Üdv.: Yoe
(#) Pyte válasza Marko Ramiusz hozzászólására (») Márc 6, 2010 /
 
Ha egy kicsit is ért a villamosághoz akkor megtudja csinálni!
(#) klemo86 válasza kereszke hozzászólására (») Márc 6, 2010 /
 
Régebbi tipusoknál, pl Karancs Kombi, meg ilyesmi, a kapcsolók érintkezői égnek el a nagy terheléstől, meg a 30 életévétől. Ha a lámpája se világít, akkor valószínű, hogy nem fűtőszál, hanem az egész cucc nem kap áramot. Esetleg a konnektort nézd meg, ha egyedül van a sütő rajta, és 2kW küröl eszik mindenestől, akkor az is el szokott kissé olvadni
A sütőn belül a kábelek nem jellemző, hogy megolvadnak, elsősorban a kapcsolót nézd meg!
(#) kereszke hozzászólása Márc 9, 2010 /
 
Szépjónapot mindenkine.Ma végre eljutottam a sutöhöz,És meg is lett a bűnös alkatrész.Az az igazság hogy nem tudom mi ez.A fázis köuben volt beforrasztva.Biztos valami védelem.Az a kérdésem hogy meg-e lehet oldani ha egy darabka huzallal helyettesitem?Mivelhogy pillanatnyilag nemtudok ilyesmit szerezni.

P1010056.JPG
    
(#) Ricsi89 válasza kereszke hozzászólására (») Márc 9, 2010 / 4
 
Ez az említett hőbiztosíték, amit fentebb írtam. Ez a túlmelegedést hivatott kivédeni, rá van írva a megszakadási hőmérséklete, csak a képről pont nem látszik. Általában minden elektronikai boltban lehet kapni, pár száz Forint. Elvileg át is lehetne kötni, de ez nem túl szabályos, mert nem véd semmi a túlmelegedéstől és ha véletlenül túlmelegszik a sütő, akkor nagyobb gond is lehet egy ilyen kiégett biztosítékon kívül... Legrosszabb esetben leég a ház.
(#) kereszke hozzászólása Márc 9, 2010 /
 
Köszönöm.Jó fej vagy.
(#) klemo86 válasza kereszke hozzászólására (») Márc 9, 2010 /
 
Te vetetted fel a drótdarabbal való helyettesítést! A biztosítékokat és hőkioldókat nem véletlenül építik be a szerkezetekbe! Pláne ha a gyártó tudja, hogy Kínában rakják össze, vagy kínai az egész hóbelebanc. Meg ez amúgy is egy alapszabály… (érintésvédelem, tűzvédelem)
(#) bakos13gab hozzászólása Márc 22, 2010 /
 
Sziasztok!

Lenne egy problémám egy Ariston villanysütővel.
A gond a következő: a sütő érintőgombos modell. A gombok mégsem érintésre reagálnak, hanem viszonylag jelentős erőkifejtésre van szükség a működtetésükhöz (kapacitív érzékelősek, ha jól tudom). Volt kinn szerelő és azt mondta, hogy a mikroprocesszor hibás benne, nem javítható, hanem az egész panelt cserélni kell 44000+áfa értékben. Igazából ezt nem szeretnénk, mert a sütő amúgy jól működik, de a nagymamám csak nehezen tudja kezelni.
Azt szeretném kérdezni, hogy találkozott-e már valamelyikőtök ilyen problémával, és ha igen, sikerült-e valahogy megoldani?
(#) potyo válasza kereszke hozzászólására (») Márc 22, 2010 /
 
Idézet:
„Aztán rájöttem hogy semmi panel, csak huzalok mindenfelé.Te mit csinálnál”


Addig kell örülni, amíg nincs a sütőben is panel...
(#) bimbi hozzászólása Szept 27, 2010 /
 
Helló!

Van egy régi deep fryer olajsütőm.
Az vele a gondom, hogy nem melegít, a lámpa sem világít.
Annyiból áll, hogy van egy hőfokszabályzó azzal sorosan a fűtőszál és a fűtőszállal párhuzamosan az izzó.
(#) potyo válasza bimbi hozzászólására (») Szept 27, 2010 /
 
Akkor talán meg kellene keresni, hogy meddig jut el az áram.
(#) bimbi válasza potyo hozzászólására (») Szept 27, 2010 /
 
A dugó egyik ágától, át a hőfokszabályzón a lámpáig, illetve a fűtőszálhoz. A dugó másik végétől a fűtőszálhoz, viszont a másik vezetéken a lámpához nem jut el. De ezeket szakadás mérővel mértem.
(#) piros1 válasza bimbi hozzászólására (») Szept 27, 2010 /
 
Olajsütőkben szokott lenni egy kis hőkioldó patron. Az nem ment ki?
(#) piros1 válasza bakos13gab hozzászólására (») Szept 27, 2010 /
 
Én megpróbálnám letakarítani alkohollal az érintőfelületet, és a környékét is. Van úgy, hogy használ.
(#) bimbi válasza piros1 hozzászólására (») Szept 27, 2010 /
 
A hőfokszabályzója csak egy sima tekerő, mint a régi hősugárzóknál a ventilátor fordulatszabályzója. Teljesen szét szedtem, tehát hőkioldó nincsen benne.
(#) piros1 válasza bimbi hozzászólására (») Szept 27, 2010 /
 
A hőfokszabálytó átad, a fűtőszál nem szakadt, hőkioldó patron nincs... A hálózati kábel nem szakadt esetleg a dugvilla és a sorkapocs között?
(#) bimbi válasza piros1 hozzászólására (») Szept 27, 2010 /
 
Azt nem mondtam, hogy a fűtőszál nem szakadt, mert eddig áram alatt még nem mértem, hanem csak szakadásmérővel, ami nem jelzett, ahogy az égőnél sem. Hasonló izzó van a hősugárzóban azon sem jelzett a szakadásmérő pedig működik.
(#) piros1 válasza bimbi hozzászólására (») Szept 27, 2010 /
 
Pedig egy szakadásvizsgáló elég szokott lenni a hiba megállapításhoz az ilyen és hasonló fűtőkészülékeknél, én pl. 9V-os kicsengetőt szoktam használni. Még a fűtőszálnak az ellenállása sem zavarja meg. Lesz ott szerintem egy hőpatron, bilinccsel rögzítve az üsthöz. Laikus nehezen veszi észre, úgy néz ki, hogy egy darab vezetékre szilikoncsövet húznak, alatta a patron.
(#) bimbi válasza piros1 hozzászólására (») Szept 27, 2010 /
 
Akkor majd kiveszem mert körbe van fogatva az üstön a fűtőszál.
(#) bimbi válasza piros1 hozzászólására (») Szept 27, 2010 /
 
Egyelőre el tettem, majd holnap foglalkozom vele. De az jutott eszembe, hogy a lámpához vezető vezeték, úgy mint a többi szilikoncsővel van bevonva, ugye alatta nem látom mivan, de az a vezetékszakasz megvan szakadva.
(#) bimbi válasza bimbi hozzászólására (») Szept 28, 2010 /
 
A lámpához vezető vezetéken egy ellenállás van, az működik. A fűtőszálnál nem tudom hol lehet hőkioldó patron.
2 kép a fűtőszálról. A 3. képen a két vezeték megy rá a fűtőszálra. Azon a szilikoncső már rá van fogatva és kitapogatva, semmi sincsen.
(#) bakos13gab válasza piros1 hozzászólására (») Szept 28, 2010 /
 
Köszi, már kicsit késő, de végül is ingyen kicserélték a sütőt. Az alkohol biztosan nem segített volna rajta (vadi új állapotában is így viselkedett és rendszeresen le votl takarítva. Az új már minden apró érintésre reagál.
(#) bimbi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 28, 2010 /
 
Van multimeter.
(#) bimbi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 28, 2010 /
 
Szétszedtem, rámértem feszültségmérővel a lámpa világított és a fűtőszálhoz vezető vezetékeken van feszültség. Ha összerakom, a lámpa csak akkor világít ha bekapcsolom, de a fűtőszál nem melegít. A fűtőszálat körbe veszi egy fehér anyag (nem tudom mi) és azt körbe veszi még egy réteg fém. Egyik helyen ez a fémréteg le van kopva és a alatta a fehér réteg el van szürkülve.
(#) bimbi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 28, 2010 /
 
Sajnos szakadt. Akkor kuka. Köszi a segítséget.
(#) rascal hozzászólása Dec 11, 2010 / 1
 
Egy ismerősöm Bosch sütőjének az elektromos funkciói sütés közben elromlottak (gáz főző, elektromos sütő), a szerelő látatlanban 20 KHUF-ra saccolta a javítást. Gondoltuk szétkapjuk mi lehet és a hátulján találtuk a képeken látható alkatrészt. Ez a típusa, már amennyire látható:
ELTH 16 (3)/250 ~ T175K Type 261/P? (8 vagy 3).
Ezen van egy gomb, amit benyomva újra működött a sütő. Ahogy rákerestünk a neten hőbiztosítéknak néztük, csak arra nem jöttünk rá, hogy ez most egylövetű, vagy tényleg többször használható? Első a biztonság, lehet, hogy a kiváltó ok még nem szűnt meg, ezért kérdezem, hogy maradhat-e ez benne, vagy vegyünk hozzá újat (ha igen hol lehet kapni, normál elektronika bolt tart ilyet?) Amit még kimértünk, hogy a fűtőszál hidegen 21ohm, ami összhangban van a ráírt 2.45KW-al.
Következő: »»   1 / 14
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem