Fórum témák
» Több friss téma |
Fontos: PICKit2 klón építése tanácsok
Erről a kapcsolásról van szó? (Bővebben: Link)
Melyik a kérdéses alkatrész ami helyett BC640-et építettél be? S watt is FET-eket épített be a kritikus helyekre. (Bővebben: Link)
Igen, ez az a kapcsolás. A kapcsolás leírásában ez áll:
Idézet: „A Q3 kkörüli áramköri részlet lehetővé teszi, hogy Q3-at (IRF9Z34) egy lényegesen olcsóbb BC640 bipoláris tranzisztorral helyettesítsük (mint ahogy az én prototípusomban látszik is)” Watt: Ha lenne itthon egy másik 877A, az lett volna az első, hogy azzal is kipróbálom, de nem olcsóság egy ilyen, ha egy fityingem sincs ![]()
Annyi gond lehet a Q3 helyén, hogy a tranyónak van maradékfeszültsége, és a Vdd amúgy is szűkös az USB portokon előforduló kisebb feszültségek(4,8V) és a D2 dióda miatt, főleg ha oda sem a megfelelően kicsi visszfeszültségű típust kerül.
Persze, megértelek, én csak azt ítam, ha veszel... Megjegyzem, hogy én nem vennék ilyen elavult típust, vannak okosabb, olcsóbb darabok(pl. 887)
Hello, szerintetek a csatolt kepen a tekercs 680uH ?
Szerintem 68 uH. Mert
![]() De szóljatok ha tévedek.
A klónban alkalmazott 18F2550 -be beégétendő programot hol találhatom meg? köszi
A PicKit2 oldalán, az alja felé van egy Downloads rész, ott a PICkit 2 Firmware V2.32 az amit keresel.
Az biza csak 68 uH
![]()
Mondjuk kapcsoló üzemű tápot használó berendezések tápegységében. Vagy veszel:
Bővebben: Link
Hja bocsi nem mondtam Erdelybol vagyok Marosvasarhely-rol, van tobb elektronika bolt nalunk is tele mindenfele nyavajaval de epp 680 uH -s tekercs nincs es mar 3 hete rendelik de meg semmi...
A 680uH helyett használhatsz 470uH-t vagy 1mH-t is, én is szoktam ilyeneket venni, mert a 680uH valamiért elég ritka érték.
OK koszi megprobalom hatha sikerul valamit beszerezni.
Sziasztok!
szeretnék csinálni egy usb-s Pic égetőt. tud valaki adni nyáktervet hozzá? ilyet találtam de még kapcsolás sincs benne ![]()
A Kapcsolások c. rovatban hármat is találsz:
Furatszerelt PICkit2 klón PICKit2 klón építése Szabványos USB interfésszel működő ICD2 Lehet válogatni!
Sziasztok!
Építettem egy PICkit 2 klónt a napokban. EZEK alapján a tervek alapján csináltam. Tegnap kipróbáltam egy ismerősöm Windows rendszerén és gond nélkül felismerte az áramkört. Nagyon örültem, fel is tettem a Ki, mit épített topicba. Ma itthon is végre újra üzemelt a gép, feltelepítettem a PICKit 2 programját és kezdődtek is a gondok. A PICKit 2 program nehezen vagy egyáltalán nem ismeri fel, ha vezérelni akarom az áramkört, akkor pedig azonnal lebont és nem hajlandó újra csatlakozni sem, csak, ha újraindítom a PICKit 2 programot és másik USB portba dugom. Ez idő alatt az USB kapcsolat nem bont le és a Windows használatra késznek jelzi. Találkozott már valaki ilyen problémával?
Azt hiszem én igen, bár azóta se jöttem rá, mi volt a gond, de le lett cserélve az összes FET, aztán még huncutkodott, de végül kibékültünk. Lehet nálad van rá reális magyarázat, de nálam nem volt.
![]()
Sajnos magyarázatot még mindig nem találtam, érdekes, hogy az USB kapcsolatot nem bontja, de a program nem tud vele kapcsolatot létesíteni. Elvétve be sikerül vele kapcsolnom a VDD-t, de több semmi.
Cseréld ki a fet-eket nálam is sok "butaságot" művelt
emiatt, de amikor egyszer sikerült az összes fet-et "halál"mentesen beforrasztani beindult és már vagy fél éve hibátlanul működik ! Ja és bemutattad a gépednek ? megcsináltad a beállítást a saját gépeden is ? Én megcsináltam aztán a gyári pickitet nem akarta felismeri a gép ! Most két pickitet ismer fel a gépem de mindkettő más néven jelentkezik be ! A gyári az pickit2 a kón az picdem néven !
Mit értesz az alatt, hogy bemutattam-e? Bedugtam, felismerte, feltelepítette az illesztőprogramot és ezután próbálkoztam felismertetni a programmal. Csak elvétve ismerte fel, de akkor sem vezérelte.
Ahogy lesz egy kis szabadidőm kicserélem a FET-eket és meglátjuk. Ennyire könnyen elhaláloznak forrasztáskor?
Végezd el az oldalon leírt beállításokat ! Enélkül nem ismeri fel a géped !
A troubleshoot menüre gondolsz? Azon végiglépkedtem és utána is ugyan ez a hiba állt fenn.
Igen a troubleshot -ra . Nevet is adtál neki ?
(nekem is egy hétig tartott beindítani ......)
Sziasztok! Lenne egy bugyuta kérdésem. Holnap rendelek a HQ-ból és nem tudom hogy milyen csatlakozót vegyek a leendő pickit2-be, vagy, hogy keressem?
A válaszotokat előre is köszönöm!
Nagy nehezen sikerült felismertetnem. Ezután adtam neki nevet és újra próbáltam csinálni a Troubleshoot mizériát, de nem sikerül végigmennem, mivel állítólag VDD zárlatot érzékel.
Akkor fet csere !
Ha már a FET cserénél tartunk. Az lehetséges hogy a páka nyírja ki a FET-eket? És tegyük föl, hogy a lehető legrövidebb idő alatt forrasztjuk be.
Ó nagyon köszönöm. Most már értem és a "másik fele" amire rádugjuk a pic lábait? Valami 6 pin-es, de mi???
![]()
Előfordulhat hogy a páka , de valószínűbb hogy a statikus feltöltődés ! elvileg ha egy földelt fémlapon (asztal) forrasztanád ,földelt karkötővel a kezeden , nem mehetne tönkre .
|
Bejelentkezés
Hirdetés |