Fórum témák
» Több friss téma |
Fontos: PICKit2 klón építése tanácsok
Erről a kapcsolásról van szó? (Bővebben: Link)
Melyik a kérdéses alkatrész ami helyett BC640-et építettél be? S watt is FET-eket épített be a kritikus helyekre. (Bővebben: Link)
Igen, ez az a kapcsolás. A kapcsolás leírásában ez áll:
Idézet: „A Q3 kkörüli áramköri részlet lehetővé teszi, hogy Q3-at (IRF9Z34) egy lényegesen olcsóbb BC640 bipoláris tranzisztorral helyettesítsük (mint ahogy az én prototípusomban látszik is)” Watt: Ha lenne itthon egy másik 877A, az lett volna az első, hogy azzal is kipróbálom, de nem olcsóság egy ilyen, ha egy fityingem sincs
Annyi gond lehet a Q3 helyén, hogy a tranyónak van maradékfeszültsége, és a Vdd amúgy is szűkös az USB portokon előforduló kisebb feszültségek(4,8V) és a D2 dióda miatt, főleg ha oda sem a megfelelően kicsi visszfeszültségű típust kerül.
Persze, megértelek, én csak azt ítam, ha veszel... Megjegyzem, hogy én nem vennék ilyen elavult típust, vannak okosabb, olcsóbb darabok(pl. 887)
Hello, szerintetek a csatolt kepen a tekercs 680uH ?
Szerintem 68 uH. Mert
![]() De szóljatok ha tévedek.
A klónban alkalmazott 18F2550 -be beégétendő programot hol találhatom meg? köszi
A PicKit2 oldalán, az alja felé van egy Downloads rész, ott a PICkit 2 Firmware V2.32 az amit keresel.
Az biza csak 68 uH
, nem tudjatok miben lehet esetleg ilyet talalni mert boltban nem talalok 680 uH -t ?
Mondjuk kapcsoló üzemű tápot használó berendezések tápegységében. Vagy veszel:
Bővebben: Link
Hja bocsi nem mondtam Erdelybol vagyok Marosvasarhely-rol, van tobb elektronika bolt nalunk is tele mindenfele nyavajaval de epp 680 uH -s tekercs nincs es mar 3 hete rendelik de meg semmi...
A 680uH helyett használhatsz 470uH-t vagy 1mH-t is, én is szoktam ilyeneket venni, mert a 680uH valamiért elég ritka érték.
OK koszi megprobalom hatha sikerul valamit beszerezni.
Sziasztok!
szeretnék csinálni egy usb-s Pic égetőt. tud valaki adni nyáktervet hozzá? ilyet találtam de még kapcsolás sincs benne Bővebben: Link
A Kapcsolások c. rovatban hármat is találsz:
Furatszerelt PICkit2 klón PICKit2 klón építése Szabványos USB interfésszel működő ICD2 Lehet válogatni!
Sziasztok!
Építettem egy PICkit 2 klónt a napokban. EZEK alapján a tervek alapján csináltam. Tegnap kipróbáltam egy ismerősöm Windows rendszerén és gond nélkül felismerte az áramkört. Nagyon örültem, fel is tettem a Ki, mit épített topicba. Ma itthon is végre újra üzemelt a gép, feltelepítettem a PICKit 2 programját és kezdődtek is a gondok. A PICKit 2 program nehezen vagy egyáltalán nem ismeri fel, ha vezérelni akarom az áramkört, akkor pedig azonnal lebont és nem hajlandó újra csatlakozni sem, csak, ha újraindítom a PICKit 2 programot és másik USB portba dugom. Ez idő alatt az USB kapcsolat nem bont le és a Windows használatra késznek jelzi. Találkozott már valaki ilyen problémával?
Azt hiszem én igen, bár azóta se jöttem rá, mi volt a gond, de le lett cserélve az összes FET, aztán még huncutkodott, de végül kibékültünk. Lehet nálad van rá reális magyarázat, de nálam nem volt.
Sajnos magyarázatot még mindig nem találtam, érdekes, hogy az USB kapcsolatot nem bontja, de a program nem tud vele kapcsolatot létesíteni. Elvétve be sikerül vele kapcsolnom a VDD-t, de több semmi.
Cseréld ki a fet-eket nálam is sok "butaságot" művelt
emiatt, de amikor egyszer sikerült az összes fet-et "halál"mentesen beforrasztani beindult és már vagy fél éve hibátlanul működik ! Ja és bemutattad a gépednek ? megcsináltad a beállítást a saját gépeden is ? Én megcsináltam aztán a gyári pickitet nem akarta felismeri a gép ! Most két pickitet ismer fel a gépem de mindkettő más néven jelentkezik be ! A gyári az pickit2 a kón az picdem néven !
Mit értesz az alatt, hogy bemutattam-e? Bedugtam, felismerte, feltelepítette az illesztőprogramot és ezután próbálkoztam felismertetni a programmal. Csak elvétve ismerte fel, de akkor sem vezérelte.
Ahogy lesz egy kis szabadidőm kicserélem a FET-eket és meglátjuk. Ennyire könnyen elhaláloznak forrasztáskor?
Végezd el az oldalon leírt beállításokat ! Enélkül nem ismeri fel a géped !
A troubleshoot menüre gondolsz? Azon végiglépkedtem és utána is ugyan ez a hiba állt fenn.
Igen a troubleshot -ra . Nevet is adtál neki ?
(nekem is egy hétig tartott beindítani ......)
Sziasztok! Lenne egy bugyuta kérdésem. Holnap rendelek a HQ-ból és nem tudom hogy milyen csatlakozót vegyek a leendő pickit2-be, vagy, hogy keressem?
A válaszotokat előre is köszönöm!
Nagy nehezen sikerült felismertetnem. Ezután adtam neki nevet és újra próbáltam csinálni a Troubleshoot mizériát, de nem sikerül végigmennem, mivel állítólag VDD zárlatot érzékel.
Akkor fet csere !
Ha már a FET cserénél tartunk. Az lehetséges hogy a páka nyírja ki a FET-eket? És tegyük föl, hogy a lehető legrövidebb idő alatt forrasztjuk be.
Ó nagyon köszönöm. Most már értem és a "másik fele" amire rádugjuk a pic lábait? Valami 6 pin-es, de mi???
Előfordulhat hogy a páka , de valószínűbb hogy a statikus feltöltődés ! elvileg ha egy földelt fémlapon (asztal) forrasztanád ,földelt karkötővel a kezeden , nem mehetne tönkre .
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

, nem tudjatok miben lehet esetleg ilyet talalni mert boltban nem talalok 680 uH -t ?