Fórum témák
» Több friss téma |
Az iró dióda az. De engem inkább a maximális árama és a nyitófeszültsége érdekelne.
Ja értem.
Olyan 2-250mA adhatsz neki kb 150mW-körül lehet adj neki kb 1,2v-ot 200mA--en és világít. De ha nem tudod,hogy melyik a piros akkor 30mA kezd el tesztelni illetve egy kamerán keresztül nézd,hogy jó-e?. Az infrával vigyáz mert azonnali vakulást okok illetve a másik is ha bele nézel. ![]()
Azt már tudom, hogy melyik a piros lézer, csak azt nem tudtam, hogy hány mA-t adhatok neki. Köszönöm.
150-200mA max (mert 16x es író, a 22x est hajthatod max 250mA al. Az LG-nek van egy 22x-es írója ami 400-500-at is bír)
üdv
Én egy lomtalanitáson talált ( Dohány utcában a Videoton szerviz elött )DVD iró (feltételezhetöen asztali) mechanikából kiszedett lézer diódát egészen 500mA ig meghajtottam és birta. Egy elég érdekes tokozatlan volt benne.
Egy lézer diódának honnan lehet megtudni hogy melyik a + és melyik a - pólusa?
![]()
Multiméterrel, egy 1K ohm-os ellenállással és stabil 5V-tal.
Megkínálod az 5V-tal az ellenálláson keresztül és rámérsz. Ha kinyit, és áram is folyik rajta, akkor az a nyitóirány. Ha zárva marad, fordítsd meg a polaritást.
Próbálgattam, de semmi áram nem folyik rajta, és fényt sem bocsájt ki! :S
Akkor lehet, hogy már nem is dióda, csak elektronikai hulladék. :no:
Van egy műholdvevőből bontva egy garnitúra 7 szegmenses kijelzőm. Típusa TOD-31 5261 BG-3B. Meg a meghajtója 7602SD. Kugliztam, kugliztam, de semmi használhatót nem találtam. Nem tud valaki segíteni?
![]()
sziasztok
lenne pár kérdésem van néhány alkatrész amit nemrég vettem és kíváncsi lennék mit lehet velük kezdeni. NPH25S4805EI, NPH15S2415EI, NPH10S2403I, NMA0505S, NKA0505S, NME0505D,NME0505S, NKE0512S, NML0515S, NMT0572SZ, NTE0515M, NMS1212, NMJ0505S, NTV0505M,NMH0505S, 78250,78250M,601,1410454,ILL. SP521PRW Na ezekkel mit lehet tenni mire jók. De ha valaki írná akkor egyszerű köznyelven mert nem igen ismerem ki magam az elektronikai nyelvben ![]()
Szia!
Próbáltad már a Google-t? Egyébként ezek DC-DC konverterek és arra jók, hogy a tápfeszültséggel ellátni kívánt áramkört galvanikusan elválasszák az áramforrástól.
igen próbáltam d eaz nekem elég kínai amit ott irtak
annyira jutottam 24 volt a bemenet és 1,5 a kimeneti feszültség valamelyiknél
De úgy látom van ezek között transzformátor is. Az a feszültség szerintem 5,1V lesz és nem 1,5.
Ma lomtalanításon hozzájutottam egy kis kijelző panelhez, 3 db ic van rajta, mindhárom ic smd, egyik ic-n a felirat: M66004M2FP, a másik kettőn pedig hc165a és hc595a guglit már végiglapoztam, de semmi eredményre nem jutottam sajnos! Mert mindenhol csak ,,hitegetnek" az adatlappal!
![]()
Szisztok! van egy alkatrész, aminek a neve érdekelne, illeteve, hogy milyen elnevezésre hallgat....
Több téglalap alakú led van benne, egymás felett kb. úgy 8 db és műanyag vagy fém tokkban vannak. Aki tud, legyen szíves segíteni, amikor látom ezt az alkatrészt, akkor mindig videó, és nem tudom a nevét ![]()
Angolul LED-bar. Azaz LED-sor. Szerintem erre gondolhatsz.
Azthiszem ez lesz az! Köszönöm szépen!
![]()
Szia!
A dupla D-ből ítélve ez egy Dolby-zajcsökkentő áramkör.
Köszi!
Sok mindenre nem tudom felhasználni, ugye? ![]()
Ez egy elavult céláramkör, úgyhogy felejtős.
Igen, szerintem azaz.... nem gondoltam volna, hogy ilyen egyszerű a neve
![]() itt egy kép róla Köszönöm a segítséget ![]()
Sziasztok! Van egy ilyen HP tápom mint itt: http://oldradio.tesla.hu/szetszedtem/316tap/laptophoz.htm
Az lenne a kérdésem, hogy a képen kékkel karikázott fekete kétlábú alkatrész micsoda? Csatolom a feliratát is (a betűk valahogy megrecésedtek, annak nincs semmi jelentősége). Ez a táp rossz, és ez az egyetlen alkatrész, aminek nem tudtam megmérni az ellenállását, szóval arra gyanakodok hogy ez az oka.
Ez egy hőbiztosíték. Ellenállása jó állapotban nulla! Ha szakadást mérsz rajta, akkor ki kell cserélni(esetleg ki is hagyható). Én is találkoztam már rengeteg trafóval, amiben ez a hőbiztosíték ment ki. A feliraton ott van a hőmérséklete és az árama is. Ez 115°C-os és 2,5A-es.
Sziasztok
Tud valaki a következő FET-nek helyettesítőt RDN150N20 Köszönöm
Sziasztok Az akus inverteres töltőmbe elszállt a 2 sk 2700-fet és egy smd dióda vagy zéner amit nemtudok beazonosítani felirat989vagy985 az utolsó számot nem látni rendesen.Ez egy makita töltő ,ha tudna valaki segíteni vagy esetleg megnézni egy hasonlóban megköszönném üdv szepi003
Mi pedig megköszönnénk, ha tagolnád a mondanivalódat, pl. mondatokra, és használnál írásjeleket.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |