Fórum témák
» Több friss téma |
Cikk is van :yes:
Bővebben: Link
Köszi ezt is elolvasom
Csak gondoltam megmutatom.
Jól látom, hogy egy ragasztó szalag választja el a kondik lábait a fém doboztól ? A panelek rögzítése az hogy van megoldva ?
No és az sem egy életbiztosítás, ha a kapcsolófetekkel közös hűtőn vannak a szekunder diódák. Sajnos többeknél láttam már ilyet :no:
Sziasztok!
Teljesítmény LEDhez való tápegységet szeretnék csinálni. 1W-os fehér LED-et 1 dollárért szórják az ebay-en szal, kezd aktuálissá vállni, legalább is próba szinten. Arra gondoltam, hogy ehez PC tápból kiszedett és átalakított készenléti tápokat használok. Bővebben: Link A fenti linken közölt kapcsolás azért nem jó, mert én legalább 10db 1W-os ledet akarok rárakni. Én Codegen tápokat használnék, ezek kicsit eltérnek a fenti cikkben lévőtől, lásd link. Kissé átalakítottam, a szabályzást trafó felső leágazására kötöttem (ahol alapból 17V van), és raktam rá 300mA-es áramkorlátot:lásd link. Üresjáratban szépen ott a kimeneten a 40V, de az áramkorlát nem akar működni. Próbaképpen raktam rá, egy 100 Ohm ellenállást, de az áram 400mA maradt. A két 1 Ohmos ellenálláson megvolt a 0,7V, de mégsem akart működni. Próbaképpen a kapcsrajzon lévő 6k2 helyett 5k6-ot raktam, mivel ez volt itthon. Párt másodperc után a dióda átment zárlatba a primer körrel együtt, némi hang és füstefekt kíséretében .Egyébként ez a második táp amit a másvilágra küldtem, az elsőnél én balga bennthagytam a shottkyt, ami nyilván nem bírta a nagy záróirányú feszt, és szinte egyből átment zárlatba, a többit tudjátok .Szóval az áramkorláthoz kell nekem egykis segítség, ill. jó lenne rájönni, hogy miért halálozzott el az FR107. Még 4 darab ilyen tápom van, és 2db LED lámpa lesz, úgyhogy még van két füstölni való .
Sziasztok.
Szeretnék egy kis teljesítményű kis hely igényű ac/dc kapcs. tápegységet csinálni de nem tudom hogy álljak neki segítséget szeretnék kérni tőletek.3 feszűltség kellene nekem 220-ból : 5v 500mA 3,3v 200mA 16v 150-220mA Köszönöm szépen előre is a segítséget. (csatoltam egy sematikus rajzot hogy mihez kell )
Olvasd el ezt a cikket. A szekundert a saját igényeidnek megfelelően tekercselheted meg.
Terminalra írtam választ, hogy mennyit segít azt nem tudom.
Egyébként nincs teljesen kizárva, hogy a tranzisztor (BC327) nem volt döglött, mivel ugyan azt raktam vissza ami az előző tápban volt. Habár úgy rémlik, hogy rámértem előtte.
A második "füstölés" után minden irányba megszakadt. Ez még mindig nem magyarázná a dióda halálát.
megnéztem adatlapban hogy kb mi mennyit fogyaszt és kicsi pluszal de ez jött ki szerintetek müködhet igy
5v 100mA 3,3v 100mA 16v 150-250mA akárhogy számolom ez 5w teljesítmény ami nem sok szerintem elbírná ez a kapcsolás ezt? ha mondjuk elő állítok 5v az elbír-e 700mA? (akkor már bele veszem a kivezérlés jelző részt is az nem fogyszt sokat.)Mert 3.3v stab kockával elő állítok és van egy miniatűr kapcsolásom ami 5v->+-12 vagy +-15v állít elő.
Szerintem jobb lenne, ha inkább normál trafós tápegységet csinálnál és stabkockákkal (78xx) csinálnád meg a kimeneti feszültségeket. A 3,3V mihez kell?
a csatolt képemet megnézted
?dac 5v és 3.3v bár kicsit túloztam a számokal mert 5v nem kell 500mA
Annak az audio processzornak kell a 3,3V? Én azt gondolom, hogy sokkal egyszerűbb lenne egy sima hálózati trafóval megcsinálnod a tápegységet, mert egy hálózati kapcsolóüzemű tápegység elkészítése, a trafótekercselés stb. elég komplikált feladat. A kimeneti feszültségeket (16V, 5V, 3,3V) egy-egy egyszerű kapcsolóüzemű step-down konverterrel, vagy esetleg disszipatív szabályzókkal meg lehetne oldani.
Szia!
A konyhapultomba egy codegen táp készenléti tápja van áramgenerátorosan átalakítva. Bővebben: Link A sec oldal alapja a csatolt file-ban.
Ha egyszerűen és olcsón akarod megoldani, keress eredeti AT tápot. +-12 V között van stabil 24 voltod, olyan áramkorlátot állítasz be, amilyent akarsz. Csak ne BC-vel, mert hiába tudná a kívánt áramot, kicsi a teljesítménye. BD13X-BD14X, TIP...
Ha a többi kacatot leszeded róla, 10-15 W-nál még a hatásfoka sem túl rossz. De akár az 5 V-ra is kötheted a LED-eket, egyenként korlátozva. Csak többet fogyaszt.
Bővebben: Link
Ez tud másik trafóval 10W-ot
Köszi!
Az a szép a dologban, hogy nekem is meg van valahol ez az ON-Semis pdf, és néztem már azt a fórumot is, úgy látszik valahogy átsiklottam a lényegen. A maradék Codegenből kettő pont ilyen, amúgy mindegy szerintem milyen a primer kör.
Köszi, de disszipatív megoldást nem akarok, és nincs sok hely sem a lámpatestben.
Ez is használhatónak tűnik, de nincs szükség szabályozható áramra. Egyszer bellövöm és kész.
A nyákon megvan opcionálisan a fix ellenállás helye.
Én ilyen tápokat használok 10W-os ledekhez. Kb 1 éve mennek olyan helyeken, ahol sokat vannak föl-le kapcsolgatva.
Milyen trafó van benne?
Azért gondoltam a Codegen tápra, mert ebből van sok ingyen. A költségvetés nagyon alacsony ~500Ft.
Neked hány darab LED megy róla, és hogyan kötötted őket? Te is a trafó magasabb feszültségű tekercsét használod?
A kapcsolgatást mennyire szereti?
Myrra vagy PNY-0515-öt trafót, de ezek erre készültek és a te költségvetésedhez drágák. Így marad a bontás és kisérletezés vagy méretezés és újratekerés.
Sziasztok!
Van valakinek ötlete, hogy lehet ezt a trafót szétszedni?
Hello
Ha van türelmed akkor hőlégfuvó kapargatás... De én egy megfelelő méretű kalapáccsal kezdenék neki Üdv!
Én egyszer próbáltam ilyet szétszedni. Hőlégfúvóval nem igazán olvadt meg az anyag, próbáltam szétfűrészelni, de nagyon könnyen reped a vas. A csévetest mindenféleképp tönkremegy ha olvasztod, ha fűrészeled. Nem várj sok sikert tőle, ez sütőben se nagyon fog szétolvadni, nagyon kemény gyantával lett kiöntve. Egyébként egy E65-ös mag található benne.
Köszönöm a válaszokat. Megpróbálom szétszedni. Nem veszítek vele semmit.
Próbáld meg mindenképp, lehet neked pont sikerül!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

.
.