Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   271 / 1190
(#) jdani hozzászólása Okt 29, 2010 /

Helló. A kvarc értékét mi szerint állapítjuk meg? Mert ezeken van mindenfele érték.

DSC02682.JPG

(#) kadarist válasza jdani hozzászólására (») Okt 29, 2010 /

A rezgési frekvenciájuk rájuk van írva.
(#) jdani válasza kadarist hozzászólására (») Okt 29, 2010 /

Az eljutott. Mondjuk amire az van írva, hogy 4696.3, az akkor menyni Hz KHz MHz? Vagy 16.00JK , YC27.000

4696.3kHz=4,6963Mhz
16,00MHz
27,000MHz

VAn közte olyan is, hogy :
N D K.
33 - 20
8 9 2 0

A másik oldalán nincs írás? Egyébként nem tudom.

Nincs, csak ez. Egyébként kösz az infót
(#) nolex hozzászólása Okt 29, 2010 /

Help!

Azt tudom, hogy ez egy transzformátor féle, de kéne róla több adat(a képen, ami ilyen csavarható dolog, a kondi és az smd alkatrész között).
Mellesleg 4 kivezetése van, ezért tippelek trafóra.
Hogy lehet egy ilyen dolgot bemérni?
Azt tudom, hogy ez az áramkör 5V-os TTL 40KHz-es jelet feltranszformál 100-120 pk-pk feszültségre(nincs sok árama)

DSCF4706.JPG

(#) efcsabi válasza nolex hozzászólására (») Okt 29, 2010 /

"ami ilyen csavarható dolog" azok valamilyen hangoló tekercsek, semmiképpen nem transzformátor de okosabbat is kapsz mindjárt a szakiktól
(#) nolex válasza efcsabi hozzászólására (») Okt 29, 2010 /

Igenigen ezt már én is kiderítettem. De fura számomra, hogy az áramkörben sok kivezetése van...ezért tippeltem trafóra. NA várok még okosságott!
(#) B.I válasza nolex hozzászólására (») Okt 29, 2010 /

Szia. Én már szedtem szét ilyet és nekem szabályozható induktivitásnak tünt. A sok kivezetés nem tudom miért kell.
(#) gabu hozzászólása Okt 29, 2010 /

Sziasztok

bár ez az első hozzászólásom ide, de sajnos egyből egy (talán már-már rejtvény) kérdéssel kell kezdenem
mellékelek egy képet egy linkben, a kép 3MB körüli, de ennek jó oka van, ugyanis egy megégett alkatrészt takar, aminek a feliratai csak erősen részben olvashatóak.
Az alkatrészről annyit, hogy tápegységbe tartozik, így ez talán valamennyit segíthet.
a kép elérése Bővebben: Link

Az alkatrész lehetséges fajtája érdekelne..
előre is köszönöm ha valaki tudná.
(#) kadarist válasza gabu hozzászólására (») Okt 29, 2010 /

Szia!
Milyen tápegységben volt ez?
(#) gabu válasza kadarist hozzászólására (») Okt 29, 2010 /

szia

egy lcd monitor tápegységében
a nyák típusa amin az alkatrész volt: fsp041-3pi01
az alkatrész helye mellett U320 felirat szerepel..
(#) lapose válasza nolex hozzászólására (») Okt 30, 2010 /

Szia!
Attól, hogy hangolható, még lehet transzformátor. Kiforrasztva meg tudod mérki, hogy egy megcsapolásos tekercs, vagy több külön tekercs van rajta, de pontosan kimérni egyszerű eszközökkel nem tudod.
(#) kadarist válasza gabu hozzászólására (») Okt 30, 2010 / 1

Az biztos, hogy egy Power Integrations gyártmányú IC. Próbáld meg a kormot letisztítani, hátha valami még elősejlik a feliratból.
(#) gabu válasza kadarist hozzászólására (») Okt 30, 2010 /

sajnos ez már nem korom, elolvadt a tokozás..
(#) kadarist válasza gabu hozzászólására (») Okt 30, 2010 / 1

A felső részén talán még van esély. Próbáld meg valamilyen oldószerrel. Sajnos rajzot nem sikerült találni, pedig Dell és Samsung monitorba is szerelték ezt a táppanelt.
(#) gabu válasza gabu hozzászólására (») Okt 30, 2010 /

ha minden igaz akkor a tokozás az TO-262-7C típusú.

(a monitortípusokra való utalást én is megtaláltam de én se találtam rajzot)

az oldószert max reggel tudom már megnézni, de nem igazán érdemes, azon a részen ahol a szöveg hiányzik a műanyag is hiányzik.. max talán a széleken lehet még nyerni majd egy pici betűrészt... már ha lehet..
(#) lapose válasza gabu hozzászólására (») Okt 30, 2010 / 1

Szia!
Ez szerintem egy SMPS IC. Ilyen tokozást használ pl. a Power Integrations is. Érdemes lenne visszarajzolni a tápnak ezt a részét, akkor talán kideríthető a pontos típus is.

TOP247F.pdf

(#) gabu válasza lapose hozzászólására (») Okt 30, 2010 /

a'szem megvan

TOP247F lesz az ami kell (legalábbis ezt a gyártót nézve)

találtam egy ugyan ilyen monitorról szóló cikket ami, ugyan erre a hibára ad megoldást. Bővebben: Link

nekem is a második sorban az F előtt egy 7es körvonalazódik ki, bár az már nem látszik tökéletesen.

most már csak annyit kell majd megtudnom, hol tudok venni ilyet vagy olyat amivel tudom ezt helyettesíteni ha nem tudnék szerezni ezen típust.
(#) lapose válasza gabu hozzászólására (») Okt 30, 2010 / 1

Hasonló tokozásban itt: Bővebben: Link
(#) kadarist válasza gabu hozzászólására (») Okt 30, 2010 /

Ezt sikeresen összehoztuk! Gratulálok mindenkinek! Cseréld ki az összes elkót a tápegységben, mert ezek hibája okozhat ilyen robbanást.
(#) jacsu hozzászólása Okt 30, 2010 /

Sziasztok!
Lenne pár képem,szeretném tudni milyen alkatrészek,és mire használhatoak esetleg.
(#) jacsu hozzászólása Okt 30, 2010 /

Továbbá még ezek.
(#) nikolatesla válasza jacsu hozzászólására (») Okt 30, 2010 /

Hali!
Az egy kettős dioda.
(#) B.I válasza jacsu hozzászólására (») Okt 30, 2010 /

Szia. Az első képeken láthato dolog nem kettős dióda, hanem tirisztor. Esetleg jó lehet coil gun-hoz. A második feltöltésen lévő dolog szerintem egy 11ohm-os és egy 51ohm-os nagyteljesitményű ellenállás. (Esetleg nem egy mágnesező berendezés volt?)
(#) Ricsi89 válasza B.I hozzászólására (») Okt 30, 2010 /

Azért van ott diódából is és ha jól látom 3 fázisú egyenirányításra használták a 3db-ot, az első képen.
A második hsz-ben lévő képeken tényleg két teljesítmény ellenállás van, viszont az utolsó két képen nem tudom mi van.
(#) B.I válasza Ricsi89 hozzászólására (») Okt 30, 2010 /

Bocs de tényleg van dióda is csak elnéztem egy kicsit.
(#) gabu válasza kadarist hozzászólására (») Okt 30, 2010 /

köszönöm a segítséget mindenkinek
Következő: »»   271 / 1190
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem