Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC vezérlése Bluetooth-on keresztül
Szeva!
Az antenna kb 2cm hosszú vezetősáv a nyákon.Nem PIC-et használok hanem C8051F350-es MCU-t ez 3.3V-os. Ajánlom figyelmedbe a cikket ami itt a HE-n van. Ott is 5V-os MCU-val csinálja a kollége.
Hello!
Elvileg a BTM112 modul adat vonalai képesek elvinni az 5V-ot. Sőt én mindig úgy használtam gond nélkül.
Adatlap szerint VDD+0.3V a maximum azaz 3.6V a max. Lehet, hogy elbírjaaz 5V-ot, sőt ezek szerint elbírja,de valószínűleg nem örül neki
![]()
Örülök hogy segíthettem
![]() ![]() Aki azt írta h kidobta a kukába, azért kár volt érte.. No mind1. Valaki meg linkelt egy bt modult, az ugyanez a btm 112 modul csak rá van már alapból rakva pár kivezetés, meg az rxtx 5v os konverzió. Nem ajánlatos a névleges feszültségnél nagyobb feszültségű jelet rákapcsolni.. valószínűleg nem hülyeség az adatlapban leírtak. Ajánlatos a picből kijövő jelet egy fesz osztón átvezetni! Vagy csak annyi hogy a picet is 3,3V ról táplálni. PicKit3 nál nagyon könnyen megoldható ez, úgy rémlik PicKit2 nél is beállítható.
Igen ez ugyanaz a BTM 112 csak pcb antennával meg 5 v os ttl szintté alakítóval.
bt-12 -re nem dobott ki semmit a google de gondolom btm 112 akart lenni
![]() ![]()
En ezt talaltam (eddig ez a legolcsobb) es kb 6 dollar a postakoltseg. Ugyan olyan mint amit a BT cikkemben is hasznaltam, csak mar a 3V-5V szintillesztes is rajta van.
Bővebben: Link Most latom csak, hogy nehany hozzaszolassal ezelott pont ezt linkelte be mar valaki. Hiaba, igy jar aki 1 napra kitiltatja magat a Hobbielektronikarol...
BTM 112 antennara ezt talaltam, hatha ez jo:
Bővebben: Link
Sziasztok.
Btm222-es ( adatlap ) modulhoz milyen antennát tudnék használni? Van valami gyári megoldás erre? Ami kapható itthon is, vagy elég csak ez a vezetősávos megoldás? Ha igen akkor azt hogyan célszerű kialakítani. Köszi
Sziasztok! Készítettem egy BTM112 modulhoz szintillesztő kártyát és egy kis antenna is van rajt (az nem a legerősebb) de tökéletesen működik. Én PIC kontrollert vezérlek vele.Bővebben: Link
Borvendég BTM je is megjavult !
![]() ![]()
Írtózatos szíváson vagyok túl, amit szeretnék megosztnai veletek.
Btm112 modulba próbáltam életet lehelni. Pickit 2 soros toolját használtam, és ez okozott kisebb gondokat.... A soros kommunikáció működött, a karaktereket visszaechozta, AT ra OK ot küldött, ATN=xxxx- et leokézta, ATP=xxxx et is. Semmi más parancsra nem reagált. Még a PIN és név átírás előtt tudtam rá csatlakozni telefonról, utána már nem. Próbáltam a resetet, a PIO(4) es gombot lenyopmva tartottam, mindent próbáltam(ugye a ATZ0-t se vette be (ERROR)). A PIN-t állítottam mindenre, de visszadobta hogy nem jó... Eltelt pár nap, megint elővettem, majd 1 óras játszadozás után kibukott a dolog. Adatlap szerint ATP=xxxx (xxxx: 4-8 karakter). Megpróbáltam 8 karaktert beírni, ERROR 7 karakter-> OK, 3 karakter-> OK Itt esett le, hogy ASCII módban valószínűleg hozzádobja a string lezáró nullát..... Gyorsan átváltottam HEX-re beírtam a karaktersort betűről betűre számszerint, a végére 0x0D (új sor) és tökéletes. A többi parancs is tökéletesen működik. ![]()
Akkor ezek szerint nem is kell a lezáró nulla csak egy enter (CR)?
Sziasztok! Látom itt sok a hozzáértő ember
![]() ![]()
Pickit szoftver kezdőlapján beállítod 3.3V ot, bepipálod, ezután rádugod a VDD-t GND-t RX, TXet
Rácsatlakozol 19200bps-el, az alsó négy sor valamelyikébe ASCII módban beírod hogy ATN=valami, átváltasz HEX módra, az adott sort kiegészíted egy "0D" -vel, és SEND. Ugyanígy az összes többi beállításnál. ATP=9876 a pinkód beállítás. Az adatlapban minden parancs benne van.
Nem lenne az egész egyszerűbb sima rs 232-őn ?
![]()
Nekem például nincs a gépemen soros port (vagyis van kb tegnapelőtt vettem észre az alaplapon a szalagkábel csatit, de kártyát nem adtak), és ftdi chip sincs kéznél
![]()
Találtam egy olyan leírást (datasheet) amiben az áll, hogy ha adatátviteli módban van a modul, tehát már a kapcsolat létrejött egy másik eszközzel akkor is vissza lehet váltani parancs módba 3db + segítségével tehát elvileg így: +++(Enter(CR))
Valakinek sikerült már esetleg így?
Nah ennek örülök.
![]() Egyébként azért elég fura, hogy van többfajta leírás is ugyan ahhoz a modulhoz. :S
Én is beleestem a hibába a bluetooth cikkes ip cím nm volt jó az adatlapon megtaláltam a jót! A led mi jelzi a kapcsolatot az sem jó helyre lett kötve mert nem működik de már megtaláltam a helyes bekötést és korrigálom a kártyán.
Első generációs Bluetooth Shield névre keresztelt szendvics rendszerű átalakító
![]()
SPI-vel próbáltatok már kapcsolódni a BTM-112-höz?
Heló!
Itt egy doc amiben a gyártó válaszol a kérdésekre. "2. Please give me a documentation for control module by SPI interface. The SPI interface is only used for firmware upgrading. and it is control by CSR application software for PC."
Köszi, akkor az felejtő.
Legalább nem kell átalakítanom, Uart-al már működött
Hali!
Lenne két kérdésem: 1.) Ha a BTM-112-be belépek a +++ -kóddal a parancsmódba akkor hogy lehet visszatérni belőle? 2.) A btterm mindenkinek működik? Mert én nem tudok szöveget küldeni vele. Beírom az elküldendő szöveget megnyomom az OK-ot és semmi, lefagyott a program. Visszafele működik, amit a gépen beírok az a telón megjelenik. J105i-vel és N95-el próbáltam. Többen szidják a BTM-112 modult, mert szerintük nem működik rendesen. Valamit akkor nem csinálhatnak jól ![]() Tesztelés gyanánt vagy 10Mb-ot átküldtem a modulon, gond nélkül átment. HyperTerminálban átállítottam a modult mesterbe és felkapcsolódtam a telómra (J105i). Bezártam a HyperTerminált majd megnyitottam a MyPhoneExplorer-et és beállítottam a COM portot. Végül telefonból pár nagyobb fájlt kiolvastam. ![]()
Sziasztok, Vettem egy BTM112-es bluetooth modult. Sikerült életre keltenem, veszi a parancsokat, válaszol is szépen, bár nem minden parancsra. Ha telefonon megkeresen, megtalálja, kéri a kódot és lehet párosítani is, de ha PC-n keresem meg, megtalálja, de nem tudom párosítani.
A +++ parancsra is mindig ERROR-t válaszol. Mi lehet a probléma? Mellékelek egy logot a beállításairól. |
Bejelentkezés
Hirdetés |