Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC vezérlése Bluetooth-on keresztül
Lapozás: OK   5 / 10
(#) LACIELLA válasza patexati hozzászólására (») Okt 31, 2010 /

Szeva!
Az antenna kb 2cm hosszú vezetősáv a nyákon.Nem PIC-et használok hanem C8051F350-es MCU-t ez 3.3V-os. Ajánlom figyelmedbe a cikket ami itt a HE-n van. Ott is 5V-os MCU-val csinálja a kollége.
(#) patexati válasza LACIELLA hozzászólására (») Okt 31, 2010 /

Kösz!
(#) spepe válasza patexati hozzászólására (») Okt 31, 2010 /

Hello!

Elvileg a BTM112 modul adat vonalai képesek elvinni az 5V-ot. Sőt én mindig úgy használtam gond nélkül.
(#) LACIELLA válasza spepe hozzászólására (») Okt 31, 2010 /

Adatlap szerint VDD+0.3V a maximum azaz 3.6V a max. Lehet, hogy elbírjaaz 5V-ot, sőt ezek szerint elbírja,de valószínűleg nem örül neki
(#) attila066 válasza LACIELLA hozzászólására (») Okt 31, 2010 /

Örülök hogy segíthettem ha már az én nyákomat vetted (van az 3 centis sáv is) Borvendegnek is próbálok segíteni a héten nézem meg az ő modulját!
Aki azt írta h kidobta a kukába, azért kár volt érte.. No mind1. Valaki meg linkelt egy bt modult, az ugyanez a btm 112 modul csak rá van már alapból rakva pár kivezetés, meg az rxtx 5v os konverzió. Nem ajánlatos a névleges feszültségnél nagyobb feszültségű jelet rákapcsolni.. valószínűleg nem hülyeség az adatlapban leírtak. Ajánlatos a picből kijövő jelet egy fesz osztón átvezetni! Vagy csak annyi hogy a picet is 3,3V ról táplálni. PicKit3 nál nagyon könnyen megoldható ez, úgy rémlik PicKit2 nél is beállítható.
(#) attila066 válasza gallz hozzászólására (») Okt 31, 2010 /

Igen ez ugyanaz a BTM 112 csak pcb antennával meg 5 v os ttl szintté alakítóval.
(#) attila066 válasza patexati hozzászólására (») Okt 31, 2010 /

bt-12 -re nem dobott ki semmit a google de gondolom btm 112 akart lenni antennának negyedhullámhosszú antennát szoktunk választani, ami mint minden 2,4 GHz-n működő eszköznél durván olyan 34mm, teljesen jó rá a WiFi antenna is! WiFi hez lehet kapni még 3/4 hullámhosszú antennát is. Egyikkel sem kísérleteztem jó nekem az a 3 centis pcb antenna
(#) Fizikus hozzászólása Okt 31, 2010 /

En ezt talaltam (eddig ez a legolcsobb) es kb 6 dollar a postakoltseg. Ugyan olyan mint amit a BT cikkemben is hasznaltam, csak mar a 3V-5V szintillesztes is rajta van.
Bővebben: Link
Most latom csak, hogy nehany hozzaszolassal ezelott pont ezt linkelte be mar valaki. Hiaba, igy jar aki 1 napra kitiltatja magat a Hobbielektronikarol...
(#) Fizikus válasza patexati hozzászólására (») Nov 1, 2010 /

BTM 112 antennara ezt talaltam, hatha ez jo:
Bővebben: Link
(#) puli122 hozzászólása Nov 2, 2010 /

Sziasztok.
Btm222-es ( adatlap ) modulhoz milyen antennát tudnék használni? Van valami gyári megoldás erre? Ami kapható itthon is, vagy elég csak ez a vezetősávos megoldás? Ha igen akkor azt hogyan célszerű kialakítani.
Köszi
(#) patexati hozzászólása Nov 4, 2010 /

Sziasztok! Készítettem egy BTM112 modulhoz szintillesztő kártyát és egy kis antenna is van rajt (az nem a legerősebb) de tökéletesen működik. Én PIC kontrollert vezérlek vele.Bővebben: Link
(#) attila066 válasza patexati hozzászólására (») Nov 4, 2010 /

Borvendég BTM je is megjavult ! Tetszetős és kompakt a te kiviteled is grat hozzá !
(#) Stefan hozzászólása Nov 6, 2010 /

Írtózatos szíváson vagyok túl, amit szeretnék megosztnai veletek.
Btm112 modulba próbáltam életet lehelni.
Pickit 2 soros toolját használtam, és ez okozott kisebb gondokat....
A soros kommunikáció működött, a karaktereket visszaechozta, AT ra OK ot küldött, ATN=xxxx- et leokézta, ATP=xxxx et is. Semmi más parancsra nem reagált. Még a PIN és név átírás előtt tudtam rá csatlakozni telefonról, utána már nem.
Próbáltam a resetet, a PIO(4) es gombot lenyopmva tartottam, mindent próbáltam(ugye a ATZ0-t se vette be (ERROR)).
A PIN-t állítottam mindenre, de visszadobta hogy nem jó...
Eltelt pár nap, megint elővettem, majd 1 óras játszadozás után kibukott a dolog.
Adatlap szerint ATP=xxxx (xxxx: 4-8 karakter). Megpróbáltam 8 karaktert beírni, ERROR 7 karakter-> OK, 3 karakter-> OK
Itt esett le, hogy ASCII módban valószínűleg hozzádobja a string lezáró nullát..... Gyorsan átváltottam HEX-re beírtam a karaktersort betűről betűre számszerint, a végére 0x0D (új sor) és tökéletes.
A többi parancs is tökéletesen működik.
(#) spepe válasza Stefan hozzászólására (») Nov 6, 2010 /

Akkor ezek szerint nem is kell a lezáró nulla csak egy enter (CR)?
(#) Stefan válasza spepe hozzászólására (») Nov 7, 2010 /

Pontosan :yes:
(#) patexati válasza spepe hozzászólására (») Nov 7, 2010 /

Sziasztok! Látom itt sok a hozzáértő ember Nos én is szeretném megváltoztatni a nevét esetleg a címét is a BTM-112 modulomnak és ezt a PicKit2 Uart Tool-al gondoltam,hogy elvégzem. Ebben kéne nekem némi segítség mert ehhez a részéhez nem igen konyítok
(#) Stefan válasza patexati hozzászólására (») Nov 7, 2010 / 1

Pickit szoftver kezdőlapján beállítod 3.3V ot, bepipálod, ezután rádugod a VDD-t GND-t RX, TXet
Rácsatlakozol 19200bps-el, az alsó négy sor valamelyikébe ASCII módban beírod hogy ATN=valami, átváltasz HEX módra, az adott sort kiegészíted egy "0D" -vel, és SEND.
Ugyanígy az összes többi beállításnál. ATP=9876 a pinkód beállítás. Az adatlapban minden parancs benne van.
(#) patexati válasza Stefan hozzászólására (») Nov 7, 2010 /

Szia4 Köszönöm! (5V illesztett már)
(#) attila066 válasza Stefan hozzászólására (») Nov 7, 2010 /

Nem lenne az egész egyszerűbb sima rs 232-őn ? jó mondjuk én beszélhetek a pickit3 mammal ezen nincs uart tool :/ de szerintem ha pickit2-őm lenne akkor is inkább sima soros vonalon tolnám.
(#) Stefan válasza attila066 hozzászólására (») Nov 8, 2010 /

Nekem például nincs a gépemen soros port (vagyis van kb tegnapelőtt vettem észre az alaplapon a szalagkábel csatit, de kártyát nem adtak), és ftdi chip sincs kéznél
(#) spepe hozzászólása Nov 8, 2010 /

Találtam egy olyan leírást (datasheet) amiben az áll, hogy ha adatátviteli módban van a modul, tehát már a kapcsolat létrejött egy másik eszközzel akkor is vissza lehet váltani parancs módba 3db + segítségével tehát elvileg így: +++(Enter(CR))

Valakinek sikerült már esetleg így?
(#) attila066 válasza spepe hozzászólására (») Nov 8, 2010 /

Igen. Sikerült.
(#) spepe válasza attila066 hozzászólására (») Nov 8, 2010 /

Nah ennek örülök. Én is letesztelem mindjárt.

Egyébként azért elég fura, hogy van többfajta leírás is ugyan ahhoz a modulhoz. :S
(#) patexati válasza spepe hozzászólására (») Nov 8, 2010 /

Én is beleestem a hibába a bluetooth cikkes ip cím nm volt jó az adatlapon megtaláltam a jót! A led mi jelzi a kapcsolatot az sem jó helyre lett kötve mert nem működik de már megtaláltam a helyes bekötést és korrigálom a kártyán.
(#) attila066 hozzászólása Nov 12, 2010 /

Első generációs Bluetooth Shield névre keresztelt szendvics rendszerű átalakító )
(#) sanyatuning hozzászólása Nov 15, 2010 /

SPI-vel próbáltatok már kapcsolódni a BTM-112-höz?
(#) pagaby válasza sanyatuning hozzászólására (») Nov 15, 2010 /

Heló!

Itt egy doc amiben a gyártó válaszol a kérdésekre.

"2. Please give me a documentation for control module by SPI interface.
The SPI interface is only used for firmware upgrading. and it is control by CSR application software for PC."
(#) sanyatuning válasza pagaby hozzászólására (») Nov 15, 2010 /

Köszi, akkor az felejtő.
Legalább nem kell átalakítanom, Uart-al már működött
(#) pagaby hozzászólása Nov 18, 2010 /

Hali!

Lenne két kérdésem:

1.) Ha a BTM-112-be belépek a +++ -kóddal a parancsmódba akkor hogy lehet visszatérni belőle?

2.) A btterm mindenkinek működik? Mert én nem tudok szöveget küldeni vele. Beírom az elküldendő szöveget megnyomom az OK-ot és semmi, lefagyott a program. Visszafele működik, amit a gépen beírok az a telón megjelenik. J105i-vel és N95-el próbáltam.

Többen szidják a BTM-112 modult, mert szerintük nem működik rendesen. Valamit akkor nem csinálhatnak jól mert nekem elsőre ment a dolog, gond nélkül értelmezi a parancsokat.

Tesztelés gyanánt vagy 10Mb-ot átküldtem a modulon, gond nélkül átment.
HyperTerminálban átállítottam a modult mesterbe és felkapcsolódtam a telómra (J105i). Bezártam a HyperTerminált majd megnyitottam a MyPhoneExplorer-et és beállítottam a COM portot. Végül telefonból pár nagyobb fájlt kiolvastam.
(#) Panhard hozzászólása Dec 12, 2010 /

Sziasztok, Vettem egy BTM112-es bluetooth modult. Sikerült életre keltenem, veszi a parancsokat, válaszol is szépen, bár nem minden parancsra. Ha telefonon megkeresen, megtalálja, kéri a kódot és lehet párosítani is, de ha PC-n keresem meg, megtalálja, de nem tudom párosítani.
A +++ parancsra is mindig ERROR-t válaszol. Mi lehet a probléma? Mellékelek egy logot a beállításairól.

BTLOG.jpg

Következő: »»   5 / 10
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem