Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Idézet: A csudát! Felesleges nyavalygás! „Egyszóval: felesleges sallang!” ![]() ![]()
Attól én is tartok kicsit, hogy mennyi sz@rt kell még ott elviselni. Mindenhonnan az jön felénk, hogy nehéz, kitolások, szemétkedések vannak. Elveszik az ember kedvét attól, hogy felvételizzen valahová. Egyre többször gondolok arra, hogy milyen szakmát lenne jó tanulni. De akkor meg kidobás volt az 5 év a gimiben.
![]()
A Böhler rémlik valahonnan
![]() Közben beszéltem a hegesztéstechnikai szakértőmmel (kukás autón volt rakodó) aki azt mondja hogy maradjak az 46.16-nál. Az a tuti és megfelel az R21-nek (én még a régi rendszerben szocializálódtam). Meg mondta még a 46.18-at. Ami lánykori nevén R23... Tehát marad a következő öt..tíz évre még egy doboz 46.16.
Mi baj van a verselemzéssel? A songokun és pikachu-n felnőtt gyerekek megpróbálják megérteni mit írt a költő anno, amikor még nem csak ordítás volt, meg indulatszavak. Ugh.. Arrrgh... Yeeeeeeeeeee! :hide:
Nézd, ha te szereted csináld, én nem szeretem, nem fogom csinálni.
![]() ![]()
Fiatalság, bohóság. Én is rühellem az irodalmat. nekem ne mondja meg senki, hogy mit gondoljak. Ha épp semmit nem jelent, akkor semmit.
Arany János öreg volt már, és a jelenlétében méltatta az egyik versét a kor jeles irodalmárja. A költő ezt gondolta a sorok papírra vetése közben, meg azt gondolta... Arany ekkor közbe vágott: Gondolta a fene! Ezért nem ismerem el egzakt tudománynak az irodalomtudományt. A történelemtudomány meg részre hajló. Romsics Ignác mondta, hogy ha a nagypapáról azt akarom meghagyni az utókornak, hogy kujon volt, akkor a bordélyházas történeteket mesélem el róla. Ha meg azt, hogy áldott ember volt, aki a légynek sem tudott ártani, akkor azt. A történelem írás így működik Mindig érdekek mentén. Ezt átugorva. Túl vagyok az általános- és középiskolán. Technikusin. 2 év vargabetűn a csodálatos felsőoktatásunkban, legvégül egy diplomán. Kedves ifjoncok, kadam, szilicium97 és hadnagyakos. Mindig azt hittem, nem jöhet rosszabb, és jött. Mindig van lejjebb. Az érettségi a maga nemében hatalmas dolog, mert széles spektrumú területről adsz számot, minden műveltségterületről egyszerre. Ilyen vizsgád nem lesz még egy az életben. Mégis ló túrót nem ér. Nade főiskolán sem jobb a helyzet. Szigorlati vizsga? Amiből levizsgáztál, abból még egyszer le kell. 6-8 tárgy 1 éves anyaga? Aláírás feltétele egy 10 oldalas beadandó, amit azért írsz, hogy elmehess vizsgázni egyáltalán, és bizony ott is megbukhass? Ja és az arányok: középiskolában egy tárgyból 2-4 év anyaga felel meg egy tárgyból főiskolán egy félévnek. Jó reggelt kívánok. Kikerülsz az életbe, és a kitűnő záróvizsga minősítésed és jeles diplomamunkád egy nyavalyás feldolgozó állásra elég 4 órában? Az is csak decemberig? Egy raktárosi munkakörbe nem kellesz ami középfokú végzettséghez kötött? Nem azt kapod, amit megérdemelnél? Üdv az életben. Örömömben a s..ggemet a földbe csapkodnám ha újra csak a verselemzésekkel kellene foglalkoznom.
Minden amit tanulsz tágítja az agyad, a logikai gondolkodásod fejleszti. A memoriter is.
Az a baj, hogy gyökeresen máshogy szocializálódtatok, mint mi. Habzsoljátok az életet, kapkodtok, instant és megrágott információra vágytok. Mindegy csak ne kelljen használni az agyatokat.
Figyelj, nekünk még csak a verselemzéssel van bajunk hála a jó Istennek. Neked már sokkal több mindennel, azok alapján amit leírtál felmerül a kérdés: Mi értelme van egyáltalán bármit tanulni, ha úgysem kellünk sehová?
Ez a mai generáció, szerintem nem csak mi fiatalok tehetünk róla.
Vannak olyan dolgok, amivel meg kell ismerkedni és csak később derül ki, hogy hasznos-e vagy sem. Én sokáig nem éreztem semmi indíttatást az elektronikához (irodalommal, történelemmel és rajzzal akartam foglalkozni), de ismertem-tanultam belőle dolgokat és eljutottam odáig, hogy most már tetszik, pedig a tranzisztor helyettesítő kapcsolásával ki lehetett volna üldözni a világból. Az ember megismeri a dolgokat, majd szelektál, de ha nincs alapja nem tud vagy nagyon nehéz dönteni. Én pl. a hangszeres zenéhez teljesen analfabéta vagyok és sajnálom, hogy annak idején nem erőltették a szüleim egy kicsit, hogy tanuljak olyat is.
Én még fiatal vagyok, fogalmam sincs, hogy mi mire lesz jó, sőt egyáltalán nincs arról, hogy mit kezdjek magammal. Már csak 1 tanév és vége a középiskolának. De onnan hogyan tovább? Az ilyen gondolatok és tapasztalatok mint amiket DuMatyi is leírt elveszik az ember kedvét az élettől. És az a baj, hogy nem kitalálta, én is látom a rokonságomban, hogy ez mind így van. Sok sz@r áll még előttem, igyekszem mindent megcsinálgatni, talán majdcsak lesz valahogy. Egyébként annak ellenére, hogy nem szeretek verset elemezni, mindig megcsinálom amikor kötelező.
![]()
Tessék megnyugodni. A tudást senki nem veszi el tőled.Ezért tanulj.
Sosem gondoltam volna, hogy a szigorlaton a középiskolai irodalom tanárom szivatásai miatt kapom meg a kettest, mert igencsak követelt, és beugrottak dolgok onnan a művtört tételehez (4 tételt kellett húzni: művelődéstörténet, tartalmi, formai feltárás és könyvtártan) Ja és bármikor jobbra fordulhat a helyzet. Ha meg nem, akkor addig amíg tanultál, nem a munkaerőpiac tengerén hánykolódtál. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer a jeles történelem érettségim és 4 évig szakadatlan jeles történelem osztályzataim miatt vesznek fel főiskolára. Ja egy műszaki szakközépiskolából! Teljesen más szakmában kötöttem ki, mint ahová eredetileg szerettem volna menni.
Nem kell egyből "depisnek" lenni attól, mert ilyen a nagy büdös valóság.És gondolj arra, hogy sok jó dolog áll még előtted... Neked is megvan a lehetőséged, hogy saját magad irányítsd a sorsodat. Én se tudom mit tennék , ha az én tanulmányaim nem hozták volna meg a gyümölcsüket (kicsi is savanyú is, de az enyém), de minél több dolgot ismersz meg annál több esélyed van, hogy valamelyik beválik. Ne elégedj meg azzal amit az iskola akar lenyomni a torkodon, ami érdekel azzal foglalkozzál is. Az a halálom, amikor magyarázok valamit a gyereknek, ami egyébként érdekli is, mert ő kérdezi, hogy ezt hogy kell csinálni és a felénél a magyarázatnak azt mondja, hogy ezt még nem tanultuk...persze lehet, hogy ezt te már most jobban csinálod mint én csináltam akkoriban és most fölöslegesen osztom itt az észt.
![]()
Köszönöm ezt a pár pozitív sort.
![]() sooty: Ami érdekel azzal természetesen jó sok időt töltök el, és erre bíztatom az osztálytársaimat is. Jó éjt mindenkinek! ![]()
Néhány tipp a jövőre nézve:
- amiben csak lehet, ami kicsit is érdekel, biztos tudást kell szerezni, amit könnyedén és lazán alkalmazni tudsz a valóságban (ilyen például az elektronikai alkatrészek, törvények, szabályok, jelenségek ismerete > áramköröket fel fogod ismerni, és tervezni is tudsz majd bármit; igaz, digitális világot élünk, sokan ebben élnek, de még mindig analóg egy csomó minden, szóval érdemes az analóg technika alapjainak megismerésével kezdeni még mai napig is, a digitális világ is erre épül) - nyelvtanulás (nem árt, ha több nyelvet is tudsz, de egyet legalább könnyed beszélgetés szinten kell / érdemes tudni az anyanyelven kívül) - motiváció, célok kitűzése - precizitás, odafigyelés (ha ez nincs meg alapfokon, vagy nem erőlteted magadba, akkor a fent írt "biztos tudás" egy nagy káosszá, átláthatatlan dzsungellé válik néhány év alatt) > minden gondolatodat, minden mérési vagy elért eredményt dokumentálj, ha hibázol, azokat is, szépen leírva legalább pár sorban > évek múltával ez iszonyat jól tud jönni, mert már csak ezekkel a leírt tapasztalatokkal is óriási értékű tudásbázist hozol létre. Mindezt ne a HE-n tedd, hanem szépen csak magadnak írogasd. Persze megfelelő biztonsági mentésekkel néha. - nyitottság - és utoljára említhetném, bár biztos még ezernyi sort lehetne még hozzáfűzni ehhez: ne csak nézz, láss is a világban! Idézet: „ne csak nézz, láss is a világban!” Nézem én, de még mindig nem látom a láthatatlan embert. Szerintem nincs is! :hide:
Jó példa lehet az említettekre icserny munkássága, és weblapja, amit nagyon igényesen karbantart, tele van értékes és kereshető, jól érthető információkkal, színes, de mégsem csicsás. Letisztult, precíz. És közben folyton fejlődik, mindig hozzátesz egy kicsit, egy kis adag tapasztalatot, amelyeket leírások, cikkek, jegyzetek formájában tesz közzé. Példa értékű, én azt mondom.
Helló!
Van egy videóm, amin kicsit le van maradva a hang. Viszont az elején még jó. Hogy lehetne leválasztani a videóról a hangsávot és megcsinálni, hogy jó legyen? A végén már több, mint 1 perc késés van. ![]()
A felszerelés a csónakban volt nem a kezünkben.
Idézet: „- amiben csak lehet, ami kicsit is érdekel, biztos tudást kell szerezni, amit könnyedén és lazán alkalmazni tudsz a valóságban (ilyen például az elektronikai alkatrészek, törvények, szabályok, jelenségek ismerete > áramköröket fel fogod ismerni, és tervezni is tudsz majd bármit;” Ez teljesen így van. Idézet: „- nyelvtanulás (nem árt, ha több nyelvet is tudsz, de egyet legalább könnyed beszélgetés szinten kell / érdemes tudni az anyanyelven kívül)” Én nekem eléggé idegen nyelv a magyar, mert az anyanyelvem a nemzetközi jelnyelv.
Örömmel vettem észre, hogy 1000 fölött van a létszám és mégsem érezhető semmi lassulás. Gratulálok az új szerverhez Topi mester.
![]()
Amíg nem irtad ameg sem néztem mennyien vagyunk...
Topi ez szuper!!!
Annyiért már legyen is! :yes:
Az a baj vele, hogy egy-két év és ez is kevés lesz. De ez már nem megoldható feladat sajnos
![]()
Szerintem azért az elektronika-hobbisták népes tábora nem exponenciálisan nő. Ennél többen (aktívan) már nemigen lehetnénk ebben a kis országban. Mind e mellett külhoni magyarok száma is korlátozott.
Én csak a hirdetést (banner) láttam.
Nem vagyok belevonva de ez egy evolúciós ugrás ![]()
Nem csak a felhasználók száma miatt írtam. Az gondolom, ha ma többszörös lenne sem okozna gondot. Inkább a szoftverek "fejlesztése" a probléma. Néhány év alatt akkora hardver igényt generál amire egyébként nem volna szükség.
Ma haveri kőrben egy csülkös babgulyás parti volt, amit én főztem. NINCS fotó!
Néhány üveg Villányi vörös, Előtte, utána szilvalé. Ezt követően kitöltöttem egy helyesírási tesztet. Nem remekeltem. Megmutatom ime http://www.szerkeszt.hu/teszt.php
Én eddig ezt nem vettem észre. Lassulást én sem tapasztaltam. Topi mester egészen jól megcsinálta a szervert. Őszinte elismerésem.
![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |