Fórum témák
» Több friss téma |
Szia,
igen, csak bekapcsolva jelentkezik. Tudok ezzel valamit kezdeni?
Ez régifajta projektor,három képcsővel,igaz?
Mert ha az,akkor sajnos beleégett a fényporrétegbe a sokáig rajta hagyott TXT.Ezek a csövek nagy fényerővel mennek,és szeret beleégni akár a műsor logója is.Ebben az esetben vagy így nézed,vagy képcsőcsere,iletve cserék.
Igen. Akkor ez marad úgy ahogy van, ez kész is lenne
![]() Köszönöm
Sziasztok! Volt egy áramkimaradásunk,és a thomson lcd tv-mikor visszajött az áram már nem adott életjelet magáról,még a piros készenléti lámpa sem világít rajta,csak akkor az egyszer,mikor kihúzom,majd vissza a hálózatba,tudna segíteni valaki,hogy mi mehetett benne tönkre?
Szia Árpi!
Valószínű,hogy táphibád van. Küld el légyszi a készülék típusát,chassis számát és megnézem,hogy van-e rajz hozzá.Ha van,akkor elküldöm neked. Üdv:Robi ![]()
Szia robi1962!
Thomson 37M61NH21 C ZX0109765 58-37M6MP-OUI1B 2007-october köszönöm a segítséged!
Bocs Árpi,de semmit nem találtam eddig.Még keresem...
![]()
Szóval,véget vetettem az elsötétedős problémámnak!
Teljesen darabjaira kellett szednem a tv-t mire megtaláltam mi a hiba! Az lcd panelnél ahol a világítás kapja az áramot oda két kábel van beforrasztva,nagyon pici helyre nagyon pici forrasztásokkal! Ezek a pici forrasztások elengedtek és hol az egyik hol a másik nem érintkezett! Megforrasztottam őket jó erősen és mostmár nincs gond! Rakok ide egy képet is,talán kivehető a hiba! Mindenkinek sok sikert a javításokhoz! Laci
Sziasztok,szétszedtem a thomson tv-t,és az alaplap össze van kötve az lcd-vel egyetlen kábellal,ami össze van csípve, a kijelző lg.philips lcd, és így széthullva nem tudom,hogy 5 szálat hova is kell tennem. A tápja elindult,az alaplap is kapja az 5v-ot a12-24v meg az lcd két oldalán lévő panelra megy,erről a vezetékről van szó! Valaki tudna segíteni benne?
Szia Árpi.
Nem tudom,mit jelent,hogy össze van csípve? Kérlek részletezd egy kicsit jobban,hogy egyértelműbb legyen a probléma. Üdv:Robi
A lapos részből,ki vannak jőve a vezetékek,a biztosító patent nyitva volt,és nem tudom,hogy a lógó vezetékek hogy vannak sorba benne, nehéz elmagyarázni kicsit,lényeg hogy vissza szeretném tenni a vezetékeket a helyükre a tokjába,és nem tudom a sorrendet
![]()
Árpi!
Add meg a készülék tipusát és megpróbálom megkeresni a dokumentációt.Ehhez az állapothoz én is buta vagyok.Fogalmam sincs,hogy melyik madzag hova mehet...
LC 370WX1 LG.PHILIPS LCD a kijelző,a gyártmány thomson.
Kedves Barátom,ez komoly meccs lesz.
Holnap tudok mondani valamit pro,vagy kontra. Üdv:Robi ![]()
Az LC320W01-nek is ugyan azok a paraméterei,mert az lcd inverterek,és az lcd control modul is stimmel.
Az alaplapban is találtam megsült alkatrészt,leolvadt a lába.
Sajna nem találtam semmit erről.
Valahol lehet egy büdös nagy zárlatod.
Ma nekiállok méregetni,hátha lessz valami, érdekes,hogy a táp meg megy,az alaplapnak nekifut,majd egy sárga vezetéken on/off beáll,majd innentől stabil 5v készenléten marad,de az alaplapban kiment ez a regulátor,de még hírmondóját sem találtam,így nem tudom hogy 5v,3.3v-os talán tennék bele valami más gyártótól,félek hogy alaplapban lessz a gubanc.
Én is attól tartok,mert ez proci zárlatra utal.Az 5v-os számított feszültségforrásra 3.3v-nál ne adj többet és így vizsgáld.Mérj áramot!
Mindig! Üdv
Ok,és ez a szétolvadt reg. helyére mit tegyek be?
1,8v-osnak tűnik,mellette,ami épen maradt meg 3,3v-os
Csinálj egy 1.8v-os stabilizátort helyette.Ugye jól látom a típusát,hogy ez egy 1.8v-os stab ic?
Igen jól látod,találtam 1-et xbox 360 alaplapban,beforrasztottam,és teszi a dolgát 1,8v-ként.viszont nincs kapcsolásom a táphoz,de az van,hogy 12v nem jön ki rajta csak 5v,és látom,hogy kéne az alaplapra 12-is, vagy esetleg az alaplap indítaná,mert most stand by állapotban van?de 5 volt az megvan,ha leveszem a csatlakozót a panelról akkor nem kapcsol be a táp,így gondolom,hogy van kapcsolatuk egymással.
Valószínű,hogy van on/stanby bemenete a tápnak.Ezt a csatlakozón kizárásos alapon lehet megtalálni.Általában 0v-ot,vagy 5v-ot kell rá adni,ha már meg van.
Meg van,a tv stand by led 1mp-ig világít mikor hálózatba dugom,majd semmi,kihúzom a hálózatból a tápot ismét világít 1 mp-ig. Úgy gondolod,hogy a táp nem indul be rendesen?
Nem tudom.Amit tehetsz,megmérni a 12v-os diódát és a kondit.Ha ez jó,akkor nagy valószínűséggel jó a táp is.Ekkor menj tovább az alaplapra.
Adtam 5v-ot a tápnak és azonnal meglett a 12-24v-is. nem tudsz valami kapcsolási rajzot ehez az alaplaphoz,nagyítóval figyelem,de még így is sort tévesztek,és ügye a tv bekapcsolásánál kellene a tápnak az 5v-hogy menjen,azaz jelenleg az alaplap stand by-ba se marad
![]()
Sziasztok,
van egy thomson plazmám, amin függőleges csíkok vannak kép helyett. Lehet ezzel kezdeni valamit? |
Bejelentkezés
Hirdetés |