Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVD lejátszó javítás

Témaindító: ddr, idő: Szept 10, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   40 / 84
(#) CHZ válasza albinolynx hozzászólására (») Nov 12, 2010 /

Lemezt forgató motor hiba is lehet (ezt már sokszor leírtuk ). Próbáld kitisztítani , megforgatva (DC 10V) .
(#) albinolynx válasza CHZ hozzászólására (») Nov 12, 2010 /

Könnyen forog mindkét irányba, 9V-os elemről 64mA-t vesz fel.

Összeraktam, most meg olvas mindent elsőre...
Ötletek?

Akkor ahogy sejtettem , a motor (volt) a rossz , forgatástól időlegesen megjavult .

Mielőbbi csere egy ugyan ilyenre, csak újra?

Igen , érdemes cserélni , nem drága .
Ha cseréled , mérd le a tálca magasságát a motor tengelyén , mert nagyon fontos a pontos beállítása .

Kisegítenél beszerzési hellyel kapcsolatban?
Lehet, hogy rossz lejátszóból tudnék bontani, de kétes az eredete.

Még az érdekelne, mert nem találtam keresővel, hogy a forgatástól miért tér(t) észhez időlegesen a motor?
(#) albinolynx válasza albinolynx hozzászólására (») Nov 12, 2010 /

Megnéztem pontosan a motort:

pajzs átmérője: 24.3mm
magassága: 12mm

JQ24 - 351350 FL

D/V D3 83 27 51

Csak képet találtam:

http://tienda.mvccy.com/catalog/popup_image.php?pID=3323&osCsid=6e8...7d255f
(#) Attis 79 hozzászólása Nov 12, 2010 /

ÜDV mindenkinek.
Segítségre szorultam én is.
Van egy LG-LH-T551TB DVD lejátszom És olyan jelenséget csinál mostanában hogy lejátszás közben el el akad.Amikkor a DVD lemezt be teszem akkor tökéletesen kezdi játszani és KB fél óra elteltével akadozik kép is meg a hang is. Próbáltam zene CD vagy DVD lemezt amin zene van lejátszani de azt írja ki hogy NO DISC vagy ERROR.
Ha valaki találkozót már ilyen jelenséggel,vagy tud segíteni azt megköszönöm.
(#) litze hozzászólása Nov 12, 2010 /

Sziasztok!

Thomson asztali dvd lejátszóm olyan hibajelenséget produkál,hogy elinditja a lemezt,de nem lehet léptetni,megállitani,szinte semmire sem reagál. Valaki találkozott már ilyen tipusú hibával?
Köszi,

Litze
(#) kovacspista hozzászólása Nov 13, 2010 /

Sziasztok. Van egy HYUNDAI DV2x212U DVD lejátszóm. A
készülék működik de a távszabályzója "behányt" Tudna
valaki segíteni egy távszabályzóval?
(#) totikukac hozzászólása Nov 16, 2010 /

Sziasztok!
Kicsivel hátrébb, feltettem egy kérdést egy hordozható DVD-vel kapcsolatban. miszerint: Kb. 20 perc lejátszás után, ugrál, perceket ugrik előre, majd kiáll menüre. Az én javítási folyamatom: fejcsere(egyenesen Hong-Kong-ból), jelenség ugyanaz. Teljesen új szalag kábel, jelenség ugyanaz. Eddig kb. 8E Ft. Megoldás,( és ezt tanulságként, és segítségként írom meg nektek): a fejet oda-vissza mozgató fogaslécet hajtó motor összes fogaskerekéről, tehát a mozgató mechanikáról letakarítottam az összes finom kínai zsírt, majd befújtam WD40-el. Eredmény: tökéletes ugrásmentes lejátszás.
(#) kovacspista hozzászólása Nov 18, 2010 /

Sziasztok. Van egy HYUNDAI DV2x212U DVD lejátszóm. A
készülék működik de a távszabályzója "behányt" Tudna
valaki segíteni egy távszabályzóval?
(#) Attis 79 válasza kovacspista hozzászólására (») Nov 18, 2010 /

Szerintem külön ilyent nem fogsz találni.De végső megoldás az az hogy be mész a Tesco-ba és veszel egy PILOT távvezérlőt.Csak olvasd el a leírást hogy támogatja e a HYUNDAI készüléket.Én is vettem ilyen távirányítót és 4 készülékemet kezeli. TV-CD-2 dbDVD
(#) kovacspista válasza Attis 79 hozzászólására (») Nov 18, 2010 /

Kössz a választ, holnap úgy is megyek majd megnézem.
Ha nem kapok jót , akkor vennék lejátszóval együtt is.
(#) F-Yoci válasza kovacspista hozzászólására (») Nov 18, 2010 /

Üdv! Képet tudsz feltenni a távról? Van pár tucat távom, lehet valamelyik stimmel hozzá.
(#) kovacspista válasza F-Yoci hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

Szia! Most jutottam ide. Itt küldöm a képet. Ez egy más tipusú készüléké, de ami kell az is így néz ki, azzal a külőmbséggel, hogy középen a nyilak nem kékek, hanem feketék és a körülötte levő négy gomb nem szürke, hanem kék. Ez a kicsi eltérés elegendő, hogy ne vigye a
DVD-t.

12100010.JPG

(#) F-Yoci válasza kovacspista hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

Üdv! Tudom, ezért kértem, hogy pont arról a távról kéne egy kép, mert bármilyen kis különbség is van már közte, még ha ránézésre közel azonos is (csak pl egy gomb felirata eltér), legtöbbször nem viszi a másik készüléket... Így nehéz lesz.
(#) sxdroid hozzászólása Nov 21, 2010 /

Sziasztok! Megint én írok, szal az a helyzet, hogy a motor okésnak tűnik. Viszont észrevettem hogy ha töltőre rakom nem veszi a töltést. Van az aksi és az alaplap között egy kisebb panel és azon gyanus volt nekem az egyik kondi, mintha pupos lenne. kikaptam a helyéről a panelt és nekem nagyon úgy tűnik hogy ez már javítva volt. Már csak a forrasztásokból gondolom meg hogy egyik vezeték alul van a másik fölül át sincs dugva a panelon ... szoval az elképzlhető hogy ez halt be és ezért nem akar olvasni, tekerni stb? Nem mellékesen már be cse kapcsol a lejátszó.
(#) Packetboy1 hozzászólása Nov 21, 2010 /

Sziasztok.Nekem egy LG MCD 23 tipusu hifivel van gondom.A hiba az hogy a cd-t nem adja ki hanem állandóan le játsza ha kiadatást nyomok akkor is lejátsza a cd-t.Mi lehet a megoldása a hibának?Köszi előre is a segítséget.

Ok. délután lefotózom a lányomékét és felrakom.
(#) F-Yoci válasza Packetboy1 hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

Üdv! Lehet, hogy hibás a mikrokapcsoló, többször jártam már úgy, hogy megnyomva nagy volt az átmeneti ellenállása valamelyik gombnak, emiatt más funkcióra utasította a készüléket. Főleg újabb készülékekre jellemző, amelyeknél egy vezetéken van több gomb (és nem mátrixba vanak kötve). Itt bizonyos feszültség értékre meghatározott funkciót végez el a proci, ami ettől az átmeneti ellenállástól megváltozik...

Itt küldöm az eredeti fotóját.

12100011.JPG

(#) F-Yoci válasza kovacspista hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

Ha jól megnézed jópár különbség van a gombok között... Utánanézek ennek...

Kössz!
(#) McDeath hozzászólása Nov 21, 2010 /

Sziasztok!
problémám akadt egy Daewoo DV700S nevezetű DVD-lejátszóval:
Az előző tulaj összekötötte egy projektorral ezáltal ellőtte a tápegységet. (A táp javítása később lesz mert van másik) Lényeg a lényeg hogy bekapcsol, színes képet ad, stand by van.
Hibajelenség: áram alá helyezve az eszközt a forgató motor elkezdene elindulni de túl kevés feszültség miatt nem tud. mindez még stand by állapotban. Namármost mikor bekapcsolom felpörög a motor és nem áll le, stand by-ba visszahelyezve tovább pörög. Ha a tálca kinyitóval indítom újra akkor egy pillanatra megáll de a tálcát nem nyitja ki. ha nyitott tálcával indítom el akkor kicsit beljebb viszi a tálcát, viszont ha nyomogatom a tálca kiadó gombot akkor elkezdi befele húzni de csak kicsiket húz rajta.
Ez alapján én a motorvezérlő ic-re tippelek de nem tudom teljesen biztosra. Szerintetek mi lehet a baja?
Üdv McDeath
U.I.: egyébként mindenre reagál-> mindent tilt. Távirányítóm nincs hozzá sajna...
(#) F-Yoci válasza McDeath hozzászólására (») Nov 22, 2010 /

Üdv! Ezekben gyakran beszarik az SP motor, ami a lemezt forgatja, lehet a nagy áramfelvétele miatt nem tud rendesen elindulni a gép. De még a tápban a szekunder elkókat is érdemes megnézni.

Ja, és a tálcamozgató szintén, mérd meg hidegen az ellenállásukat, ha 10 Ohm alatt van, akkor tutiszar.
(#) McDeath válasza F-Yoci hozzászólására (») Nov 22, 2010 /

Szia!
Köszi a gyors választ.
A baj az hogy a motor forogna stand by állapotba ekkor nem kap elég feszkót ezáltal nagyon halkan búg. Ha bekapcsolom a dvd-t akkor a motor felpörög teljes(?) fordulatra és nem reagál különösebben csak anniyt hogy letilt . Ezt csak onnan veszem hogy tv-n kirak egy stop jelet.
De azért rájuk mértem: Aforgató motor 11 ohm a tálcanyitó meg 12 ohm. Ha külön feszültséget adok nekik akkor simán mennek minden irányba. különfeszkó után ugyanaz a tapasztalat hogy a bekapcsolástól kezdev elkezd pörögni.
Üdv McDeath

Akkor lehet, hogy a motorvezérkő IC bekakált...
(#) McDeath válasza F-Yoci hozzászólására (») Nov 22, 2010 /

Elképzelhető... Pénteken kicserélem aztán meglássuk mi újság a masinával...
Ja jut eszembe... ha a fej se világít akkor mi van, mert most semmit se hajlandó művelni és csak a motor forog mint őrült....
köszi a segítséget
Következő: »»   40 / 84
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem