Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   274 / 1190
(#) reddot válasza kadarist hozzászólására (») Nov 6, 2010 /

Nagyon szépen köszönöm!
(#) blackdog hozzászólása Nov 6, 2010 /

Sziasztok!

Lehet valahol kapni szkóphoz raszteres üveg/műanyag lapot a cső elé? Asszem' 10x12cm a méret.
(#) Doncso válasza blackdog hozzászólására (») Nov 6, 2010 /

Nyomtass egyet tintasugarasba való fóliára.
(#) blackdog válasza Doncso hozzászólására (») Nov 6, 2010 /

Nem rossz ötlet.
(#) cleetus hozzászólása Nov 6, 2010 /

Sziasztok!
Nekem lenne egy szép nagy 42 lábas NEC upd299c jelű ic-m, amire nem találtam semmi értelmes adatot, a google nem volt a barátom, s gondoltam itt hátha valaki meg tud dobni valami infóval róla, esetleg egy adatlap is jól jönne.
Aki tud segíteni, annak előre is köszönöm.
(#) staci123 hozzászólása Nov 7, 2010 /

Szia,
segítséget kérek,egy inverterben - DC12ről - AC230ra - kiégtek (4db) az SJ4836 tpusú, az M szimbólumból következtetve Motorola gyártmányú bipoláris tranyók,sajnos nem találom az adatlapjukat...
(#) Dániel X hozzászólása Nov 8, 2010 /

HALI!

A segédprogramoknál a kondenzátor értékét kerámiakondenzátorokra érti? Van oylan kondi amin 4 szám van és a legtöbben nincs is betűjelzés!

Köszi!
(#) B.I válasza Dániel X hozzászólására (») Nov 8, 2010 /

Szerintem mindegyikre amelyiken csak számok és betük vannak. Én láttam már fólia és kerámiát is amelyen csak számok és betük voltak. A betüjelzés pedig csak a tűrését jelenti. Itt vannak a betüjelzések.
(#) Dániel X válasza B.I hozzászólására (») Nov 8, 2010 /

Köszi! Nem tudtam van kondenzátoros rész is!
(#) Dániel X hozzászólása Nov 8, 2010 /

Megint bajban vagyok!
Rádiónak a paneljéből akarok kiszedni tranzisztort csak vagy nincs semmi ráírva vagy egy hosszú számsor! Ebből honnan tudjam hogy NpN vagy PnP?
(#) kadarist válasza Dániel X hozzászólására (») Nov 8, 2010 /

Meghatározod a műszered segítségével. Diódaméréssel.Alkatrészek vizsgálata
(#) Dániel X válasza kadarist hozzászólására (») Nov 8, 2010 /

Köszi!
(#) peter1995 hozzászólása Nov 9, 2010 /

Hello.Van egy philip hifim.Egy STK470 Ic a végfok benne.Viszont a borán van még egy POWER MODULE nevű kb akkor alkatrész mint az STK.Az mi lehet és mire való?
(#) junior24 hozzászólása Nov 9, 2010 /

Sziasztok! Van egy három lábu alkatrészem ami ugy néz ki mint a kondenzátor és nem tudom hogy mi az! Ki kellene cserélnem(széttort). Nem tudom leolvasni az adatait. Elore is kossz!
(#) vilmosd válasza junior24 hozzászólására (») Nov 9, 2010 /

Rezonator?
(#) efcsabi válasza junior24 hozzászólására (») Nov 10, 2010 /

Egy kép jó lenne róla :kalap:
(#) peter1995 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 10, 2010 /

Köszi akkor az a végfoknak a tápját adja.
(#) VillTMK hozzászólása Nov 10, 2010 /

Segítségeteket kérném.
Megkértek hogy javítsak meg egy Hitachi UC18YG típusú akkutöltőt (7,2V---18V Ni-Cd 2,6A).
A gond az hogy a 2SK3567 teljesen zárlatos lett és visszament az IC-re a nagyfesz minek hatására lerobbant a teteje és a feliratból csak ennyi látszik „UC ” a többi sajnos eltűnt. Lerajzoltam a kapcsolás primer oldalát, aminek letudtam olvasni az értékét azt fel is tüntettem. Kérdésem az lenne vajon milyen IC kell a kapcsolásba.
Gyanítom hogy az UC38XX (42,43,44,45) valamelyike lesz de melyik. Bár ezzel az IC-vel még nem láttam optos visszacsatolású kapcsolást.
Üdv:.
BeLac
(#) lapose válasza VillTMK hozzászólására (») Nov 10, 2010 /

Szerintem UC3842 lesz a nyerő.
(#) jdani hozzászólása Nov 10, 2010 /

Hali!. Egy ellenállás, aminek a színe: Fehér fekete fehér Narancs Barna, 909Kohm. ... Fura, nem találkoztam még ilyen értékkel, komolyan 909 kiló?
(#) mex válasza jdani hozzászólására (») Nov 10, 2010 /

Komolyan. Az 1%-tűrésű sorozatban megtalálható.
E48 sorozat.
(#) CIROKL válasza jdani hozzászólására (») Nov 10, 2010 /

Igen , nekem is van ilyen itthon .
Bővebben: Link
(#) Robi98 hozzászólása Nov 12, 2010 /

Sziasztok!
Nem vagyok tisztában a trisztorok feladatával,működésével és a FET tranzisztorok feladatával és működésével.Nem tudom,hogy miben különböznek a tranzisztoroktól és ,hogy mit csinállnak.

Köszi!
(#) kadarist válasza Robi98 hozzászólására (») Nov 12, 2010 /

Szia!
Itt az "Unipoláris térvezérlésű tranzisztorok" szekciónál írnak a FET-ekről. A tirisztort fel lehet fogni úgy is, mint egy kapcsolót. A vezérlőelektródáján keresztül kapcsoljuk be (ilyenkor vezet) és mindaddig bekapcsolva marad, amíg áram folyik a a főelektródáin keresztül. Tirisztor
(#) Robi98 válasza kadarist hozzászólására (») Nov 12, 2010 /

Elolvastam a cikket,de sajnos még mindig nem értem,hogy mi a külömbség a tirisztor és a tranzisztor között.Én eddig azt hittem,hogy a tranzisztor is ugyan azt csinálja.

A tirisztor az olyan, mint egy kapcsoló. A tranzisztor is lehet kapcsoló, de leginkább egy változtatható ellenállásra hasonlít.

Hát, erről még nem hallottam.Én azt hittem,hogy a tranzisztor (NPN) át engedi az áramot ha a bázis lábára áram folyik.Ha viszont (PNP),az akkor engedi át az áramot ha a bázis lábára negatív jelet adunk(nem adunk rá áramot).

És, hol itt az ellentmondás? Nem olyan, mint egy ellenállás, aminek változtatni tudjuk az értékét? Vezérelni tudjuk? A Tranzisztor neve is erre utal: transzfer-rezisztor=tranzisztor. Olvasd el még egyszer az egész cikket.

Ha úgy van ,(sajnos még nem hallottam róla :no: )akkor,hogyan kell változtatni az értékét mint ellenállásként?
Én a tranzisztor működését itt tanultam meg.
Itt azt hiszem, hogy nem írnak róla.

Ott inkább kapcsoló képességéről esik szó. Az ellenállását a bázisáramának a változtatásával lehet állítani. A Wikipédiás cikk és még sok egyéb weboldal is foglalkozik a tranzisztor működésének a leírásával. Amikor erősítőt készítünk, akkor a tranzisztor bázisáramának a változtatásával érjük el azt, hogy a kollektorárama is megváltozzon, persze sokkal nagyobb mértékben.
Következő: »»   274 / 1190
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem