Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Nem tudom levenni a fedelét csak felnyitni abban van a scanner. A fej alatt pedig egy szivacs csík van. Ha bekapcsolom kinyomja baloldalra a fejet és úgy marad és kiírja a hibaüzenetet ![]() Lefotózzam a belsejét?Vagy ismered ezt a típust? Nagyon szeretném használni de nem sikerül életre keltenem. ![]()
nem ismerem, nem javítok mp-ket, de a mechanika majdnem ugyanaz. Egész a jobb oldalon van az egység, arra parkol a fej, ha kikapcsolod. Két gumitálka áll ott, amiken át a tintát szívja a tisztításkor. Egy hosszú a fekete fúvókasornak és egy kocka alakú a színeseknek. Azok fel-le mozognak. Hátulról meg előre tud jönni egy fehér műanyag szánkó, amin szilikonlapkák vannak, az törli le a fúvókákról a fölösleges festéket. Ez a két dolog néha összeakad, ezért kellene megforgatni a fogaskereket. Vagy mikor bekapcsolod, figyeld, hogy a törlőrész szorulás nélkül előjön-e meg visszamegy. Ha megakad, akkor kattan és hallod, hogy a motor 1 mp-ig erőlködik. Ha az érzékelője esett ki, akkor a törlő kijön vagy háromszor és azután adja a hibajelentést. Nézd meg pontosan, mi történik, akkor tudjuk, hogy mit kell csinálni.
Szia!
Fogaskereket nem találtam,de rávilágítottál a hibára. Nekem két szivacsos tálka van jobb oldalon és arra ráment egy fehér műanyag lap amin rugó van. Óvatosan próbáltam mozgatni hátha az a hiba és sikerült hátra lecsúsztatnom róla,az elhasznált festéktől ráragadt mert van valami vékony gumi csík is van a szélén. A lényeg EZ volt a bibi és Halleluja!!! Nagyon szépen köszönöm! Feléledt és működik! Örök hála érte! ![]() ![]() ![]()
szia
az a két dolog amiről írtam. A lap a rúgóval a szánkó a tálkák meg a szívótölcsérek. Még jó lenne egy ecsettel megtisztítani, mert ha a tinta rá van száradva, nem tudja a rúgó időben visszahúzni azt a lapot és a tálkák megint beleakadnak. Egy kisebb ecsetet 1-1,5cm nedvesíts be és próbálj meg ott a mechanika részein végigmenni. Az ecsetet mindíg kimosni és újra tisztítani. Le kell mosnod a régi ragacsos festéket, mert az fékezi a törlő szánkót. Örülök, hogy sikerült, ez csak egy apróság, kár lenne ilyesmiért kidobni. Üdv ![]()
Szia!
Csak még egy kérdés. Sima vízzel tisztítsam meg vagy alkohollal? Olyan gyógyszertárira gondoltam. Kidobni nem akartam volna,ha nem oldódott volna meg akkor szerviz,de így spóroltál nekem minimum 5000 forintot ![]() ![]()
Szia! Meleg víz a barátod! Az alkoholt felejtsd el.
Szia!
Rendben. Viszont a fejet alkohollal pucoltam meg...lehet,hogy rosszul tettem? ![]()
Hello
ha jóĺ nyomtat, akkor nem rontottál el semmit. én nem pucolom a fejet tömény iso-propillal, mert a tinta kicsapódik, és ezek a kis részecskék összegyűlnek a fúvókák fölötti kamrában és eltömítenek mindent. Desztillált vízzel is jól megy. Puha konyhai törlőpapírra tenni a fejet és felülről rácsöpögtetni. Úgy látod meg, hogy a járatok el vannak-e tömődve. A legbiztosabb módszer, amivel semmit nem teszel tönkre, üres originálpatronokat fúvókatisztítóval megtölteni és azokkal tisztítani, meg egy pár lapot nyomtatni. Gyönyörűen kiköpi a beragadt tintát. utána vissza a tintapatronokat és kész. Amit semmiképpen ne csináljon senki ezekkel a fajta Canon fejekkel, az az ultrahangos tisztító. Teljesen összetörik a színes fúvókák vékony lapkája, amibe a fúvókalukak vannak integrálva. Ha viszont most jól nyomtat, akkor ne csinálj a fejjel semmit. Jobb nem piszkálni. Üdv
tiszteletem.canon pixma ip-1600 as nyomtato allandoan papir eltavolitasi hibat jelez.kerem a segitseguket,tanacsokat.koszonom gcsi EmailBővebben: Link
sziasztok, az én nyomtatom Canon mp 470-es, és az UO 450-es hibakódot írja ki, azaz azt írja ki hogy "A nyomtatófej nincs behelyezve. Helyezze be a nyomtatófejet" a patronokat kivettem- visszaraktam de semmi, beszáradva sincsenek.. van valakinek valami ötlete hogy mit lehetne csinálni? köszi a segítséget
Hello!
Volna egy MP160-as nyomtató. Van már vagy 2 éves. Töltögettük a patronokat, aztán cseréltük ha végleg meghaltak. Aztán múlt héten eljött az újabb patrontöltés ideje. Még egy utolsót akartunk vele nyomtatni, hogy minden kijöjjön belőle, és ezért beraktunk valami sötét papírt, és elindítottuk a másolást. A papír kijött tisztán, már teljesen üres volt a patron. Ahogy kijött a papír, rögtön elkezdett E8-al villogni, ami a tintagyűjtő megtelését jelzi. Felnyitottuk, hogy hogyan lehetne hozzáférni, de nem jöttek ki a patronok. Ekkor vissza lezártuk, és átváltott E3-ra, ami papírelakadásra figyelmeztet. Papír viszont sehol nincs. Szétszedtük, kipucoltuk mindenütt, összeraktuk, maradt az E3, megint darabokra szedtük, és még mindig E3. Kilehet ütni valahogyan belőle? ![]()
Hello
Nekem van egy Canon Mp 210 -es multifunkciós nyomtatóm. Egy jó darabig jól müködött de most a szkenner része valami hibát jelez először is a gép a kijelzőjén kiirja hogy E 16 -os hibakód ( ezt már minden hol kerestem hogy mit jelent de nem tudom) meg villog a a C jelü kis kör . Meg mikor megnyitom az illesztőprogramot hogy a szkenner része tapogassa le az adott dokumentumot azt irja ki rámegyek hogy letapogatás és nem történik semmi és ezt irja ki hogy " A nyomtató karbantartása folyamatban van .Ha kész akkor kezdje végezni a letapogatást" és nem csinál semmit ezután Ha valaki tud rá magyarázatot kérem segítsen
Próba cseresznye!
http://printer1.blogspot.com/2008/04/reset-printer-canon-mp140-mp160-mp180.html Üdv.: Hurka
van egy canon mp 550-es nyomtatóm, normál nyomtatásnál normál papirra (sima tesco-s) a fekete szint csikozza, uj a nyomataó, a vele adott gyári patron van még benne , ez normális jelenség vagy canon bettegség?
Hello
az mindegy milyen papír, új nyomtatónak nem lenne szabd csíkosan nyomtatnia. Nyomtass ki egy fúvókatesztet és tedd be a képet ide. Majd meglátjuk, hogy eldugult, vagy hibás a fej. Üdv
a fuvókatesztel semmi baj sincsen, nincs eldugulva
egy kép mégis jó lenne, ahol csíkosan nyomtat, mert több oka is lehet a dolognak.
Ha a csíkok csak egész vékonyan jönnek, vagy a betűk jobbra-balra eltolva, ferdén, vagy hullámosan lesznek nyomtatva, akkor a fejet kall kalibráltatni. Ez ott a nyomtató tulajdonságoknál van, ahol a fúvókatesztet lehet csinálni. Ha nem javul, mégegyszer, de nem automatikusan, hanem egyenként beadni az értékeket. A második lapon jön a fekete fúvókáknak a beállítási lehetősége, ahol a vertkális összeillesztést lehet beállítani. Egyszerűen azt az értéket kiválasztani, ahol a két fekete sáv között nincsen üres hely (vékony csík)
Sziasztok! Van egy canon mp140-em és nem tudok nyomtatni se szkennelni. A hiba "E15" és amikor nyomtatni szeretnék akkor ezt írja ki. (Melléklet)
(Ja és megpróbáltam resetelni de semmi ugyan az.)
Szia
az a baja, amit a hibajelentásben is ír. Nem tudja a patront azonosítani, vagy a patronon a chip hibás. néha segít, ha a kontaktokat megtisztítod a patronon (leradírozod és alkohollal megpucolod), de valószínűleg kell egy új patront venned. Akkor fog működni. Üdv
OKÉ! Köszi, de egy másik nem új, de töltött patronnal is ugyanezt csinálta. És a másik nyomtatóm is ezt csinálja (ez is canon talán ip1600), amúgy a patron kb nincs 3 hónapos és töltöttem már bele mert csíkosan nyomtatott.
![]() És lehet, hogy az is a baj hogy nem eredeti patron hanem teccós ![]()
Ha két különböző nyomtató is ugyanazt csinálja, akkor csak a patron lehet sz... Azonkívül ha már egyszer kifogyott és feltöltötted, az is lehet egy probléma. Utángyártott patronok elektronikája nem ugyanaz mint az originálé.
Előfordul, hogy némelyik originál canon cli-8 chip se működik rendesen, de a no-name patronokat nem is lehet resetelni. Rányomom a resetelőre, villan aztán világít és ugyanúgy üreset mutat a nyomtató. Én már olyat is hallottam, hogy ha kifogy a patron, átég benne egy pici izzószál és ezért nem lehet tovább használni. Hamarabb kell resetelni, ha már teljesen üreset mutat, akkor az némelyik patronnál túl késő. Én nem kinlódnék a helyedben ezekkel az olcsó patronokkal. Ha ismersz valakit, akinek ilyen nyomtatója van, kérj kölcsön egy patront, ha a nyomtatók működnek, akkor a patronokkal van a baj.
Nagyon köszönöm! Majd lehet, hogy patron csere lesz, de most megkérdezek pár ismerőst.
Köszönöm!
Sziasztok!
Van egy IP1500 nyomtatom. Egyszercsak elfelejtett nyomtatni. Úgy csinál mintha nyomtatna, de a papíron nincs semmi. A fej jó, másik 1500-ben kipróbáltam. Van egy IP2000 is az meg egyik percről a másikra nyomtatás után kikapcsolt és azóta nem lehet bekapcsolni. Tápja jó! Ha tudtok segíteni, megköszönöm! ![]()
Szia,
a 2000-es ben valószinűleg átégett a fej és egy rövidzár miatt nem kapcsol be, vagy a panel már el lett lőve. Vedd ki a fejet, pucold le egy kicsit és nézd meg alúlról, hogy vannak-e rajta égésnyomok. Próbáld meg fej nélkül bekapcsolni, ha nem megy, akkor a nyomtató a szemetesben akar lakni, vagy egy másik panel kell bele egy olyan nyomtatóból, ahol a mechanika romlott el. A másikban (1500-as) pucold meg a fejhez kapcsolódó kontaktokat. Papírtörlő + Alkohol (iso-propil, spiritusz) Néha belepi az érintkezőket a kék tinta-köd és nincs kontakt. A szalagkábelt is megnézheted. Kihúzni a panelből megpucolni és visszadugni. Ha ez nem segít, akkor a fúvóka-vezérlés elment a panelben. Kipróbáltad az ip 2000-es fejét az 1500-asban? Ha zárlatos fej lesz beépítve, történik ilyesmi. Üdv
Köszi a gyors választ!
A 2000-es fejét átraktam egy működő 1500-asba, abban hiba nélkül működik, de az enyémben nem csinál semmit. Szóval a fej tuti jó. Az 1500-as kontakjait is megpuccantottam, bár semmi nem látszott rajt. Sajnos a hiba megmaradt. A 2000-es fej nélkül sem kapcsol be sajnos.
akkor úgy tűnik, mind a kettőnek panelhibája van, viszont, ha a fejek teljesen rendben vannak, akkor mi lőtte el az elektronikát?
előfordul, hogy ha nagy a páratartalom, vagy a hulladéktinta-gyüjtő nagyon tele van, a nedvesség okoz ilyet. A fejeket tisztítsd meg, és tekerd be úgy nylon fóliába, hogy levegő ne érje, úgy hosszan is tudod tárolni. Ha akad egy másik, ahol a panel jó, akkor csinálsz a kettőből egyet. A tisztításhoz ne használj ultrahangos gépet, mert összeropogtatja a fúvókákat. Ha találsz egy kis műanyag csövet vagy szívószálat, amit rá tudsz húzni arra a bütykökre, ahol a tinta lefolyik, akkor a fejet egy tálkába állítod és a csövet feltöltöd fúvókatisztítóval, vagy desztillált vízzel és hagyod átfolyni. Amíg tinta jön ki, mindíg utántölteni. Ha a folyadék tisztán jön át, akkor betekered úgy nevesen a fóliába. nálam is tötrént már egy ip 4200-asnál, hogy egyik pillanatról a másikra kiesett mind a két foto szín (C,M) A fej továbbra is jó volt. egy rejtély, de így volt. Amit viszont már többször láttam, hogy ha a fej elfüstölt, akkor utána hiányzik a fekete vagy a színek, de legtöbbször semmit se tud nyomtatni. A zárlatnál kap a vezérlés egy kicsit a tápfeszből is. ezért tippeltem először a fejre. Üdv
Hát köszi szépen a segítséget, akkor be kell szereznem egy donor készüléket valamelyikhez.
Mégegyszer köszi! ![]()
Sziasztok!
Ismét itt vagyok a Canon MP520x -el. Ugyan az a hibakód 6A80-as hibakóddal. Már tudom mit kellene vele tennem,DE az előző esetben a fej bal oldalon állt meg így hozzáfértem a szánkó részhez,most viszont a jobb oldalon ragadt és mozdítani sem bírom! Bal oldalon találtam két görgőt amit tekergettem is de hiába nem jön elő,pedig már igen nagy erővel is nekiveselkedtem. ![]() Esetleg tudna valaki erre is egy megoldást? A válaszokat előre is köszönöm ![]()
szia
ha szét tudtad szedni, akkor a fej alá nézz be jobb oldalról. ott van egy fehér kar, ami alulról blokkolja a fejet. Azt kell egy kis csavarhúzóval lenyomni és úgy a fejet áttolni a másik oldalra. Ha nem megy, a fej alatt is kell fogaskeréknek lennie, amit óvatosan oldalról meg tudsz tekerni. Nagy erővel ne menj rá mert eltörik valami és akkor odavan az egész A fogaskerekek a tisztítóegységhez a jobb oldalon kívül vannak, a bal oldaliak a papírtovábbítást csinálják |
Bejelentkezés
Hirdetés |