Fórum témák
» Több friss téma |
Nem, nem A1 Kapja, hanem A2 vagy A3.
Pezsgőőőőt
![]() Eddig ennyit csináltam, jó?
Az elején a főfüggvénybe a számításhoz még be akartam írni, hogy "be2 = 0" és "be3 = 1" de az utóbbival gondja van, miért?
Közben rájöttem, nem volt létrehozva változó
![]() Jól sejtem, hogy a negatívot kezelő gombnak kell egy külön számítás "ki = 0" "be3 = 1" ?
Üdv. Flowcode-al hogyan lehet pergésmentesíteni egy gombot? Mert hardveresen tudom hogy hogyan lehet. De engemet inkább a szoftveres megoldás érdekelne.
Sziasztok!
Valaki segítsen, hogy hova kell meghívni az alábbi okosságban a két nyomógombot. Most úgy működik a dolog, hogy ha bekapcsoljuk a kapcsolót azonnal elindul a ciklus (5s késleltetés után világít a Led, ha kikapcsoljuk még rászámol 30s-ot és utána alszik ki) Pluszban be kellene tenni ezt a két gombot, hogy a kapcsoló bekapcsolása után csak akkor induljon, ha valamelyik gombot a kettő közül egy pillanatra lenyomjuk. Miután a kapcsolót kikapcsoljuk az egésznek alapállapotban kell lennie, hogy újra tudjon indulni az egész folyamat. ![]()
Köszönöm, a véges írási lehetőség miatt mondtam, hogy én azt szeretném , ha a program indulásakor beírna 1-et az eeprom-ba, ha végigfut a program, akkor törli.De ha pl közben elvesszük a tápot, akkor a köv. bekapcsolásnál tudja a progi, hogy előzőleg nem ment végig. Ez így mindjárt töredék számú eepromírás lenne, mivel egy program napjában max 2x futna le.
Üdv.
Most próbáltam a tmr2proba.fcf fájlt amit csináltál nekem, nekem nem hívja meg a makrót.Mi a hiba a rendszerben? Gondolom, nálad működik... Az egyébként normális, hogyha csinálok egy progit , amiben tmr0-t használok, aztán engedélyezem a tmr1-et is, azt nem hívja meg? Ez a szimulátor hibája ? A másik : akkor most megszakításban nem írhatok ki pl. egy portról beolvasott értéket az lcd-re?
Ok. Köszönöm.
Ha beteszek a panelre egy eepromot, az mindig a pic saját belső eepromját jelenti?
A korrekt megoldás, ha leválasztod egy diódával+puffer kondival a tápról a picet,és figyeled a bemenő feszt.Ha lecsökken,létrejön egy megszakítás,ÉS ha fut a program AKKOR menti eepromba a változókat és egy jelző bitet.
Az ötlet jónak tűnik, lehet így oldom meg.Köszönet.
![]()
Igen, de közben mást is kell vezéreljen,figyeljen (táp, keringető).
Ha esetleg ráérsz : hogy teszek tizedesvesszőt egy beolvasott érték lcd -re kiírásakor?
Elírogatok én itt magamban, ha valakinek van ideje, ránéz erre:
"(float)"
Ezt még nem használtam, utánaolvasok. Makróból hívhatok makrót ?
Szia!
Igen, azt mondtad, kérdezzek és mondasz részmegoldást ![]() ![]() Meg szeretném tanulni ![]()
fordításnál a következő üzenetet kaptam :
main and Task(s): hw used:5, exceeded by:0 interrupt: hw used:7, exceeded by:0 Serious Warning: Possible sw stack corruption, function 'FCM_printv_c' called by more than one asynchronous thread (main/Task, interrupt, interrupt low) Memory Usage Report Heap size:36 bytes, Heap max single alloc:31 bytes jó kövér progi , lehet túlméretes, vagy más a hiba ?
Még nem érett meg a nyilvánosságra
![]() Tudom így nehéz segíteni, de tényleg : értelmezhető így önmagában a fenti " súlyos figyelmeztetés"?
Én is épp ezt akartam írni.8 szintű a verem,nem lehet korlátlanul subokat egymásba ágyazni,+hozzá jönnek a megszakítások.
Szia!
Ez érdekes... tegnap este megnyitottam innen és működött, ma nem akar. Paranoiás vagyok, vagyok jól sejtem, hogy a Flowcode tud olyat, hogy megbolondul és csak egy újraindítással jön helyre? Beégettem és azt csinálja, hogy ha A0ra kap pizitívat, akkor egyből aktív lesz a kimenete, Ha A2re kap pozitívat, addig kialszik a led, ha ha A3ra negatívat, akkor is... ![]()
Nem vagy paranoiás. Nekem azt szokta csinálni hogy nem forditja le hexbe. Akkor ujratelepités segit.
![]()
Nekem ma segített egy sima újraindítás, de fura dolgokat csinál, például ma egy csomószor eljátszotta, hogy nem engedte leállítani a szimulációt...
Nekem is csinált olyat, hogy nem engedte fordítani, kéredztem Simpit, hogy mi baja lehet, azt mondta, neki fordul megpróbáltam megint és engedte, újraindítás nélkül ![]() De ezt aztán végképp nem értem, hogy a szimulátorban megy, beégetés után meg van egy nyolc lábú tranyóm, ahogy megkapja a bemenet a jelet világít a kimeneten a led, jó móka, csak nem értem, miért csinálja ![]()
Megvan a ludas, a próbapanelem volt KH-s... De így is csak a negatívra reagál és azonnal kigyullad a led, a pozitívra nem csinál semmit...
![]() Hol kell az osztót visszaállítani? :hide:
Á, de figyelmetlen voltam GP3 helyett AN3-mat próbáltam kapcsolgatni
![]() ![]() ![]() most meg nem csinál semmit, lehet, hogy kinyírtam? Átrakom az MCLR-t internalra, aztán megint megpróbálom.
Szia!
Eldurrant a PIC ![]() kicseréltem és ezzel megy. Rakosgassam át a dolgokat, hogy felszabaduljon MCLR? Úgy stabilabb lenne?
Sajáttal
![]() ![]() De már megy, az a lényeg! ![]()
Még nem raktam át a resetet, csak kíváncsiságól fordítottam egyet az enyémből és nem megy
![]() a resetet átállítottam, timer osztó 1/128, ahogy mondtad és mégsem... ![]() Az időket picit átírtam, de csak azért, hogy ne üljek itt reggelig a gép előtt, míg lefut. Lehet, hogy a Flownak lett elege mára? |
Bejelentkezés
Hirdetés |