Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Folyamatábrás mikrokontroller programozás Flowcode-dal
Lapozás: OK   13 / 362
(#) enree válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 12, 2010 /

Nem, nem A1 Kapja, hanem A2 vagy A3.
(#) enree válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 12, 2010 /

Pezsgőőőőt

Eddig ennyit csináltam, jó?

aaa_2.fcf

(#) enree válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 13, 2010 /

Az elején a főfüggvénybe a számításhoz még be akartam írni, hogy "be2 = 0" és "be3 = 1" de az utóbbival gondja van, miért?
(#) enree hozzászólása Nov 13, 2010 /

Közben rájöttem, nem volt létrehozva változó

Jól sejtem, hogy a negatívot kezelő gombnak kell egy külön számítás
"ki = 0"
"be3 = 1" ?
(#) mrobi hozzászólása Nov 13, 2010 /

Üdv. Flowcode-al hogyan lehet pergésmentesíteni egy gombot? Mert hardveresen tudom hogy hogyan lehet. De engemet inkább a szoftveres megoldás érdekelne.
(#) enree hozzászólása Nov 14, 2010 /

Sziasztok!

Valaki segítsen, hogy hova kell meghívni az alábbi okosságban a két nyomógombot. Most úgy működik a dolog, hogy ha bekapcsoljuk a kapcsolót azonnal elindul a ciklus (5s késleltetés után világít a Led, ha kikapcsoljuk még rászámol 30s-ot és utána alszik ki)
Pluszban be kellene tenni ezt a két gombot, hogy a kapcsoló bekapcsolása után csak akkor induljon, ha valamelyik gombot a kettő közül egy pillanatra lenyomjuk.
Miután a kapcsolót kikapcsoljuk az egésznek alapállapotban kell lennie, hogy újra tudjon indulni az egész folyamat.

aaa_2.fcf

(#) Szamy válasza lalca hozzászólására (») Nov 14, 2010 /

Köszönöm, a véges írási lehetőség miatt mondtam, hogy én azt szeretném , ha a program indulásakor beírna 1-et az eeprom-ba, ha végigfut a program, akkor törli.De ha pl közben elvesszük a tápot, akkor a köv. bekapcsolásnál tudja a progi, hogy előzőleg nem ment végig. Ez így mindjárt töredék számú eepromírás lenne, mivel egy program napjában max 2x futna le.
(#) Szamy válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 14, 2010 /

Üdv.
Most próbáltam a tmr2proba.fcf fájlt amit csináltál nekem, nekem nem hívja meg a makrót.Mi a hiba a rendszerben? Gondolom, nálad működik...
Az egyébként normális, hogyha csinálok egy progit , amiben tmr0-t használok, aztán engedélyezem a tmr1-et is, azt nem hívja meg? Ez a szimulátor hibája ?
A másik : akkor most megszakításban nem írhatok ki pl. egy portról beolvasott értéket az lcd-re?

Ok. Köszönöm.
Ha beteszek a panelre egy eepromot, az mindig a pic saját belső eepromját jelenti?

Köszönöm!
(#) lalca válasza Szamy hozzászólására (») Nov 14, 2010 /

A korrekt megoldás, ha leválasztod egy diódával+puffer kondival a tápról a picet,és figyeled a bemenő feszt.Ha lecsökken,létrejön egy megszakítás,ÉS ha fut a program AKKOR menti eepromba a változókat és egy jelző bitet.
(#) Szamy válasza lalca hozzászólására (») Nov 15, 2010 /

Az ötlet jónak tűnik, lehet így oldom meg.Köszönet.
(#) Szamy válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 15, 2010 /

Igen, de közben mást is kell vezéreljen,figyeljen (táp, keringető).

Ha esetleg ráérsz : hogy teszek tizedesvesszőt egy beolvasott érték lcd -re kiírásakor?
(#) enree hozzászólása Nov 15, 2010 /

Elírogatok én itt magamban, ha valakinek van ideje, ránéz erre:

aaa_2.fcf

"(float)"
Ezt még nem használtam,
utánaolvasok.

Makróból hívhatok makrót ?
(#) enree válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 15, 2010 /

Szia!

Igen, azt mondtad, kérdezzek és mondasz részmegoldást mindegy elprüntyögök vele...
Meg szeretném tanulni
(#) Szamy hozzászólása Nov 15, 2010 /

fordításnál a következő üzenetet kaptam :

main and Task(s): hw used:5, exceeded by:0
interrupt: hw used:7, exceeded by:0
Serious Warning: Possible sw stack corruption, function 'FCM_printv_c' called by more than one asynchronous thread (main/Task, interrupt, interrupt low)
Memory Usage Report

Heap size:36 bytes, Heap max single alloc:31 bytes

jó kövér progi , lehet túlméretes, vagy más a hiba ?

Még nem érett meg a nyilvánosságra .

Tudom így nehéz segíteni, de tényleg :
értelmezhető így önmagában a fenti " súlyos figyelmeztetés"?
(#) lalca válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 15, 2010 /

Én is épp ezt akartam írni.8 szintű a verem,nem lehet korlátlanul subokat egymásba ágyazni,+hozzá jönnek a megszakítások.
(#) Szamy hozzászólása Nov 15, 2010 /

Újragondolom a projektem ...
(#) enree válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 16, 2010 /

Szia!

Ez érdekes... tegnap este megnyitottam innen és működött, ma nem akar. Paranoiás vagyok, vagyok jól sejtem, hogy a Flowcode tud olyat, hogy megbolondul és csak egy újraindítással jön helyre?

Beégettem és azt csinálja, hogy ha A0ra kap pizitívat, akkor egyből aktív lesz a kimenete, Ha A2re kap pozitívat, addig kialszik a led, ha ha A3ra negatívat, akkor is...
(#) dudzsi válasza enree hozzászólására (») Nov 16, 2010 /

Nem vagy paranoiás. Nekem azt szokta csinálni hogy nem forditja le hexbe. Akkor ujratelepités segit.
(#) enree válasza dudzsi hozzászólására (») Nov 16, 2010 /

Nekem ma segített egy sima újraindítás, de fura dolgokat csinál, például ma egy csomószor eljátszotta, hogy nem engedte leállítani a szimulációt...
Nekem is csinált olyat, hogy nem engedte fordítani, kéredztem Simpit, hogy mi baja lehet, azt mondta, neki fordul megpróbáltam megint és engedte, újraindítás nélkül

De ezt aztán végképp nem értem, hogy a szimulátorban megy, beégetés után meg van egy nyolc lábú tranyóm, ahogy megkapja a bemenet a jelet világít a kimeneten a led, jó móka, csak nem értem, miért csinálja

Megvan a ludas, a próbapanelem volt KH-s... De így is csak a negatívra reagál és azonnal kigyullad a led, a pozitívra nem csinál semmit...
Hol kell az osztót visszaállítani? :hide:

Á, de figyelmetlen voltam GP3 helyett AN3-mat próbáltam kapcsolgatni
most meg nem csinál semmit, lehet, hogy kinyírtam?

Átrakom az MCLR-t internalra, aztán megint megpróbálom.

Ok, pillanat és összedobom.
(#) enree válasza enree hozzászólására (») Nov 16, 2010 /

Szia!
Eldurrant a PIC az volt a baja, tanulópénz...
kicseréltem és ezzel megy. Rakosgassam át a dolgokat, hogy felszabaduljon MCLR? Úgy stabilabb lenne?

Sajáttal azért nem csinált semmit mikor a tieddel próbálkoztam. Aztán a sokadik égetésnél dudált rám a PicKit, hogy nyemapamutzokni tovább
De már megy, az a lényeg! Akkor átsakkozom, hogy tudjam használni a resetet!
(#) enree hozzászólása Nov 16, 2010 /

Még nem raktam át a resetet, csak kíváncsiságól fordítottam egyet az enyémből és nem megy
a resetet átállítottam, timer osztó 1/128, ahogy mondtad és mégsem...
Az időket picit átírtam, de csak azért, hogy ne üljek itt reggelig a gép előtt, míg lefut.
Lehet, hogy a Flownak lett elege mára?

Tudom, hogy A3, azért írtam, hogy kíváncsiságból fordítottam le, mielőtt áttettem volna, a reset átállítást internalra értettem, ha 3K3al húzom föl, az jó ugye, mármint ehhez a Hexhez.
Következő: »»   13 / 362
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem