Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tesla tekercs építése
Idézet: „és mozgatta a szikra tolóereje” Nem hinném,hogy a toló ereje mozgatta inkább az ION szél,nem? Én nekem a tetejénél még egy mili sincs meg az az aljánál sem. ![]()
Én az aljánál azért hagytam mert meghajlítottam a végéből négy egy centi széles csíkot hogy oda tudjam csavarozni akárhova és félcentiig deformálta máshol is és a teteénél pedig nem tudtam hogy fogom felrakni és ott azért hagytam.akartam csinálni olyan forgó két ágú plazma motort csináltam is de nem csak a két végénél ütött ki hanem a peremén is.
A forgót lakkozd le, vagy szigetelt drótból csináld, mint én, és csak a végén legyen csupasz és hegyes. A forgó azon részei, amiket nem akarod, hogy szikrázzanak, célszerű lekerekítve elkészíteni. Csúcshatás ugye, meg térerő...
Hello! Tekercselőt építek és akarok venni két csapágyat.Olyan kéne amilyen a képen van(lapra szerelhető).Nem tudjátok hol lehet venni ilyet?6mm es lyuk legyen a közepén és lehetőleg 16-odik kerületben az üzlet.
Ollóval vágtam ki és nem csiszoltam le ott ahol nem akartam,hogy szikrázzon. Akkor csinálok újat.Köszi
![]()
Fogsz egy csapágyat és egy hozzá megfelelő méretű, de kicsit kisebb vascsövet és behasítod, avagy hajlítasz laposvasból egy omega-alakot. Nem kell mindent venni, ha lehet barkácsolni.
Persze, ez csak akkor megy, ha műhelyed van, vagy tudsz ilyen ismerőst. Nem íróasztali munka ![]()
Ha lemezből csináltad, akkor kevés, hogy a lemezt lesorjázod. Hajlítsd vissza a peremeket. Macerás, az igaz, de gondolj arra, miért tesznek ilyen karikákat a távvezetékekre, meg csatlakozásokra: térerőcsökkentő átmérőnövelés.
Ugyanis elég "megmutatni" az áramnak, hogy mekkora hely van neki, nem kell az egész drótot vastagra csinálni ![]()
"Ez úgy van hogy ha 0.1-esből csinálod 1800 menet és ha 0.2-esből akkor ezer."
Ez így megint nem igaz, de mindegy alapból is 0,1 es 1800 menetes 63 as csévét csinálok csak gondoltam rákérdezek... ill hát mivel van bőven huzal, meg cséve is ezért csinálok még egy másikat, nagyobb frekire, azért kérdeztem, hogy van e azon kívül jelentősége, hogy átüthet a nagy frekvencia miatt, tehát más ok, amiért nem szabad h nagyobb legyen. Biztos volt valami felsőbb erő a kerületben ami arra késztetett minket, hogy regeljünk, a kerületet meg nem tudom mennyire ismered, van egy csapagy bolt a kerepesi környékén sashalmon.
Úgy kezdted hogy fogsz egy csapágyat,de nekem épp ez az,hogy venni akarok csak egy boltot kéne ajánljatok 16-ker-ben.És nincs műhelyem íróasztalon csinálok mindent.
Utoljára keresgélek helyetted,neked is van google-d,ne várd el mástól,hogy helyetted keressen.Bővebben: Link
Nem XVI,de a közeledben van.Van csapágyház is,elvileg minden ami kell,elvileg kiszolgálnak.
Sima csapágy + esztergáltatsz hozzá egy kis házat aluból vagy vasból, és hernyócsavarral megfogod, és akkor vízszintes lesz, meg normálisan is fog kinézni.
Köszi.
Igen, de olvasni azt már kéne tudni.
Idézet: „esztergáltatsz”
Tudom,de elmegyek oda amit belganarancs írt és ott veszek.
Sziasztok!
Lenne egy oriási kérésem kellene egy komplett összeszerelési anyag egy Tessla tekercsről! Tavaszra kell elkészitenem szakközép iskolába járok! Apum elektrotechnikus de ő sosem foglalkozott ezzel a részével! SZóval a háttér megvan csak nincs min elindulni! Egy olyan anyag kellene amivel egy bemutatón enyhe sötétségben is lát vmi az ember! Ehez kérem a segítségeteket! Üdvözlettel
Sziasztok, Már jol állok a projekttel. Kész a meghajtó és a szekunder is hamarosan. A primer tekercset milyen vezetékböl kell megcsinálni? Több szálas vagy egyszálas? Gondolom rézkábelnek kell lennie... Hányszor kell összetekerni a kettőt? Ezek nem tiszták számomra.
Olvass vissza a topicban,20 oldalon belül megtalálod mindenre a választ.Már sokszor leírtuk,kép is van mellékelve a primer elkészítéséhez.
Biztos a 20.oldalon? Mert én ott a primer tekercs elkészítéséröl nem találok semmit.
![]()
A primer többszálasból inkább annyiszor tekerd össze amivel nem lessz rés közöttük és szigeteteléssel együtt 2-3 milliméter egy szál.
Hali!
Tanácsért fordulok hozzátok. Tervbe vettem a Skoryféle mini teslát. Arra lennék kíváncsi,hogy hogyan lehet a szikra nagyságát hosszabbítani pl az áramkör át tervezésével ![]() Szerintem amit Collector elvtárs tett be nyákrajz azt fogom megépíteni. ![]()
Most át akarod építeni, vagy Collector nyáktervét csinálod meg? Mert egyáltalán nem mindegy.....
Ahogy te is mondtad valamelyik topikban attól lesz jó a nyák ha jó alkatrészeket használsz fel nem turkáltat és ha collectorét csinálod a hellyel nem lesz gond de mielött megcsinálod ahogy collector írta ellenőrizd át mert ő nem építette meg.Vagy csináld ezt.
Azért olvasni tudni kellene.
Lassan írom,hogy világos legyen: 20 oldalon belül.Nem a 20. oldalon! Építő jelleggel:Bővebben: Link
Bocs ha hülye a kérdés,de nem tudjátok mi annak az oldalnak a neve amin több tesla leírása van és a nyitó vagy kezdőlapja(nem tudom hogy nevezik)vannak képek és mindegyik alatt írja a nevét ezekre emlékszek,Big tesla,Mt(Mega tesla),Micro tesla és Mini tesla
![]() ![]() ![]()
Ha irás helyett inkább olvasással töltötted volna az idöt, már rég ráleltél volna, néhány hsz-szel feljebb!
![]()
Kicsit azért át variálni sem lenne rossz. Csak azt nem tudom,hogy,hogyan tudom kb 10-15cm-es szikrákat ki venni belőle.
![]()
Hjaj.Úgy,hogy a 24V-os verziót építed meg.Nem kell variálni.
![]()
A 12V-osat szerettem volna mert ahhoz van taffancsom. meg talán ahhoz akad itthon annyi cucc is.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |