Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tesla tekercs építése
Majd még át számolom mikor már ott tartok.
A régi szekunderemet a nagyot is úgy csináltam elég feszes volt a huzal szépen egymás mellet. KÉP Nekem ez tartott 5 órai időmbe.
Nem elhanyagolható,hogy 500 v. 1000 menet..
Na ezt most nem értem szőkeségem miatt.
![]()
Volt egy kérdésem hozzád,kicsit feljebb.Keresd meg!
Szerinted hülye vagyok?
![]()
Az enyémben több szál van egy vezetékben és szigeteléssel együtt 3 mm(egy vezeték).Szóval 3darab 3mm-es lyuk van dobozon ahol kijön a primer.
Ez lakk vazze.Ő festeni akarja,nem lakkozni.
![]() ![]()
Idézet: Ez lenne az? „Egyébként a 24V-os verziót fel lehet tuningolni zéner+fet cserével 30-40V-ra...” ![]()
Nem.
![]() 9:42-nél keresd,akkor írtam. ![]()
Ok vazze
![]()
Épp ez az,hogy nem korrózió ellen.
Hú még nem tudom milyen vastag lesz. Az egész a frekitől függ amit a meghajtó ki ad. Azután fogom méretezni a szekundert.
Ezért követtem én is Skori terveit.... Ha most építeném meg, akkor átnézném Collector nyáktervét és azt raknám össze..... (szvsz jobban megéri, többet tud az alapnál)
A kapcsolást én is követem de a szekundert nem. Szerintem többet is ki lehet hozni belőle.
Skorynak is ott vagy a nagy teslája az kb 15c,-es szikrákat ad,hol ott 1métereset ki lehet húzni abból a szekunderből ugyan azzal a meghajtással. Vagyis azzal a meghajtással kb 40-60c,-körülinek kéne lennie. Most,hogy 10-15-20c-es szikrákat csináljak nem kel olyan sok elektronika mint az övébe. De ez csak az én meglátásom. ![]()
Hát annyiban egyetértek veled, hogy Skori nagy teslája kicsit kevésnek tűnik (bár a képeket folyamatos üzemmódban csinálta szerintem, ilyenkor kisebb a szikra valamennyivel). Igaz, sok az dolgot épített bele..... Viszont szerintem nem lehet a 24 voltból többet elérni.... Főleg, ha a meghajtáshoz nem nyúlsz....
![]() De ha félvezetős teslát szeretnél csinálni, akkor ajánlom ezt a verziót megépítésre. Nagyon alaposan leírja a srác, és nem sokkal bonyolultabb, mint Skori 24 voltos verziója, igaz ez hálózatról megy. Nézd meg a képeket, önmagukért beszélnek.
Na ez még jobb!
nem is sokall bonyolultabb de veszélyesebb. Esetleg ha a feteket IGBT-re cserélem jobb lenne a hatásfoka? Nekem ez jobban teszik. Köszi! ![]()
Szerintem elég, ha a kitaposott utat járod be..... Biztosan nagyobb lenne a szikra igbt-kel, de ne felejtsd el, hogy könnyen elszállhatnak és az sokba fog fájni.... Írja is az oldalon, hogy mennyi pénzt emésztett fel nála az sstc fejlesztése.
![]() Igazából egy drsstc-t lenne jó összerakni, mert ott aztán vannak nagy szikrák.... (igaz, elég bonyolult megépíteni.... érdemes róla azért megnézni egy-két videót, hogy mire is képesek....)
Most van 8db IGBT-m
![]() Egy rajzott mutatnál a drsstc-ről?
Addig örülj, míg mindegyik működik!
![]() Itt rengeteg infót találhatsz, nem csak a drsstc-ről..... A gond az legtöbbször, hogy a meghajtó ic-k itthon nem kaphatóak vagy nehezen beszerezhetőek.... Ez nagy kár, pedig akkor sokkal egyszerűbben tudnánk építeni félvezetős teslákat.... Idézet: „akkor ajánlom ezt a verziót megépítésre.” Én nem ajánlom, mert hibás, és nem is frissíti az oldalát már. Steve Ward oldalán vannak normális DRSSTC-k, azokból lehet válogatni, ő megoldott a primerbe jutó szikra elektronikus védelmét is.
Ezt nem tudtam.... A másik oldalt meg most linkeltem be.... Köszi a pontosítást, pedig én is meg akartam régebben építeni....
Ez nem jó taktika, hogy csak úgy kinézel egy kapcsolási rajzot a neten, és neki is fogsz vaktában. A Steve oldalán is vannak hibák, amikre fel is hívja a figyelmet, úgyhogy mindent el kell olvasni.
Az igazat megvallva heves és lobbanékony természet vagyok.... Rengeteget kerestem a neten különböző kapcsolások után, aztán rátaláltam erre.... Igényes honlap, alapos leírás, egyből könyvjelzőztem, gondoltam megépítem. Aztán nem lett belőle semmi sem... Hogy miért azt nem tudom, de lehet más keze is benne volt....
![]() ![]()
Hát ezen az odalon van small, medium, big, meg huge tesla. Hm, micro az nincs.
Nem tudom, ezt keresed-e.
A csatolt képen mi ez a plus tekercs a Skory teslánál?
http://kephost.hu/image-268D_4CFACEDB.jpg Ez nincs bent az alap leírásban...
Az én meglátásom szerint csak olyan cséve volt kéznél neki amin már volt primer és nem szedte le. De nem biztos csak én így látom meg.
Én micro-t akarom megépíteni nagyon kicsi volt az ujján volt a cső
![]()
Heló pcroland!
Szerintem te ezt keresed Micro TC |
Bejelentkezés
Hirdetés |