Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » MPLAB probléma
Sziasztok!
Feltelepítettem az MPLAB IDE 8.6 verzióját és miután létrehoztam egy új projektet és beállítottam mindent (szerintem helyesen) utána meg szeretném nyitni a source-ból az asm-et és azt dobja ki hogy "A rendszer nem találja a megadott elérési utat" 32 bites Vistám van. Mondom ismét hogy a beállításaim jók, ugyanezekkel a beállításokkal pedig a másik xp-s gépen megy rendesen. Most akkor mi nem jó? Vagy csak nem működik az MPLAB Vistán? Melyik verziót töltsem le hogy menjen? Köszi
Sziasztok!
Nekem is lenne egy problémám, remélem tudtok nekem segíteni. A PIC-kezdőknek című füzetben lévő programot írtam be az MPLAB-ba, de hibát írt ki. Nem értem pontosan, hogy mi a baj? Program: Processor 16F628 #include __config 0x3F21 RAM_0x20 equ 0x20 RAM_0x21 equ 0x21 RAM_0x22 equ 0x22 Org 0x0000 GOTO ADR_0x0001 ADR_0x0001 BSF PORTB,4 BSF STATUS,RPO BCF PORTB,4 BCF STATUS,RPO MOVLW 0x0E MOVWF RAM_0x20 ADR_0x0007 MOVLW 0x48 MOVWF RAM_0x21 ADR_0x0009 MOVLW 0xF7 MOVWF RAM_0x22 ADR_0x000B DECFSZ RAM_0x22,F GOTO ADR_0x000B DECFSZ RAM_0x21,F GOTO ADR_0x0009 DECFSZ RAM_0x20,F GOTO ADR_0x0007 GOTO ADR_0x0013 ADR_0x0013 BCF PORTB,4 BSF STATUS,RPO BCF PORTB,4 End A hibaüzenet: Debug build of project `H:\3D\LED_PROBA.mcp' started. Language tool versions: MPASMWIN.exe v5.37, mplink.exe v4.37, mplib.exe v4.37 Preprocessor symbol `__DEBUG' is defined. Sat Dec 04 21:51:55 2010 ---------------------------------------------------------------------- Clean: Deleting intermediary and output files. Clean: Done. Executing: "C:\Program Files (x86)\Microchip\MPASM Suite\MPASMWIN.exe" /q /p16F628 "LED_DELAY.asm" /l"LED_DELAY.lst" /e"LED_DELAY.err" /o"LED_DELAY.o" /d__DEBUG=1 /c- Error[113] H:\3D\LED_DELAY.ASM 13 : Symbol not previously defined (RPO) Error[113] H:\3D\LED_DELAY.ASM 15 : Symbol not previously defined (RPO) Error[113] H:\3D\LED_DELAY.ASM 34 : Symbol not previously defined (RPO) Halting build on first failure as requested. ---------------------------------------------------------------------- Debug build of project `H:\3D\LED_PROBA.mcp' failed. Language tool versions: MPASMWIN.exe v5.37, mplink.exe v4.37, mplib.exe v4.37 Preprocessor symbol `__DEBUG' is defined. Sat Dec 04 21:52:02 2010 ---------------------------------------------------------------------- BUILD FAILED Segítségeteket előre is köszönöm! Bocsánat, még egy kérdés. MPLAB-ban az ASM-et, hogy tudom HEX-ba át konvertálni. Még egyszer köszönöm a segítségeteket!
A STATUS regiszterben a bankválasztó bitet RP0 -nak hívják, a végén nullával, nem nagy O betűvel.
A fordítást a project menü build all opciójával lehet elvégezni, dehát a hibaüzenet is onnan van. Alapbeállításon Release módban hex-et kell csinálnia fordításkor. a #include után tényleg nincs semmi vagy csak valahogy lemaradt?
Szia!
Köszönöm a segítségedet! Sikerült megoldani a problémát.
Sziasztok!
Lehet hogy amatőr kérdés,de sajnos nem találtam rá megoldást: Hogyan lehet mplabban watch-olni az FSR és INDF regisztereket? Értéknek mindig azt írja hogy: Restricted Memory, amit még meg is értek, de mivel tárolok benne infót szeretném tudni azt is hogy mit. Van valakinek ötlete? |
Bejelentkezés
Hirdetés |