Fórum témák
» Több friss téma |
Van egy ilyen mocim!
![]() Eléggé gyalázatosan vágták le a kábelét. Remélem működik. Kicsit sok rajta a kivezetés. Ezt még mire lehet használni?
Lehet hozzá kapni a teljes sorozatot a KBX-nél. Darabja 5.500 jó magyar pénz. Mire megveszed a sorozatot kifizeted még egyszer a gép árát. Piacgazdaság van.
![]() Félreértés ne essék: ez egy jó marómotor. Hővédelemmel kefekopás védelemmel, minőségi csapágyakkal. Gyakorlatilag agyoncsaphatatlan, de elég húzós az ára, mire a teljes gép összeáll.
Ez nem motor, hanem enkóder. A szervómotor elmozdulását mutatja a vezérlőnek.
Ráadásul a macerásabb fajtából: szinuszos a kimenete, ehhez még egy aláosztó is kell.
ahha! Most bebizonyítottam,hogy semmit nem értek hozzá!
![]() Köszönöm! De szeretnék érteni hozzá, de nagyon! Segítő partnereket keresek akik a nulláról képesek magyarázni...
mj: a digitális feldolgozáshoz legalábbis...
A baj az, hogy ez kint sem olcsóbb. Ebay-en láttam 3mm-es patront 4800 mire bejön, és lehet hogy akár 2-3 hét.
2 kress árából meg már kapok a t2cnc-nél kefe nélküli marót. Hát nehéz az élet.
Bizony, nehéz az élet. Ha az e-bay -ről inkább ER16-os fortunát veszel, 1-10 -ig patronszettel az csak 12 kHuF. Csapágyak és ház, még mindig 20.000 alatt.
Ehhez kell egy hajtás, de a különbözetből bőven kijön, még sörre is marad.
Sziasztok!
Ezzel a X-Y plotter-rel lehetne egy egyszerű NYÁK kontúr marót építeni?Csak a panelek körvonalait kellene marni. István
Valószínűleg megoldható lenne, de a mechanikán kívül nem sok dolgot tudnál használni ebből. Mivel a vezérlése is analóg, lehet hogy a motorokat is cserélni kell, bár nem tudni mi van benne. Mindenesetre kihívásnak szép.
Egy csőtoll és egy marószerszám ellenállása nem összemérhető, egy plotter sebességével marni még műanyagot is lehetetlen. Mechanikailag lehet hogy elviselné, de sokáig biztosan nem bírná. A vezetékek (sínek) extra terhelése biztosan hamar tönkretenné a mechanikát. A szennyeződések elleni védelem is iroda szintű, a bakelit, és az üvegszálas műgyanta pora pedig mindenhová beférkőzik.
OK! Köszi! Ettől féltem,ötlet elvetve,magfigyelt aukciókból likvidálva,marad a vasfűrés,reszelő...PiliCNC...
![]()
Ennél a stepper hajtásnál, a +5 kapocsra mit kell kötni? 5VDC-t?
![]()
Igen, alaphelyzetben 5 V-ot.
Ez az optocsatolt bemenet külső tápfeszültsége. De ráköthetsz nagyobb feszültséget is (pl. a motor tápfeszültségét), mint ahogy a 11. oldalon levő ábra mutatja. Ekkor viszont a STEP és a DIR bemenetekkel sorba kell kötni a táblázatban szereplő ellenállásokat, hogy az optó LED-je ne terhelődjön túl. Pl. 12 V-on 1200 ohm (1,2 kilo-ohm), vagy 21 V-on 3000 ohm (3 kohm).
Akkor elvileg egy 7805-el elég leválasztani ide 5v-ot?
Fagépem marja a kis maróval a fémgép alkatrészeit. Kicsit lassú de meglepően jó mióta a két nagymotort meg a danamid anyát ráaplikáltak.
Kaptam osztrákiából sógortól menetesszárat, szerintem egyenesebb, az esztergályosnál is le van adva a rendelés, csak nem talált még elég kemény anyagot, mert zárva voltak a kereskedések.
Ok, köszi! Holnap próba. Ha csak egy motrot szeretnék kipróbálni a mach3-ban, mit kell tennem?
Valamiért nem jó a dolog. A porton folyamatosan 3.3VDC-t mérek, a motor folyamatosan forog. A vezérlőnek csináltam egy pikk-pakk 5V-ot, de az nem lehet, hogy a LPT portról kellene neki azt is kapni? Ezen kívül a port testét össze kell kötnöm a vezérlő testével?
![]()
Le szokták választani a portot optikailag, mert tönkrevághatja a géped.
********* no reklám *********
Az rendben van, 4N26-tal van leválasztva a step és a dir is.
Erről a kártyáról van szó. Ilyennel próbálkozom. Itt csak a Step és a Dir jel jön a portról.
A leírás szerint benne van az optika, legalábbis a blokkdiagram szerint. Sajnos ezt nem ismerem, de hiába rángatod az 5V-os port lábat ha földed nincs bekötve, csak nem igazán látom a leírásban az hogyan kéne bekötni.
nekem ez van: Bővebben: Link Ebben benne van a leírás a cd-n hogyan kell bekonfigolni mach3 alá.
A kártya 12V-os tápjáról csináltam 7805-el 5V-ot és ezt kötöttem a +5 -re, így a földjük közös. A te vezérlőd jóval komolyabb, ráadásul több tengelyes, de legalább működik.
Az optó bemeneti részének nincs földje!!!
Galvanikusan le van választva a vezérlőd többi részéről! Az LPT porton nincs +5V kivezetve, de hogy tudjon működni a vezérlőd, mindenképpen a számítógéped +5 Voltjára van szüksége (ekkor teljesül a galvanikus leválasztás is!). Ezt legegyszerűbben egy USB portról veheted le. Egy USB kábel egyik csatlakozóját levágod, a kibontott végű kábelen megkeresed a +5 V-ot (óvatosan, nehogy zárlatot okozz!) és azt kötöd a vezérlőd +5V csatlakozójára! De azt hiszem a belinkelt dokumentációd 11. oldalán levő ábra ezt egyértelműen mutatja is. A lényeg: a vezérlőd bemeneténél nem a föld a közös, hanem a +5 v!
Ha jól mértem, az 1-es lábon 5v-ot mértem, de ez nem biztos. Minden esetre kipróbálom amit írtál és csak remélni tudom,hogy nem térdeltettem le a vezérlőmet
![]() Köszi!
A vezérlődet tönkre tenni nem tudod (az optós bemenet felől legalább is nem), a számítógépedre vigyázz, hogy az USB egyéb vezetékei ne érjenek sehova. Szigeteld le őket külön-külön.
És ami a lényeg: amit külön létrehoztál +5V-ot a kártya 12V-os tápjáról, azt felejtsd el ebben az esetben.
Nos így raktam össze, de akkor ez így nem jó. Akkor +5 -re, az USB +5-jét teszem. Az omron táp az áramgenerátor miatt kell, sajnos nem jó/elég a pc-s táp.
Van valami rajzotok arról hogyan kell ezt az installációs profilt az összeszerőlőjével összerakni?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |