Fórum témák
» Több friss téma |
Igen,én is ezt hallottam de nálam is ugyan ez a helyzet,párat már próbáltam és mindegyik gond nélkül ment. A feszültségek megvannak,nem tized volt pontosan de minden a helyén. A Csatiban is mindenhova került vezeték,a szabványos bekötés szerint. Itt a HE-n olvastam hogy elvileg az indulás után késlelteve jelenik meg hogy minden áramkör el tudjon indulni. De nekem nem akar...:S Keresek valami terhelést és megnézem úgy is...egyébként erről van szó : PWR OK
Nemtudom hogy átkössem-e fixre az 5Vra... félek tőle kicsit
Jelentem megvan az első olyan táp aminek terhelés kell...
![]() Szóval úgy néz ki hogy rendben van,még azért kicsit járatom mielőtt bekerül a gépbe mert azért féltem a frissen szerzett gépecskét...azért is cserélek tápot mert új konfigom van,másik ok pedig hogy már vagy 4 éves a mostani tápocska..eddig jól bírta de nem szeretném hogyha elszállna ![]() Szóval köszönöm szépen! ![]()
Örülök, hogy működik! Azért csak óvatosan vele, mert ha mégis valami probléma van, rendet tud tenni a gépben. Nézz át mindent inkább mégegyszer, nehogy elkötés legyen.
Mert ha kijön az éltető füst... ![]()
Hali azt szeretném megkérdezni hogy mi a különbség az atx és az atx2 között.Méret?vagy mi mert nem tom elképzelni.és milyen házba melyik jó?
köszi
Hello mindenki!
Egy pc tápot használok a szobámban az aktív láda erősítőjének meghajtására.A problémám az, hogy ha be van kapcsolva a projektor képét zavarja(hullámos).A vga kábel ami a projektorra megy 6 m hosszú és összeszedi a táp által keltett zavart.Ami a számítógépembe van táp az nem zavar semmit....nem igazán értem.Talán rossz a tápegység vagy csak le kéne valahogy árnyékolni. Help ![]() Előre is köszi.
Hello!
Olvasgattam a fórumban a PC-s tápokkal kapcsolatban. Legingább átalakításokról van szó. Nekem semmit nem kell rajta átalakítani, csak 12V-ra van szükségem. Tegnap vettem is egy tápot. Hazavittem, beüzemeltem, rendesen működött. Mivel ugye nem alaplapra volt kötve, a tápból jövő zöld kábelt a földre húztam.Egy 12V-s ventillátort is rákötöttem, azzal is ment. A továbbiakban levágtam róla a csatlakozókat, ami az alaplapba menne és kivágtam belőle pár fölösleges kábelt(nem kell nekem 10 db föld kábel, elég 4 is, ugyanoda mennek, tehát a kivágással nem lehet baj) Ma kapcsolnám be a tápot, de nem megy. Rákapcsolom a 230-at és földre húzom a zöld kábelt. Amikor leföldelem a zöldet, a táp ventillátora kicsit megmozdul, de egyből le is áll. Aztán kihúzom a konnektorból akkor 5 mp múlva hallok valami magas hangot(szerintem valami kondi kisül vagy ilyesmi) és a ventilltor megint megmozzan. Most itt állok egy táppal ami nem működik és nem tudom mi a baja. Szerintetek mi a probléma?
Helló.
Szerintem ahogy lecsipkedted a vezetékeket, egy szál réz vezeték darab hozzá érhet valami máshoz. Ha meg kiforrasztottad, akkor lehet elfolyt a ón?! Mert a jelenség egyértelműen túlterhelésre utalhat, vagy zárlatra.
Ráraktam egy 24V-os motort, ami 12V-on fél amperrel menne. Ez is ,akárcsak a hűtőventillátor, a bekapcskor megmozzan, aztán mindkettő leáll.
Lecsippentettem, de most megint átnézve sem találtam kontakt hibát. A forrasztásokat is megnéztem.
Helló!
Mivel írtad hogy olvasgattad a fórumot és általában átalakítást találtál PC tápokra. Meg azt is írtad hogy nem kell semmit sem átalakítani neked, ezért gondolom nem is olvastad az átalakításokról szóló cikkeket. Rosszul tetted. Épp azért kell átalakítani hogy megfelelően lehessen használni az ilyen tápokat PC-n kívül. Ugyanis tele vannak mindenféle védelemmel. Bele is futottál egy ilyen védelembe. Ez a cikk igaz hogy egy AT táp átalakításáról, szól és nem egy ATX-ről ami neked van, de le van írva benne, sok érdekes dolog a PC táp működéséről. pl első oldal alján a "Működés" , aztán köv. oldal teteje "Védelem kiiktatása" Idézet: „[...] a védelmi kör közbelép [...] az áramot olyan mértékben csökkenti, hogy a feszültség is szinte 0V-ra esik. Ilyenkor egy ciripelő hangot hallat a tápegység.” Egy ATX nyilván bonyolultabb és lehet hogy másképp van megoldva a védelem. Lehet hogy más IC vezérli, de ha ilyen mint ami a cikkben van írva, akkor meg könnyen kiiktathatod a védelmet. Szóval kell neked az az átalakítás, és olvasgassad csak az ilyen jellegű cikkeket.
Kösz a részletes választ! A tápomban nem találtam TL494 IC-t és amúgysem szeretném kiaktatgatni benne a biztonsági funkciókat. Leginkább azért mert már ment egyszer mindenféle babrálás nélkül és csak kábelek lettek kiszedve belőle.
Nem lehetséges hogy a csatlakozó(k)ban van 2 olyan pin ami össze van kötve és ez a csatlakozók leválaszásakor meg lett szakítva?
Viszont akkor nálam mért működött minden a kinyírbálás elött?
A nyirbálás előtt is rajta volt a 24V-os motor? Vagy csak a venti? Próbáld meg hogy leveszed a 24V-os motort. Vagy próbáld meg terhelni az 5V-os ágat is.
Amikor működött nem egy külső ventillátor volt rárakva, hanem csak maga a hűtőventillátor. Amikor rendesen megy akkor az forog. Nyirbálás elött még egy sima ventit kötöttem rá pluszba.
Helo!
Sikerült megoldanom a problémámat. A táb mégiscsak a szétnyirbáláskor ment tönkre. és igen, lehetséges, hogy a csatlakozó(k)ban van 2 olyan kábel ami össze van kötve. Nem vettem észre, hogy az egyik csatlakozó egyik pinjébe két narancs kábel is megy. Ez nem is lenne probléma hisz ugyanolyan színű kábelek, ugyannan jönnek. Csakhogy nem az összes. ![]() ![]()
Sziasztok!
A pc tápról szeretnék le venni 12V-ot melyik színű vezetékekről kell le venni?
ja és még azt szerettem volna megkérdezni hogy a tápról hányszor lehet le venni 12V-ot?
Üdv!
Elsőnek is a pc tápot ha szétszeded vagy kikötsz belölle valamit, nem jó megoldás. Van benne egy csomó védelem, fesz stab és ilyesmik. Arra nagyon figyelj, ha kiveszel illetve beteszel más értéket, akkor az okozhat gondot pl alaplapnál vagy winyónál. Az alaplap pl nagyon kényes. egyszer volt szerencsém egy táppal, amiben csak egy dióda és egy szűrő kondi szált el vagyis a kondi kiszáradt. Néha bekapcsolt, de a legtöbb esetben nem, és ha elindult akkor is csak kis időre. A lényeg amit írni akarok. Szűrő, fojtó tekercsek kivágásával, kiszedésével, lehet működni fog, de akkor valamelyik alkatrész kap kevesebb illetve több áramot és az lesz a baj. És amit írsz, azt is elég lehetetlennek tartom. Nem ajánlom ezzel próbálkozni ![]()
a tápegység sárga szála, ami a meghajtókba megy, pl winyó, dvd. A sárga vezeték ad le 12 v-ot.
Az alaplapi csatlakozóról is lehet 12 voltot leszedni, a kérdés hány amperen kell.
szerintem egy 450w - 600w-os táp kategória között keresgélj. de szerintem egy chieftec 500w -os táp megteszi. az örök élet meg egy nap
![]()
Nem kell sok Amper mert csak 1 kisebb kivezérlés jelzőt szeretnék működtetni róla!
Az egyik szál a sárga a másik pedig a fekete nem?
igen a sárga a 12v. és az egyik fekete, az meg a föld. ha kérdés van tedd fel bátran.
Még azt szeretném megkérdezni hogy hányszor lehet levenni azt a 12V-ot?
Annak nem sok értelme, zajos a ventilátor miatt, ágyúval verébre. Nincs otthon egy nem használt adaptered? Akár egy 9V váltós modem adapter, egyenirányítás, szűrés és kb. 12V-ot kapsz.
Miért érdekes, hogy hányszor? Csak nem szimmetrikus táp kellene? Üdv Inhouse
Nem nem szimmetrikus táp kell! Hanem a kivezérlés jelzőnek kell a 2X 12V azért kérdezem
Szóval ahány citromsárga vezetéket látok annyiszor lehet levenni a tápról a 12V-ot?
igen, ahány sárga annyiszor 12 v.
Oké Köszönöm szépen
Üdv!
Mi a véleményetek erről a tápról:http://www.hkc-europe.com/product_detail.asp?id=701 ? Elhamarkodott vétel volt,nem voltam elég körültekintő,nomeg ez volt készleten.Más fórumon óva intik ettől az embereket(nem megfelelő fesz értékek ill. ingadozás,nincs igazi védelem).Ezért kérdezlek titeket,hozzáértőket.Váljak meg tőle vagypedig ki tudja szolgálni ezt a konfigot:CPU E8400,VGA GEF9600,HDD 1db sata2? Játék néha megy 1280x1024-ben....Két év garit adtak rá,csaknem véletlenül?
Sziasztok!
Előre is bocs a hülye kérdésért, de kezdő vagyok a témában ![]() Üdv: Aegis
Üdv mindenki!
Van egy elég furcsa számítógép problémám, úgy tippelem, hogy a táp lehet az oka. A gép szépen elindul, majd váratlanul kikapcsol. A kikapcsolás teljesen véletlenszerű, nem egy program okozza, nem bizonyos idő után hanem csak amikor épp eszébe jut. ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |