Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv.
A hiba az, hogy teljes terhelésnél leáll a motor ütésszerűen és utána nagyon nehezen inditható. Multimétert a nyomás szenzorba kötve látható, hogy a nyomás szinte nullára csökken és a következő elindult állapotig ott is marad. Nagyon nehezen épül fel a nyomás, szerintem ez a baj, csak nem tudom miért. Injektor, nagynyomású szivattyú esetleg nyomásszabályzó szelep? Motorkód: RHZ 2.0 Hdi motor. Választ és segitséget előre is köszi. ![]()
Egyszerübb lenne, egy számitógépes diagnosztika, megnézni az üzemi paramétereket, hibakodot keresni.
A mellékelt pdf-ben a 120. oldaltól lehet olvasni a problémás részekről és értékekről. Az RHZ motorkódhoz minden adat megvan, csak kérdéses, melyikre volna szükség, ami előbbre vinne a munkában.
Igen én is erre jukadtam ki, holnap gépre tesszük.
Üdv.
Tűzoltásnak....
![]()
...és még egy tüsszentés.
![]()
A célszámitógéppel is, csak a hibák egy részét tudod, megnézni, ki-szétszerelés nélkül.
Elsőkörben, szerintem, érdemes lenne rendszer -üzemanyagtisztitót haszálni, valamint , megnézni a tanknál, a szürő tisztaságát.
A tanknál a szűrőt már néztük azzal minden rendben volt az üzemanyag rendszer tisztító meg sajnos nem hozott javulást
![]()
Ezenkivül a nyomástartó szelepnél van egy mikrofilter, valamint, van egy megbontásos tisztitási eljárás, de az 30 K.
Akkor ezt kell nézegetni. Az NE zavarjon, hogy más autóba is ilyen rendszert építenek, de ez elég részletes leírás.
Sziasztok.Mi ugy szoktuk megallapitani,hogy melyik a rosz injektor hogy lehuzzuk az injektorokrol a vezeteket mert igy nem indul es inditozasnal nem szabad resolaj vesztesegnek lenni.Ha van amiatt csokken a rail nyomas ami ha nem eri el a 200-bart akkor nem indul.
Megvan a hiba, nagynyomású szivattyú plusz injektoroknak is vége.
Üdv.
Na még mielőtt elvennétek a kedvét az illetőnek azelőtt mondanám, hogy ha autóbontóból össze vásárolod a közös csövet a nyomócsöveket a szivattyút és pár darab injektort sztem kell mind a négy darabra szükség lesz hogy a helyé ne csöpögjön a gázolaj valamelyik szervízzel foglalkozó cég csinálta így ha megtalálom a videót róla akkor belinkelem, így lényegesen olcsóbb mint ha vásárolsz egy komplett erre szolgáló teszt gépet...
Üdv ! Ilyen leírás nincs véletlenül 1.3ddis suzuki ignisről vagy 1.3mjet motorról mert nálam épp az injektorok kezdenek szarakodni...
Sziasztok!
A dízel nagynyomású szivattyúk mekkora nyomást képesek létrehozni? Egy nyomáspróbázó berendezést szeretnék csinálni, ehhez nagynyomású vizet kellene produkálni.
Van olyan ami akár 1kbar felett is, de nem vízzel, kizárólag gázolajjal fog működni.
A fene! Gondoltam, hogy itt fog elbukni a dolog... Köszönöm!
Akkor a magasnyomású mosók ki vannak zárva. Az a baj,hogy a CR pumpa kenését a gázolaj végzi. Volt már szerencsém összetört belsejű pumpához a hitvány gázolaj miatt. A vizes vágó berendezések milyen szivattyút használnak vajon?
A vizesvágó nekem is eszembe jutott, de nem találtam normális infót, de a szivattyú kínálatot elnézve valami hasonló lehet mint a mosókban. Találtam gőzborotvát ami tudja az 500 bar-t, de az majd egy milla, úgyhogy az nem játszik. Láttam képen gyári nyomáspróbázó berendezést, arra azt írja, hogy 10 bar levegővel állít elő 600 bar víznyomást, de nem tudtam meg részleteket sajnos.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |