Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVD lejátszó javítás

Témaindító: ddr, idő: Szept 10, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   44 / 84
(#) tibócza válasza F-Yoci hozzászólására (») Jan 18, 2011 /

Köszi, ez működött
(#) mandix hozzászólása Jan 21, 2011 /

Üdvözlök mindenkit! A segítségetekre van szükségem. Van egy hordozható alpha dvd lejátszóm. A töltője tönkrement és én egy univerzális adaptert kötöttem rá fordított polaritással (pedig ezerszer ellenőriztem). Tönkrement benne egy kondenzátor, és egy smd alkatrész. Ez utóbbi kis kaparcikolással szőrén -szálán eltűnt. Milyen alkatrész lehet ez? Tranzisztor? hogyan lehetne behatárolni?
Köszi!

DSC00153.JPG

(#) mandix hozzászólása Jan 21, 2011 /

Bocsi elrontottam a képet! Újra...

DSC00153.JPG

(#) mandix hozzászólása Jan 25, 2011 /

Közben találtam egy srácot akinek ugyanilyen dvd-je van. Megnézte nekem, és ezt a választ kaptam tőle:
Megnéztem a DVD-t,ez egy SMD TRANZISZTOR ez van ráírva: A1BA . Ez a ráírás a kódja! Nem a típus száma! Mérés alapján PNP-típusú FET.
Hol lehet ilyet beszerezni? Hogyan lehet megfejteni a kódból a típusát?
üdv:mandix
(#) Rannon hozzászólása Jan 30, 2011 /

Hali!
Nemrég vettem egy olcsó Duraband DVD lejátszót. Egy ideig ment gond nélkül, mindent játszott. Most viszont. Magától kikapcsol. Hiába kapcsolom be rögtön ki is kapcsol. Néha a DVD tálcáját ki tudom nyittatni vele, és így nyitott állapotban nem tapasztaltam hogy kikapcsolna. Viszont amint záródik rögtön kikapcsol.

Valakinek valami ötlet?
(#) attila1 válasza Rannon hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Hali. Érdemes volna a tápegység feszültségeket átnézni,hátha ott van valami gond.Púpos kondik,stb.Ha szerencséd van,megvan írva,hogy hol,mennyinek kéne lenni.Figyeld meg,hogy hallani-e valami zajt a táp felől,amikor kikapcsol.Erős kattanás,vagy hasonló...
(#) attila1 hozzászólása Jan 30, 2011 /

Üdv. Én Dimarson DM-350-hez keresnék firmware-t.Ebben tud segíteni valaki? Köszönet.
(#) CHZ válasza Rannon hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Húzd le a mechanika csatiját , ha így nem kapcsol ki , akkor motor hiba lesz . Amennyiben kikapcsol , akkor tápot vizsgálgasd .
(#) Rannon válasza CHZ hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Amikor tölt akkor kapcsol le. Akkor ez motorhiba?
Egyáltalán nem értek hozzá, hogy néz ki a mechanika csatija?
(#) CHZ válasza Rannon hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Nem nehéz , mechanikáról megy a táp panelre .
Vagy tegyél fel képet és berajzolom .
(#) Rannon válasza CHZ hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Egyébként ahogy tapasztalom ha nincs benn lemez akkor nem kapcsol ki :S
http://kepfeltoltes.hu/110130/P1010281_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
(#) Rannon hozzászólása Jan 30, 2011 /

Most nem kapcsol ki, csak szimplán nem olvassa a lemezt. Na erről ennyit szerintem dobhatom ki.
(#) CHZ válasza Rannon hozzászólására (») Jan 31, 2011 /

Berajzoltam a csatlakozót . Lemezt forgató motor hibájára gyanakszom , kikötve kb. 10V DC- ről forgasd meg , tisztítsd ki . Ha ez eredményre vezet , akkor érdemes motort cserélned . Tápegység elkoi látszatra jók , de ezek is okozhatnak ilyen jellegű hibát .
(#) mandix válasza mandix hozzászólására (») Feb 4, 2011 /

Valaki?
(#) zsa hozzászólása Feb 7, 2011 /

Sziasztok egy kérdésem lenne . Adott dvd-nél az optika behalt (VAL6011/01) . Ha lelnék egy ugyanilyen fejet csak kikel cserélnem? Ha bár azt hiszem kicsi keresgetés után (Philips, Grundig dvd-nél is használtak ilyet), de (SPU3141) toshiba is jó helyettesítőnek. Viszont ilyenem az van ( VAL6011/04) csak nem tudom mi a különbség közte.
Köszönöm
(#) zsa válasza zsa hozzászólására (») Feb 9, 2011 /

Sziasztok . Eddig sajnos választ nem kaptam egyel fönt-ébi kérdésemre, de észrevételem azért csak lett azóta. Szóval bekapcsolom a készüléket lemezt beteszem, és azonnal beolvassa a lemezt. Piros lézer világít pár Mp-ig erősen aztán elkezd halványodni és ezzel jön a hibás olvasás is . Gondolom a fej haldoklik. kérlek kicsi tanács jól jönne hogy a fej-e rossz és a cserét hogyan kell kivitelezni?

köszönöm
(#) attila1 válasza zsa hozzászólására (») Feb 9, 2011 / 1

Szia.Ha az adott optika típusa után más szám is van zárójelbe,az nem gond.De ha rákeresel forgalmazóknál,akkor összetudod hasonlítani a képeket,hogy van-e eltérés köztük.Érintkezők száma,stb.
Kicserélni meg nem nehéz.Bár oda figyelést kíván.Tegyél fel közeli képet a mechanikáról.Amúgy mi a dvd típusa? Attila
(#) attila1 válasza zsa hozzászólására (») Feb 9, 2011 / 1

Utánanéztem a fej típusának,Philips/Toshiba. Több fajta van belőle,mint ahogy írtad,de azonosak.HQ-nál nem találtam,de a Sini-nél van.Bruttó 5380Huf.Mielőtt azért a cserén gondolkozol,a feszültségeket nézd meg,hogy rendben vannak-e,próbáld ki minél több lemezzel,meg a lemezforgató motort is ellenőrizd,és végül a szalagkábelt,ami összeköti az optikát a vezérlőpanellel.
Lemezforgató motort kicsit WD40-nel befújni,az is segíthet.
(#) Tys23 hozzászólása Feb 14, 2011 /

Sziasztok csak 1 kérdés..
LG rh265 dvd iro olvaso probléma.
meghalt az eredeti optmeghajto,szédszedéskor kiderült ata rendszeü a felépités. Beforrasztottam 1 IDE csatlakozot (manuálbol puskáztam) és mégsem mükxik.. lehet hogy 1 kifejezett optikai egységgel müködik kizárolag.??
(#) Tys23 hozzászólása Feb 15, 2011 /

LG HR265 DVDcsere?
ata dvd,hdd van benne
Hiba nem müködik a dvd egység.,kiszereltem.. és nem indult az eszköz.
Itt tartok,leszedtem a manualt helyesen beforrasztotam 1 winyokábelt a 40 eres szalagkábel helyére most bekapcsol de a következöt irja.
Ismeretlen lemez ,majd kiirja hogy open.A tálca nem nyilik és az berakott dvd nem olvas.
kompatibilis olvasó kellene?
(#) zsombi97 hozzászólása Feb 15, 2011 /

Üdvözlet!
Az lenne a gondom hogy van egy E:Max AS-201-s DVD lejátszóm de karmit teszek bele azt írja ki hogy NO DISC!
Mi lehet a probléma és mit lehet vele kezdeni? mert hát nem vagyok egy nagy műszaki zseni 13 évesen de volt már amit megcsináltam .
A válaszokat előre is köszönöm : Zsombor
(#) zoltabencsik hozzászólása Feb 17, 2011 /

Sziasztok. Van egy AKIRA nevü " csúcs" modell hordozható dvd lejátszóm.A napokban egyszerűen csak azt mondja hogy nincs lemez benne pörögni pörög,a fej világit ha gyorsan kinyitom, tehát szerintem kellene működnie.Nem vagyok szerelője ezeknek a gépeknek.Meg tisztítottam a fejet szesszel mint az általános amatőr.De nem javult semmi.Mivel kezdjem a további javítást .
(#) mk1974 hozzászólása Feb 17, 2011 /

Asztali DVD bekapcsolásakor nem történik semmi, csak egy pattanás a hangszórókból, aztán kikapcs. Hibaüzenet: protect.
Talán elszállt a végfok?
(#) attila1 válasza zoltabencsik hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

Hali. Neked is ,és az előtted szólónak is üzenném,hogy legelőször a tápegység feszültségeit érdemes átméregetni,ha ezek jók,akkor az optika szalagkábelét kimérni szakadásra,ha ez is rendben,akkor a lemezforgató motort megnézni,nem-e zajos,kopott,a vezérlőköre rendben van-e,mert ebben az esetben nem tud felpörögni a megfelelő fordulatszámra.Ha mindez rendben van,akkor lehet optikát cserélni.

Attila
(#) attila1 válasza mk1974 hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

Ez sima dvd,vagy erősítős egybeminden?Valami védelem miatt tilt le.Érdemes átméregetni a tápot,meg tapogasd végig a végfokok hűtését,hátha melegszik valamelyik.
Sajnos lehet valamelyik végfok hiba is,de ha táp hiba van attól is leállhat,ha nincs meg a + - 30-40 volt.Milyen típusú a cucc?
(#) tallerkrisztian válasza Atis86 hozzászólására (») Feb 21, 2011 /

Te még jól jártál, ha csak nem ad jelet. Nekünk a b.nőmmel is ugyanilyen van. Nálunk úgy indult a hiba, hogy valamelyik nap még gond nélkül lejátszotta a filmet, de kb. 2 napja este a film ment kb. max. 10-15 percet aztán olyan szinten lefagyott, hogy a főkapcsolós ki-bekapcsolással tudtam csak kivennni a lemezt. Se távirányítóval, se az előlapi panelre nem reagált semmit. Eddig max annyi volt a kínja, hogy csak kb. az 5-dikre adta ki a lemezt.

Akinek van bármi ötlete, hoigy mi lehet a baja, mert most már szinte azonnal a bekapcsolás után mindegy,hogy standby vagy főkapcsoló kb. max 5 perc és lemezzel vagy nélküle még a setup menüben is de totál lefagy, mint awindows is szokott néha.

Javaslatokat a tallerkrisztian@gmail.com -ra várok
(#) ja_kec hozzászólása Márc 2, 2011 /

Üdv:

Az lenne nekem a probléma, hogy van egy scott i560 as asztali DVD lejátszóm ami nem akarja beolvasni semmilyen lemezt. Nem forgassa a lemezt. Szétszedtem megnéztem a motort az rendesen forog. A lézerfej egyszer felvillan és annyi. Azután pedig kiirja, hogy "no disc" . Valaki tudna egy kis segitséget adni, hogy mi lehet a probléma???

Előre-is köszönöm a válaszokat
(#) attila1 válasza ja_kec hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Üdv!
Ha visszaolvasol a témában,és megnézed,hogy ki-mit kérdezett,és mi volt a válasz rá,nagyon egyszerűen letudod szűkíteni a hiba lehetséges okát.

Attila

Nem kioktatásként szántam,de az előtted 4-gyel kérdezőnek is hasonló problémája volt,és megkapta a lehetséges megoldásokat a hiba kiderítésére.
(#) nyai hozzászólása Márc 5, 2011 /

Helló mesterek!
Asztali Sony dvd lejátszó lejátszásnál ketté osztja a képet! Menüjében még nem csinálja ezt,de amikor elindítok 1 filmet rajta már egyből ez a hiba jön elő!Csatlakozó hiba vagy valami ilyesmi? Valakinek valami ötlet?
Előre is köszi
Üdv : Nyai
(#) orulttudos hozzászólása Márc 5, 2011 /

Helo!
Néhány napja szereztem egy Sony Optiarc AD7173A DVD írót de az a baja hogy a motorja nem indul el. Mindent átnéztem, a szalagkábelt az Ic-ket mindent. A fej világít is meg minden. Na szóval mi lehet a baja (Firmware frissítés kilőve, hibát ír ki). Amúgy nem lenne fontos ha DVD-t akarnék írni, de szerencsére LabelScibe-ot is tud. Segítséget előre is köszönöm!
Következő: »»   44 / 84
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem