Fórum témák
» Több friss téma |
Van nekem egy Redsnake IL200-as infrám, nem használtam már 3 éve, és most a kezem közé került. Ezzel is meg lehet oldani ezt a távirányítósdit?
Mire lehet egyébként még használni ezt az infrát? Az infra adó-vevő mellett mi az a kis fehér-átlátszó alkatész? Az veszi a távkapcsoló jeleit? Előre is köszönöm!
Nem akarok hülyeséget mondani, de elméletileg a 4 lábú szenzor veszi a jeleket, az úgy néz ki mint ha egy adó lenne. Infra még jó adatátvitelre is, vagy infrás fülhallgató stb...
Már csináltam egy girderes pc távirányítót és működik de sajna elfogyott a vevő (infra jel vevő fej ) ami kompatibilis lenne a leírás szerint . Lehet másik vevőt is használni vagy csak azt ami a cikkben van írva ( Girder PC-IR Távirányító ) ? Van még 3 vevőm és van egy amihez van távirányító is .
Attól függ, mekkora frekin "figyelik" az információt. Valószínűleg jók lesznek, bár kéne a pontos típusa, hogy biztosra menjünk, továbbá a lábkiosztásuk is lehet más.
Tehát ha tudod, írd le a tipusát.
Hát a 3 db-ból kettőn semmi felirat sehol ,de a harmadikon ez van : 19 309
1838 3V
A harmadik esetleg jó lehet. TSOP1838 a típusa, adatlapján a bekötést is megtalálod.
Ennek a bekötése megegyezik a TSOP 17XX-el ? Ha igen akkor 1 percen belül meg tudom csinálni és végre lessz egy nekem is mert az előzőt nem magamnak csináltam
Adatlap olvasás!! Nem azonos a bekötés!
Oh valaki jól meg szakértette hogy minden láb máshol van
TSOP34838 is jó a TSOP1738 helyett... ráadásul, ha az számít esetleg a dobozolásodban, akkor jó hír lehet neked, hogy ez jóval kisebb méretű mint a 17xx
Sajna nem jött össze de szétszedtem egy Cyberhome DVD-t és voala ebben tsop 17xx infra vevő volt szóval végre sikerült összeraknom és felprogramoznom a girdert
Amúgy ez melyik Cyberhome, bár ez itt off kicsit
nekem 635-ös van... abban talán olvasófejet kéne cserélnem, mert dvdrw-t nem olvas minden mást igen...
sajna már nem tudom melyik cyberhome volt :no: . Szinte már semi sem maradt belőlle csak az előlapnak pár darabja és a főpanel . Valami nagy baleset érhette mielőtt hozzám került
Szia
Szerintem ezt az infrát nem lehet használni a girder programhoz. A képen látható, minimum egy IC, és nem nevezném magamat profinak az elektronikák terén,(csak alapok), de szinte biztos, hogy min. az az egy IC bekavar, hogy ne érzékelje az infrát a girder program. Egyébként ez egy infra adó-vevő, a girder progihoz pedig csak vevő kell, szóval a dolog már itt is elesett, mert más a 2 infra vezérlése is. Az a kis átlátszó alkatrész az infra vevő mellett egy SMD "visszajelző" LED. Üdv.Tomi
Most ki is próbáltam, és nem érzékeli Letöltöttem viszont az Actisys felhasználói kézikönyvét, melynek neve: ACT-IR2x0L/IR220L+
Ebben van egy sor egy táblázatban: Sub-Carrier: 500 KHz for SHARP ASK-IR and ASk(37KHz) for TV remote spec.(IR200L only) Ha jól hámozom ki, akkor elvileg tud kezelni távirányítót, vagy nem azt jelenti? Annak az SMD LED-nek pedig mikor kellene világítania, mert nekem még soha sem világított, pedig régebben huzamosabb ideig használtam. Actisys IR-220L+-os driver-el használom.
Helló!
Valaki tudna nekem segítséget adni abban, hogy meg lehet-e azt csinálni hogy pl. a valve féle vevővel egy távirányító jeleit fogom és a kódot amit kapok tőle ki írja a képernyőre. Bármi féle segítség jól jönne a lényeg hogy a távirányítótól kapott jelet írja ki a PC képernyőjére.(akár más megoldás is lehet)
Hali!
Gondolom Girdert használsz. Az kiírja a kódot, miután megnyomtál a távirányítón egy gombot.
Köszi
. Egyébként miért van az hogy sokszor csak 0000-át ír ki és az miért van hogy amire apa azt mondta hogy nem változtató kódú, annál is mást ír ki ugyanarra a gombra. Tanán valamit nem tud rendesen fogadni, vagy rossz az egyik alkatrész (bevallom a kondi kicsit nagyobb mer bontott cuccokból raktam össze,)ez lehet a hiba oka?
Növeld a Priority levelt 8-ra. Bővebben: Link
Köszi, mostmár minden fain csak az a gond hogy egy állandó kódú dvd távirányítón ha megnyomok egy gombot vagy nyomvatartok egy gombot egyfojtába változik a kód (még ha a távirányítón a kikapcsolás gombot nyomom akkor is).Értetlenűl állok így fél 3 körül.
Az hogy ugyanarra a gombnyomásra több kódot kiir, valószinüleg a windows hibája, linux-nál (ubuntu) nem csinált ilyet, sőt a lirchez ha letöltöttem a távirányitó kódlistáját, már működött is. Valamivel jobban felismeri a kódokat az "igor-féle" ATtiny-USB-s vevő. Én régebben sokat próbálgattam, vagy találsz valami "egyszerű" kódú távirányitót, amit a win is szeret, vagy (régi) TVtuner távirányitó-IRvevő párt használsz, de talán a legjobb egy "dróttalan" egér, az különösebb programok nélkül mindent "tud". Az igazi "luxus" a logitech airmouse mozgásérzékelős egér, esetleg a nintendo-wii vezérlőjével (láttam a youtubon...) is lehet PC-t "egerezni"...
Köszi az infókat. Megyek is a másik gépre ott Linux van.
Elég olcsón kapható, szinte már nem éri meg építeni
(Nekem pl. azért nem érné meg, mert van egy "mini hifim", aminek van távirányítója. Ezen az irányítón én kb. 6 gombot használok a hifire (hangerő, be-ki, rádió/aux), a többivel a gépet irányítom.
Márakinek... Az enyémet mikor csináltam anno csak az infravevőt kellett megvenni, az is kb 300Ft volt. :yes:
Felesleges távirányító meg van halomszámra.
Sziasztok!
Van ám ilyen is. Nem próbáltam, de jónak tűnik. Vajon tudja használni a Girder (ha a hozzá való prog meg távkapcs nem tetszik)?
Ezek elvileg billentyűzetet + egeret emulálnak, szóval amikor én nézegettem ezeket nem tűntek túl jónak... és valahogyan különböző bill. kombinációkat lehet hozzárendelni egy egy gombjához, amit mondjuk kinézel a winamp-ban, hogy mondjuk a következő szám-hoz melyik kombináció tartozik, vagy valami ilyesmi... szóval nekem nem tűnt olyan teljesen univerzálisnak mint az igorplug+girder...
Az azért van elvileg mert vagy: a usb-soros átalakítót használsz soros portnak, vagy esetleg valami nagyon zegzugos helyre raktad a vevőt, és az infra jel amíg a vevőbe érkezik többször visszaverődik, nekem akkor csinált ilyeneket, vagy valami egyéb hardveres hiba, de azt jelenti, hogy nem stabil a vételed, mivel te ugyanazt a gombot nyomod, ami vélhetően ugyanaz a kód lenne, és mégis változik a "vett" jel...
Sziasztok!
Megépítettem ezt az infra vevőt: kapcsolás. Az infra girderrel próbálom az igor pluginnel, ahogy a leírás írta. A plugint beállítottam 1-es port DSR mód. Be is kapcsolja a feszültségek megvannak, de a girderhez nem jut el a jel. Windows7-esem van. Girder 3.29 és a 4-es változattal is próbáltam eredménytelenül. Hogyan tudnám működésre bírni? Segítségeteket előre is köszönöm!
A girdert futtasd rendszergazda módban, ha nem tetted eddig, ez az egyik ötletem... egyszer kipróbáltam win7 alatt és működött, szóval elméletben jónak kéne, hogy legyen... sőt az az usb-s változat volt...
Most látom, hogy a te rajzodon 7805-tel van az áramkör, esetleg tehetsz elé is egy pufferkondit, az nem árt neki esetleg, meg az 1n4148-at kicserélheted Schottky diódára mondjuk bat46-ra... (építettem egy 3 tranzisztoros változatot is, ami bár nem működött végülis, az szabványosan használta volna a soros portot elvileg annyi lett volna az előnye, viszont ott a 7805-nek nem volt elég a bemenetén a feszültség, ha nem schottky diódát használtam, nekem a bat46 bevált oda, a kimenő feszültség rögtön jó is lett, az más kérdés, hogy a "kicsit" kuszán összeforrasztott áramkör nem működött végül )Amit én építettem az Zener diódával van (5,1V), a felhúzóellenállás természetesen benne van, viszont én a 8 as lábra is tettem külön egy diódát, és a 7es lábon lévőnek a katódjára annak a katódját kötöttem és talán akkor lett jó... A másik ami még lényeges, hogy ténylegesen az alaplap fizikai soros portjáról használd, ne soros-usb átalakítóról, mert azzal nem működik jól... Illetve csak egy ötlet, ha a tsop1736 helyett, tsop34838-at használsz, azzal nő a működési feszültségtartomány(3,3V-tól), javul kicsit a vétel (ahogy az adatlapja is írja), meg kisebb helyre be tudod építeni, bár a tsop1736-tal is teljesen jól működik az áramkör...
Hello!
Megépítettem az USB-s vevőt. Ha csatlakoztatom az USB porthoz a vevőt, nem ismeri fel a Windows. A uC jól van felprogramozva. Valaki tapasztalt már hasonlót? |
Bejelentkezés
Hirdetés |

nekem 635-ös van... abban talán olvasófejet kéne cserélnem, mert dvdrw-t nem olvas minden mást igen...

. Egyébként miért van az hogy sokszor csak 0000-át ír ki és az miért van hogy amire apa azt mondta hogy nem változtató kódú, annál is mást ír ki ugyanarra a gombra. Tanán valamit nem tud rendesen fogadni, vagy rossz az egyik alkatrész (bevallom a kondi kicsit nagyobb mer bontott cuccokból raktam össze,)ez lehet a hiba oka?