Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nagyfeszültség sorkimenő trafóval

Témaindító: (Felhasználó 1306), idő: Márc 1, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   67 / 97
(#) Hodinka válasza alfa007 hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /

Hát igen,az ilyen és az ehhez hasonló mutatványok miatt már csupán harmadszor cseréltem a hangkártyát a gépemben. Ez a plazma hangszórós cucc is csak egy aféle 5 perces kísérlet volt a részemről,és pont nem volt kedvem leállni vacakolgatni semmilyen szűrő kondikkal sem ellenállásokkal,az igaz így meg volt rá az esély,hogy a hangkártya megpusztuljon,de akkor épp tökmindegy lett volna,mert már úgyis féllábbal a sírban volt szegény,úgyhogy ami azt illeti nem lett volna egy nagy veszteség.
(#) alfa007 válasza Hodinka hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /

De gondolom működöt.
Én ma délután akartam fejleszteni a plazma hangszóróm, de le mondtam róla, mert egy fűnyírónak kellet új légbeömlőt hegesztenem.

Ja, amúgy ívhegesztővel nem könnyű másfél mm-s fémeket összehozni 3.15-s pálcával. Ráadásul még "új hús" vagyok hegesztés terén.
(#) Hodinka válasza alfa007 hozzászólására (») Ápr 21, 2011 /

Nyilván működnie kelletett,ha egyszer leírtam ide.
(#) velkey hozzászólása Ápr 27, 2011 /

Összedobtam egy ZVS-t sorkimenőhöz, és támadt egy jó ötletem: mivel benne van olyan 400Watt lehet feltranszformálni rendesen, tehát egymás után kötöttem 2 trafót.Első: 1 bontott sorkimenőre tekertem az 5+5 menetet szekundernek tetszőlegeset(igaz 10-20-at max mert átüt a sorkimenő) utána meg ment egy sorkimenő 12cm-es ívekkel.
(#) nagy_david1 hozzászólása Ápr 27, 2011 /

Üdv!

Szerintetek sorkimenő trafóhoz ha meghajtó elektronikát szeretnék készíteni akkor melyik primer tekercset érdemes hasznosítani, a gyárit vagy amit én tekerek fel? A kérdés azért merült fel mert láttam mindkét megoldást használni már itt.
(#) velkey válasza nagy_david1 hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /

Én a saját primer tekercset használtam eddig minidig, mert nagyobb áramot bír el mint a gyári és te állítod be a primer menetszámot.
(#) nagy_david1 válasza velkey hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /

Köszi. Na meg egyszerűbb is mint a megfelelő tekercset keresgélni
(#) alfa007 válasza nagy_david1 hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /

Halli.
Gondolom neked is, új típusú (az-az spit) sorkimenőd van.
Nekem sok tapasztalatom van ezek felől.
Itt egy példa.
Ezen a képen az 1. és 2. A leg több típusnál álalában ezek, De egyedi primerrel jobban jársz, ami 5-15 menet között szokott lenni.
(#) nagy_david1 válasza alfa007 hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /

Szia!

Hát meg se merem számolni most hányat bonthatnék ki magam mellől úgy, hogy biztos van egy pár típus. Köszönöm a rajzot, hasznos. A lényeg akkor úgy is megmaradt, vagyis jobb a saját primer tekercs kialakítása.
(#) alfa007 válasza velkey hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /

Hú.., kicsit össze zavarodtam, meg már érem.
Amúgy készül már mini képcsövem, csak a talpazat, és a vákuum rendszer van hátra.
(#) alfa007 válasza nagy_david1 hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /

Az-e topik képei között biztos hogy találsz kapcsolást?
Még valami, a szekunder egyik vége a vastag piros vezeték a másik a 7. vagy a 8. alsó kivezetés.
Javaslom hogy a sorkimenőn lévő sorszámra keres rá a googliba.
Valamint a nagyfesz kivezetéseket csak jól szigetelt, kúpos fogóval szabad megfogni!

* A piros a mienk, stop !
(#) nagy_david1 válasza alfa007 hozzászólására (») Ápr 28, 2011 /

Kapcsolással nem lesz gond csak arra voltam kíváncsi, hogy milyen primer tekercsre érdemes "építgetni". Pár éve már dolgoztam nagyfeszültséggel már amennyire egy autóból kiszuperált gyújtáshoz szükséges trafó képes.
(#) alfa007 válasza nagy_david1 hozzászólására (») Ápr 28, 2011 /

Amit a Youtubon lász autó gyújtó trafós kísérleteket, inkább felejtsd el mert nem igazán alkalmasak folyamatos üzemre, mint a sorkimenő.
(#) nagy_david1 válasza alfa007 hozzászólására (») Ápr 28, 2011 /

Nem érted. Én pár évvel ezelőtt megcsináltam volt egy gyújtótrafósat. Huzamosabb ideig meg azért nem működtettem mert bezavart mindent
(#) alfa007 válasza nagy_david1 hozzászólására (») Ápr 28, 2011 /

Így már OK. Lényeg hogy sorkimenővel nem semmi gond.
(#) velkey hozzászólása Máj 1, 2011 /

Szerintetek az miért van hogy a ZVS-em csak 5,21Ampert eszik, pedig irfp260-asok vannak benne?
(#) kadarist válasza velkey hozzászólására (») Máj 1, 2011 /

Szia!
Lehet, hogy kicsi a tápfeszültséged a tekercselés menetszámához, és ezért folyik kevés áram.
(#) velkey válasza kadarist hozzászólására (») Máj 1, 2011 /

Nem hinném a tápom 12-24 voltos és 24 voltról 8A-t vesz fel a ZVS.Ez normális érték?

Melyik kapcsolás ez? De működik valamennyire vagy csak fűtesz vele?
(#) velkey válasza kadarist hozzászólására (») Máj 1, 2011 /

A Mazilli féle ívet húzok vele kondit töltögetek ami szikraközön sül ki és tesla tekercset hajt és tökéletesen megy.
(#) alfa007 hozzászólása Máj 1, 2011 /

Üdv. mindenkinek.

Ma ép egy sorkimenőt akar kipróbálni, de nem tudtam működésre bírni, így kívántságból szétszedtem.

Itt egy videó róla.
(#) Gyimate válasza alfa007 hozzászólására (») Máj 1, 2011 /

Én vésővel és kalapáccsal mentem neki egyszer egy ilyen sorkimenőnek, egy kicsit tovább tartott mint a te boncolásod.

Na, akkor minden rendben van
(#) alfa007 válasza Gyimate hozzászólására (») Máj 1, 2011 /

Igaz volt egy fejszés farigcsáló videóm is, de az több mint 15 percbe telt, és nem volt kedvem belevágni.
(#) alfa007 hozzászólása Máj 2, 2011 /

Ma egy újabb sorkimenőt küldtem másvilágra, és kíváncsiságból megnéztem belülről is.
Íme képek.
(#) kadarist válasza alfa007 hozzászólására (») Máj 2, 2011 /

Szép munka!
(#) alfa007 válasza kadarist hozzászólására (») Máj 2, 2011 /

Azért megfigyelhető hogy külön-külön van a primer tekercs(ek), és a szekunder tekercs.
Ami nagyon vékony. Olyan 0.005 0.010mm körül lehet, és kb. 6-8 ezer menet.
(#) Hodinka válasza alfa007 hozzászólására (») Máj 2, 2011 /

Pontosabban 0,05-0,08mm a sorvégtrafók szekunder huzaljainak az átmérője.0,005mm-es tekercselőhuzal nem létezik.
(#) alfa007 válasza Hodinka hozzászólására (») Máj 2, 2011 /

Hm.., pedig vékony szekunder van benne. Amúgy te is láttad a videót?
(#) Hodinka válasza alfa007 hozzászólására (») Máj 3, 2011 /

Igen láttam én is.
Következő: »»   67 / 97
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem