Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Nagyfeszültség sorkimenő trafóval
Témaindító: (Felhasználó 1306), idő: Márc 1, 2006
Hát igen,az ilyen és az ehhez hasonló mutatványok miatt már csupán harmadszor cseréltem a hangkártyát a gépemben.
Ez a plazma hangszórós cucc is csak egy aféle 5 perces kísérlet volt a részemről,és pont nem volt kedvem leállni vacakolgatni semmilyen szűrő kondikkal sem ellenállásokkal,az igaz így meg volt rá az esély,hogy a hangkártya megpusztuljon,de akkor épp tökmindegy lett volna,mert már úgyis féllábbal a sírban volt szegény,úgyhogy ami azt illeti nem lett volna egy nagy veszteség.
De gondolom működöt.
Én ma délután akartam fejleszteni a plazma hangszóróm, de le mondtam róla, mert egy fűnyírónak kellet új légbeömlőt hegesztenem. Ja, amúgy ívhegesztővel nem könnyű másfél mm-s fémeket összehozni 3.15-s pálcával. Ráadásul még "új hús" vagyok hegesztés terén.
Nyilván működnie kelletett,ha egyszer leírtam ide.
Összedobtam egy ZVS-t sorkimenőhöz, és támadt egy jó ötletem: mivel benne van olyan 400Watt lehet feltranszformálni rendesen, tehát egymás után kötöttem 2 trafót.Első: 1 bontott sorkimenőre tekertem az 5+5 menetet szekundernek tetszőlegeset(igaz 10-20-at max mert átüt a sorkimenő) utána meg ment egy sorkimenő 12cm-es ívekkel.
Üdv!
Szerintetek sorkimenő trafóhoz ha meghajtó elektronikát szeretnék készíteni akkor melyik primer tekercset érdemes hasznosítani, a gyárit vagy amit én tekerek fel? A kérdés azért merült fel mert láttam mindkét megoldást használni már itt.
Én a saját primer tekercset használtam eddig minidig, mert nagyobb áramot bír el mint a gyári és te állítod be a primer menetszámot.
Köszi. Na meg egyszerűbb is mint a megfelelő tekercset keresgélni
Halli.
Gondolom neked is, új típusú (az-az spit) sorkimenőd van. Nekem sok tapasztalatom van ezek felől. Itt egy példa. Ezen a képen az 1. és 2. A leg több típusnál álalában ezek, De egyedi primerrel jobban jársz, ami 5-15 menet között szokott lenni.
Szia!
Hát meg se merem számolni most hányat bonthatnék ki magam mellől úgy, hogy biztos van egy pár típus. Köszönöm a rajzot, hasznos. A lényeg akkor úgy is megmaradt, vagyis jobb a saját primer tekercs kialakítása.
Hú.., kicsit össze zavarodtam, meg már érem.
Amúgy készül már mini képcsövem, csak a talpazat, és a vákuum rendszer van hátra.
Az-e topik képei között biztos hogy találsz kapcsolást?
Még valami, a szekunder egyik vége a vastag piros vezeték a másik a 7. vagy a 8. alsó kivezetés. Javaslom hogy a sorkimenőn lévő sorszámra keres rá a googliba. Valamint a nagyfesz kivezetéseket csak jól szigetelt, kúpos fogóval szabad megfogni! * A piros a mienk, stop !
Kapcsolással nem lesz gond csak arra voltam kíváncsi, hogy milyen primer tekercsre érdemes "építgetni". Pár éve már dolgoztam nagyfeszültséggel már amennyire egy autóból kiszuperált gyújtáshoz szükséges trafó képes.
Amit a Youtubon lász autó gyújtó trafós kísérleteket, inkább felejtsd el mert nem igazán alkalmasak folyamatos üzemre, mint a sorkimenő.
Nem érted. Én pár évvel ezelőtt megcsináltam volt egy gyújtótrafósat. Huzamosabb ideig meg azért nem működtettem mert bezavart mindent
Így már OK. Lényeg hogy sorkimenővel nem semmi gond.
Szerintetek az miért van hogy a ZVS-em csak 5,21Ampert eszik, pedig irfp260-asok vannak benne?
Szia!
Lehet, hogy kicsi a tápfeszültséged a tekercselés menetszámához, és ezért folyik kevés áram.
Nem hinném a tápom 12-24 voltos és 24 voltról 8A-t vesz fel a ZVS.Ez normális érték?
Melyik kapcsolás ez? De működik valamennyire vagy csak fűtesz vele?
A Mazilli féle ívet húzok vele kondit töltögetek ami szikraközön sül ki és tesla tekercset hajt és tökéletesen megy.
Üdv. mindenkinek.
Ma ép egy sorkimenőt akar kipróbálni, de nem tudtam működésre bírni, így kívántságból szétszedtem. Itt egy videó róla.
Én vésővel és kalapáccsal mentem neki egyszer egy ilyen sorkimenőnek, egy kicsit tovább tartott mint a te boncolásod.
Igaz volt egy fejszés farigcsáló videóm is, de az több mint 15 percbe telt, és nem volt kedvem belevágni.
Ma egy újabb sorkimenőt küldtem másvilágra, és kíváncsiságból megnéztem belülről is.
Íme képek.
Azért megfigyelhető hogy külön-külön van a primer tekercs(ek), és a szekunder tekercs.
Ami nagyon vékony. Olyan 0.005 0.010mm körül lehet, és kb. 6-8 ezer menet.
Pontosabban 0,05-0,08mm a sorvégtrafók szekunder huzaljainak az átmérője.0,005mm-es tekercselőhuzal nem létezik.
Hm.., pedig vékony szekunder van benne. Amúgy te is láttad a videót?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Ez a plazma hangszórós cucc is csak egy aféle 5 perces kísérlet volt a részemről,és pont nem volt kedvem leállni vacakolgatni semmilyen szűrő kondikkal sem ellenállásokkal,az igaz így meg volt rá az esély,hogy a hangkártya megpusztuljon,de akkor épp tökmindegy lett volna,mert már úgyis féllábbal a sírban volt szegény,úgyhogy ami azt illeti nem lett volna egy nagy veszteség.