Fórum témák
» Több friss téma |
Linkeltem egy csomó nyákrajzot. Egyébként a kapcsolási rajz alapján ellenőrizheted a nyákrajz jóságát.
át ellenőriztem teljesen, bemenet +- 14v + gnd ..kimeneten 4v
![]()
hát ez van
![]() holnap ugyan ezt a nyákot meg csinálom ,csak tükrözve! rajzolom fel hogy jó legyen! ![]()
Hello!!
Ha biztosan működőképes nyákot akarsz készíteni a 7294-nek akkor ajánlani tudom Neked a Pedro féle nyákterveket. A boltjának a honlapjáról le tudod tölteni teljes egészében a nyáktervet, a beültetési képet és a hozzá való dokumentációkat, sőt még alkatrészjegyzék is van. Egyszóval minden ami kellhet. Van 2 féle nyák ehhez az IC-hez a honlapon. A sima 100W-os 1db TDA 7294-el, és a hidbakötött 200W-os 2db TDA 7294-el. Én már mindkettő fajtából több darabot is elkészítettem, mindegyik tökéletesen indult elsőre, és azóta is hibátlanúl müködnek. Belinkelem neked a 2 fajta nyáktervet, ott le tudod tölteni: 1x100W: 1x100W1x200W: 1x200WHa megépíted, sok sikert hozzá. ![]()
Nekem is működött többször is. De a lényeg mindegyiknél ugyanaz . Holt egyszerű a bekötése , és akárhány nyáktervet visszarajzolnál mindegyiknél ugyanazt kapnád .
Olyan multim nincs , de szerintem egy adaptert kellene építenem amit rá lehet akasztani. De ez már itt nagyon OFF
Értem én még nem teszteltem csak össze raktam megnézem majd a tiédet is.
Sziasztok.
Láttam ezt a kapcsolás amit csatoltam de nekem ez a kapcsolás úgy kéne hogy nincs rajta trimer poti. Ez megoldható valahogy ha igen kérlek titeket hogy segítsetek. Előre is köszönöm. Sziasztok Bővebben: Link
Szia kihagyhatod a potit teljesen, a baloldali és a felső lábnak a helyét kösd össze.
Én azt nem értem, hogy fent van az oldalon Pedró féle jól bevált nyák rajz beültetés magyarul a teljes dokumentáció, és mégis mindenki szenved ezzel a kapcsolással ami kétszer akkora panelon fér el.
Ez nekem magas ![]()
Erre azt tudom mondani, hogy izlések és pofonok. Kinek ez kinek az. Bár azt én sem értem, hogy miért...
![]() ![]()
Sziasztok. Szerintetek elég ez a hűtőborda egy mono TDA7294-es erősítőnek?
Urak, urak... A sok dicséret és elismerő jó szó előtt pironkodva meghajolok. Köszönöm!
P.
Hello! Csináltam egy szubládát 30cm MNC Sunflower-ből.
Kérdésem a következő: TDA 7294-el meg tudom hajtani? PC 5,1 hangkártya szub kimenetére ráköthetem? Kell elé előerősítő?
Hello!!
PC-ről hajtva nem szükséges a TDA elé előerősítő. Meghajtani megfogja a mélynyomot, csak kérdés, hogy mennyire. Ahhoz pontosabb paraméterek kellenek a hangszoróról. A márka és a méret ismerete, nem elegendő a teljesítmény meghatározására...
Ittvannak az adatok:
Méret: 12”/300 mm Impedancia: 4 ohm Teljesítmény: 150/300 W Frekvencia: 32Hz-3,5kHz Mágnes méret: 40 oz Érzékenység: 91 dB
Hello!
A szimpla 7294 becsülettel meghajtaná ezt a hangszorót. Kérdés hogy mennyit akarsz "kipréselni" a hangszoróból? Gondolom a maximimra törekedsz. ![]()
Szerintem is hallgassátok meg konkrétabban.
Szerintem jobban szól a híd, ha a tápja is bírja. Más dolog egy szimplát és egy hidat 100W magasságáig kihajtani. Utóbbinak meg sem kottyan, de a szimpla már kínlódik, nincs benne annyi "élet", nem olyan dinamikus. Aki hangoskodni akar csináljon inkább hidat :yes:
Ez nem igaz. Elég a visszacsatoló ellenállás értékét megvariálni.
Én nem azt állítom, hogy a hidalt nem szól jobban mint a sima. Ez nem kérdés, egyértelműen jobban szól, hallásra, mérésre, egyszóval mindenhogy. Hisz elvégre 2db TDA "dübörög" benne. Én arra akartam utalni, hogy pl. ha veszünk egy adott teljesítményt pl. 50W. Az a "kistesó" is gond nélkül, zökkenőmentesen teljesíti. Amire ki akarok jukadni, az, hogy a szimpla 100W mintha hallásra mélyebb frekvencia tartományig lement volna, ugyanazon a hangszorón, ugyanazzal a zeneszámmal probálva. Ha lesz rá alaklom és idő, ezt méréssel, alá kell támasztanunk, hogy mi halottuk rosszul, vagy valójában így volt...
Sziasztok! Egykis segitség kelene.
![]() van 4 7294-esem és akarok egy olyan végfokot öszerakni hogy 2x100w és 1x200w legyen ! A mikrosopos pdf-ek alaplyán,de nem tudom hogy egy traforol el e müködne. Mert van egy olyan trafom hogy 2x24v és 2x32v 10-10 amper! A kérdés nem fognak azok öszeverekedni neken ha elszigetelem öket egymástol ??? ![]()
Hello!!
Nem fognak összeveszni, nyugodtan építheted őket egybe. A kisebb feszültségű trafót jobblenne a hidalt változathoz használni.
Több helyen olvastam, hogy hídba nem bírja a 4 Ω-ot.
Ez tényleg így van? ![]()
Így sajnos!
Bírja hídban is a 4 Ω-ot, és ott már elég komolyan teljesít... A feltétele: az alacsonyyabb tápfeszültség, továbbá a hővédelm pár fokkal előbb lép közbe, de ha hűtőd becsülettel az soha nem fog előfordulni. +/-25V fölé ne menj a feszültséggel, és akkor tökéletes lesz.
![]()
+/- 25 voltal vigan elvan 4ohm-on, 150W-körül tud így teljesíteni, nagyon jó hütés mellett a híd!
Én teszteltem (pontos) 4 Ohm-os műterheléssel, szinuszgenerátorral és oszcilloszkóppal.
+/-28V mellett tud leadni 150W-ot, alakhű szinusz kimenőjellel. Jó hűtéssel és erős táppal tartósan is bírja. Feljebb nem lehet már menni vele 4 Ohm-on, mert hamar eléri a 6,5A maximális kimenőáramot és leszabályoz.
Akkor szoval a +/-24 ölég lene a hidaltnak a +/-32 meg a két simára???
|
Bejelentkezés
Hirdetés |