| Fórum témák 

» Több friss téma | 
				Linkeltem egy csomó nyákrajzot. Egyébként a kapcsolási rajz alapján ellenőrizheted a nyákrajz jóságát.						 
				át ellenőriztem  teljesen, bemenet +- 14v + gnd ..kimeneten 4v    
				hát ez van  holnap ugyan ezt a nyákot meg csinálom ,csak tükrözve! rajzolom fel hogy jó legyen!   

Hello!! Ha biztosan működőképes nyákot akarsz készíteni a 7294-nek akkor ajánlani tudom Neked a Pedro féle nyákterveket. A boltjának a honlapjáról le tudod tölteni teljes egészében a nyáktervet, a beültetési képet és a hozzá való dokumentációkat, sőt még alkatrészjegyzék is van. Egyszóval minden ami kellhet. Van 2 féle nyák ehhez az IC-hez a honlapon. A sima 100W-os 1db TDA 7294-el, és a hidbakötött 200W-os 2db TDA 7294-el. Én már mindkettő fajtából több darabot is elkészítettem, mindegyik tökéletesen indult elsőre, és azóta is hibátlanúl müködnek. Belinkelem neked a 2 fajta nyáktervet, ott le tudod tölteni: 1x100W: 1x100W1x200W: 1x200WHa megépíted, sok sikert hozzá.   
				Nekem is működött többször is. De a lényeg mindegyiknél ugyanaz . Holt egyszerű a bekötése , és akárhány nyáktervet visszarajzolnál mindegyiknél ugyanazt kapnád .						 
				Olyan multim nincs , de szerintem egy  adaptert kellene építenem amit rá lehet akasztani. De ez már itt nagyon OFF						 
				Értem én még nem teszteltem csak össze raktam megnézem majd a tiédet is.						 
				Sziasztok.  Láttam ezt a kapcsolás amit csatoltam de nekem ez a kapcsolás úgy kéne hogy nincs rajta trimer poti. Ez megoldható valahogy ha igen kérlek titeket hogy segítsetek. Előre is köszönöm. Sziasztok Bővebben: Link 
				Szia kihagyhatod a potit teljesen, a baloldali és a felső lábnak a helyét kösd össze.						 
				Én azt nem értem, hogy fent van az oldalon Pedró féle jól bevált nyák rajz beültetés magyarul a teljes dokumentáció, és mégis mindenki szenved ezzel a kapcsolással ami kétszer akkora panelon fér el. Ez nekem magas   

Erre azt tudom mondani, hogy izlések és pofonok. Kinek ez kinek az. Bár azt én sem értem, hogy miért...    Én személy szerint más nyáktervekkel nem is foglalkoztam mint Pedroéval. Személyesen a Pedro boltjában veszem meg még az alkatrészeket is, hiszen hozzám közel van a bolt. Végeredményben egy dolgot tudok biztosan állítani, hogy az álltalam belinkelt nyákok 100%-ban müködőképesek. Akik építeni akarják Nekik nyugodt szívvel ajánlom.   
				Sziasztok. Szerintetek elég ez a hűtőborda egy mono TDA7294-es erősítőnek?						 
				Urak, urak... A sok dicséret és elismerő jó szó előtt pironkodva meghajolok. Köszönöm! P. 

Hello! Csináltam egy szubládát 30cm  MNC Sunflower-ből. Kérdésem a következő: TDA 7294-el meg tudom hajtani? PC 5,1 hangkártya szub kimenetére ráköthetem? Kell elé előerősítő? 

Hello!! PC-ről hajtva nem szükséges a TDA elé előerősítő. Meghajtani megfogja a mélynyomot, csak kérdés, hogy mennyire. Ahhoz pontosabb paraméterek kellenek a hangszoróról. A márka és a méret ismerete, nem elegendő a teljesítmény meghatározására... 

Ittvannak az adatok: Méret: 12”/300 mm Impedancia: 4 ohm Teljesítmény: 150/300 W Frekvencia: 32Hz-3,5kHz Mágnes méret: 40 oz Érzékenység: 91 dB 

Hello! A szimpla 7294 becsülettel meghajtaná ezt a hangszorót. Kérdés hogy mennyit akarsz "kipréselni" a hangszoróból? Gondolom a maximimra törekedsz.  Ha teljesen ki akarod hajtani a hangszorót, akkor a hidalt változat lenne a jobb választás. De, mint írtam a sima 100W-os változattal is szólna becsülettel. Multkoriban probálgattuk a sima és a hidalt változatot ugyanazzal a hangszoróval. A sima 100W mintha hallás alapján, mélyebb tartományig le ment volna. De ezt még majd konkrétabban megvizsgáljuk. 

Szerintem is hallgassátok meg konkrétabban. Szerintem jobban szól a híd, ha a tápja is bírja. Más dolog egy szimplát és egy hidat 100W magasságáig kihajtani. Utóbbinak meg sem kottyan, de a szimpla már kínlódik, nincs benne annyi "élet", nem olyan dinamikus. Aki hangoskodni akar csináljon inkább hidat :yes: 

Ez nem igaz. Elég a visszacsatoló ellenállás értékét megvariálni.						 

Én nem azt állítom, hogy a hidalt nem szól jobban mint a sima. Ez nem kérdés, egyértelműen jobban szól, hallásra, mérésre, egyszóval mindenhogy. Hisz elvégre 2db TDA "dübörög" benne. Én arra akartam utalni, hogy pl. ha veszünk egy adott teljesítményt pl. 50W. Az a "kistesó" is gond nélkül, zökkenőmentesen teljesíti. Amire ki akarok jukadni, az, hogy a szimpla 100W mintha hallásra mélyebb frekvencia tartományig lement volna, ugyanazon a hangszorón, ugyanazzal a zeneszámmal probálva. Ha lesz rá alaklom és idő, ezt méréssel, alá kell támasztanunk, hogy mi halottuk rosszul, vagy valójában így volt...						 
				Sziasztok! Egykis segitség kelene.    van 4 7294-esem és akarok egy olyan végfokot öszerakni hogy 2x100w és 1x200w legyen ! A mikrosopos pdf-ek alaplyán,de nem tudom hogy egy traforol el e müködne. Mert van egy olyan trafom hogy 2x24v és 2x32v 10-10 amper! A kérdés nem fognak azok öszeverekedni neken ha elszigetelem öket egymástol ???   

Hello!! Nem fognak összeveszni, nyugodtan építheted őket egybe. A kisebb feszültségű trafót jobblenne a hidalt változathoz használni. 

Több helyen olvastam, hogy hídba nem bírja a 4 Ω-ot. Ez tényleg így van?   

Így sajnos!						 

Bírja hídban is a 4 Ω-ot, és ott már elég komolyan teljesít... A feltétele: az alacsonyyabb tápfeszültség, továbbá a hővédelm pár fokkal előbb lép közbe, de ha hűtőd becsülettel az soha nem fog előfordulni. +/-25V fölé ne menj a feszültséggel, és akkor tökéletes lesz.    

+/- 25 voltal vigan elvan 4ohm-on, 150W-körül tud így teljesíteni, nagyon jó hütés mellett a híd!						 

Én teszteltem (pontos) 4 Ohm-os műterheléssel, szinuszgenerátorral és oszcilloszkóppal. +/-28V mellett tud leadni 150W-ot, alakhű szinusz kimenőjellel. Jó hűtéssel és erős táppal tartósan is bírja. Feljebb nem lehet már menni vele 4 Ohm-on, mert hamar eléri a 6,5A maximális kimenőáramot és leszabályoz. 

Akkor szoval a +/-24 ölég lene a hidaltnak a +/-32 meg a két simára???						 | Bejelentkezés Hirdetés |