Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi mindenkinek raktam bele memóriát és hdd-t.És működik.Üdv
CMOS elemet mérd ki. Ha merülőben van, ami egy 8 éves gépnél előfordul, akkor cseréld ki.
Sziasztok!
Köszönet mindenkinek a segítséget , megoldódott a probléma. Sajnos egyik módszer sem jött be , ezért szétszedtem a gépet , cpu elem ki , aztán kis idő múlva vissza. Már nem kér jelszót. Ha esetleg valaki hasonló cipőben járna , gyorsabb megoldás (kb 10 perc volt szétszedni a gépet.) Viszont lenne egy másik gondom vele. Azt gondoltam az op rendszer hibája van (lassú volt a gép. rendszereszközöket megnyitottam kb 10 perc volt , ugyan ez a helyzet a leállításnál is.) Op. rendszert újra rakva , a hiba ugyan az. (Sőt az op rendszer telepítése is kiakasztóan hosszú volt.) Esetleg tud valaki valami megoldást erre? Ötlete valakinek mit nézzek meg? Segítségeket ismételten köszönöm. Üdvözlettel : Imre
sziasztok! kellene egy kis segitség van egy fujitsu siemens esprimo v5555 tipusu laptopom! az utobb időbe egyre nehezebben tudtam ujratelepiteni most meg behalt a vinyóm! vettem ujjat de nem birom telepiteni mert észrevehetőleg a laptop nem tudja kezelni a vinyót pedig belevaló és a másik laptop simán kezeli! én a winyóvezérlő chipre gondolok!
az elöbb véletlenül sikerült elinditania a vinyót de még fel se ált a vindows kékképernyő a vinyórol nyekereg és ez: ***STOP: 0+0000007b (0+f78a6524, 0+c0000034, 0+00000000, 0+00000000 mit csináljak?
Azért a legtöbb notesznél nem ilyen egyszerű a jelszó eltávolítása, illetve itt többféle jogosultsági szintről lehet szó. Gondolj bele, egy mobil, könnyen lopható eszköznél miféle védelem egy CMOS elemmel kivehető jelszó
.Rendszert nem értem, miért raktad újra? Anélkül, hogy bármi hibakeresés történt volna. Ha RAM van elég a gépben (bár maga a telepítés 64M RAM-on is gyors), akkor a merevlemez a következő, ami gyanús. Valami SMART-ot olvasni képes programmal nézz rá (HDtune), illetve processzor hőmérsékletét kéne meglesni, hűtés vajon működik, és képes is átfújni a borda között? Ha nem, akkor szedheted szét megint.
Szintén SMART-ot megnézni és nem vakon újratelepíteni. Használtan vetted? Mert kettőfeles lemezeknél a használt az még lottósabb, mint a háromfeleseknél. A merevlemez-vezérlő chipnek (ez a déli híd egyébként) lehet kontakthibája, de ehhez ismét mélyebb vizsgálat lenne szükséges. A 0x7B nem elérhető boot-eszközt jelent, vagyis a boot során a lemezmeghajtó, melyről indul a rendszer, elérhetetlenné válik bármilyen okból.
NEm vadi zsír ujjanon vettem 3 éver
most meg beszart a vinyóm! vettem egy újjat samsung 320 gb.-osat 2,5 et és ugyan sikerült rá felspajszerolni valahogy a vin7et de csak a 32 bites verziót! és baszakszik ám még mindig mert elinduláskor van hogy a egy dos-os képernyö jön fel! de ha ujrainditom felál a rendszer!Mit csináljak? javitható egyáltalán?
Nézz rajta SMART-ot...Attól, hogy új még lehet baja. Hibaüzenet mit mond? Egyébként nem DOS az már nagyon rég. Vagy a BIOS üzen, vagy a W7.
Szia! A gépre mindenképpen új op rendszer megy , eladásra menne. (veszem-eladom a gépeket) .Én is meglepődtem , hogy ilyen egyszerű volt a jelszó eltávolítása , ennél én is komolyabb "eszközökkel" próbálkoztam először , ami sajnos nem jött be , ezért is írtam le ide , hogy ennél a típusnál így el lehet távolítani. Megpróbálom másik hdd-vel , memoriával , hátha megszűnik a hiba. A hűtőventit és bordát már szétszedésnél kitakarítottam , bár nem is nagyon volt koszos.A proc nem melegedett. Köszönet a segítséget , az eredményről majd írok.
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem, Emachines e 520 szétszedésével kapcsolatban. Csavarok, monitor, bill. eltávolítva, mégsem tudom szétszedni, s nem találom hol foghatja még esetlegesen valami. Az ötleteket, segítséget előre is köszönöm.
kipatentolva... középen esteleg lehet még patent?
Eltörni nem igazán szeretném...
Nekem volt már olyan ,hogy a HDD alatt volt megbújva egy csavar. Vagy még valamelyik fedél alatt is találkoztam már csavarral, esetleg a CPU hűtőnél is volt már összefogatva a két burkolat.
Köszönöm.
Egy nagyon eldugott csavar okozta a problémát.
Első szétszedéssel én is megküzdöttem. Azóta tudom, hogy minden apró zugot meg kell nézni, mert bárhová el tudnak dugni csavart.
a szédszedése kb. háromszor annyi időbe telt, mint most az összerakás.
![]() De legközelebb már legalább tudni fogom. ![]() Köszönöm a tippet.
Hogy tudnám megtenni? MErt a gépem régebbi és egyre nehezebb volt ujratelepiteni! Most meg vettem egy új vinyót és azzal se könnyebb! :S program ? ÉS ha a vinyó a szar akkor vigyem vissza?
oké
köszönöm! ÉS ez javitani is tudja?
Sziasztok!
Most jutottam hozzá egy Hp 2133 mini netbookhoz. Sajnos nem volt benne memória és winchester sem. A problémám az, hogy bekapcsolom, pörög a ventillátor, világít a bekapcsológomb ledje és a kijelzőnek van egy visszajelző ledje a billentyűzet közepén, de nem történik semmi. Bekapcsoláskor felvillan a bal felső sarokben egy kék led (egy "A" betűvel van jelölve) és kikapcsoláskor fehéren felvillan a kijelző. Tettem bele egy 512-es DDR2 memóriát, így sem csinál semmit. Winchestert nem tudok beletenni, mert a szalagkábeles csatlakozója tönkrement (leszakadt a szalagról). Azért nem csinál semmit, mert nincs benne hdd vagy valami más baja lehet?
Hello. Nekem is volt ilyen laptopom az alaplapos volt! BGA forrasztás kellet neki.
Köszi!
Hol javíttattad és kb. mennyibe kerül? Csak hogy tudjam mire számítsak.
Északi híd igényel BGA rework-öt. Ha olcsó, akkor ott nem golyózzák újra, csak hevítik és előbb-utóbb ugyanez lesz a baja (ez a baj a sütős módszerrel is). Ha golyózzák, az 15k körül szokott indulni.
Hello. Osztom didyman válaszát. Nem olcsó sajna. Én a notik.hu csapatánál csxináltattam meg(ujra gojózták) és azóta minden OK. Így 30K volt de jóóóóóóóóóóóó!
Sziasztok!
Egy Fujitsu EL6800-as gép a jelenlegi áldozat. Pár hete a kép csíkosodott, alig lehetett látni valamit rajta. Ekkor egyből az átvezetőkábelre gondoltam, mert volt már vele gond. Szereztem egyet, ma beraktam és a helyzet változatlan volt. Ugyanaz a látvány fogadott, mint a régi kábellel. Szétszedtem a gépet, átnéztem az alaplapot, majd összeraktam és teszt. A gép bekapcsolt, de már se kép, se hang. Nem is jelez, hogy tölti a rendszert befelé. Eddig rendesen betöltött a rendszer. Valakinek van valami ötlete, hogy merre keressem a hibát, vagy dobjam ki a gépet? |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Ha esetleg valaki hasonló cipőben járna , gyorsabb megoldás (kb 10 perc volt szétszedni a gépet.) Viszont lenne egy másik gondom vele. Azt gondoltam az op rendszer hibája van (lassú volt a gép. rendszereszközöket megnyitottam kb 10 perc volt , ugyan ez a helyzet a leállításnál is.) Op. rendszert újra rakva , a hiba ugyan az. (Sőt az op rendszer telepítése is kiakasztóan hosszú volt.) Esetleg tud valaki valami megoldást erre? Ötlete valakinek mit nézzek meg? Segítségeket ismételten köszönöm. Üdvözlettel : Imre
.