Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Nagyfeszültség sorkimenő trafóval
Témaindító: (Felhasználó 1306), idő: Márc 1, 2006
ok jó az egész. de fogtam ezt a trafómat azt elcseréltem eggy 2x110/12000v-ra ez jó játék
milyen zene ment a videó clip alatt (system of a down) mert az jó
A zene System of a down - Fuck the system
Nekem sajna lemezelt nagyfesz trafóból csak MOT van. Sorvégtrafóból meg van vagy 5 kiló Néha kimegyek a határba, és kirugdosok párat kidobált monitorokból/tv-kből...
Nem rossz! TL494 IC.el még jobb lenne.
További infót a plazma hangszóró topikba találsz.
Nem tudom, mert nem mértem meg. Szerintem egy próbát mindenképpen megér.
A zene miatt megérdemel minimum egy csillagos ötöst! Csak így tovább!
Én épp tuningolom a ZVS-m. Háromszor nagyobb hűtőborda, meg a + 3 menet a 10ohm-s ellenállással együtt.
system of a down , korn , children of distance 4EVER!!!
Na ízelítőnek néhány kép hogy mekkora az új hűtés.
De majd fojtatom, és videó is lesz. Amúgy én is szeretem rock zenét.
a hűtés úgy is működne ha egy hajszárító ventilátorát rákötöd DC 12v úgy hogy fúja a levegőt és a tranyó elé rögzíted én is így tudom a sorvég teljesítmény tranzisztorát kb:30 percig üzemelni (utána azért kapcsolom ki mert minek menjen fölöslegesen
)
JAJ! A képeket meg elfelejtetem.
Én inkább a passzív fűtés híve vagyok.
Ő.., izé.., ma este kiakartam próbálni a ZVS-t indukciós módban.
2×5 menet légmagos tekercs. Mivel kis teljesítményű(talán túl kicsi is), tehát még a gombos tűt sem melegítette fel. Gondoltam hogy húzok néhány ívet. Kicseréltem a tekercseket a sorkimenőre. Bekapcsolom, halk sípolás, készülődök az ívhez, egyszer csak pfff..., pffff... a FET-k annyi. Hogy tanuljatok a hibámból, kis áramú FET-l nem lehet indukciós hevítőt hajtani. Ráadásul elfogytak a FET-im is, de legalább 1-2 héten belül lesz a lakóhelyemen lomtalanítás.
Én is csináltam belőle indukciós hevítőt, nekem vörösizzásig elvitt egy jó vastag csavarhúzót aztán a fetek puff elszálltak.
Gombostűt nem is fog felmelegíteni rendesen. Egy vasrudat kellett volna beletenni, vagy valami nagyobb anyagot.
Hello!
Tud valaki indukciós hevítőről kapcsolási rajzokat? Köszönöm!
Tehát inkább nagy fesz előállítására érdemes használni.
Ma délután se unatkoztam, összeraktam egy inviter trafó meghajtást, melyel 1-2kV-t lehet létrehozni, majd pár mm-re nyújtani.
Íme egy videó róla.
Üdv!
Akad nekem itthon pár 14"-os monitor sorkimenő trafó. Mire lehetne ezeket még használni? Akár mint szórakozási lehetőség is, mert beépíteni nem fogom már őket úgyse...
Hali! Ívhúzásra, ionszélgenerátorra másra nem nagyon. Nézd végig a témát az elejétől, lesznek kapcsolási rajzok, tapasztalatok meg miegymás
. További szép napot.
Találtam egy videót a ZVS működéséről.
Egy valami szimulációs progi lehet. Jól megfigyelhető, hogy a primer, és a primer köri kondi környékén van jelentős mozgás. Bővebben: Link
Szia. Az szerintem egy nagyon jó szimulátor progi, még a tesla tekercs is le van benne szimulálva. Lejjeb megtalálod. A futtatásához java környezet szükséges.
Ez elég jó program, kicsi, és nagyon sok dolog van benne. Teslánál viszont jobb, ha a szikraköz átütését átállítjátok 4kV körüli értékre.
A hétvégén össze raktam egy plazma hangszórót is.
Van kép, és videó is róla. Apropó az a progival kapcsolatban, sikerült valakinek egy tranyós meghajtást építeni a progival?
Igen, sikerült. Igaz néha valamilyen hibát ír ki de nem tudom, hogy miért.
Plazma speakert én egyszer úgy építettem néhány perc igénybevételével,hogy a főbb alkotóelemei között nem szerepelt más csak egy meghajtótranzisztor és egy sorvégtrafó (no meg egy PC).A lényeg az irányító jelben volt amit a PC-m segítségével állítottam elő(de egy okosabb mobil is megtette volna),amit szintén nagyon egyszerűen kell elképzelni.Tehát egy oszcillátor szoftver segítségével kiálítottam egy stabil szinuszos 19 kHz-es úgymond vivőfrekvenciát,majd emellett csak egyszerűen bekapcsoltam a winamp-ot,és már hányta is a sorkimenő magából a zenélő szikrákat.
Üdv!
A Te megoldásod sem rossz, de nem tudom hogy raktál be-e egy "szűrő" kondit a PC, és a tranzisztor között.
Mivel ha a tranzisztor collektor-bázis irányban zárlatot kap, akkor könnyen előfordulhat, hogy a táp fesz a PC-be megy. Gondolom láttad a videóm, és biztos feltűnt neked a nyákon lévő fekete trimer poti, amiben fogpiszkáló van, azzal tudom az alap frekit állítani. Nincs szkópom, a kapcsolás leírása szerint 15-35kHz közti intervallumban lehet a kívánt frekit beállítani. A vezérlő ic pedig TL494, mely tartalmaz két műveleti erősítőt, egy oszcillátort, egy regulátort, és fesz stabilizátort. Az IC-k "Svájci bicskája".
Hali! Ezt én is ki fogom már próbálni, az IC-t külön tápról hajtod vagy ugyan arról mint a sorkimenőt?
Mindkettőt ugyan arról arról a tápról hajtottam, de lehet külön-külön is. A Lényeg hogy az IC csak 12V-ot kaphat, és a meghajtó FET-nek alacsony RDS-e legyen. ( max. 0.5ohm )
Igen, kb. egy hónappal ezelőtt kinyiffant a laptopom vinyója, és minden kapcsolásom elveszett. Csak így tudom megmutatni a kapcsolást.
Köszi! Én azért külön tápról fogom hajtani a TL494-et biztos ami biztos alapon. Amúgy gondolom KA7500al is menne.
Lehet hogy azzal is menne, mert megtaláltam az adatlapját.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

milyen zene ment a videó clip alatt (system of a down) mert az jó
Nekem sajna lemezelt nagyfesz trafóból csak MOT van.
Néha kimegyek a határba, és kirugdosok párat kidobált monitorokból/tv-kből...