Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nagyfeszültség sorkimenő trafóval

Témaindító: (Felhasználó 1306), idő: Márc 1, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   66 / 97
(#) junkers8896 válasza bmajor hozzászólására (») Márc 24, 2011 /

ok jó az egész. de fogtam ezt a trafómat azt elcseréltem eggy 2x110/12000v-ra ez jó játék milyen zene ment a videó clip alatt (system of a down) mert az jó
(#) bmajor válasza junkers8896 hozzászólására (») Márc 24, 2011 /

A zene System of a down - Fuck the system Nekem sajna lemezelt nagyfesz trafóból csak MOT van.

Sorvégtrafóból meg van vagy 5 kiló Néha kimegyek a határba, és kirugdosok párat kidobált monitorokból/tv-kből...
(#) alfa007 válasza bmajor hozzászólására (») Márc 24, 2011 /

Nem rossz! TL494 IC.el még jobb lenne.
További infót a plazma hangszóró topikba találsz.
(#) BULL1988 válasza velkey hozzászólására (») Márc 25, 2011 /

Nem tudom, mert nem mértem meg. Szerintem egy próbát mindenképpen megér.
(#) BULL1988 válasza bmajor hozzászólására (») Márc 25, 2011 /

A zene miatt megérdemel minimum egy csillagos ötöst! Csak így tovább!
(#) alfa007 hozzászólása Márc 25, 2011 /

Én épp tuningolom a ZVS-m. Háromszor nagyobb hűtőborda, meg a + 3 menet a 10ohm-s ellenállással együtt.
(#) junkers8896 válasza BULL1988 hozzászólására (») Márc 25, 2011 /

system of a down , korn , children of distance 4EVER!!!
(#) alfa007 válasza alfa007 hozzászólására (») Márc 25, 2011 /

Na ízelítőnek néhány kép hogy mekkora az új hűtés.
De majd fojtatom, és videó is lesz.

Amúgy én is szeretem rock zenét.
(#) junkers8896 válasza alfa007 hozzászólására (») Márc 26, 2011 /

a hűtés úgy is működne ha egy hajszárító ventilátorát rákötöd DC 12v úgy hogy fúja a levegőt és a tranyó elé rögzíted én is így tudom a sorvég teljesítmény tranzisztorát kb:30 percig üzemelni (utána azért kapcsolom ki mert minek menjen fölöslegesen )
(#) alfa007 válasza junkers8896 hozzászólására (») Márc 26, 2011 /

JAJ! A képeket meg elfelejtetem.
Én inkább a passzív fűtés híve vagyok.
(#) alfa007 válasza alfa007 hozzászólására (») Márc 27, 2011 /

Ő.., izé.., ma este kiakartam próbálni a ZVS-t indukciós módban.
2×5 menet légmagos tekercs.
Mivel kis teljesítményű(talán túl kicsi is), tehát még a gombos tűt sem melegítette fel.
Gondoltam hogy húzok néhány ívet.
Kicseréltem a tekercseket a sorkimenőre.
Bekapcsolom, halk sípolás, készülődök az ívhez, egyszer csak pfff..., pffff... a FET-k annyi.
Hogy tanuljatok a hibámból, kis áramú FET-l nem lehet indukciós hevítőt hajtani.

Ráadásul elfogytak a FET-im is, de legalább 1-2 héten belül lesz a lakóhelyemen lomtalanítás.
(#) velkey válasza alfa007 hozzászólására (») Márc 28, 2011 /

Én is csináltam belőle indukciós hevítőt, nekem vörösizzásig elvitt egy jó vastag csavarhúzót aztán a fetek puff elszálltak.
(#) Collector válasza alfa007 hozzászólására (») Márc 28, 2011 /

Gombostűt nem is fog felmelegíteni rendesen. Egy vasrudat kellett volna beletenni, vagy valami nagyobb anyagot.
(#) tápos hozzászólása Márc 28, 2011 /

Hello!
Tud valaki indukciós hevítőről kapcsolási rajzokat?
Köszönöm!
(#) alfa007 válasza velkey hozzászólására (») Márc 29, 2011 /

Tehát inkább nagy fesz előállítására érdemes használni.
(#) velkey válasza alfa007 hozzászólására (») Márc 29, 2011 /

Én ezen a véleményen vagyok.
(#) alfa007 hozzászólása Ápr 6, 2011 /

Ma délután se unatkoztam, összeraktam egy inviter trafó meghajtást, melyel 1-2kV-t lehet létrehozni, majd pár mm-re nyújtani.
Íme egy videó róla.
(#) marci91 hozzászólása Ápr 11, 2011 /

Üdv!
Akad nekem itthon pár 14"-os monitor sorkimenő trafó. Mire lehetne ezeket még használni? Akár mint szórakozási lehetőség is, mert beépíteni nem fogom már őket úgyse...
(#) doomkiller válasza marci91 hozzászólására (») Ápr 11, 2011 /

Hali! Ívhúzásra, ionszélgenerátorra másra nem nagyon. Nézd végig a témát az elejétől, lesznek kapcsolási rajzok, tapasztalatok meg miegymás . További szép napot.
(#) alfa007 hozzászólása Ápr 14, 2011 /

Találtam egy videót a ZVS működéséről.
Egy valami szimulációs progi lehet.
Jól megfigyelhető, hogy a primer, és a primer köri kondi környékén van jelentős mozgás.
Bővebben: Link
(#) B.I válasza alfa007 hozzászólására (») Ápr 15, 2011 /

Szia. Az szerintem egy nagyon jó szimulátor progi, még a tesla tekercs is le van benne szimulálva. Lejjeb megtalálod. A futtatásához java környezet szükséges.

circuit.rar

(#) Collector válasza B.I hozzászólására (») Ápr 15, 2011 /

Ez elég jó program, kicsi, és nagyon sok dolog van benne. Teslánál viszont jobb, ha a szikraköz átütését átállítjátok 4kV körüli értékre.
(#) alfa007 hozzászólása Ápr 17, 2011 /

A hétvégén össze raktam egy plazma hangszórót is.
Van kép, és videó is róla.

Apropó az a progival kapcsolatban, sikerült valakinek egy tranyós meghajtást építeni a progival?

100_0409.JPG

(#) B.I válasza alfa007 hozzászólására (») Ápr 18, 2011 /

Igen, sikerült. Igaz néha valamilyen hibát ír ki de nem tudom, hogy miért.
(#) Hodinka hozzászólása Ápr 18, 2011 /

Plazma speakert én egyszer úgy építettem néhány perc igénybevételével,hogy a főbb alkotóelemei között nem szerepelt más csak egy meghajtótranzisztor és egy sorvégtrafó (no meg egy PC).A lényeg az irányító jelben volt amit a PC-m segítségével állítottam elő(de egy okosabb mobil is megtette volna),amit szintén nagyon egyszerűen kell elképzelni.Tehát egy oszcillátor szoftver segítségével kiálítottam egy stabil szinuszos 19 kHz-es úgymond vivőfrekvenciát,majd emellett csak egyszerűen bekapcsoltam a winamp-ot,és már hányta is a sorkimenő magából a zenélő szikrákat.
Üdv!
(#) alfa007 válasza Hodinka hozzászólására (») Ápr 18, 2011 /

A Te megoldásod sem rossz, de nem tudom hogy raktál be-e egy "szűrő" kondit a PC, és a tranzisztor között.
Mivel ha a tranzisztor collektor-bázis irányban zárlatot kap, akkor könnyen előfordulhat, hogy a táp fesz a PC-be megy.
Gondolom láttad a videóm, és biztos feltűnt neked a nyákon lévő fekete trimer poti, amiben fogpiszkáló van, azzal tudom az alap frekit állítani.
Nincs szkópom, a kapcsolás leírása szerint 15-35kHz közti intervallumban lehet a kívánt frekit beállítani.
A vezérlő ic pedig TL494, mely tartalmaz két műveleti erősítőt, egy oszcillátort, egy regulátort, és fesz stabilizátort. Az IC-k "Svájci bicskája".
(#) doomkiller válasza alfa007 hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /

Hali! Ezt én is ki fogom már próbálni, az IC-t külön tápról hajtod vagy ugyan arról mint a sorkimenőt?
(#) alfa007 válasza doomkiller hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /

Mindkettőt ugyan arról arról a tápról hajtottam, de lehet külön-külön is. A Lényeg hogy az IC csak 12V-ot kaphat, és a meghajtó FET-nek alacsony RDS-e legyen. ( max. 0.5ohm )

Igen, kb. egy hónappal ezelőtt kinyiffant a laptopom vinyója, és minden kapcsolásom elveszett.
Csak így tudom megmutatni a kapcsolást.

100_0414.JPG

(#) doomkiller válasza alfa007 hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /

Köszi! Én azért külön tápról fogom hajtani a TL494-et biztos ami biztos alapon. Amúgy gondolom KA7500al is menne.
(#) alfa007 válasza doomkiller hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /

Lehet hogy azzal is menne, mert megtaláltam az adatlapját.
Következő: »»   66 / 97
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem