Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
 
Témaindító: Gabi, idő: Aug 12, 2005
Lapozás: OK   198 / 562
(#) kralikandras válasza vottokar hozzászólására (») Márc 24, 2011 /
 
SziaVezérlőpanel nincs véletlen?
(#) vottokar válasza kralikandras hozzászólására (») Márc 24, 2011 /
 
Sajnos nincs. Már jó pár éve bontották, hogy később még jó lehet valamire. Aztán a tervről lemondott a kollégám. Így került most hozzám, mert hátha én tudom valamire használni. Én meg a fórum hozzáértő közönségéhez fordulok.

Mindenképp a Macit fejezném be először és szereztem még plusz E65-öt meg teljesítmény félvezetőket is esetleges későbbi tervekhez. (Egy Colt1300 is birizgálja a fantáziám, csak időm nincs.)
(#) Wegg válasza vottokar hozzászólására (») Márc 24, 2011 /
 
Szia .Nekem is van egy majdnem ilyen ,ehhez hasonló bontott trafóm . Akitől kaptam azt mondta hogy 380V as frónius -ból való.Az enyémben a primer az 2szál-ból van .A szekunder az 6 szál vagy 2x3kötegbe van .Természetesen Litze.A típus szám ami rajta van a következő. 33,0005,0274
második sor 380/285-6L.
Én is azon gondolkodtam miként lehetne felhasználni mert nagyon szép darab.De sajnos a 220as készülékhez nem jó mivel kicsi lenne a szekunder fesz .
Sajnos adatokat nem tudtam hozzá szerezni mivel , akitől kaptam ő is botolta valakivel hogy nekem adhassa.De ha valamit megtudsz kérlek oszd meg velem is .üdv wegg
(#) dara válasza Phile80 hozzászólására (») Márc 24, 2011 /
 
Szia Phile80.
Lesz PDF vagy kép a generátoros üzem módról?
(#) Phile80 válasza dara hozzászólására (») Márc 24, 2011 /
 
Szia! elnézést, csak nem volt időm géphez kerülni.

erről a gépről van szó:
Link
Schem. Link
(#) Phile80 válasza Phile80 hozzászólására (») Márc 24, 2011 /
 
Ahogy mértem, 2-3mH a tekercs ami a J5-J6 között van. Csinálok róla képet ha kell, de ki van öntve műgyantával, olyan mint egy nyáktrafó, csak két vezeték jön ki belőle. Sok minden nem látszik.
(#) dara válasza Phile80 hozzászólására (») Márc 25, 2011 /
 
Szia.A második link nem jó.Valahogy meg kéne tudnunk ezt a generátoros üzemmódot mi van benne,hogy működik.
(#) KissAttila hozzászólása Márc 25, 2011 /
 
Üdv mindenkinek. A kérdésem az lenne,hogy 3 pár U alakú ferrit(régi TV sorkimenő trafója) főtrafónak elég lenne-e(össz keresztmetszet kb.6 mm2). Tudom, hogy 4 párral meg volt csinálva a Maci, de nekem nincs négy csak három pár. Továbbá a fojtó tekercs u(mikro)Henry-ben kifejezett értéke érdekelne a Maci 130-nál. Köszi.
(#) Tubi56 válasza KissAttila hozzászólására (») Márc 25, 2011 /
 
Kevés! Kicsi, vékony ,sovány!
Idézet:
„(össz keresztmetszet kb.6 mm2)”

Ezt meg hogy számoltad ki?
(#) KissAttila válasza Tubi56 hozzászólására (») Márc 25, 2011 /
 
Köszönöm a figyelmeztetést. 6 négyzet centiméter akart az lenni és nem 6 négyzet miliméter. Máskülönben az E65/32/27 ferritnek 5,4 cm2(540 mm2) az ETD59-nek pedig 368 mm2 a keresztmetszete, ezért gondoltam, hátha elég lenne a 3 pár U alaku ferrit.
(#) Ge Lee válasza KissAttila hozzászólására (») Márc 25, 2011 /
 
Csinálj teljes hidat, abba elég egy 60x30x20-as gyűrű. A keresztmetszete 3 cm2 és régebben 1100Ft körül volt Taliéknál.
(#) kissadam válasza vottokar hozzászólására (») Márc 25, 2011 /
 
E65-öt honnan sikerült szerezned?
(#) Csölle válasza kissadam hozzászólására (») Márc 25, 2011 /
 
Helló,pl.TME -nél is beszerezhető gond nélkül.
(#) fezsolt73 válasza kissadam hozzászólására (») Márc 25, 2011 /
 
E65 ferritet a Tali Bt-től vedd. A TME-től én apró darabokban kaptam meg.A Tali Bt olcsóbb, és biztonságosan be van csomagolva.
(#) kissadam válasza fezsolt73 hozzászólására (») Márc 25, 2011 /
 
Köszönöm a segítségeket. Tali Bt-vel nehéz kapcsolatot teremteni, személyesen meg nem tudok kimenni hozzájuk. Lomex-nek írtam e-mailt, hogy nem tudnak-e beszerezni E65-öt, mert E42-t forgalmaznak. Válaszoltak az első levelemre, de még folyamatban van a dolog, remélem tudnak mondani valami árat.
(#) Tubi56 válasza kissadam hozzászólására (») Márc 25, 2011 /
 
A tali.bt elérhetőségét elküldtem neked emailbe! A Lomex csak nagy tételbe szerzi be.
(#) kissadam válasza Tubi56 hozzászólására (») Márc 25, 2011 /
 
Köszönöm szépen!
A lomexről sejtem, hogy nem fognak kis tételeket beszerezni.
(#) dara válasza kissadam hozzászólására (») Márc 26, 2011 /
 
Sziasztok .Phile80 fórumtárs generátoros gép rajzát felrakom.Ez tényleg egyszerű lenne,egy induktivitás a betápba?PFC

168GE.zip
    
(#) pokpeti hozzászólása Márc 26, 2011 /
 
Üdv.
Eljutottam a tesztelésig. 80V-ról indultam. Sajnos fordított tápot adtam a végfoknak (Az egyik HFA Dióda vezetősávja bánta, ahogy néztem az IGBT-k megmaradtak, illetve a diódák is jónak tűnnek.) A következő képeket tapasztaltam szkópon, 80V-os megtáplálással. (Terhelésnek egy 24V 21W.os izzót tettem rá.) Nem tetszik egyáltalán a jelalak, mi leheta probléma?
(#) dara válasza pokpeti hozzászólására (») Márc 26, 2011 /
 
Ezt a jel alakot hol mérted?A 21W izzó nem terhelés,két háromszáz watt már igen.
(#) pokpeti válasza dara hozzászólására (») Márc 26, 2011 /
 
Üdv.
A kimeneten mértem. Szabályzásra nem ragál, (mondjuk jelenleg 1 pár sgw30n60 van benne, és nincs hűtőbordára téve, ezért nem is akartam nagyon terhelni...
(#) dara válasza pokpeti hozzászólására (») Márc 26, 2011 /
 
Szia.Kimeneten ne mérj semmit legfeljebb a feszt.Az IGBT gét lábán nézd szkóppal milyen a jelalak,terhelni meg kell,anélkül a szabályzást nem tudod megnézni hogy működik e.
(#) erdgab válasza dara hozzászólására (») Márc 26, 2011 /
 
Szerintem,nem ennyire egyszerű (bár így lenne),most jól jönne katt és a többi okosabb fórumtárs véleménye.
(#) (Felhasználó 46585) válasza dara hozzászólására (») Márc 26, 2011 /
 
Az a fojtó a bemeneten csak rádiófrekvenciás zavarszűrésre van beépítve. Ebben a berendezésben nincs PFC, az egész máshogy nézne ki. ( Bár nagyon hatásos lenne... és nagyon drága... )

Ha jól követtem a topicot, akkor arról van szó, hogy csak egy fojtó kell a bemenetre, hogy ( hordozható ) generátorról is üzemeljen? Ennyire biztosan nem egyszerű, de szerintem nem is bonyolult, legfeljebb a generátor nem bírja. Amikor meggyullad az ív, akkor nagyon hirtelen vesz fel áramot pl. a Maci. Erre, ha nem elég gyors a generátor szabályozóköre, akkor erősen lecsökken a kimeneti feszültsége, amit a Maci esetleg nem tolerál, de nem szabadna meghibásodnia, mert a pwm ic-ben van tápfeszvédelem, tehát egyszerűen leáll, kikapcsolja a főkört, aztán állnak az IGBT-k. A baj ezután következhet be, mert a Maci áramfelvétele majdnem nulla lesz, de ha a generátor feszültségszabályozója lassú ( esetleg nem is lehet gyorsabb ) akkor az ívgyújtás alatt már elkezdett rászabályozni, hogy emelkedjen meg a kimeneti feszültsége. Közben a Maci kikapcsolt, de a generátor feszültsége jól megnő, esetleg jóval a 230 V fölé nőhet, aztán elszáll valami. Az IGBT-k nem hiszem, de a vezérlésben esetleg valami, aztán amikor a pwm ic újra megindul, akkor már lehet, hogy hibásan vezérli az IGBT-ket, aztán elszáll esetleg valamelyik. Tehát, a vezérlés segédtápját úgy kellene méretezni, hogy jó nagy túlfeszültséget is kibírjon ( statikusan ), tehát nem csak alulfeszültség, hanem túlfeszültség védelem is kellene bele, vagyis álljon le, ha magas a betápfesz. Az a baj, hogy ezeket a dolgokat nehéz így kitalálni, mérni kellene, de ez esetleg elég drága dolog lehet... Ide kapcsolódik a TESCO-s hosszabbító is... hogy is van ez? Attól, hogy a hosszabbítón túl nagy a feszültségesés, még nem mehet tönkre semmi, legfeljebb az alulfeszültség védelemnek le kell állítania a gépet. Ha viszont az áram a hosszabbítón hirtelen lecsökken, az már okozhat túlfeszültséget, amit nem biztos, hogy kibír a gép. Nem ártana egy 20 mm-es varisztort tenni a bemenetre. Ez sem véd meg mindentől, de azért a kisebb energiájú túlfeszültségekre kellő védelmet ad. Egyébként, meg lehetne generátorról hegeszteni, csak ne 5 kW-os legyen, hanem sokkal nagyobb...
(#) Temela válasza dara hozzászólására (») Márc 26, 2011 /
 
Üdv!

Lehetne kicsomagolva?
A zip-et leállítja az avg!
Köszönöm!
(#) dara válasza erdgab hozzászólására (») Márc 26, 2011 /
 
Szia Gábor.Már egy párat készítettem,nem annyira bonyolult,főleg ha van szkópja.Ha meg még nem érti a működését,kérdezzen.Senki nem úgy áll neki itt a fórumon hogy mindent tud a kapcsoló üzemű dolgokról.Sem én sem mások,ha csak nem ezt tanulták.Bár én már (kicsit kapizsgálom).Sehova nem használok vasmagos trafót,csak kapcsoló üzemű tápot.Szóval kérdezzen,kérdezzen.
(#) erbe válasza Temela hozzászólására (») Márc 26, 2011 /
 
Cseréld le az AVG-t.
Valahol be lehet állítani, hogy átengedje.
(#) dara válasza Temela hozzászólására (») Márc 26, 2011 /
 
Szia.Kicsomagolva nem tudtam feltölteni,nem engette a rendszer.
(#) Temela válasza dara hozzászólására (») Márc 26, 2011 /
 
HI!
A letöltés manager sarakodik vele, leállítja! ?...

Lehetne esetleg rar.-ba???
(#) Temela hozzászólása Márc 26, 2011 /
 
Üdv!

Tegnap a vezérlést teszteltem, a mellékelt jelalakot találtam a gate vezérlésen, 0,16-ad volt eltéréssel.

Kép034.jpg
    
Következő: »»   198 / 562
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem