Fórum témák
» Több friss téma |
Senki sem tud ajánlani egy működő kapcsolást progival?
Olvass vissza van szlovák, vagy cseh link, bár nem igazán stabil a müködésük. A magyar kapcsolási rajzot is megtalálod, de programot meg kell venni hozzá.
Viasszaolvastam sajnos és azért kérdezem hogy van e magyarba és programmal? Vagy valami tényleg megbízható de a program minden féle képpen kéne.
Vedd meg kit-ben, vagy csak a pic-et a programot senki nem fogja odaadni.
A szlovák és cseh kapcsolások nem megbízhatóak? Az pontosan mit jelent program hiba vagy kapcsolás?
Az említett cseh kapcsolás teljesen megbízható! A hozzá letölthető program az ami szerény. Nekem 2 éve működik hibátlanul.
Te pontosan melyikre gondolsz? Erre?
Mit értesz azon hogy szerény? Nekem csak annyi kellene hogy 1 számot tudjon hívni de azt üzembiztosan és ha estleg valaki hívja azt a számot akkor le tudja kapcsolni és ne csörgesse pl ha riasztás miatt hívni kellene a számom. (Nekem ennyi elvárásom van csak + legyen kikapcsolva a mobil és csak akkor kapcsoljon be ha gond van esetleg lehet nem mobil akkuról járatnám hanem pl 3 ceruza elemről.)
Üzembiztosan soha nem fog müködni Siemens telefonnal. Az meg hogy a telefon csak akkor kapcsoljon be ha kell felejsd el, biztoságtechnikában nem alkalmazunk ilyet, nem megengedheto semmilyen távriasztási késedelem. Egyébbként sem oldhato meg hogy 3 ceruza elemröl megy a készülék napokig, és ez után még a telot is be fogja kapcsolni. Van hogy 1A-t kér bekapcsoláskor!
Sziasztok!
GSM-mobilt szeretnék vezérlés céljára használni(állófűtés,garázskapu,stb..) Kérdésem az lenne hogy egy előre beállított csengőhangot kéne felismertetni és ezáltal meghuzatni egy relét. Akár a mobil hangszórójáról,akár headset-ről levenni a jeleket. Meg lehet ezt oldani valahogy? Köszi!! Üdv!!
Esetleg a mobil midi csengőhangját nem lehetne valahogy felhasználni erre a célra?
Üdv mindenkinek.
Tehát van egy Nokia TFE-2 GSM Terminálom amiben van egy sim kártya és ezt szeretném egy autóriasztóra rákötni úgy , hogy értelemszerűen ha riaszt a riasztó akkor hívjon egy beprogramozott számot. Az autó riasztó garázsra van kötve tökéletesen működik. A GSm terminálon egy telefon és egy fax bemenet van , valamint egy soros csatlakozó. Ehhez szeretnék tanácsot ötletet vagy konkrét leírást kérni a bekötéshez. Előre is köszönöm. Kicsy ![]()
Ha egyszerűen akarod megcsinálni, akkor veszel egy olyan riasztót, ami az analóg vezetékes telefon hálózatban működik, azt felprogrammozod, és bedugod e terminál telefon csatlakozójába, és kész passz.
Kicsit bonyolultabban, a terminál soros portján modemnek látszik, és mint minden más modemet AT parancsokkal tudod vezérelni, és normál adatkapcsolatod lesz. Bár úgy tudom, hogy ez a terminál csak analóg modem, és a mobilhálózatokon már nincs ilyen szolgáltatás, de ezt meg kellene kérdezni a szolgáltatóktól. Csak GPRS vagy ennél fejlettebb van, CSD nincs.
Azért olyan autoriasztot találni ami vezetékes telefonra csatlakozik, elég nehéz lesz.
![]()
Sziasztok segitseget szeretnek kérni töletek! Pár napja kaptam egy wavecom gr64 gsm modult és azon gondolkodtam hogyan tudnék epitni egy gsm riasztot vele de sajnos neten nem találtam kapcsolasi rajzot, a programozás meg sajnos nem az eröségem.
Ha tudna valaki segiteni nekem nagyon hálás lennék! ![]() Legaláb anyiban hogy számitógépel tudjam müködtetni. ![]() Elöre is köszönöm! Üdv. Thomas
Hűűű...Nem egyszerűbb lenne egy ipari gsm modullal meg egyszem kontrollerrel..?
De ötletszinten, ahogyan én mint szakbarbár csinálnám...: A csengőhangnak be kéne állítani különböző DTMF hangokat. Ezt az analóg jelet kiértékeltetni egy MT8870 es DTMF dekóderrel annak a kimeneteit dekódolva (ha jól emlékszem talán BCD kód kimenete van tehát kell még egy BCD dekóder IC) ) már van is egy 12 csatornás GSM távvezérlőd. Persze meg lehetne oldani a telefon saját DTMF ével is de ahhoz ugye az kéne hogy a rendszer beemelje a hívást létrejöjjön a felépített audio kapcsolat hogy a DTMF kódot át lehessen küldeni a GSM hálózaton. Az meg ugye píízbe kerül..A kiértékelés része ugyanaz mint az előző verziónak. De kontrollerrel lehetne a legegyszerűbben...De annál a verziónál is bonyolódik a dolog ha egy készülékkel akarsz többféle dolgot kapcsolgatni. Mert azt már CID vel (hívás azonosítással) ugye nem lehet megoldani (legfeljebb úgy ha a különböző funkciókat más és más számokról aktiválod..) marad az SMS távvezérlés ami szintén píízbe kerül...
Pucuka riasztót írt, a kérdező pedig garázsra szerelte az autóriasztót, nincs semmi tévedés a válaszban. Nagyáruházakban kaphatóak pár ezer Ft-ért olyan egyszerű riasztók, amik vezetékes telefonon tudnak tárcsázni. Egy ilyet kell közé iktatni, a GSM modul már csinálja a többit...
Üdv Inhouse
Minden estetre valamit bekell iktatnom az autóriasztó és a gsm terminál közé , hogy kommunikáljanak. Inhouse valóban a te megoldásod a legjobb. Venni egy olyat és a gsm terminált ráközni a riasztó telefonos bemenetére , aztán az egészet a riasztóra. Ha jól elmélkedek akkor a gsm terminál helyettesíti a vezetékes telefont.
Jól elmélkedsz, arra jó, hogy belerakod a kártyát, rádugsz egy asztali telefont, vagy összekötöd egy telefon központtal és lehet használni. Lehet rá külső antennát kötni...stb..
Üdv Inhouse
Sziasztok!
Siemens mobiltelefonnal az adatfolyami átvitel soros porton hogyan valósulhat meg? Az adatkommunikáció RS232 összeköttetésen megy (Rx, Tx). Előre is köszönöm szépen a válaszokat. Üdv.: Peti
Sziasztok!
Siemens mobiltelefon soros adatfolyam átvitellel kapcsolatban tudna valaki segíteni nekem? Előre is köszönöm a segítséget. Üdv.: Peti
Érdemes átolvasni a GSM-es topikokat, volt már róla szó: pl. itt
A soros vonalon a Rx, Tx jelen kívül a GND t is össze kell kötni a telefonnal. Fontos a szintillesztés, a telefon nem szereti az 5V-os szintet. AT parancsokat elő kell keresni és tanulmányozni.
Hali
Hozzáféhető a gsmriaszto.fw.hu PIC tartalma ? Szeretném megépíteni. Előre is köszi a segítséged Üdv. Zoli
Hello!
Nem fogod megtalálni, egyébként az uj oldal gsmriaszto.atw.hu itt nagyobb a választék. Szerintem rendelj csak picet, már ha lehet.
Nem férhető hozzá nekem több darab is van, de ennyi pénzért eszembe se jut utánépíteni!
Sziasztok !
Én is mint sokan mások megépítettem a topik elején lévő kapcsolást 1 rellés változatát 16F84A - val . http://www.dhservis.cz/dalsi/alarm_soubory/84schema_big.jpg pro 16F84 HEX fájlt töltöttem be . A hívás része jól működik , felhívja a Sim kártya első számát és kb 4-5 csörgetés után megszakít és ujból alaphelyzet . A rellé sajnos már alapból be van húzva és az SMS - re nem reagál . ( GSM-OFF illetve GSM-ON ). Tudnáltok e segíteni ,hogy mi a gond az SMS vezérléssel ?
Lehet nem is azzal van gond, nem ismerem ezt a kapcsolást és szoftvert de nézd meg az RB4(10)-es lábat hogy egyáltalán 5V van e ott hátha csak a tranyó körül van gond.
Azzal minden ok .
Sőt már cseréltem nihány PIC - et is , de az SMS rész nem reagál . Kitöröltem minden SMS - t ,majd pedig beírtam kettőt , egyikbe GSM-OFF , mig a másikba GSM-ON . Elmentettem őket mint kimenő SMS-t telefonszámmal együtt az első pozicióra. Érdekes ,amikor átküldöm az SMS-t , azaz probálom vezérelni a rellét , az egyik tárolt SMS az mt-be ( SIMENS C35 , SL 42) állandóan kitörlődik . De viszont a rellé nem kapcsol ki és a 10 lábon fix 4,7V mérhető . Üdv , Laci
Sziasztok!
Nekem már van egy épített, tök jól működő gsm riasztóm. ( a rendelhető pic-es ) Építettem hozzá egy kezelőt, ami ugye az ajtó mellé menne, de itt meg is akadtam, mert egyszerűen nem tudom normálisan bedobozolni. Elektronika saját hozzá, lcd, gombmártix stb... de nincs ötletem hogy hogyan lehetne normálisan kivitelezni, mert ez mégis csak a bejárati ajtó mellé kerül. Nem akarok semmi csicsásat, csak hogy kinézzen valahogy. Más hogy oldja ezt meg ?
Szia!
Az én riasztóm (telefonnal együtt) egy ilyen: dobozba került. Szívesen ajánlom, mert a plexivel együtt mutatós. Természetesen kapható falbasüllyesztett kivitelben is. Üdv.: M. Zoltán |
Bejelentkezés
Hirdetés |