Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   29 / 1190
(#) szabi83 válasza nandras hozzászólására (») Jún 22, 2007 /

Idézet:
„szek.:45 és 37V”

biztos, hogy nem! hiszen egy szimmetrikus és egy aszimetrikus kivezetése van!

mérd meg.

üdv
(#) Frankye válasza szabi83 hozzászólására (») Jún 22, 2007 /

Igaz! Inkább típusszám lesz a "45-37-001" számsor!
(#) nandras válasza Frankye hozzászólására (») Jún 22, 2007 /

meglehet... abba feltétlenül igazad van, hogy a legbiztosabb a mérés :yes:
nekem gyanús, hogy az utolsó jelzés a terhelhetőséget jelenti (4A)
(#) nandras válasza nandras hozzászólására (») Jún 22, 2007 /

boccs, a mérést szabi mondta - de ez a lényegen nem változtat
(#) lelkes amatőr hozzászólása Jún 23, 2007 /

Szevasztok,

Találtam a fiókomban egy triak-modult. Megboldogult korában egy fénymásolóban vezethette az áramot. Most találtam neki új feladatot a kertemben.

Ami a gondom/kérdésem lenne: mi a szerepe a 4-5 ill. 1a-2a lábaknak?

Ez olyan *régi* alkatrész, hogy még a guggli se hallott róla.
(#) maTaKee válasza szabi83 hozzászólására (») Jún 23, 2007 /

na szóval, megmértem és 8,0V a fehér-fekete-fehér vezetéken, a 2db sárgán meg 25V!
(#) nandras válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Jún 23, 2007 /

sztem az 1a-2a hálózati bemenet, a 4-5 pedig opto kimenet
(#) lelkes amatőr válasza nandras hozzászólására (») Jún 24, 2007 /

A rajzjelek alapján nekem is valami hasonló ugrik be, csak a funkcióját nem látom tisztán. Minek neki hálózati táp és az optó-kimenet melyik triakot jelzi?
(mérés: a 4-5 nyitóirányban 0.6 Volt, záróirányban 1.5 Volt. Az 1a-2a-ra adott 230 Voltra nem reagál semmit, mérhető áramfelvétele sincs.)
(#) nandras válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Jún 24, 2007 /

naszóva' - megnéztem én is a guglival, és volt néhány találat, csak sajnos nem tudok kínaiul :no:
azt nem egészen értem, hogy mit jelent az, hogy a 220- ra nem reagál...hogyan mértél akkor feszt a 4-5 pontokon? ellenállást mértél? próbáld meg úgy, hogy a kollektorra köss egy terhelő ellenállást, az emittert küldd földre...(lehet, hogy nem árt oda is betenni egy ellenállást, vagy egy ízzót )
(#) Krisz03 hozzászólása Jún 24, 2007 /

Hali!
Mekkora áramot képes kapcsolni ez a reed?
Nekem konkrétan 1.5A-t kellene kapcsolgatni vele, de ha egymagában nem tudja ezt, akkor gondolom egy megfelelő tranzisztorral megoldható.
(#) Norberto válasza Krisz03 hozzászólására (») Jún 24, 2007 /

A napokban valami hasonlóval kapcsolatban volt már kérdés...

Azt hiszem, Sebi mondta ki a végszót, azaz egészen pontosan azt, hogy ÁTEVEZETNI lehet, hogy át tudja megfelelően ezt az áramot is ez az alkatrész, viszont nem biztos, hogy KAPCSOLGATNI is tudja...ez egyféle képpen derülhet ki, mégpedig, ha megvan hozzá az adatlap...

Ha adatlap szerint nem tudja, az nem azt jelenti, hogy azonnal el fog égni, de sorozatos használat esetén ez a viszonylag nagynak mondható áram-kapcsolgatás meg fogja betegíteni az érintkező felületeket...és lehet, hogy 1 vagy 2 hónap múlva annyi lesz neki...
(#) lelkes amatőr válasza nandras hozzászólására (») Jún 24, 2007 /

Kössz, hogy foglalkoztál a témával.
Amit a guggli talált, az csak sok kérdőjel az oldalon, ergo, nem értelmezhető.
A 4-5 között diódavizsgáló állásban mértem. Kicsit homályos, hogy mit hova, milyen földre, de mindegy. A triak része megy rendesen ha adok jelet az 1-2 és 1-3 bemenetekre. A többi meg biztos valami extra funkció. Arra, hogy a kerti locsolót meg a tavam vízszintjét szabályozza, megfelel így is.
(#) Krisz03 válasza Norberto hozzászólására (») Jún 24, 2007 /

Igen, ezt az átvezetni/kapcsolgatni szisztémát már említette itt valaki nekem is.
Abban reménykedtem, hogy hátha tud erről a reed-ről valaki valamit, de sebaj. Felirat nincs rajta, így nem igazán tudok utánanézni, max a boltost kérdezem meg, ő már csak tudja, hogy mit árul.
Viszonylag sűrűn kellene kapcsolgatnia, mert motoron használnám féklámpához (jelenleg is ilyen van, de LED-hez; most izzóhoz kellene), így nem lenne jó, ha meghibáodna, tehát maradok annál a megoldásnál, hogy egy tranzisztort fogok vele "vezérelni", és majd az vezeti az izzó áramát.

Köszi!
Krisz
(#) nandras válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Jún 24, 2007 /

http://comp118.hkinventory.com/comp118/7_E.asp
----------------
http://www.ic2ic.com/search.jsp?sSearchWord=SF15D-8216&prefix=S
próbáld meg ezeken az oldalakon - még ezek a legtöbbet ígérőek (a másodikon van továbblinkelési lehetőség, meg elvileg PDF is található, de nekem nem akarja megnyitni :no:
-----------------
amit a feltételezett optoról írtam: úgy hiszem, hogy ha az valóban opto, akkor egy teljesen független egységet képez, amely akkor működik, ha a 220- ra fesz kerül, és akkor ugyanúgy lehet használni, és bekötni, mint egy bármilyen optot. azaz egy bármilyen ármkörbe be lehet iktatni, annak az áramkörnek a része az opto, amely tranzisztorként viselkedik abban az áramkörben - így a föld értelemszerűen annak az kapcsolásnak a földje. (psze ez csak akkor igaz, ha valóban opto - ha nem, akkor sastojás )
(#) denes44 hozzászólása Jún 25, 2007 /

Meg tudjátok mondani, hogy ez milyen trafó?
(#) szabi83 válasza denes44 hozzászólására (») Jún 25, 2007 /

Ez egy orion trafó, valószínű, hogy erősítő-é volt.

üdv
(#) denes44 válasza szabi83 hozzászólására (») Jún 25, 2007 /

Igen, addig én is eljutottam
Egy AKAI videómagnóból szereltem ki, és egy sztereó TDA2030-as erősítőhöz szeretném használni, és kivánics vagyok a teljesítményére, meg a többi adatára.
A feszültségét meg tudom úgy mérni, hogy adok neki 230-at, és multiméterrel megmérem mi van a két piros-fekete drót között?

Idézet:
„multiméterrel megmérem mi van a két piros-fekete drót között?”

igen, váltót mérve, de mielött bedugod, mérd meg a tekercsek ellenállását <200ohm, három helyen tudsz sztem.

vasmag keresztmetszetből lehet teljesítményt "számolni".
(#) Müszi válasza denes44 hozzászólására (») Jún 25, 2007 /

a trafó belső magjának keresztmetszetét emeld négyzetre és megkapod a teljesítményt.
Üdv

A két piros és a két barna között mértem csak ellenállást. kb. 1,6Ohm-ot. Ennyinek kéne lennie?

Nem éget le a trafó szekunder oldala, és a primert mérted?

Nem tudom.
1-2 hónappal ezelőtt még működött a videó, csak nem játszotta le a kazikat. Azóta meg nem nyúlt hozzá senki.

nah jó hadjuk.

lényeg: a trafód jó!

mérj feszt!

Mi rosszat mondtam?

tényként írtam:

Idézet:
„Nem éget le a trafó szekunder oldala”

ezt meg kérdeztem:
Idézet:
„és a primert mérted?”

és te ezt válaszoltad:

válasz

szted

Leesett
Nem, azt nem mértem, annak jól el van dugva a vége és nincs kedvem szétszedni most
(#) denes44 hozzászólása Jún 25, 2007 /

A két barna között 13V-ot mértem, a két piros között pedig 20V-ot.
Akkor ez azt jelenti, hogy a trafónak két külön szekundere van, az egyik 1x13VAC-s a másik pedig 1x20VAC-s?
Amit ha egyenirányítok kb. 18,3V-ot, és 34,6V-ot kapok?
(#) maTaKee válasza denes44 hozzászólására (») Jún 25, 2007 /

ezt h számoltad ki?? sztem az lehetetlen h 20VAC -ból 34VDC kapj vagy én tévedek??
(#) Balázs válasza denes44 hozzászólására (») Jún 25, 2007 /

Igen, ezt elszámoltad, szerintem véletlenül 24-et ütöttél be a számológépbe. Lényeg, hogy kb. 28,2V-ot kapsz pufferelés után.
(#) denes44 válasza Balázs hozzászólására (») Jún 25, 2007 /

Tényleg 24-et írhattam be, jogos
Szóval 28VDC. Ez pont jó is lesz az erősítőnek a másik ágból meg csinálok 12V-ot, onnan mehet a kivez.mérő/hagszín szab. meg egyéb áramkörök. Szupi

Már csak a teljesítményét kéne megtudni. Hogyan tudom pontosan megmérni? El tudjátok magyarázni hogy melyik rész melyik? És melyik a "trafó belső magja"?
Gondolom használhatom az a Graetz hidat ami volt hozzá a videóban is alapból (4B4B41 5H4).
Következő: »»   29 / 1190
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem