Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Akkor a sormeghajtással lesznek gondok. Valahogy csak kellene keríteni egy megbízható szerelőt :yes:
AZ CSAK TE VAGY.én nem tudnám kicsrélni meg kb mennyibe lehetárban
hát igen gondoltam rá én is csak a tv nek nincs távja és igy nem lehet hangolni ez a gond
a sor kimenö 140voltos résszén 70 voltot mérek.azért gondoltam sorkimenö
probáld a videot teszt jelre tenni és menyy végig az összes csatornát .hátha bejön
Akkor cserélj elektrolitkondit a 140V-os tápágon. Tudod! Kiszáradt elkó!
a beltérin probáltad a display gombot ha a tv av-én van?
egyiknek sincs képe csak hang van kiprobáltam amit irtál de nem találta meg a videot
ki vannak de holnap ki cserélem ujakra
ha van a videon hátul 1 pici pot méter általában be van sülyesztvel állits rajt mindig 1 picit és nézd végig minden állitás után a csatornákat
szivessen .remélem sikerül.majd holnaqp azért jelez akor leszek további jokat
na megprobáltam beálitani a tuneren keresztül hang itt is van kép nincs itt valami nagyobb a baj de a kép is meghordosodott ??
szia. A csavarhuzom ugylatszik nem ismeri a fizikat mert szigetelesen keresztul a szondan keresztul sult ki a kepcso 1 hetig fajt a kezem . Hidd el nagyot neztem, mar csak azert is mert nem ma kezdtem a szakmat es erre meg nem volt pelda.Tudod mire gondolotam? Valoszinuleg anyaghiba lehetett a szigetelesbe es azon keresztul vezetett.
Szerencsem volt hogy gumiszonyegen dolgozom. Nem tudom hogy ha valaki akkor a hatamban al annak megmaradt volna-e a feje a nyakan? Ojat dobott a kezem hogy azt hittem leszakad. Tehat NEM AJANLOM senkinek hogy ilyen toltessel jatszon mivel ha valoban anyaghiba miatt tortent az ilyen dollgot senki nem tudja kiszurni!!!(a hibas szigetelest)A FIT az eggyeniranyitott magasfeszultseg Vagyis ami a kepcsobe bemegy a trafobol(a vastag szal) Azutan az eset utan en csak abbann vagyok biztos hogy egyszer meghalok! Inkabb ketszer ellenorzom mint meg egyszer feltoltson csak ovatosan
SZia. Nem irtad meg miota van ez a hiba! Ha a sortrafo elofordulhat par meg javithato problema.
Elosszor is feltetlenul ellenorizd hogy nem kiseri-e a zugast valamilyen kepi zavar is(ezt ellenorizd tobb frekvencian) Aztan hogy ne keljen kiszedegetni az osszes kondit noveld az ertekuket kb 10-20%-al csak arra ugyelve hogy a feszultsegturesuk jo legyen a proba-kondiknak. Mindeggyiknel kulon-kulon elinditva halgasd meg valtozott-e a zugas?( ha igen nyomon vagy) Aztan Katodzarlat miatt megno a fogyasztasa a kepcsonek ez szinten vezethet zugashoz.Ezt a hibat a katodok tisztitasaval helyre lehet hozni.Ha ezek kozul eggyik sem akkor meg maradt egy lehetoseg. A sortrafo egy teljesen beontott tekercs. NEM SZABAD beburkolni mert megno a homerseklete (nem tud hulni) es emiatt sokkal hamarabb leeg! Viszont ha szet tudod szedni akkor a vasmag mellet talalsz egy FELHARMONIKUS-nak nevezett tekercset ez az ami rosszalkodni szokott.Nem ninden esetben ontik be egybe a tobbi resszel ezert konnyebben meglazul es sipol. A trafo szetszedesnel nagyon vigyazz mert a mag nagyon konnyen reped Ha eltorik akkor valoban vehetsz masikat.Azert meg valami mielott szetszedned a trafot : mukodes kozben nyomjad meg a vasmagot tobb iranybol hatha csak a taro kapocs engedett meg akkor csupan meg kell fesziteni es megoldodik a bibi. Szedtel mar szet trafot ? Ha nem tudod hogy kell szolj ! most tul keso van es faradt vagyok ,azert nem irom le . Ha nem boldogulsz kerdezz!
szia Probald meg le is irni a hibat mert a kepleiras miatt nem latom konkretan . Ha a halvany csikok azok amik zavarnak , legelosszor nezd at az antenna csatlakozokat, mivel ez inkabb interferencia hibanak tunik,(bar ez johet akarmelyik IF egysegbol), De ez csak egy kosza otlet mivel nem tudom hogy AV -n is csinalja-e. Nem tudom a jelet honnan kapja (antenna , muhold, DVD ,VHS Kabel stb.)?
A diagnozishoz kellene tobb info:"mikor hol hogyan " es aztan meglatjuk a miertet
Sziasztok!
Egy audioton-ctv-5102-tipusu tv,kellene segitség! A R-618 elenálás el van égve. Nem tudom az értékét? A rajz ami van olvashatatlan! Előre is köszönőm!ÜDV..
Szia!
Hol van ez az ellenállás a készülékben?
Szia!
A táptrafó 3 lábáról kapcsolna bck-65tipus kinai ez van csak rajta. A stbi-led ok. A ellenálás szétégve!
Nem R518-as a jelzése? Mert akkor az egy 1,6 kiloohmos ellenállás. Szépen minden tranzisztort és diódát ki kell mérni a táp primer oldalán, és persze a kis elkókat cserélni!
Egy jobb rajz:Recor táp
OKÉ! ezen túl vagyok kimérve minden,
De még mérek mindent újból ,elkokra gyanitok én is. ÜDV-kőszőnőm!
Azt a melegedő diódát azért még nézd meg(D607). Az az elfüstölt ellenállás a szekunder oldalon van, pár ohmos lehet csak, biztos, hogy nem kiloohmos.
szia azt szeretném kérdezni hogy a nagyfesz trafo okozhat e ijen problémát hogy nincs kép mert mikor megkaptam ezt a tvt akor a nagyfesztekercs mágnesénél áthuzot de kivetem megpucoltam és abahagyta néha néha áthuzott az alján de átforasztotam a tranzisztornál meg a környékét és abbahagyta de kép van csak kicsit hordos ??
A dioda-ók ,de a rajzot nézd meg nem jó!
A 3 lábról semmi.a rajzon .annyit ki bírtam olvasni-szürke-ezüst-fehér..az elenálás.ha?jó! Az olyan -0....k.OM.lehet. ÜDV.
Rakj be egy 1 ohmot. Ez egy biztosító-ellenállás, olyan mint egy biztosíték. A rajz valóban nem a Te tévédé. A típusszámot jól adtad meg?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Szerencsem volt hogy gumiszonyegen dolgozom. Nem tudom hogy ha valaki akkor a hatamban al annak megmaradt volna-e a feje a nyakan? Ojat dobott a kezem hogy azt hittem leszakad. Tehat NEM AJANLOM senkinek hogy ilyen toltessel jatszon mivel ha valoban anyaghiba miatt tortent az ilyen dollgot senki nem tudja kiszurni!!!(a hibas szigetelest)