Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Videomagnó problémák
Lapozás: OK   62 / 64
(#) CHZ válasza tufatofu hozzászólására (») Jún 3, 2023 /
 
Idézet:
„A képről valóban nem nagyon látszik mi van még benne....”

Lényeges részét vágta le a képről, jobb felsősarokban nem tudjuk mi van...
(#) lalikirály hozzászólása Jún 3, 2023 /
 
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat.Készítek új fotókat,megpróbálom a jobb felső sarkot,ahogy CHZ javasolta.A kérdésem még az lenne,hogy csak a középső infrát kell leragasztani,vagy a két szélsőt is?A mechanikáról csak akkor tudok több képet készíteni,ha jobban szétszedem,de nem biztos hogy össze is tudom rakni jól.Kerestem jelölő pontokat,de csak a kazetta fészek jobb oldalánál találtam alul.Mindjárt küldöm a fotókat is.
(#) CHZ válasza lalikirály hozzászólására (») Jún 3, 2023 /
 
Szia!
Nem kellene jobban szétszedned!
Mechanika tesztelhető, kipróbálható a videó bekapcsolása nélkül is.
Megfelelő fogaskerekek forgatásával kazetta betölthető, ha akadás nélkül betülti a kazettát és befűzi, akkor a mechanika ok. Ezt a módszert javasolnám elsőre.
(#) lalikirály hozzászólása Jún 3, 2023 /
 
Szia!
Már szétszedtem a válaszod előtt a fotók miatt,bár látom írtad lehet hogy kár volt.Talán vissza tudom rakni hiba nélkül ki fog derülni.A már kiszedett kazettafészekben a jobb oldali lenti fogaskerék forgatásával szépen behúzza és leengedi a kazettát.Ez visszafelé is működik.Akkor most kéne jönni annak a résznek amit írtál.Kazettafészek alap állapotban visszaszerel,és kézzel betekerni és leengedni a kazettát. Jól gondolom?
(#) lalikirály hozzászólása Jún 3, 2023 /
 
Néhány fotó a mechanikáról.
(#) tufatofu válasza lalikirály hozzászólására (») Jún 3, 2023 /
 
A jobb felső sarokban van a befűző motor, mellette balról az üzemmód kapcsoló. A középső infrát kell leragasztani csak, ha kazettával próbálgatod akkor nem kell.
(#) lalikirály hozzászólása Jún 3, 2023 /
 
Köszönöm.
(#) CHZ válasza lalikirály hozzászólására (») Jún 3, 2023 /
 
Eredeti állapotába kéne összerakni, nagyon figyelmesen és jöhet mechanika próba. Remélhetőleg plussz hibát nem okoztál.
A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2023
(#) CHZ válasza lalikirály hozzászólására (») Jún 3, 2023 /
 
Idézet:
„jobb oldali lenti fogaskerék forgatásával szépen behúzza és leengedi a kazettát”

Kikapcsolt állapotban, jobb sarokban lévő motor fogaskerekét forgatva (megfelekő irányban) szalagot is be kell fűznie ha ok minden. Ha ez sikerül, bedughatod és próbáld kiadatni a kazettát.
Ha nem adja ki, de a motor forog (ami hallható), akkor a motor tengelyénél megcsúszik, megrepedt a pulley.
A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2023
(#) lalikirály hozzászólása Jún 3, 2023 /
 
Sziasztok!CHZ köszönöm az instrukciókat,szinte az elektromos próbáig eljutottam vele ráment a szombat délutánom.Teljesen azt produkálja amit mondasz. Kikapcsolt állapotban motor melletti fogaskerék végtelenített csiga beteker felviszi,kiteker lehozza a szalagot.eddig szuper,aminek nagyon tudok örülni műkedvelőként.Nagyon sok köszönet.DE most jön a de:a 130447 1-es képen jobb oldalt alulról fölfelé megy egy talán műanyag alkatrész a motorig. Az viszont néha felakad és a mutatvány megáll sajnos.Adtam neki egy pici silikon olajat hátha nem árt neki.
Most jó éjszakát kívánok mindenkinek ,erőt merítek a holnapi elektromos főpróbához.Víz az van,de egy majomra szükség lesz mert holnap ugrik a majom a vízbe! Sziasztok jó éjszakát.
(#) lalikirály hozzászólása Jún 4, 2023 /
 
Az összerakás után a kazettát betolva elfogadja,felfűzi a fejdobra, a kijelzőn is látszik a háromszög.Viszont néhány másodperc után leállítja magát.A kazettát nem dobja ki. Ez van jelen pillanatban.
(#) tufatofu válasza lalikirály hozzászólására (») Jún 4, 2023 /
 
Elég összetett egy video. Számításba jöhet még fékek, idler gumi, kuplung, stb is.
(#) lalikirály hozzászólása Jún 4, 2023 /
 
Amikor a fentiekben leírt műveleteket megcsinálja utána csak a négy vízszintes vonal látható.Az operate gombbal visszakapcsolom, a betöltő motornál lévő hosszúkás pöckök recsegtetik a 130447-es képen jobb oldalon alulról fölfelé a motorhoz menő részét.Szerintem a pöckök amiből kettő van nem tudják eltolni azt a hosszú mechanikát megfelelő helyzetbe és mindig megakad oldalt középen.Ezzel játszottam egész nap de nem sikerült megtalálnom a megoldást.Egy mechanikai összeszerelési útmutató sokat segítene .A szervizkönyvet letöltöttem de nem találtam meg a mechanikai összeállítást
(#) ha6qt hozzászólása Aug 29, 2023 /
 
Sziasztok,

Egy érdekes problémával szembesültem. Nem értek a videó szabványokhoz, lehet esetleg a lenti gond valamilyen TV beállítási hiba?

Piaci leletként vettem, majd rendbe hoztam a hétvégén egy Philips VR 910 videót. Csak a mechanikát kellett rendberakni. Több órán át teszteltem egy régi, CRT csöves ITT Nokia Ideal Color TV-vel (Scarton keresztül), kifogástalanul játszott le.
Ezután a videó utazott kb. 200 kilométert a másik lakásomba, ahol rádugtam egy LG 37LC41 LCD TV-re, szintén Scarton keresztül, ugyanazzal a videókazettával. Na ezen az összeállításon sajnos már nem szép a lejátszás.
A konfigurációval olyan a kép lejátszás közben, mintha műsornézés közben elhangolnám egy TV-csatorna frekvenciáját. Szép képből először átvált szemcsés képbe, majd szépen lassan átmegy hangyaháborúba. Majd ismét előbukkan az éles kép, és a ciklus kezdődik előlről. A hang eközben végig kifogástalan.
Olyan a jelenség, mintha valamilyen alkatrész túlmelegedne - lehűlne - túlmelegedne. De mivel Scarton keresztül van a videó csatlakoztatva, nem is értem, hogy megy át a szép, éles kép lassan hangyaháborúba.

A TV-n több Scart bemenetet is próbáltam, ugyanaz a jelenség. Sajnos a fenti eszközökből csak 1-1 db van, így a videóra nem tudok másik TV-t dugni, és másik videót (vagy más Scartos eszközt) sem a TV-re.
Én így első körben a TV Scart bemenetének a hibájára tippelek, sohasem próbáltam még előtte rajta, csak HDMI-t.

Más ötletetek van?

Köszi!
A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2023
(#) kadarist válasza ha6qt hozzászólására (») Aug 29, 2023 /
 
Szia!
Valamilyen szalagvezető elem elállítódott a zötykölődés alatt. A kombinált fej, szalagvezető babák, stb...
(#) tufatofu válasza ha6qt hozzászólására (») Aug 29, 2023 /
 
Csévélőcsonk fék laza és nem feszíti ki a szalagot ami mászkál emiatt, esetleg koszos a forgófej, vagy a szinkron fej.( A szinkronsávnak és a hangjelnek külön álló feje van). Fodros a szalag. Testelési hiba a helikális fej körül. Nincs rajta az árnyékoló burkolat...
(#) Massawa válasza ha6qt hozzászólására (») Aug 29, 2023 /
 
Valoszinü, hogy inkább rendszerhiba lehet. Lehet, hogy a régi ITT multistandard gép volt, azaz magátol kereste ki a megfelelö szabványt ( PAL, SECAM, NTSC, 50/60 Hz) az uj LCD tervezöi meg talán azt sem tudják, hogy milyen TV formatumok voltak. SECAMot egészen biztosan már nem tudják a ITT meg tudja.
A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2023
(#) Massawa válasza tufatofu hozzászólására (») Aug 29, 2023 /
 
Ha ez lenne, akkor nyávogna is…
(#) tufatofu válasza Massawa hozzászólására (») Aug 29, 2023 /
 
Ha a hangsáv hozzáér a hangfejhez, akkor nem nyávog az.
(#) ha6qt válasza tufatofu hozzászólására (») Aug 29, 2023 /
 
Köszi mindenkinek! Este újra szétszedem a gépet, hátha látom a szalag mászkálását.
(#) Massawa válasza tufatofu hozzászólására (») Aug 29, 2023 /
 
Az nem, de ha nem áll be a szinkron ( márpedig nem áll be) akkor automatikusan keresi a jobb (CTL) poziciot ami nyávogást okoz.
(#) Massawa válasza ha6qt hozzászólására (») Aug 29, 2023 /
 
Tudod egyáltalán milyen rendszerben van a felvétel? Analog TV Magyarországon többnyire SECAM volt, csak a kereskedelmi TVk kezdtek PALban sugározni.
(#) ha6qt válasza Massawa hozzászólására (») Aug 29, 2023 /
 
Gyári, eredeti VHS kazetták, ha ez esetleg mond valamit. Egyébként tényleg nem értek a rendszerekhez, ez az első videómagnóm.
(#) Massawa válasza ha6qt hozzászólására (») Aug 29, 2023 /
 
Gyári felvetel ( akkor rajta vannak a film adatai meg a video formátum is). Ha csak üres gyári kazetta ( akkor csak márka van rajta) és a tulajdonos azt vett fel rá amit akart, és olyan formában ahogy akkor a TV leadta. ( az MTV valoszinü Secamban).
A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2023
(#) ha6qt válasza Massawa hozzászólására (») Aug 29, 2023 /
 
Gyári, műsoros kazettáim vannak (Mokép, Intercom, stb.), mindegyikkel ugyanaz volt a jelenség. Sajnos a formátum egyik kazetta borítóján sincs rajta nyomtatva.

Ma mikor hazaértem, újra bekapcsoltam az összeállítást, most már abszolút nem volt kép, csak hang. Az LCD TV-n folyamatosan "nincs jel" felirat megy, a hang szól a háttérben.
Ettől függetlenül szétszedtem a készüléket, a szalag nagyon stabilan, láthatóan egy fix sávon fut.
Valamikor a napokban szétszedem jobban, és megnézem, hátha elmozdult valami a fej környékén a szállítás miatt, mert ez most kicsit gyanús nekem, hogy már abszolút nem volt kép ma estére.

Köszönöm a segítő szándékotokat!
A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2023
(#) Udvari Zsombor válasza ha6qt hozzászólására (») Aug 29, 2023 /
 
Próbálj meg valami mást rákötni a tévére, hogy kizárhassuk annak esetleges hibáját.
(#) bbb válasza ha6qt hozzászólására (») Aug 29, 2023 / 2
 
Beleszaladhattál abba, hogy a kazettán ott a macrovision másolásvédelem, ami miatt pont az említett jelenség játszódik mostani készülékeken. Gyakorlatilag a képkockán a sorok szinkronjelére van ráültetve egy szép nagy burst, így a készülék nem tudja megfogni a jelet. A régi katódsugárcsövesen ez nem okoz akkora lelki problémát, nincs benne AGC, amit megkavarhatna.
Ha ragaszkodsz az LCD-hez, akkor megoldás egy TBC áramkörrel rendelkező videó beszerzése, vagy egy külön TBC, de egyik se olcsó/egyszerűen beszerezhető.
(#) Massawa válasza ha6qt hozzászólására (») Aug 29, 2023 /
 
Akkor az lesz a gond amit bbb irt. Nem kell a magnon semmit javitani, egyszerüen a mai készülékek nem tudnak a macrovisionnal semmit kezdeni.
Egyet még megprobálhatsz az antenna bemeneten bejuttatni a jelet.
Lehet, hogy nem érzékeny a védelemre.
Esetleg ha van honnan, probálj meg egy szalagra valamit felvenni ( analog adást) es visszajátszani, ha ugy jo, akkor a hiba ( szinte biztos ) nem a videomagnoban van.
(#) eyess válasza ha6qt hozzászólására (») Aug 29, 2023 /
 
Azért tehetsz még egy próbát.Ha van az LCD tévéden külön RCA és S videó input , akkor oda csatlakoztasd a videó jelet.Feltéve , hogy a videón is van RCA , és s videó kimenet. Valamikor ezek a kimenetek ki vannak párhuzamosítva a Scartról , de ez nem mindig van így.
(#) ha6qt válasza eyess hozzászólására (») Aug 30, 2023 /
 
Köszönöm az ötleteket!

Van valahol egy TV-ből felvett Klinika filmsorozatom, kipróbálom azzal.

Illetve van az LCD TV-n RCA és S-Video (a TV menüje AV3-ként kezeli), megpróbálok beszerezni átalakítókat, és kipróbálom úgy is.

A ragaszkodásom az LCD TV-hez csak a helyhiány miatt van, sajnos a TV-s polcon nem fér el egy CRT, pedig egy régi képcsöves és elektroncsöves FF TV-t nagyon szeretnék egyszer
Következő: »»   62 / 64
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem