Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
"nagyobbat préselnek rá...." S ugyan ez forditva ? Mert a kinai vezetékeknél álltalában 1 el kisebb méret kell --csak az áll stabilan ! pl; 2,5mm2 vezetékre 1,5 es érvég?
Szia!
Az első képen láthatod az eredeti bekötést, a második képen láthatót én követtem el. A ház betápja csak egyfázisú. Az ÁVK-t, és még egy kismegszakítót ide tette be a villamos kivitelező, úgy, hogy kivette a nulla (kék) és az egyik fázis (szürke) sorkapcsot, de az elmenő öteres földkábel barna, és szürke (most felesleges) sorkapcsait ott hagyta. A kábel fekete és kék vezetékén, valamint a zöldsárgán megy a ház lakáselosztó táblájára a betáp. Kellett egy leágazás a szennyvíz rendszer villamos eszközei számára a 3x1,5 mm2 MBCu kábelen, ezért rakta be a kismegszakítót és leágazott a FI-relé előttről. Én igyekeztem megvalósítani, hogy sorkapcsokról lehessen leágaztatni újabb kábeleket, és ne legyen az ÁVK ugyanazon csavarja alá 10-es, és 1,5-ös vezeték. A jobb szélső védővezető sorkapocshoz csak annyiban nyúltam hozzá, hogy az MBCu kábel védővezetőjét onnan kikötöttem (ez járt a legkisebb kockázattal), és erről a pontról egy átkötést csináltam egy újabb zöld sorkapocsra bővítés céljából, mert az eredeti már tele volt, és még egy kábelt szeretnék bekötni. A bejövő méretlen PEN-től érkező, szerintem MKH10 kék vezetéken zöld galléros érvéghhűvely van, ami elvileg 16-os. Ezt a sorkapcsot nem szívesen bontanám meg, amiket megbontottam, ott a vezetéket visszavágtam, és érvéghűvelyt cseréltem. A zöld sorkapocsnál érvéghűvely csere esetén a "zöld galléros" nem biztos, hogy elég hosszú maradna. Az eredeti ÁVK Schneider 30mA/40A "AC" hibaáramú volt, kicseréltem "A" típusúra. Elnézést a hosszú szövegért, és a nehezen átlátható vezetékezésért. Idézet: Ez kíván némi pontosítást mert gyaníthatóan nem direkt kötésekről van szó, ami azért köztudottan nem időtálló. Olyan gyakran pedig nem romlanak a szabadban lévő kötések. „A szabadtéri trafó állomásokon szinte minden kötés Cu-Al”
Szia!
A pontositás; Direkt kötés , bár régen festékkel öntöttük ki. Ma meg van kinyomó tubus erre a célra.Ritka a javitás 20 évente 1--ha rendesen csinálták. Mindkettő nél ACAL sodrony -Cu kivezető, ill Al cső -Cu
A képeiden semmi olyan nem látszik, mint amiről szóltál/kérdeztem. Olyasmi mint a mellékletben? Ha igen, akkor az nem réz-alumínium direkt kötés.
Szia!
Tudom ,hogy van ilyen , de nem találkoztam vele 1 helyen sem . Azért a 60......80mmes Alucsőre ezt hogyan tennéd fel? Mert a 250.....500mm2 ACAL sodronyhoz még talán, de ott is M10,,,,,24 csavarok voltak.
Tényleg kíváncsi vagyok. Mutass már egy értékelhető képet, ahol direkt alumíniumot kötnek össze rézzel.
Szia!
A kérdésem, ha egy eszköz, pl. ÁVK, fővezetéki sorkapocs, kismegszakító közbeiktatásával történik a kötés úgy, hogy az eszköz egyik végén a Cu vezeték, a másik végén az Al vezeték van, az direkt kötés, vagy nem, pontosabban: szabályos, vagy szabálytalan?
Szia!
Nem tudok mutatni --mert 2000 előtt még filmre kellett fényképezni.S akkoriban ilyet nem fényképeztem le. Még talán ezen van egész közeli? kép. https://lanzo.hu/transzformator-karbantartas/ A hozzászólás módosítva: Sze, 16:13
Szia!
A készülékek (FI relé, kismegszakitó , mágneskapcsoló) érintkezői megfelelőek mind három vezeték tipushoz. tehát nem direkt kötés --ha csak nem egy szoritóba teszed.
keresem a megfelelő kapcsolótSziasztok!Segítséget kérek kapcsoló témában. A lényeg, szeretnék egy inverteres áramfejlesztőt rákapcsolni a ház elektromos rendszerére. mégpedig úgy, hogy egy kapcsolóval leválasztanám a ház elektromos rendszerét a hálózatról ami a fázist is és a nullát is megszakítja. Majd ugyanezen kapcsolóval rákapcsolni az inverteres áramfejlesztőt,. olyan megoldás érdekel ami kizárja azt, hogy a hálózati feszültség és az agregátor termelte áram egyszerre legyen jelen. Egy fordulat váltó kapcsoló megfelelne erre a célra? Jelenleg egy fázis 16 amper a hálózati áram..Az áramfejlesztő egy 3500w egyfázisú inverteres kialakítású.
Szia !
kézi kapcsolással; A GANZ KKM1-32-6129 Átkapcsoló 0 állással, tokozott vagy eltech ugyanilyen 1-0-2 a tábla felirata van automat átkapcsoló is főleg kinaiban.... s lehet 2db mágneskapcsoló 2db segédrelé segitségével --házilag megcsinálni. Arra ugyeljél , hogy nem egy érintkezővel kapcsolsz ide-oda--Hanem két záróval ami ki van reteszelve egymáshoz , s célszerú 3-5sec késleltetést betartani. Különben dögleni fognak a tápegységek, lapos TV-k klima.mosógép stb.
Köszönöm a segítséget, megnéztem az ajánlott kapcsolót jónak tűnik.
Automata kapcsolásban nem gondolkodtam sem a relésben. Azt hiszem a kézi kapcsolónál maradok. A közeljövőben több napon is tervezett áramszünet lesz napi 8 órában, ezért van szükség az áramfejlesztő használatára. Nem akarok több fogyasztót is hosszabbító kábel és elosztó használatával működtetni ezért szeretném a ház elektromos hálózatára kapcsolni az áramfejlesztőt, így minden a megszokott rendben tud működni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |