Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Vitatkozzunk! / Beszéljük meg!
Moderátorok által fokozottan megfigyelt, és moderált topik!
Kulturáltan, egymást észérvekkel meggyőzni vágyók témája!
Érdekes felvetés, én is megnéznék egy ilyen statisztikát!
![]() Regisztrált: Júl 3, 2006 (18 éve és 357 napja regisztrált) -- majdnem 19 ![]() A hozzászólás módosítva: Pé, 21:59
Az egyik tizenkilenc, a másik egy híján húsz.
![]() Ennyi évvel ezelőtt, szégyen nem szégyen, de akkor szerintem nekünk még internetünk sem volt kiépítve otthon, csak a kábel tv. Még a suliban neteztem délutánonként. ![]()
Amúgy, ha már feszegeted a cikkláda tetejét, lehetne írni valami olyasmit, hogy "Húsz éves lett a HE".
Tutira találnánk még régi anyagot (történetek, képek) hozzá. A huszonötödikre meg lehetne megint Pesten nagy rendezvény, Granpa főz (nincsen olyan év, amikor ne főzne le bennünket).
Igen... Pl. kikeresni az első hozzászólást, az első cikket, stb...
![]() A regisztráltak és a hozzászólások számának alakulását egy grafikonon. (Pár évig én csináltam egy sportegyesület honlapját. Az alapszabályunk szerint minden évben újra kell regisztrálni / frissíteni a regisztrációt, elkerülve, hogy akik már nem járnak hozzánk, folyamatosan duzzasszák a látszólagos létszámot. Ott nagyon szép grafikonokat csináltam az adatbázisokból a létszám alakulásának bemutatására - gondolom az adatbázisokból itt is kinyerhető ilyesmi. Természetesen név nélkül, csak a darabszámok!) Idézet: Én vártam volna ezzel a bejegyzéssel pár napot... „Regisztrált: Júl 3, 2006 (18 éve és 357 napja regisztrált)” ![]() Az azért érdekes, hogyan számol a rendszer... 357 + 8 = 365. Vagyis 8 nap múlva lesz pont 19 év. De 8 nap múlva csak június 28 lesz, nem pedig július 3. Valószínűleg a szökőéveket nem számolja... (azokból pont 5 volt azalatt) (Tudok összeadni... De az idézett bejegyzés az adatokkal még tegnapi, és tegnap még csak 20-a volt...) A hozzászólás módosítva: Szo, 8:38
19 éve és 246 napja regisztráltam. Egyikeként az első felhasználóknak...
Pár nappal meg előztelek
![]() Idézet: „Máj 12, 2005 (20 éve és 45 napja regisztrált)” De valahol itt kezdődhetett... Ápr 28, 2005 (20 éve és 59 napja regisztrált) A hozzászólás módosítva: Szo, 20:13
Igen, be is linkelődött (Skoritól) ez az április 28, 2005-ben. Valóban nagy öregek, akik akkor regisztráltak.
De az én bátyám sokkal erősebb. A hozzászólás módosítva: Szo, 20:21
Én mondjuk arra is kíváncsi lennék, hogy a jelenleg is aktívak közül hányadik vagyok...
Benne vagyok vajon az első 100-ban? ![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Vas, 18:12
Szerintem erről nincs adat. Nem tudni kit tekinthetünk aktívnak. Aki naponta itt van? Vagy aki néhány évente feltűnik egyszer egyszer? Ezt csak úgy lehetne behatárolni, ha a nem használt regisztrációk egy idő után törlődnének. Mondjuk ha egy felhasználó nem lép be két évig, akkor kiértesítené a rendszer hogy törölni fogja a regisztrációt. Ha nem reagál záros határidőn belül akkor törölné a rendszerből. Mivel ez nem így működik, a regisztrált felhasználókat csak saját kérésre törlik. Vagy súlyos többszöri szabályszegés esetén. Így ki tudja ki hányadik?
![]()
Az szerintem rettenetesen nem megfelelő irányba vinné el a fórumot, ha mondjuk kötelező lenne egy avatar, és címsorba ki lenne téve az első tíz képe, alá pedig a hozzászólások és lájkok száma.
Látszik, hogy nem sok egyéb fórumot látogatsz. Több fórumon van felhasználói lista (bejelentkezés után látható) ahol ilyen-olyan feltétel szerint lehet sorrendbe állítani a tagokat. Avatar opció, kikapcsolható.
Szolgáltatók (pl. felhős tárhely) automatikusan törlik a felhasználót x idő inaktivitás után. Fórumokon ez annyira nem divat, minden bizonnyal nem oszt, nem szoroz az pár MB lábnyom felhasználónként. Idézet: „Látszik, hogy nem sok egyéb fórumot látogatsz.” Ez így van, meg a fészbukot sem tolom ezerrel. ![]() Akkor most én is ki fogok pusztulni, mint a dínók? ![]()
Biztosan úgy van.
Azonban (én is) arra irányítottam volna a dolgot (az én bázyám erősebb kiszólással), hogy ez a fórum viszont PONT az lenne, ahol az egymasnak segítés, a dolgok jól megbeszélése a fontos. Nem az "ősöreg" titulus. Idézet: Én már kipusztultam. Semmi normális hozzászólásom utóbbi hosszabb időben. Annyi az anyag itt, hogy már hússzor megválaszolták, vagy megelőztek válasszal, vagy nem tudok hozzá nyikkanni. „Akkor most én is ki fogok pusztulni, mint a dínók?”
Nem erről írtam. De szerintem az nem volna rossz irány, ha kiszűrnénk az inaktív tagokat. Talán olyanok is vannak akik már nem élnek, vagy csak soha többé nem akarnak itt bármit. Vagy több regisztrációjuk van, (mint például nekem) de csak egyet használnak. Persze nem mutatna jól a statisztikában, hogy a tagok fele, vagy még több hirtelen eltűnne. De az egy sokkal tisztább kép lenne az oldalról.
Jah. Másfelől meg látjuk hogy minden fejlesztés tetemes ráfordítással jár a fejlesztő(k) részéről, és minden frissítés potenciális buglavinát indíthat el. Cserébe azzal a kétes értékkel bír hogy ki mennyire veterán tag. Legalábbis kérdéses a hasznossága. Szerintem ez a funkció nagyon a fejlesztési sor végén kullog. Röviden: nem elférnek azok az inaktív tagok?
A hozzászólás módosítva: Vas, 20:40
Azzal a világon semmi bajom nincsen, ha valaki mondjuk tíz évig csak olvas, és csak egyszer kérdez.
Még azzal sincsen, ha valaki nem is regisztrál, csak olvas. Sőt, igyekszem szerény képességeim szerint olyanokat írni, amiből előre lehet lépni.
Nem mellesleg előfordulhat az is, ha egy tagot törölsz és nem inaktívvá teszed, hogy megborul valami miatta. Példának okáért eltűnnek a hozzászólásai, cikkek, amiket írt, stb.
Annakidején volt rá példa, amikor egy tag törlése másik fórumon az oldal elég tetemes részét bedöntötte, mert mint a topik elindítója már nem volt elérhető, s ezért a topik is elérhetetlenné vált. Bele kellett nyúlni kicsit az adatbázisba és úgy lehetett helyrerakni. Ehhez a munkához képest a törlést annyival megoldani, hogy a neve helyett "törölt felhasználó" szerepel és már nem lehet belépni vele, sokkal egyszerűbb, kevesebb munkával jár és kevesebb a veszélye is. Hogy ezért valamennyi tárhelyet áldozni kell - na bumm, sokkal olcsóbb ![]()
Az ezen a fórumon is van, végülis kikövetkeztethető volt a neve is -a hozzászólásai viszont nem láthatók, Gáz, mert (a válaszokból láthatóan) jó, hasznos dolgok lehettek.
Azt hiszem, nagyon félrement, amit írtam, illetve amire gondoltam!
Én nem arra gondoltam, hogy mindenkiről folyamatosan készüljön ilyen "like"-lista! Pusztán arra vagyok kíváncsi, hogy a 20 éves évfordulóra (bár, mint kiderült, azon már túl vagyunk...) készülhetne egy olyan lista, hogy a jelenleg is aktív (értsd: mondjuk az elmúlt egy év folyamán legalább egyszer bejelentkezett) felhasználókat vizsgálva, ki a legrégebben regisztrált 10 / 25 / 50 / 100 ember. A "lájkok begyűjtése" lehetne a hasznos válaszokra adott "felfelé mutató hüvelykujj" visszajelzés. De itt sokszor az "egyetértek", "tetszik", "támogatom", stb... jelentéssel használjuk ezt, így azok száma nem feltétlenül azt mutatja, hogy ki mennyire tud, akar és szokott segíteni a többieknek - pedig az lenne egy valódi "dicsőségtábla"... De ez valóban egy lényegtelen dolog... Majd, ha a fejlesztőknek már nagyon nincs mit csinálniuk, ezt is elővehetik... De szinte kizártnak tartom, hogy valaha is elérkezik ez az idő... |
Bejelentkezés
Hirdetés |