Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vitatkozzunk! / Beszéljük meg!
Moderátorok által fokozottan megfigyelt, és moderált topik! Kulturáltan, egymást észérvekkel meggyőzni vágyók témája!
Lapozás: OK   47 / 111
(#) Pafi válasza otvenkilenc hozzászólására (») Aug 24, 2017 /
 
Idézet:
„Sosem mondtam az ellenkezőjét.”


Azt írtad hogy rendezett, ami ugyan nem az "ellenkezője", viszont összeegyeztethetetlen a levont következtetéssel.

Te kérted hogy magyarázzam el, hát megtettem. Ennek része volt a frekvencia és hullámhossz összefüggése.

Idézet:
„Ha azt a gondolatmeneted követem ami szerint írsz, akkor koherensnek kell lennie.”


Hát ebben igazad van, a teljes rendezettséghez koherencia is kell. Viszont abban nem vagyok biztos, hogy a teljes energiaátalakítási hatékonysághoz szükséges-e a koherencia vagyis a teljes rendezettség. Ezt szerintem már a konkrét energiaátalakító mechanizmus ismeretében lehetne eldönteni.
(#) Pafi válasza _BiG_ hozzászólására (») Aug 24, 2017 /
 
Idézet:
„Szerinted az elektron azért repül el az anódhoz, mert az hidegebb?”


Nem. (A fizikában nincsenek célok, csak okok.) Az elektron azért repül el a katódtól mert kapott egy átlagosnál nagyobb termikus pofont, és kirepült a vákumba. Aztán egyszercsak váratlanul ott egy anód amibe rugalmatlanul beleütközik, így elveszti a mozgási energiáját, ezért ott ragad. A fordított irány is létrejön, csak sokkal ritkábban, ezért statisztikailag az átlag az hogy a katódból az anódba mérhető áramlás.

Idézet:
„ha az anód esetében a kilépési munka nagyobb, mint a katód esetében, már létrejön a szeparáció.”


A feltételed egy galvánelemet írt le. Az elektroncsőben egy teljesen más jelenség játszódik le, nem kell hogy a kilépési munka különbözzön.
A hozzászólás módosítva: Aug 24, 2017
(#) _BiG_ válasza Pafi hozzászólására (») Aug 24, 2017 /
 
Idézet:
„Az elektroncsőben egy teljesen más jelenség játszódik le, nem kell hogy a kilépési munka különbözzön.”

Azonos hőmérsékletet feltételezve igen, kell a különbség. Nem véletlen, hogy mindenfélével próbálkoztak pl. a vezérlőrács passziválására, hogy ne kezdjen emittálni akkor sem, ha közel van a katódhoz és az felmelegíti. Ilyen volt az aranyozás. Az arany kilépési munkája jóval nagyobb, mint a katód báriumos emittáló felületéé.
(#) Pafi válasza _BiG_ hozzászólására (») Aug 24, 2017 /
 
Ebben a hozzászólásodban egymástól különböző, részben el sem hangzott állítások részei keveredtek össze, és nehéz dekódolni az összefüggéseket. Ha fontos ez számodra, javaslom, hogy kérj törlést, és írd újra úgy hogy minden mondatról el lehessen dönteni hogy milyen fizikai jelenségre vonatkozik, és mi az összefüggés! (Pl. "kell a különbség". Mihez? Milyen elrendezésben? És milyen összefüggésben áll ez az eddig elhangzottakkal? Hiszen az idézet amire válaszoltál, az premisszájában (eltérő hőmérséklet) ellentétes a rá adott válaszoddal, így logikai összefüggés közöttük kizárt.)

Ettől függetlenül: ha olyan jelenséget vizsgálsz, ahol egyszerre kétféle effektus is van, azzal nagyon megnehezíted a logikai következtetés levonását. Jobb ha tiszta helyzetekből indulsz ki: azonos anyag eltérő hőmérséklet, eltérő anyag azonos hőmérséklet.

Arról nem is beszélve, hogy az elektroncsőben üzemszerűen még elő is vannak feszítve az elektródák. Biztos, hogy egy több mint három változós rendszerből szeretnél következtetéseket levonni egy-egy komponensére vonatkozóan?
(#) _BiG_ válasza Pafi hozzászólására (») Aug 24, 2017 / 1
 
Akkor kicsit elkeveredtél.
A kezdeti felvetés az volt, hogy lehet-e szeparálni energia szerint gázmolekulákat egy egyensúlyban levő keverékből, azon elv mentén, hogy az átlag kisebb és nagyobb energiájú részekből tevődik össze. Erre volt az a meglátás, hogy gyakorlatilag nem, hacsak nem áll oda a Maxwell-démon.
Én erre azt mondám, hogy egy más részecskéket (elektronokat) használó rendszerben (vákuumcső) létrejön szeparáció energiaszint szerint, ez megfigyelt jelenség. És ehhez termikus elektronokat használunk csak, előfeszítés nincs (nem tudom, te miért vetted bele az "egyenletbe").
Természetesen a katód fűtött a cső esetében, az anód nem, a megfigyelés elsősorban erre vonatkozott. De felmerült a hőegyensúly állapota a gázok esetében, így azzal bővítettem a mondókámat, hogy ha egy vákuumcsőben a szeparáció akkor is végbemegy, ha a két elektróda egyformán meleg, de az egyik az adott hőmérsékleten nem tud, vagy jóval kevésbé tud elektronokat emittálni, amik el tudnak jutni a másik elektródra. Ezért említettem a kilépési munkát, mint szeparáló tényezőt, mert már a hőmérséklet nem játszik, mivel azonos. És az elektronok töltött részecskék, nem semlegesek, továbbá jóval mozgékonyabbak, ráadásul a lehetőségeiket az energiaszintjük nagyban befolyásolja. Ebben tér el nagyban a gázok és a vákuumcső esete.
Így már érthetőbb?
A hozzászólás módosítva: Aug 24, 2017
(#) Pafi válasza _BiG_ hozzászólására (») Aug 24, 2017 /
 
Idézet:
„Én erre azt mondám, hogy egy más részecskéket (elektronokat) használó rendszerben (vákuumcső) létrejön szeparáció energiaszint szerint, ez megfigyelt jelenség. És ehhez termikus elektronokat használunk csak,”


Ehhez két különböző hőmérséklet által generált termikus elektronokat használunk az elektroncsőben ahogy már korábban megírtam.
Idézet:

De felmerült a hőegyensúly állapota a gázok esetében, így azzal bővítettem a mondókámat, hogy ha egy vákuumcsőben a szeparáció akkor is végbemegy, ha a két elektróda egyformán meleg, de az egyik az adott hőmérsékleten nem tud, vagy jóval kevésbé tud elektronokat emittálni, amik el tudnak jutni a másik elektródra. Ezért említettem a kilépési munkát, mint szeparáló tényezőt, mert már a hőmérséklet nem játszik, mivel azonos.”

És ezzel eljutottál a galvánelem egy speciális megvalósításához aminek csak ráerőltetett köze van a termikus energia szeparációjához.

Idézet:
„És az elektronok töltött részecskék, nem semlegesek, továbbá jóval mozgékonyabbak, ráadásul a lehetőségeiket az energiaszintjük nagyban befolyásolja. Ebben tér el nagyban a gázok és a vákuumcső esete.”


A termodinamika második főtétele, aminek megsértésére az igyekezet folyik, egyformán vonatkozik mindenfajta részecskére.

A konkrét hatásmechanizmus amit elektronra leírtam ugyanúgy lértejöhet tetszőleges részecskére. Ami miatt ez mégsem maxwell démon, az az, hogy külső rendezettség hatására jön létre.

Idézet:
„Így már érthetőbb?”


Amit most írtál az érthető, ahogy korábban is érthető volt amikor válaszoltam rá.

Ami nem érthető az az hogy mi szükség volt belekeverni a rácsok bevonatát, és hogy a válaszodban miért egy ellentétes premisszájú következtetéssel reagáltál.
(#) _BiG_ válasza Pafi hozzászólására (») Aug 24, 2017 / 1
 
Idézet:
„Ehhez két különböző hőmérséklet által generált termikus elektronokat használunk az elektroncsőben ahogy már korábban megírtam.”

Ez nekem nem világos. Miért kéne két különböző hőmérséklet a termikus elektronok generálásához? Akkor is kilépnek a melegebb anyagból, ha belülről fűtjük, akkor is, ha kívülről, mondjuk sugárzással. Utóbbi esetben a külső tér is "meleg", nincs hőkülönbség.

Idézet:
„Ami nem érthető az az hogy mi szükség volt belekeverni a rácsok bevonatát”

A kilépési munka növelésére volt a bevonat, a mondandómban ez a munka a szeparáció lényeges eleme volt (persze, hogy nem Maxwell-démon). Igazad van, ez egyfajta galvánelem-elv, ami egy palack gáz esetében nincs meg. És? Amit ki szerettem volna emelni, az a szeparáció lehetősége (az átlagot alkotó, különböző energiájú részecskékre vonatkoztatva, de ez nem fogja megsérteni a termodinamika 2. főtételét), de a lényeges tulajdonságbeli különbségek figyelembe vételével, ami miatt a gáz ezt nem fogja megtenni magától.
(#) weend hozzászólása Aug 24, 2017 /
 
Sziasztok!
Az elmúlt napokban létrejött egy topik itt hobbielektronikán, valami ingyenenergiás eszmefuttatás.
Nem volt hosszú életű, a moderátorok hamar lesöpörték a témát, ami valljuk be várható is volt.
Na de, ma olvasgatás közben megakad a szemem egy felugró hirdetésen, ezen itt Bővebben: Lehúzás
Na most, ez legalább annyira átverés mint az ingyenenergiás hókuszpókuszok, és egyértelmű, hogy az emberek becsapása, a cél. Akkor hogy engedheti meg ezt ez a portál, hogy ilyen felugró ablakokkal szembesüljön, az ide látogató olvasó? Mert szerintem ez a pénzlehúzás, kimeríti Btk. 417. § fogyasztók megtévesztése bűntett 2. bekezdését.
A hozzászólás módosítva: Aug 24, 2017
(#) Pafi válasza _BiG_ hozzászólására (») Aug 24, 2017 /
 
Idézet:
„Miért kéne két különböző hőmérséklet a termikus elektronok generálásához? Akkor is kilépnek a melegebb anyagból, ha belülről fűtjük, akkor is, ha kívülről, mondjuk sugárzással. Utóbbi esetben a külső tér is "meleg", nincs hőkülönbség.”


Nem a kilépéshez kell, hanem ahhoz hogy az egyik irányból több áramoljon át.

Idézet:
„Amit ki szerettem volna emelni, az a szeparáció lehetősége”


Csakhogy ez nem szeparáció, hanem valójában a meglévő rendezett energiakülönbség kiegyenlítése irányában ható folyamat, pont az ellentéte annak ami a cél.
(#) erbe válasza weend hozzászólására (») Aug 24, 2017 /
 
Egy csalás van a szövegben. Nem azt írja, hogy hajcsuk, hanem "hajtsuk".
(#) weend válasza erbe hozzászólására (») Aug 24, 2017 /
 
Értem, akkor ezek szerint te már vettél ilyen készüléket.
(#) Frankye válasza weend hozzászólására (») Aug 25, 2017 / 1
 
A portál nem válogat(hat) a hirdetések között. Egy külső cég adja a hirdetéseket, a portál csak a megjelenési felületet biztosítja. Mivel maga a portál minden felhasználó számára ingyenes, azonban a fenntartása nem kevés anyagi ráfordítást igényel, kénytelen az Üzemeltető reklámoknak is helyet adni, amelyek "eltartják" az oldalt.
Az ilyen, hordető cégek pedig úgy működnek, hogy monitorozzák az oldalt, és az épp aktuális témá(k)hoz illeszkedő hirdetéseket jelenítenek meg. Így ha az "ingyeneregia" kifejezés (vagy annak szinonim megfelelői közül valami) megjelenik, akkor az ilyen kulcsszavakat tartalmazó hirdetések kerülnek nagyobb előfordulással megjelenítésre. (Hogy ne essék félreértés: A felhasználók érdeklődési körét is monitorozzák, ezért pl. Neked lehet, hogy egy ilyen, ingyeneregiás hirdetés jelenik meg, míg nekem - mondjuk - egy autós, vagy épp fényképezős, példának okáért, ha épp ilyesféléket böngésztem. A "Nagy Testvér" figyel...)
Szerk.:
Az Általad említett büntetőjogi kategóriát egyébiránt nem a portál, hanem a hirdetés feladója követi el, csak hogy tiszta legyen. A hirdetés állít - adott esetben - valótlant. Az oldal, mint említettem, csak a megjelenési felületet adja.
A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2017
(#) lazsi válasza _BiG_ hozzászólására (») Aug 25, 2017 /
 
Idézet:
„Miért kéne két különböző hőmérséklet a termikus elektronok generálásához? Akkor is kilépnek a melegebb anyagból, ...”

Saját magadnak mondasz ellent...
Ha arról beszélsz, hogy "melegebb", az feltételezi a "két különböző hőmérséklet" meglétét...
(#) kowi hozzászólása Aug 27, 2017 / 3
 
Sziasztok! Miért van az hogy bármelyik fórumban felteszel egy kérdést inkább h@lyének néznek mint segítenek? Már jó pár éve tag vagyok de erősen csökken a színvonal... Vagy csak én látom így?
(#) nagym6 válasza kowi hozzászólására (») Aug 27, 2017 /
 
Nagyon jó a kérdés. Meg kell gondolni, merjen-e az ember fia valamit említeni. A beindult hozzászólások témája hamar észrevétlenül elkanyarodik, a téma indítója azt éri el, hogy a fél HE hülyének nézi.
A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2017
(#) erbe válasza kowi hozzászólására (») Aug 27, 2017 /
 
Ez kizárólag a kérdéstől függ.
Hátha éppen nincs jelen a szakértő, vagy még ő sem érti a kérdést.
(#) mugab válasza kowi hozzászólására (») Aug 27, 2017 / 3
 
Szerintem általános társadalmi változás, ami itt is megmutatkozik.
Az emberek egyre agresszívebbek, egyre tudatlanabbak, és sajnos egyre türelmetlenebbek is.
Ez szomorú hogy a fiatalabb korosztálynál egyre erőteljesebben figyelhető meg...
Az önzetlenség, segítőkészség, jóindulat pedig a gyengeség jelévé vált- sajnos.
(#) weend válasza mugab hozzászólására (») Aug 27, 2017 /
 
Azért a nyugdíjasokkal sincs minden rendben, tolakodnak, mindig sietnek, elég, ha bemész egy bevásárló központba.
(#) _BiG_ válasza weend hozzászólására (») Aug 27, 2017 /
 
A fiatalok jobban ráérnek, hiszen előttük az élet, nem?
(#) goreny válasza kowi hozzászólására (») Aug 28, 2017 /
 
Nem csak kérdező, hanem válaszoló szemszögből is hasonló a helyzet. Lassan minden topikban van egy önmaga által felkent szakértő, aki ha esetleg segíteni szeretnél, rögtön neked ugrik, hogy az ő válaszán kivűl nem is lehet más jó válasz. Így a téma is elkanyarodik, a kérdező is inkább menekül.
A másik kedvencem az itt társadalmi életet élő "szakik". Akik ugyan nem "szakmabelik", de jól elhalászgatnak a semmitmondó topikokban. Viszont néha természetesen ők is felkent szakértökké válnak, ontják a butaságot. Persze "régi motorosok", sok jó cimborával, támogatottsággal.
(#) Ge Lee válasza kowi hozzászólására (») Aug 28, 2017 /
 
Szerintem az olyankor szokott lenni, amikor a válaszadó vagy nem jól kategorizálja a kérdezőt, vagy eleve magasabb szintű ismeretet feltételez nála mint amennyi valóban van, és ilyenkor azt gondolja hogy hülyeséget kérdez, és nem érti hogy miért.
(#) Frankye válasza kowi hozzászólására (») Aug 28, 2017 / 3
 
A leírtakon túlmenően azt se felejtsük el, hogy irdatlan méretű információ halmozódott fel itt, az évek során. Azonban azt is látni kell, hogy az emberek alapvetően lusták (igen nagy tisztelet az igen kis számú kivételnek!), ezért nem keresgélnek, hanem inkább kérdeznek. (Visszavezethető ez talán az informatikai "majdnem-analfabetizmusra" is, de ez messzire vezetne.) Ezért azután inkább az ide tévedő, a helyett, hogy keresne, inkább feltesz egy új kérdést, jobb esetben egy már meglévő témába, rosszabb esetben egy általa nyitott újba. Ehhez még tedd hozzá, hogy a helyett, hogy venné a fáradtságot, és legalább megkísérelne megismerkedni az itt kialakult, írott és íratlan szabályokkal, szokásokkal, az általa megszokott (sajnos!) stílusban tesz fel kérdést. Ráadásként teszi mindezt úgy, hogy elvárná az azonnali választ. Ha pedig nem kapja meg, jobb esetben eltűnik a bal fenéken, rosszabban követelőzni kezd...
Ezeket figyelembe véve ne csodálkozz, ha még azoknak is elmegy a kedve a válaszadástól, akik egyébként szívesen vállalják magukra a tanítás egyébként egyáltalán nem könnyű feladatát. (Mondom ezt gyakorló oktatóként.)
(#) Ge Lee válasza weend hozzászólására (») Aug 28, 2017 / 2
 
Nem haverod a Vona?
Nekem ebben a másokról alkotott véleményekben az tetszik a legjobban, hogy mindenki a másikkal van elfoglalva, azok hibáival, de saját magában ezeket soha senki nem veszi észre, pedig ugyanúgy ott vannak. Mindenki azt várja hogy valahogy "megjavuljon" a világ, de az ehhez szükséges lépéseket mindenki a másiktól várja, és eszébe sem jut az a roppant egyszerű tény, hogy a világ egyetlen egy módon fog csak "megjavulni", mégpedig úgy, ha én magam "megjavulok", mert ez belülről jön, ha jön. A másik embert soha nem fogod tudni megváltoztatni, és nem is kell.
Jó példa ez a tolakodósdi is. Ha tolakodnak akkor tolakodni fogsz ugyanúgy, vagy legalábbis benned is feszültség lesz a másikkal szemben. De ha ilyenkor készségesen magad elé engeded, akkor ha az első alkalommal nem is, de a másodiknál már biztosan el fog gondolkodni hogy most akkor mi van, mert nem érti, és lehet hogy a következő alkalommal már nem is fog tolakodni. De jó példa a kukában kotorászó hajléktalan is, nézd meg egyszer hogy hányan mennek el mellette, és hány ember megy oda hozzá, adni neki 2 kiflit meg 10 deka párizsit. Hát ezt ugye sokan nem tehetik meg, mert akkor nem jön össze a lóvé az új autóra, vagy akármire... Észre kell(ene) azt is venni, hogy nem az ember irányítja a világot hanem a pénz, az irányítás már régen kicsúszott az ember kezéből.
Mindenki siet, nem csak a nyugdíjas. Meg tudják vajon indokolni hogy hova és hogy miért?
(#) lazsi válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 28, 2017 / 1
 
Idézet:
„Ha tolakodnak akkor tolakodni fogsz ugyanúgy, vagy legalábbis benned is feszültség lesz a másikkal szemben. De ha ilyenkor készségesen magad elé engeded, akkor ha az első alkalommal nem is, de a másodiknál már biztosan el fog gondolkodni hogy most akkor mi van, mert nem érti, és lehet hogy a következő alkalommal már nem is fog tolakodni.”

Sajnos, én ezt nem így látom... Ha előre engedem a tolakodót, akkor nem az esik le neki, hogy lehetne másképpen is, hanem az, hogy helyesen csinálta! Tolakodott, működött a dolog, máskor azt kell tennie. Autóval ugyanez a helyzet. Ha valaki kiszorít a sávomból és engedem, akkor mást és máskor is ki fog szorítani. Ha nem engedem, akkor persze még mindig kétesélyes, mert egyrészt engem tart szemétnek, hogy miért nem mondtam le az elsőbbségemről a javára, amikor Ő ( <- itt kb. ötször ekkora betűnek kellene lennie... ) el akarta foglalni a helyemet, másrészt talán elgondolkozik, hogy nem mindenki birka, aki felett neki előjogai vannak. Pedig ezt a kresz szabályozza, a buszra való felszállás sorrendjét csak a jóízlés...
(#) nagym6 válasza lazsi hozzászólására (») Aug 28, 2017 /
 
Idézet:
„Sajnos, én ezt nem így látom...”
Én sem. Ez intelligencia kérdése, akinek nincs, az nem is törekszik arra, hogy legyen.
A hozzászólás módosítva: Aug 28, 2017
(#) _BiG_ válasza lazsi hozzászólására (») Aug 28, 2017 /
 
Én a tolakodó autóst elengedem, jókívánság kíséretében: "eriggy, halj meg egyedül"
(#) weend válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 28, 2017 /
 
Szia!
Sajnos nem haverom a Vona, pedig ebben az országban egy politikus haver az jolly joker.
Az a helyzet, hogy engem még úgy tanítottak engedjük előre szegény nénikét, bácsikát, bár ez több mint negyven évvel ezelőtt volt. De a világ megváltozott, bennem megmaradt a belém nevelt udvariasság, és azt látom, ezzel a szépkorúak visszaélnek. Én, és hasonló korú embertársaim türelmesen kivárjuk a sorunkat, ezzel szemben, ha megjelenik egy nyugdíjas, biztos trükközésbe kezd. És ezt nem csak én látom így, nem egyéni véleményem. Miért van az, hogy állok a bevásárló kocsimmal türelmesen megvárva, hogy kezdhessem a szalagra pakolást, de ö már hátulról lök, hogy odaférjen a szalaghoz? Mert azt mondja, jaj kedveském nekem még annyi dolgom van…. Én meg két kiflit nem tudok megvenni meló elött, csak ha fél órával hamarabb indulok.
A másik kedvencem pedig, az ipszilon becsatlakozás eléd a te sorodba. Állsz a sorok között kialakult sorban, és nem érted miért nem kerülsz közelebb a pénztárhoz. Azért nem mert pár nyugdíjas úgy gondolja és ennek hangot is ad, hogy az ő soruk volt ott hamarabb. Szóval ez, és hasonló dolgok miatt írtam a hozzászólásomat. Hozzá kell tennem, nem minden nyugdíjas viselkedik így! És a neveltetésem miatt tisztelem a nyugdíjasokat, és ezen ezek az esetek sem változtatnak. Csak látom, hogy nem csak a fiatalokkal van baj, de ma már kerülöm ezeket az üzleteket.
A hozzászólás módosítva: Aug 28, 2017
(#) otvenkilenc válasza lazsi hozzászólására (») Aug 28, 2017 /
 
"Sajnos, én ezt nem így látom... Ha előre engedem a tolakodót, akkor nem az esik le neki, hogy lehetne másképpen is, hanem az, hogy helyesen csinálta! "
Ez a tapasztalatom nekem is, és úgy veszem észre ez a trend a menő.. Ettől lesznek valakik..
(#) kameleon2 válasza weend hozzászólására (») Aug 28, 2017 /
 
Minél többet olvasok el az írásokból annál szomorúbb leszek. Az időseknek meg kell adni a tiszteletet - pont. Egy idős ember valamikor pont olyan fiatal volt mint mi, vagy éppen a nálunk fiatalabbak. Ahogyan élte az életét, nyilván olyanná vált idős korában is. De .... ő már megérte ezt a kort és ez önmagában tisztelendő. 80 éves édesanyámat vittem fizikoterápiára. Időre mentünk, ő került sorra. Egy nála kb. 20 évvel fiatalabb férfi méltatlankodni, kezdett, hogy ő 8-tól már vár és már fél kilenc. Nem mondtam rá semmit, mert mit mondjon erre az ember? Hogy édesanyám 2 csigolyája volt törött és előtte már ott voltunk fél órával? Hogy fiatalabb férfi létére egy idős asszony elé akar betolakodni? Nála még én is Legalább egy húszassal fiatalabb vagyok. Anyu bement én meg csendben faképnél hagytam, mert valamiért ő is morgott, biztosan megvolt rá az oka. Rossz napja volt, nem kapta meg a nyugdíját vagy ki tudja?
(#) bbb hozzászólása Aug 28, 2017 /
 
Sziasztok!

Valaki meg tudja mondani hova lett a honlappal kapcsolatos észrevételek téma? Nekem nagyon hiányzik az oldalról, hogy ignorálhassunk. Magyarul egy adott felhasználóra bepipálhassuk, hogy nem akarjuk a hozzászólásait látni, s így kigyomlálódna egy rakás olyan bejegyzés, ami arra késztetne, hogy önkénytelenül is válaszoljunk rá. Van egy-két felhasználó, akinek a bejegyzését meglátom, rögtön eszembe jut, hogy (IQ) tesztet kellene az oldal használatához kitöltetni, s bizony erőteljesen moderálnom kell magam, hogy ne válaszoljak egyáltalán a hülyeségeikre. Más fórumon ez remekül működik és a nevelő hatása is látszik (vagy eltűnik a gyom, vagy kikupálja magát, ha elég passzív a közösség az ő irányába).
Emellett a topikok indítását is erőteljesen korlátoznám hozzászólásszám és eltöltött idő alapján, illetve jó pár olyan pipát is betennék, ami megnehezítené az ostobaság terjedését (ha meg moderátori engedély kellene a megjelenéshez, az lenne az igazi).
Következő: »»   47 / 111
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem