Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vitatkozzunk! / Beszéljük meg!
Moderátorok által fokozottan megfigyelt, és moderált topik! Kulturáltan, egymást észérvekkel meggyőzni vágyók témája!
Lapozás: OK   83 / 109
(#) kameleon2 válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 19, 2019 /
 
Apám elektromos bicikli tölője 5 éves, nincs kiöntve és hideg, nyirkos (sóskúti kő garázs) környezetben van télen, nyáron.
(#) szs válasza Ivan93 hozzászólására (») Jan 19, 2019 /
 
Mindig be kell dobni egy butaságot a köztudatba?
Nincs ilyen "törvény" ami szerint
"ami javítható, ahhoz a gyártónak kötelessége szervizt fenntartania".
Tágítom: ilyen jogszabály sincs. (és nem nekem kell a "nincs"-t bizonyítanom, mutass már rá a jogszabályra, ami előírná...)
Van olyan szabály, ami termékszavatosságról szól, és van jótállási kötelezettség (idegen szavakat előszeretettel használók garanciaként emlegetik), az sem ír elő kötelező javítást, azt a kötelezést cserével is teljesíteni lehet.
A kiöntést inkább azért alkalmazzák, hogy ellenálljon időjárásnak, hirtelen behatásoknak, és igen: a belepiszkálásnak.(!!!)
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2019
(#) nedudgi hozzászólása Jan 31, 2019 / 1
 
Az, hogy az úniós országok postaszolgálatai tönkremennek, semmi ahhoz a veszteséghez képest, amit az únió gazdasága elszenved(ett) a költséghatékonyság jegyében kihelyezett gyártás miatt elszenvedett. A bili már kiborult, Kína már legalább olyan szinten képes fejleszteni, tervezni, mint Európa, vagy Amerika. Lehet piti összegek miatt szivatni az úniós állampolgárokat, az elkótyavetyélt, leépített gyártási kapacitást már csak véres verejtékkel lehet helyreállítani. Lehet, hogy Kína gazdasága csuklik egyet, de legfeljebb folytatja a gyártás áthelyezését más kontinensekre. Szerintem ez el lett kefélve, de nagyon.
(#) sany válasza nedudgi hozzászólására (») Jan 31, 2019 /
 
Akkor ezek szerint , a boltokban található áruk is drágulni fognak. Hiszen a legtöbb kereskedő is, szerintem , a Közel-Keletről veszi a termékét.
A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2019
(#) Kovidivi válasza sany hozzászólására (») Jan 31, 2019 / 1
 
Elvileg, ha nagyobb mennyiségben vásárolnak a boltok, akkor fizetniük kell rendesen minden járulékos költséget (mint régen is tették), szóval az ő árujuk nem drágulhat (persze biztosan sokan emiatt fognak drágítani).
Ha kiderülne, hogy pontosan milyen plusz költséggel járna egy vásárlás, mindjárt tisztább lenne a helyzet. Ha nekem az 50db 10K 1206-os SMD ellenállás 1.4$ helyett 1.8$ lesz, hát legyen. Nem gond. Tudja valaki egyáltalán, hogy mit akarnak a termékekre rárakni? Az Áfát akkor? 100-150€ fölött pedig meg is vámolják, ahogy eddig is volt?
1,4$-os termék +27% ÁFA: 1,778$
1,4$-os termék +20% ÁFA: 1,680$
Mondjuk ha egy hónap alatt összesen 50€ értékben rendelek dolgokat, akkor 60€-t kell fizetnem (Ausztria). Azt is gondolhatom, hogy ezt a plusz 10€-t, 3eFt-ot a posta kapja meg, a postások pedig megérdemlik ezt (az én véleményem).
(#) sany válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 31, 2019 /
 
Idézet:
„... szóval az ő árujuk nem drágulhat ...”


Igaz, de még nem lehet tudni,hogy mit találnak ki.

Ha már kínai áruk. Bővebben: Link


Én azt nem értem, hogy fogják beszedni? Hiszen, ez több erőforrást igényel majd, mind a adóhatóságnál, mind a postánál.
A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2019
(#) llax válasza nedudgi hozzászólására (») Jan 31, 2019 /
 
Az USA vs. UPU témát érdemes megnézned. Olyan túl sok infó nincs róla, azt se magyarul keresd (magyarul kb. ugyanazok a cikkek, ugyanabból az időből, aztán el lett felejtve). Túl sokat beszélni róla nekünk felesleges, főleg mert vannak ott bőven politikai szálak is. A lehetséges következmények már érdekesebbek, különösen akkor, ha NEM az USA kilépésével végződik.

Azt a piti összeget olyan 7 milliárd eurónak számolják évente, ez csak postán beömlő kacatok miatti adókiesés. Ez teljes EU szintjén nem olyan nagyon sok, de ez tényleg csak a magánszemélyek által rendelt "apróságokra" vonatkozik. Viszont ez a "könnyen behajtható" része a dolognak. Amit nem sikerül behajtani vámolással (mert csökken a vásárlás), azt a pénzt elébb-utóbb úgy is elköltöd, csak itt (=sikeres behajtás).

A gyártást nem az országok helyezték ki és nem is az átlagos állampolgárok. Ahogy a visszahozás sem rajtuk múlik. Van az a nagyságú védővám, amivel ezt a folyamatot lassíthatták volna, de megállítani nem tudták volna.
(#) llax válasza sany hozzászólására (») Jan 31, 2019 /
 
Szeretnék ezt a központi szerepet, de van egy nagyon durva akadálya. Egy bizonyos 27% ennek a leghalványabb esélyét is kizárja.


"Én azt nem értem, hogy fogják beszedni?"

Vannak tervek az egyszerűsített eljárásra, online bankkártyás kiegyenlítésre. Csak ehhez minden csomag azonosíthatóságát is meg kellene oldani... (odébb van még a 2021, addig az USA vs. UPU téma egyik kimenetele közel okafogyottá is teheti)
(#) nedudgi válasza llax hozzászólására (») Jan 31, 2019 /
 
Nem olvastam utána, az általam átfutott cikkek az említett összeg tizedét emlegették hazai viszonylatban.
(#) llax válasza nedudgi hozzászólására (») Jan 31, 2019 /
 
Az összeg a teljes EU-ra vonatkozik. Ehhez viszonyítva hazainak talán túlzás a tizede... Ha az feltételezzük, hogy itt sokkal jelentősebb magánszemélyek rendelgetése Kínából, mint nyugat-Európában, még az is lehet, hogy nem is olyan nagy túlzás. Pontosan megmondani szerintem senki nem tudná, a csomagokon feltüntetett fals értékek és a pénz egy részének PayPal-on át mozgása miatt (mondjuk összesítést a PayPal is kiadhat, EU-s bankszámlákról Kínába küldött pénzről).
(#) Pgeorge80 hozzászólása Ápr 1, 2019 /
 
Sziasztok! Tudtok abban segíteni, hogy a facebook messengerben, ugyebár felajánlja azokat a messengerrel rendelkező emberkéket is, akiknek a telszáma benne ban a telefonomban! Namármost olyan emberkéket is jelez a messenger, akiket nem is ismerek, valószínüleg régi telszámok, amik már nem ahoz az emberkéhez tartoznak, akiknek annakidején elmentettem a számát! De hogyan tudom meg, hogy a messengerben lévő emberke melyik számhoz tartozik? Ez itt a nagy kérdés!Bocsánat, ha rossz helyen tettem fel a kérdést!
A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2019
(#) sonajkniz válasza Pgeorge80 hozzászólására (») Ápr 1, 2019 / 2
 
Legjobban akkor jársz, ha törlöd a telefonodról, (és mindenhonnan) a facebookot, (nem mellékesen a telefonod is megköszöni) és virtuális kapcsolatok helyett valódiakat ápolsz!
(#) superuser válasza Pgeorge80 hozzászólására (») Ápr 2, 2019 /
 
Próbáld korlátozni a program jogosultságait, ne legyen hozzáférése pl. a telefonkönyvedhez.
Nekem ilyen problémám Messenger-el sosem volt, de Viberrel igen, ott hagytam a default beállításokat.

Sonajkniz: Jó pár outdoor programon vettem részt olyan emberekkel, akikkel FB-n tartjuk a kapcsolatot. Jó részüket ott is ismertem meg. Egy túrán nem sokat látod a telefonjaikat, mert nem azért mennek oda, hogy a telefont bizgeréljék.
Úgyhogy én inkább azt mondanám, hogy használd a social media-t arra, hogy valódi programokat szervezz és valódi kapcsolatokat ápolj.
(#) szs válasza superuser hozzászólására (») Ápr 2, 2019 /
 
De a Fb programot (App-ot) akkor is célszerű törölni a telefonról. Böngészőből pont elég használni, és akkor nincs állandó erőforrásigény és a fentebbi nem kívánt, nem kért funkciók.
(#) superuser válasza szs hozzászólására (») Ápr 2, 2019 /
 
Ok, de a FB app és a Messenger app az két külön dolog.
A FB appnak számomra sincs létjogosultsága, a messengert viszont hasznosnak tartom.
A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2019
(#) Bakman válasza Pgeorge80 hozzászólására (») Ápr 2, 2019 /
 
Mintha itt erről lenne szó (nem ismerem a konkrét alkalmazást): Bővebben: Link.
(#) Pgeorge80 válasza sonajkniz hozzászólására (») Ápr 2, 2019 /
 
Aranyos vagy, hogy igy vigyázol a szociális kapcsolataimra, de én nem az az ember vagyok, aki egész nap a facebookon lóg! Sőt elárulom neked, hogy nincs is facebook profilom már vagy 6 éve! Letöröltem, mert nem láttam értelmét! Viszont a Messenger hasznos dolog, mert ingyen tudsz üzeneteket váltani!
(#) szs válasza Pgeorge80 hozzászólására (») Ápr 2, 2019 /
 
Jól elbeszélgettünk a kérdésed mellett Bocs...
-Azok az emberek megadták a telefonszámukat a Fb-n, szinkronban van a Messengerükkel. A te telefonodon hagytad a messenger-nek, hogy hozzáfárjen a telefonkönyvedhez, ezért hozza fel azt az embert is, akit ugyan nem ismersz, viszont az a telefonszáma, ami egy telefonkönyvedben lévő szám.
-Úgy tudod meg, hogy melyik ember melyik telefonszámhoz tartozik, hogy megnézed a Fb profilját, hiszen azért is jelezheti a Messengered lehetséges ismerősként, mert megadta nyilvánosnak a telefonszámát. (de nem csak azért)
A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2019
(#) llax válasza Pgeorge80 hozzászólására (») Ápr 2, 2019 /
 
Idézet:
„mert ingyen tudsz üzeneteket váltani”


Olyan ingyenes dolog, amiért vastagon fizetsz minden adatoddal, amihez csak hozzáfér az alkalmazás...
(#) Gabó válasza llax hozzászólására (») Ápr 2, 2019 /
 
talán, ha nem ész nélkül tolod fel a sok marhaságot, és nem engedélyezel mindent, amire rákérdez (jelen esetben a névjegyzékhez való hozzáférést), stb, akkor aztán mehet a nagy adathalászat.
Pont ez a baj a mai technológiával, hogy a sok tudatlan ember, ész nélkül mindent tol fel, mert milyen menő, hogy pózolok minden hülyeség mellett, ide utazok, oda utazok, csilivili fux stb, aztán csodálkoznak, hogy visszaéltek az adataival, betörtek stb....
Mint minden ilyen oldalt, appot, stb, tudni kell normálisan használni.
Az igaz, hogy a fészbúk egy nagy marhaság, de a messenger része efektíve hasznosnak mondható.
(#) sonajkniz válasza superuser hozzászólására (») Ápr 2, 2019 /
 
Semmilyen közösségi oldalt (facebook és társaira gondolok) nem használtam és nem is fogok soha.
És nem csak Ilax által említett okokból kifolyólag, hanem mentálhigiénés megfontolásból.
A kapcsolataimat telefonon, személyesen, néha e-mailban ápolom.

Gabó!

Mit nem engedélyezel?
Amikor még egy primitív amőba program is csak úgy hajlandó települni, ha hozzáférést kap a média fájljaidhoz?
Ha már itt tartunk, hogyan lehet egy facebook alkalmazás csaknem 1 gigagbyte? Amikor egy full 3D-s a golyó mozgását követő képű, szuper grafikájú flipper program mindössze 86 megabyte?
Az én személyes véleményem szerint úgy, hogy 99%-a kémprogram.
(#) Gabó válasza sonajkniz hozzászólására (») Ápr 2, 2019 /
 
Érdekes, mert nálam az egész fészbúkos caklipakli kb 450mega...
Beállításokba meg le van tiltva minden egyéb sallang, és nem reklamál. Bár ha találnak a telefonomon olyat, amivel vissza tudnának élni, használják
Mert elviszik a kertbe fotózott képeket, vagy egyéb tájképeket? Nosza XD Vagy az MP3-akat? Esetleg a féltve őrzött sorozatokat??!!
Ugyan is se banki adatok, se semmi ilyen extra nincs a telefonon

Idézet:
„Az én személyes véleményem szerint úgy, hogy 99%-a kémprogram.”

Ennyi erővel húzd ki a netet, és told offline...
(#) llax válasza Gabó hozzászólására (») Ápr 2, 2019 /
 
Van, aki pont másra használja a telefonját és ezért jobb minimálisra csökkenteni (nullára lehetetlen) az ilyen nagy adatzabáló cégek alkalmazásait. Ami ennyi mindenhez hozzá (szeretne) fér(ni), azon a legkisebb biztonsági rés is extra nagy kockázatot jelent.
(semmi rosszra ne gondolj - céges infók, netbank elérés, hasonlók)
(#) Gabó válasza llax hozzászólására (») Ápr 2, 2019 /
 
Az ok, de azok nem is használják felelőtlenül a telefonjukat, ill vannak erre direkt biztonsági programok, stb.
Ha meg nagyon meg akarnak valamit szerezni, azt így is úgy is megszerzik.
Jelen esetben én az átlag felhasználóról beszéltem.
(#) kameleon2 válasza Gabó hozzászólására (») Ápr 2, 2019 /
 
Egy érdekes összehasonlítás... még anno egy tanár kolléga próbálta úgy magyarázni a CD-re felférő 650MBye nagyságrendjét: "Ez akkora adatmennyiség, mint a Széchenyi könyvtár teljes anyaga text fájlban". Ehhez képest ma már ha belegondolok, milyen természetes Giga, Tera, Petabytokkal dobálózni. Nyilván a nagy része olyan adat, amiről a felhasználónak fogalma sincs. Operációs rendszer szinten ott a QNX, ami egy db 1,44MB-os floppyn elfért. Nem kért mást csak 8MB memóriát harddisk nélkül és ablakos, multitaszkos operációs rendszer. A 90-es évekről és win 3.1 win 3.11 korszakról beszélünk.
(#) llax válasza Gabó hozzászólására (») Ápr 2, 2019 / 2
 
A 10 éves gyerek és a cégtulaj/igazgató között van egy igen széles réteg ahol előfordul a "vegyes használat", köztük olyanoknál is, aki az appoknak kiosztott jogokról és azok jelentőségéről kb. semmit nem tudnak.
A családtagjaim szoktak kiakasztani ilyen Messenger, Wiber és hasonló cuccokkal. Minden problémával hozzám jönnek, miközben és egyiket sem használom, "testközelből" csak más telefonjáról ismerem. Volt ismerős, aki erre azt kérdezte, akkor hogyan lehet engem elérni... Bő 18 éve ugyanaz a telefonszámom, még a tudakozóban is megtalálható. (mérgemben egy b+-gel kezdődött a mondat...)
(#) erbe válasza llax hozzászólására (») Ápr 3, 2019 /
 
Hasonló tapasztalatok. Rendszergazda voltam egy darabig. Ezért van nekem még mindig nyomógombos telefonom.
(#) rockersrac hozzászólása Ápr 4, 2019 /
 
Apróhirdetésnél lehet eladó alapján keresni?
(#) Frankye válasza rockersrac hozzászólására (») Ápr 4, 2019 /
 
Ha van fent hirdetése, akkor az adott hirdetés fejlécében ott a link, hogy "A felhasználó további hirdetései".
A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2019
(#) Secret hozzászólása Ápr 23, 2019 /
 
Érdeklődni szeretnék, melyik évben jár le a kitiltásom a kábeli zúrzavaros topicból?
Próbáltam ma is érdemben hozzászólni, de ezt az üzenetet kaptam:

Idézet:
„A felhasználói fiók korlátozása miatt, hozzászólás írása nem engedélyezett.
Indoklás: Folyamatos trollkodás miatt a témából kitiltva, lejárat: 03-30”


Szíves válaszotok előre is köszönöm, üdv.: Secret
Következő: »»   83 / 109
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem