Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Westen 240 Fi gázkazán hiba

Témaindító: mics, idő: Máj 29, 2010
Lapozás: OK   42 / 86
(#) gzoli01 válasza VIM hozzászólására (») Nov 20, 2016 /

Köszönöm. Nehéz kiszedni a hőcserélőt?
(#) bigzsot6 válasza sebokr hozzászólására (») Nov 21, 2016 /

IGEN! Melegvíz gyártás! Be van kapcsolva a fűtés és a hmv is! Csak kb 40 L melegvíz van szerintem amekkora a tartály! Nincs folyamatosan melegvíz! A termosztát ki van kapcsolva , villog a melegvízgyártás és forrók a radiátorok, eközben nagyon óvatosan jön( készül) a melegvíz! Zsolti

Nyugodtan kiírhatod a szavakat, itt nincs 165 karakteres megkötés mint az SMS-nél.
A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2016
(#) sebokr válasza gzoli01 hozzászólására (») Nov 22, 2016 /

Túl nagy a víz áramlása, ami miatt nem tud felmelegedni.
A bejövő víz 10'C al is hidegebb lehet mint nyáron ezért hidegebb.
Ez lehet természetes is mert a Quasar kazánnak az egyik típusa ilyen.
Ezen kívül lehet vízkő ez javítható az egyik típusnál a másiknál nem.
De lehet gáznyomás beállítás azaz nincs nagy lángja a kazánnak, ez műszerrel ellenőrizhető.

Roland
(#) sebokr válasza bigzsot6 hozzászólására (») Nov 22, 2016 /

Próbáld ki!

Kapcsold ki a fűtést/melegvizet és hagyd, hogy a fűtés lehüljön.
Utána kezdj melegzízet készíttetni a kazánnal.
Ha melegszik a fűtési rendszer akkor váltószelep vagy váltószelep motor a hiba.
Javítható viszonylag egyszerűen.

Roland
(#) gzoli01 hozzászólása Nov 22, 2016 /

Kicseréltem a hőcserélőt egyből van melegvíz.
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
(#) diego08 hozzászólása Nov 22, 2016 /

Üdv.Segítséget szeretnék kérni. Boyler Digit 240/40 Fi kazánon a 3 báros túlnyomásszelep elkezdett csöpögni,majd folyni.(csak meleg vízre van állítva,a fűtés nem erről megy)Szelepcsere sem oldotta meg,sőt ha kinyitom a meleg vizet,a csapból az az igazi rozsdabarna víz folyik mint a fűtésrendszerben van.Szerelő nézte ,de nem igazán meggyőző hogy mi lehet a gond.
Valahol összedolgozik a két rendszer-szerintem.Keverőszelep vagy mi lehet a gond?
A válaszokat előre is köszönöm.
(#) gzoli01 hozzászólása Nov 22, 2016 /

Sziasztok! Még egy kérdésem lenne Kivan cserélve a hőcserélő adja a melegvizet, de ha visszarakom a burkolatokat megint nem fűt fel csak 40fokig. és nemtudok rájönni, hogy miért gondolom ha levan véve a burkolat akkor több levegőt kap. Erre tipp van?

westen quasar 24f
(#) sebokr válasza diego08 hozzászólására (») Nov 22, 2016 /

Nagy valószínűség vagy a feltöltő csap nincs elzárva vagy a feltöltő golyóscsap lezsakadt a golyó és nem zár el.

Gyors teszt: Vízóra elzár melegvíz kinyit. Ha a kazánból elmegy a nyomás akkor e leírtak közül valamelyik a gond.
(#) sebokr válasza gzoli01 hozzászólására (») Nov 22, 2016 /

Koszos a ventillátor lapátja,szorul a ventillátor, nem bele való a pressostát, rövid turbó kémény esetén kimaradt a torló tárcsa.

Roland
(#) bigzsot6 válasza sebokr hozzászólására (») Nov 23, 2016 /

Megvan a teszt!! Azonnal melegíti a radiátorcsövet a HMV bekapcsolása után!! Most mi a következő lépés?
(#) diego08 válasza sebokr hozzászólására (») Nov 23, 2016 /

Köszi,holnap kipróbálom.Remélem csak ennyi baja lesz.
(#) sebokr válasza bigzsot6 hozzászólására (») Nov 24, 2016 /

Le kellene venni a felete enyhén ovális állító motort a szelepről. Meg kellene nézni mozog e a szelep belseje. Tollal a tengelyt lehet e nyomkodni kb 2cm a mozgása.
Illetve a fekete motor közepében a tengely is mozog e a meleg víz hőfok minimum és maximum váltogatására.
Ha a szelep a rossz akkor pici kézügyesség 1 pumpafogó, 1 vödör kell csak.
A vizet a kazánból a jobb oldalin a piros vonalak között megbújó fehér kerek felyű szeleppel lehet.
A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2016
(#) trungelt hozzászólása Nov 26, 2016 /

Üdvözlet! Egy kis segítséget kérnék , westen pulsar 240 fi gázkazánom csattog , mintha valamilyen mozgó alkatrész csapódna lemezhez. Az égéstér felől jön a zaj, lebontottam az elejét ,átnéztem az égésteret, a turbót ,nem látni sehol rendelleneséget.Fűt rendesen csak félelmetes hangja van.
Előre is köszönöm . Tamás
(#) sebokr válasza trungelt hozzászólására (») Nov 26, 2016 /

Nagy valószínűséggel forr benne a víz itt-ott. és hidraulikai ütések hangja.
Kis lángmagasságnál is hallható?

Roland
(#) trungelt hozzászólása Nov 27, 2016 /

köszönöm válaszod.Nem vettem észre ,hogy változna a lángmagasság , bekapcsol felfűt kikapcsol.De az lehet amit írtál ,mert bekapcsolás után pár percig nem csattog azután kezdi. Hogyan lehet orvosolni a problémát? Veszélyes ? köszönöm Tamás
(#) trungelt válasza sebokr hozzászólására (») Nov 27, 2016 /

köszönöm válaszod._Nem vettem észre ,hogy változna a lángmagasság , bekapcsol felfűt kikapcsol._De az lehet amit írtál ,mert bekapcsolás után pár percig nem csattog azután kezdi. Hogyan lehet orvosolni a problémát? Veszélyes ? köszönöm Tamás
A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2016
(#) sebokr válasza trungelt hozzászólására (») Nov 28, 2016 /

2 féleképp.
1 a láng magasságot kellene tesztelni miért nem változik. Érzékelő hiba vagy beállítás.
A gázszelepen van egy kicsi tekercs amin vékony vezeték van (felül nem az alsó) le kell húzni a vezetéket működés közben és a gázláng összemegy ha jó a beállítás. Ha nem akkor az nehezebb dolog beszabályozni.
2 alacsony hőfokra kell állítani a fűtést és pici idő elteltével a láng magasság is csökken ha nem akkor érzékelő vagy beállítási hiba.
Ha ezek ki vannak javítva szűrve és nem szűnik meg a hang akkor savazni kell. Ebből a kazánból 2 fajta létezik. 1 amit könnyen savazható. A másik ami kicsi eséllyel savazható.
Ami könnyen savazható annak az égő láng feletti réz hőcserélőbe 2 cső csatlakozik összesen. Ami kicsi eséllyel savazható annak 4 cső csatlakozik 2 jobbról 2 balról.

Roland
A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2016
(#) trungelt válasza sebokr hozzászólására (») Nov 28, 2016 / 1

Kedves Roland!
Köszönöm a segítséget!
Tamás
(#) bigzsot6 válasza sebokr hozzászólására (») Nov 29, 2016 /

Szia! Megnéztem. A szelepben a tengely szépen mozog , viszont a fekete motor nem csinál semmit! Kapcsolgattam én a fűtést ide-oda, de semmit nem hallok, érzek rajta!!
(#) sebokr válasza bigzsot6 hozzászólására (») Nov 29, 2016 /

A motor közepében a fém tengely nem mozog?
Akkor kell mozognia amikor a kazán jelzi, hogy melegvizet csinál majd átvált a jelzés fűtésre.
Pár másodpercet késik.
Ha tényleg nem mozog akkor nyugodtan szét lehet szedni. A belselyében afogaskerekek ne hulljanak szét. A motor elektromosan rugóval kapcsolódik ami meg szokott zöldülni és nem vezeti az áramot. 90%-ban ez a hiba.
Néha a panelra csatlakozásnál a forrasztás szokta elengedni.
Ha val lehetőség egy kis elektromos mérésre akkor az lenne a legjobb megmérni a vezetéken jön e villany a motorhoz.

Roland

Mondjuk, hogy váltószelephiba akkor csere, de ha az is jó esetleg nem lehet a vezérlésben hiba(panel) ami ro.adtul nem hiányzik!! Azt akarom kinyögni, hogy kicserélem a váltószelepet és ha ugyan úgy nem fog működik!

Most olvasom amit írtál!! Igen, szétszedtem! Mozog az szabályosan lötyög!!
(#) sebokr válasza bigzsot6 hozzászólására (») Nov 30, 2016 /

Villanyszerelő van kéznél aki meg tudná mérni, hogy kap e feszültséget?
De több mint biztos, hogy a váltószelep belseje is rossz, vagy a motor van megállva fűtés/melegvíz üzem között. Mert ha az eggyik irányba állna akkor csak fűtés vagy melegvíz lenne. A szelep belseje nem bonyolult rugók/tömítések rudak. Tudok segíteni robbantott ábrával is ha szükséges. Eredeti és utángyártott alkatrészekkel is.
Most a fekete motor működőképességét kellene megfejteni, hogy a motor rossz vagy feszültséget nem kap a panel-ről. A motor közepe a nulla (N) Az eggyik oldala és másik oldala felváltva a Fázis (L) Attól függően merre kell mozdulnia a motornak.
Bekötése

Roland
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2016
(#) diego08 hozzászólása Dec 1, 2016 /

Üdv.Segítséget szeretnék kérni. Boyler Digit 240/40 Fi kazánon a 3 báros túlnyomásszelep elkezdett csöpögni,majd folyni.(csak meleg vízre van állítva,a fűtés nem erről megy)Szelepcsere sem oldotta meg,sőt ha kinyitom a meleg vizet,a csapból az az igazi rozsdabarna víz folyik mint a fűtésrendszerben van.Szerelő nézte ,de nem igazán meggyőző hogy mi lehet a gond.
Valahol összedolgozik a két rendszer-szerintem.Keverőszelep vagy mi lehet a gond?

Az ötletként kapott feltöltő csap ellenőrzés/csere sajna nem jött be,ugyanúgy csöpög a víz.Ami érdekes hogy már a nyomásmérő óra szerinti 1,5 -2 bár -nál is csöpög a túlnyomás szelep-ami elméletileg 3 báros.

Tudna valaki ajánlani szakembert, aki Pesten a 16.kerületben vállalná a diagnosztikát/javítást.
Köszönöm.
(#) zoszka válasza diego08 hozzászólására (») Dec 1, 2016 1 /

Csak a töltöcsapnál és a hőcserélőnél tölthet át. Ha nem a csap, akkor kizárásos alapon a hőcserélő a hibás.
A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2016
(#) bigzsot6 válasza sebokr hozzászólására (») Dec 2, 2016 / 1

Szétkaptam a motort! Egy barátommal kimértük a tekercset és kiderüt, hogy szakadt! Ő anno mosógépeket szerelt és mondta, hogy ugyan ilyen van azokban is, hazament szétnézett és lett is. Annyi volt a hiba , hogy ellentétesen rögzítette a forgást, de a kettőt egyesítették és kész! Most ez működik! Viszont! Melegvíz jön folyamatosan, de ha váltok hidegre majd újra melegre akkor már csak langyos jön többé!! Ez ?
Zsolti
(#) sebokr válasza diego08 hozzászólására (») Dec 2, 2016 /

Szia
Miután BOYLER a kazánod csak a feltöltő csap a hibás. Nincs elzárva.
A kér víz sehol nem találkozik ahol ki tud lyukadni.
A melegvíz tároló belsejében van csőkígyó de még soha nem lyukadt ki mert zománcozott.

Roland
(#) sebokr válasza bigzsot6 hozzászólására (») Dec 2, 2016 /

Szia

Örülök, hogy sikerült.
Az a melegvíz váltás érdekes.
Azt kell ilyenkor megnézni, hogy a kazántó is lengyos víz távozik a csap felé?
Mert 1 karos csapteleppel jártam már így. Elzárták és onnantól csak langyos víz volt.
A belsejében valami műanyag darab meglágyult és nem váltott teljesen melegvízre.

Roland
(#) zoszka válasza sebokr hozzászólására (») Dec 2, 2016 /

Nem egyel találkoztunk, lyukas hőcserélőssel. Eph, kezeletlen fűtővíz, gyártási hiba.... stb.
(#) sebokr válasza diego08 hozzászólására (») Dec 2, 2016 /

Dobj fényképet hogy a kazánban melyik szelep csöpög.
2 db van benne és vannak hozzá nem értő szerelők akik felcserélik a szelepeket.
A szelep tányér alá kerül kosz akkor csöpögni is fog amíg a szelepet kézzel ki nem nyitja valaki és hirtelen nem távozik a víz és vele eggyütt a kosz is.

Roland
Következő: »»   42 / 86
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem