Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Westen 240 Fi gázkazán hiba
 
Témaindító: mics, idő: Máj 29, 2010
Lapozás: OK   66 / 66
(#) VIM válasza Dreamer hozzászólására (») Szept 25, 2020 /
 
Szia! A tartály az így néz ki. Jól látható rajta alul a bekötése a kazánba és a felül a szelep ahol majd pótolni kell a gyári nitrogén töltetet levegő utánpótlásával (pumpával fel kell fújtatni kb. 1.2 bárra).
(#) Dreamer válasza VIM hozzászólására (») Szept 25, 2020 /
 
Akkor ehez le kell szedni a kazán felső takaró lemezét, és ott tudok csatlakozni hozzá, ha jól értem. Köszönöm a segítséget!
(#) VIM válasza Dreamer hozzászólására (») Szept 25, 2020 /
 
Többsége kazánnál ezt a tartályt felülről meg lehet közelíteni ez ügyben, nem kell levenni a burkolatot. A hátfalon van felszerelve, korong vagy téglalap alakú bordó színű, tetején az autó szelep. A szelepsapkát le kell venni és ha onnan víz szivárog akkor az a tartályt ki kell cserélni vagy másikat applikálni a rendszerhez (az nem kerül annyiba mint a kazánhoz való).
(#) Dreamer válasza VIM hozzászólására (») Szept 25, 2020 /
 
Köszönöm, VIM, a füstgáz cső mögött egy lecsavarozott lemez van, és attól nem látszik a kiegyenlítő teteje és a szelep se. Ma ezt leveszem és megnézem.
(#) tg77 hozzászólása Okt 13, 2020 /
 
Sziasztok, jó estét!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Westen Pulsar 240 Fi típusú kéményes kombi gázkazánom van. A kazán bekapcsolását követően kb. 30 másodperc elteltével kb. 5-6 percen keresztül sivító hangot hallat. Ezt a hangot a fűtés bekapcsolásánál észleljük, illetve amikor a meleg vizet engedjük, akkor csak egy pillanatig van ilyen hangja. Majd szépen elhalkul, és teljesen normálisan működik. 2008-ban lett beüzemelve, soha, semmilyen problémám nem volt vele, tökéletesen működik egyébként. Megnézte egy szerelő, nem találta a hibát. Semmilyen hibaüzenetet nem ír.
Tisztelettel várom a hozzászólásokat, tippeket, esetleg a tuti megoldást.
(#) merlingerin válasza tg77 hozzászólására (») Okt 13, 2020 / 1
 
Szia!

Vedd fel a hangot. Halljuk csak..

Mert lehet a gázszelep/gáz süvítő hangja, mert teljes gőzre kapcsol. Majd lemodulál. Ez normális.

Meg lehet, hogy tiszta vízkő, és megforr a primer hőcserélőben a víz. Na ez már baj.

Szóval jó volna hallani, de legjobb látni, hogy a sivítás hogy viszonyul a gázláng méretéhez.
(#) tg77 válasza merlingerin hozzászólására (») Sze, 5:59 /
 
És íme a hang:
(#) merlingerin válasza tg77 hozzászólására (») Sze, 9:21 / 1
 
Szia!

Szerintem ez a turbo ventilátor csapágya. Ha leakasztod az előlapot, (a zöld előlapi panel felső sarkában a két csavart ki tudod tekerni félig.. előlap leemelhető. ) Beindítod. A hang forrásának fentről kell jönnie...

Valószínű a turbó lapátjai sosem voltak megtakarítva. A ráégett kosz, mocsok miatt excentrikusan forgott, megkopott a bronz csúszócsapágy.

Ki tudod próbálni. A turbót kivéve az alsó/felső csapágyra 1-1 csepp wd40 kell. Jó lesz 2 hétig.

Értelmetlen kenegeti. Tartós nem lesz. Csere. De drága... Esetleg keresni felújítós csapágyast, vagy átalakítani görgős, laza illesztésű porvédett csapágyakra.. (gépműhely, katalógus böngészés..)

De ha erre a szaki azt mondta, ez ilyen, többet be ne engedd...
(#) tg77 válasza merlingerin hozzászólására (») Sze, 11:07 /
 
Szia!
Nagyon köszönöm.
(#) Hrviki hozzászólása Hé, 16:37 /
 
Sziasztok!

Egy hónapja költöztem albérletbe, a fűtéssel van gondom. ( a tulaj megbízottjaval már beszéltem de semmit nem lépett) . Tehát a probléma az, hogy egy Westen 240i típusú gázkazán van ( elvileg ez kondenzátor, nem értek hozzá) és a radiátor csak akkor lesz meleg ha folyatom a vizet, alapesetben nem, és 18 fok van a lakásban...a termosztátot hiába kapcsolom pl 24 fokra, ugyanúgy 18 fok van, sőt, van hogy visszaállítódik az általam beírt 24 fok mondjuk 17-re. Valakivel beszéltem telefonon, ő azt mondta nem ért ehhez a típushoz de szerinte a szelep nem jól vált át a kazánban. Mit tudnék tenni? Megoldható ez pár gomb nyomással?
(#) pipi válasza Hrviki hozzászólására (») Hé, 16:57 /
 
Szerintem hívj szakembert, gyanús hogy több hiba is egyszerre fennáll.
Szerintem...
A hozzászólás módosítva: Hé, 16:58
(#) Tetye válasza Hrviki hozzászólására (») Hé, 17:58 /
 
Szia!
Hát az szerelőt zavard el kb.. Ez egy sima kondenzációs kombi kazán.
Meg kell nézni nem lehet tippelni hogy mi a nyűgje, lehet csak alacsony a víznyomás a fűtési körön azért nem indul el az a része. Ha meleg vizet csinál baja nem nagyon lehet. Nem jellemző ezekre. A termosztát más kérdés, az lehet hibás is de valószínűbb hogy csak valaki be programozta és azért áll vissza. De van amelyik csak pár másodpercig mutatja a be állított hőfokot és utána csak azt látod rajta hogy épp mennyi van a lakásban.
Üdv.
(#) VIM válasza Hrviki hozzászólására (») Hé, 19:08 /
 
Szia! Arra kérnélek, hogy pontos típust írjál, mert amit megadtál az nem kondenzációs kazánra utal ha csak "i" van a teljesítmény adat után írva. Így nehezen lesz kideríthető a problémád. A másik dolog pedig a termosztátot is nevezd meg, fontos lehet a működtetés szempontjából.
A kérdésedet IDE is feltehetted volna.
(#) Hrviki hozzászólása Hé, 20:46 /
 
Westen energy 240i ennyi van ráírva
Köszönöm az eddigi válaszokat
(#) Hrviki hozzászólása Hé, 23:33 /
 
A termosztat pedig Delta
(#) Doky586 hozzászólása 0:34 /
 
Nekem is van az egyik szobában egy olyan termosztát ami (már) nincs bekötve...
Így nyugodtan lehet tekergetni.. Következmények nélkül...
(#) mineral hozzászólása 6:19 / 1
 
Szia két ötletem van:
1: Téli, nyári kapcsolót nézd meg, hogy hol áll. Balra tekerve van téli állásban. Akkor megy csak a fűtés.
2: A vízkör nyomását ellenőrizd. Hideg állapotban 1-2 bár között kell, hogy álljon. Ha ennél kevesebb akkor fel kell tölteni a rendszert.

Bővebben: Link
(#) mineral hozzászólása 6:33 /
 
A téli, nyári kapcsolónak illetve a fűtés hőfok gomboknak így* kell állniuk.
A Termosztátról jó lenne legalább egy fotó. Lehet, hogy napi programos.
(#) VIM válasza Hrviki hozzászólására (») 9:40 / 1
 
Értem én, hogy kérdések vannak a működést illetően de az internet is nagyon sokat segítene néhány dologban ha használnád és elolvasnád az ott leírtakat, például a termosztáttal kapcsolatban. Ebből a Delta termosztátból többféle is van. Nekem kell kinyomozni, hogy Nálad melyik van felszerelve, persze nem probléma de pontosíthattál volna, hogy nem programozható digitális a termosztát. Ennek az érték bevitelét az "Ó" jelű nagy hosszúkás gombbal kell megerősíteni, különben nem fogadja el az új értéket (S2301). Ha pedig S2302 van felszerelve (heti programozható) akkor a változást a plusz-mínusz jelekkel kell léptetni és ezek az értékek addig maradnak amíg a beírt program lépéshez nem ér, ami más értéket határoz meg. Szóval léptess oda a kívánt értékre a plusz gombbal és nyomd meg a nagy gombot az elfogadtatás érdekében. Delta S2301 és a heti programozhatóságú S2302
Következő: »»   66 / 66
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem