Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » WiFi / WLAN alapkérdések
 
Témaindító: Tomszy, idő: Aug 11, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   16 / 64
(#) Busz hozzászólása Júl 24, 2012 /
 
NetGear WPN111 -es USB WIFI stick és Netgear WPN824 Rangemax Wi-Fi router között állandóan megszakad az internet kapcsolat. Van amikor 10 percenként, van amikor óránként.
A térerő 70%-os, tehát nem tudom mi okozhatja. A gép földelésének a hiánya lehet magyarázat erre?
Okozhat vagy valakinek okozott wifi szakadozást a földelés nemléte?
(#) 256kb válasza Busz hozzászólására (») Júl 24, 2012 /
 
Szia!
Próbálj egy másik wifi adapterrel (vagy telefonnal, laptoppal stb.) csatlakozni a routerre! Ha így nem szakad a net, akkor a wifi adaptereddel lesz a baj.
Illetve próbálj más wifi-re csatlakozni ezzel az adapterrel!
Ha pedig így is szakad a net akkor tuti az adpatereddel van baj.
Egyébként a földelés (tudtommal) nem befolyásolja a wifi működését, de azért nem árt ha van!
(#) 256kb válasza Busz hozzászólására (») Júl 24, 2012 /
 
Ja, és a Netgear tudtommal elég gagyi.
(#) Doncso hozzászólása Aug 12, 2012 /
 
Sziasztok. Olyan kérdésem lenne, hogy van egy huawei tabletem, és külföldre járok dolgozni, a szállókon mindig találok ingyenes netet, de cudar gyenge a jel, azt szeretném kérdezni, hogy nem lenne e egy olyan megoldás, hogy valahogy egy routerrel vagy access pointtal erősíteni a jelet? Arra gondoltam, hogy egy nagy botantennát rátennék a routerre, az meg erősítve tovább adná a tabletnek wifin. Van ilyen jellegű megoldás?
(#) 256kb válasza Doncso hozzászólására (») Aug 12, 2012 /
 
Szia!
Használj egy TP-LINK TL-WA5110G accesspointot 8dBi-s botantennával repeater módban!
Üdv!
(#) Székely istván hozzászólása Aug 14, 2012 /
 
Sziasztok. Lenne egy nagy gondom.Kaptam egy EDIMAX802.11-et(BR-6204WLg)t.Van egy asztali gépem és egy régi laptomom.Ezeket szeretném ősszekötni. A dobozban van egy USB valami amit nem tudok micsoda.Nem is tudom mit hová dugjak vagy, mire jó.Internetem egy USB stik-en keresztül van.
Ebben kérném segítségeteket,tanácsotokat.Rajzot képet sehol nem találtam.
Elöre is köszönet.
(#) kadarist válasza Székely istván hozzászólására (») Aug 14, 2012 /
 
Szia!
A laptopra szeretnél internetet tenni? Ez a célod? Mobilneted van?
(#) Székely istván válasza kadarist hozzászólására (») Aug 14, 2012 /
 
A laptopon és az asztali gépen szeretnék a kisfiammal játszani . A két gép lássa egymást és ha kell az ágyból netezhessek, mialatt a gyerek játszik.Igen mobilnetem van.Már csináltam UTP kábelt kb 10métert.Egyenlőre azt sem tudom jó-e amit elképzeltem.Sajna angolul nem értek,így a kapott leírást sem értem.Van két cd a dobozban azt sem értem.Vagyis tök hülye vagyok az egészhez.Ha van ötleted azt köszönöm.
(#) kadarist válasza Székely istván hozzászólására (») Aug 14, 2012 /
 
Ez az eszköz nagyon jó, amit kaptál, de mobilnet osztásra nem alkalmas. Inkább dugd a laptopba a mobilnetes sztikket és egy LAN kábellel kösd össze a két gépet a játékhoz.
(#) 256kb válasza Székely istván hozzászólására (») Aug 15, 2012 /
 
Szia!
A routert, amit kaptál, nem fogod tudni használni mobilnet megosztására. (Ha lenne mégegy gép mondjuk Debian-nal, akkor ha abba dugnád a mobilnetet, és NAT-olnád, akkor a gép LAN portjához csatlakoztathatnád a routered, amire aztán a géped és a laptopod kötöd.) De inkább vegyél egy ilyen TP-LINK-et: TL-MR3220
Egy ilyennel közvetelül meg tudod osztani a mobilnetet!
(#) Székely istván válasza 256kb hozzászólására (») Aug 15, 2012 /
 
Köszi beszerzek egy általad említett TP-linket.
Mindenkinek köszönöm a segítséget.
(#) angéla hozzászólása Aug 16, 2012 /
 
Hello. egy kérdés. mi van akkor ha én mondjuk csak úgy vissza kötöttem a kikapcsolt kábel tv.met. Ezt mondjuk nem veszi észre a szolgáltató, de most újra van internet is,/kábelnet/ ezt sem veszik észre?álltalában a WiFi-t használom csak . köszi.
(#) 256kb válasza angéla hozzászólására (») Aug 16, 2012 /
 
Szia! Ha nem szeretnél egy kártérítési pert a nyakadba a szolgáltató felől, akkor sztem minél előbb szüntesd meg a használatát. Ne mondd, hogy még ezt a pár ezer forintot is el kell csalni??
Egyébként az internetnél az adatforgalmadból látják, hogy használod.
Ha jól emlékszem, még két évet is kaphatsz a rács mögött! Anyagi károkozás, szerződésszegés, visszaélés miatt!
(#) satlokk válasza 256kb hozzászólására (») Aug 16, 2012 /
 
Ez szerintem is így igaz!
(#) torok72 hozzászólása Aug 27, 2012 /
 
Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem! A képen látható wifi kártyához sehol nem találok drivert. A laptop típusa: Medion MD-41700. Próbáltam a Medion oldaláról is letölteni, nem jó hozzá. Amikor meg lett véve működött rajta a wifi, de rendszerrakás után már nem találtam hozzá semmilyen drivert.
(#) kadarist válasza torok72 hozzászólására (») Aug 27, 2012 /
 
Szia!
Itt írd be a keresőbe a géped típusát és máris kidobja a drájverek letöltési linkjét.
(#) torok72 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 27, 2012 /
 
Ott már próbáltam, az volt az első. Nem jó hozzá ami ott van.
(#) kadarist válasza torok72 hozzászólására (») Aug 27, 2012 /
 
De mi a gondja a windowsnak vele? A BIOS-ban nincs lekapcsolva a wifi vagy a port?
(#) torok72 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 27, 2012 /
 
Nincs lekapcsolva, rendszerrakás után egyszerűen nem működik, nem rakja fel a medion oldalán található wifi drivert. Azt nem tudom, hogy az eredeti wifi van-e benne, ezért töltöttem fel róla képet, hátha valaki okosabb
(#) kadarist válasza torok72 hozzászólására (») Aug 27, 2012 /
 
Próbálj meg más típushoz való drájvert installálni.
(#) Mengyán válasza torok72 hozzászólására (») Aug 27, 2012 /
 
Esetleg próbáld meg a gyártó és termék azonosítók alapján megkeresni. A driverek is ezt teszik, azaz ez alapján döntik el, hogy megfelelőek-e az adott hardverhez. Ha nem jó egy driver, akkor nem stimmel a VEN és DEV, vagy más néven VID és PID azonosító. Ezeket az eszközkezelőben találod, a hardverre jobb gomb, majd tulajdonságok. Ha nincs fent driver, akkor sárga kérdőjel lesz mellette, de akkor is meg kell tudnod nézni. Keresd a félkövérrel kiemelt rövidítéseket, és az utána lévő 4 jegyű hexa azonosítókat. Ha megvan, akkor írd be a gugliba, és voilá! Nekem eddig mindig segített, igaz csak USB-s cuccnak kerestem drivert, és ott csak VID és PID volt. Ez a VEN és DEV eddig ismeretlen volt, pedig a saját alaplapi hálókártyám.

Még annyit elfelejtettem, hogy ha nem találod meg az eszközkezelőben, akkor jó eséllyel rossz, de legalábbis valami hardveres prücök van. Pl ki van kapcsolva.

VEN_DEV.PNG
    
(#) Mengyán hozzászólása Aug 27, 2012 /
 
És hadd legyen nekem is egy kérdésem, csak valszeg off, de jobbat nem találtam neki. Egyik ismerősöm olyan helyen lakik (Pest, Szlovák út környéke, egy új lakópark), ahol csak kültéri mobil net elérhetőség van mind3 szolgáltatónál. Mivel albérlet, nem akarnak vezetékes netet a hűségidő miatt. Hogy lehetne becsalni valahogy a lakásba a netet, mert -10°C fokban nem szeretne kint netezni. TP-Link TL-MR3020-re gondoltam első körben, de talán jobb lenne, ha lenne külső antennás 3G modem, és akkor csak az antennát kell kitenni. Használ valaki ilyet?
(#) laszlo29 válasza Mengyán hozzászólására (») Aug 27, 2012 /
 
Szia! Már majdnem négy éve használok ilyent! Eleinte nagyon rossz volt, aztán rákérdeztem, hol van az adótornyuk, íróasztal áthelyezés az arra néző ablak közelébe, usb hosszabbító, modem felragasztása cellux-al az ablakra, sokkal jobb lett, de ez már a multé, a hálózatfejlesztés és az újabb két év aláírasa után kapott új modemmel az ablaktól távol egy laptop-ról, az ágyamból stabil 3g plusszos a kapcsolat. Üdv:Laci!
(#) torok72 válasza Mengyán hozzászólására (») Aug 27, 2012 /
 
Sikerült megcsinálni az azonosító alapján. Most már megjelenik a hálozatoknál a vezeték nélküli hálózati kapcsolat Most viszont az a probléma, hogy egy szép kis piros X van az ikonon. A biosban van olyan, hogy "Deafult Wireless Device" a választható opciók pedig: Disabled vagy Last state. Melyiken kell hogy legyen?
(#) kadarist válasza torok72 hozzászólására (») Aug 27, 2012 /
 
A "disabled" a kikapcsolás. A másik meg az utolsó állapot, amellyel nem csak gombnyomásra kapcsol be a wifi, hanem induláskor már aktív.
(#) Mengyán válasza laszlo29 hozzászólására (») Aug 27, 2012 /
 
Milyen modemed van? Melyik szolgáltatónál vagy? 4 éve használsz 3020-ast? Nem gondoltam volna, hogy ilyen régi.
(#) torok72 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 27, 2012 /
 
Működik. Kivittem az udvarra és a szomszéd wifit fogja, viszont az enyémet nem. Ez hogy van? Telefonon tudom fogni és a másik laptoppal is.
(#) kadarist válasza torok72 hozzászólására (») Aug 27, 2012 /
 
De mit csináltál vele, hogy működik?
(#) torok72 válasza Mengyán hozzászólására (») Aug 27, 2012 /
 
Működik. Kivittem az udvarra és a szomszéd wifit fogja, viszont az enyémet nem. Ez hogy van? Telefonon tudom fogni és a másik laptoppal is.
(#) laszlo29 válasza Mengyán hozzászólására (») Aug 27, 2012 /
 
Szintén albérlet miatt: vodafone: 2évig huawei e220, utána a mai napig: huawei k3765 Üdv:Laci!
Következő: »»   16 / 64
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem