Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » WLAN router
 
Témaindító: Androla, idő: Nov 24, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 19
(#) Tom-ee válasza Lucifer hozzászólására (») Jan 29, 2009 /
 
Nem sok minden van benne... Igazából tele van 0-val. A mérete bájtra pontosan annyi, mint az általam létrehozott cfe fájlé.
Próbáljam meg az erase parancsokat?
(#) Tom-ee hozzászólása Jan 29, 2009 /
 
Valami nagyon nem gömbölyű a történetben, mert most már minden parancs futása közben megáll (a backup:cfe közben is, ami az előbb még ment, sőt a probeonly alatt is)
(#) Lucifer válasza Tom-ee hozzászólására (») Jan 29, 2009 /
 
A probeonlynak mennie kell. Ha nem megy akkor vagy a kábel vagy az eszköz hibás.
(#) Tom-ee válasza Lucifer hozzászólására (») Jan 29, 2009 /
 
2 dolgot nem értek... délután még ment a dolog, most meg nem, illetve az az érdekes, hogy a folyamat közepén akad meg, tehát érzékeli az eszközt, beazonosítja még a flasht is, de amikor oda jut, hogy na írjunk bele akkor konyec... Holnap átnézem töviről hegyire a hardwert, hátha okosabb leszek, de nem értem mi történhetett...
(#) Tom-ee hozzászólása Jan 30, 2009 /
 
Nem megy... Nem tudom, mi történt, a kábel rendben van, a forrasztás rendben, és megáll a program, bármit mondok neki
(#) Tom-ee hozzászólása Jan 31, 2009 /
 
Talán mégsem teljesen reménytelen a dolog... Mivel bármilyen parancsot adtam neki, a memória írásnál megállt a folyamat, úgy gondoltam, egy próbát megér az, hogy kikapcsolom ezt a funkciót. A hatás az alábbi képen látható, ellenben innen nem jutok tovább...

07.JPG
    
(#) Lucifer válasza Tom-ee hozzászólására (») Jan 31, 2009 /
 
Üdv!

Illetve amit csatoltál annak nem a vége lenne az érdekes, hanem az eleje, illetve olyan része ahol nem f*f -et ír a flashbe.

Ha van ilyen rész akkor a CFE sikerrel landolt a vason.
(#) Tom-ee válasza Lucifer hozzászólására (») Jan 31, 2009 /
 
Persze, csak az utolsó 6-7% volt ilyen, de többet nem tudok visszagörgetni. De a többi része tele van egyéb karakterekkel...
(#) Tom-ee hozzászólása Jan 31, 2009 /
 
Egyébként hogy pontos legyek:
- erase paranccsal végigmentem mindenen (cfe, nvram, kernel, wholeflash); sajnos a /noemw kapcsolót használnom kellett
- generáltam cfe-t
- flash:cfe /noemw paranccsal feltöltöttem (ennek a vége van a képen)
Ezek után újraindítottam a routert és kis idő múlva a LAN csatlakozók LED-jei kialudtak, csak a power villogása maradt. Ha bedugom az UTP kábelt hátul, akkor elöl kigyullad a megfelelő LED, ha kihúzom, kialszik. (tehát effektíve valamit reagál a külvilágra)
(#) Lucifer válasza Tom-ee hozzászólására (») Feb 1, 2009 /
 
Akkor fent van rajta a CFE. Azaz ráfordultunk a célegyenesre. Mindjárt vadászok neked valami dd-wrt imaget, amit vagy tftp puttal kell feltolni majd rá.
(#) Tom-ee válasza Lucifer hozzászólására (») Feb 1, 2009 /
 
Azt megköszönöm, de ha mailre küldöd, akkor adok egy másikat... (egyébként küzdöttem tegnap néhány fw-vel, és egyik sem volt jó... nem tudom mivan )
(#) Lucifer válasza Tom-ee hozzászólására (») Feb 1, 2009 /
 
Töltsd le ezt. Majd
  1. tftp -i 192.168.1.1 put dd-wrt.v23_micro_generic.bin


A géped valahol 192.168.1.*-on legyen.

A DD-WRT oldala egy terror.
(#) Tom-ee válasza Lucifer hozzászólására (») Feb 1, 2009 /
 
Most már lehet, hogy apróságoknak tűnő dolgokat is megkérdezek, de elkezdtem elölről. CFE-t generál, JTAG-on feltölt. (épp töltődik). Ha kész, a tápot is kihúzzam, vagy az maradjon és úgy dugjam át az UTP-re? (lehet, hogy lényegtelen, de jobb a béke)
Utána ha az fw felment, várjak, míg történik valami, vagy reboot?
(#) Lucifer válasza Tom-ee hozzászólására (») Feb 1, 2009 /
 
Ha a CFE kész akkor reboot. WAN-ba bedug kábel, vár, tftp. Utánna ha felment magától újra kellene indulnia gondolom én. De ezt szvsz. látod a ledeken.
(#) Tom-ee hozzászólása Feb 1, 2009 /
 
Wohohoooo, FELTÁMADT!!! Megszűnt a villogás, elérem a felületet is. Kicsit szokatlan, de lehet, hogy nem próbálkozom a gyári visszaállításával. Honnan lehet megtudni a belépési kódokat hozzá? (felhasználónév, jelszó)
(#) Tom-ee hozzászólása Feb 1, 2009 /
 
Meglett közben. Nos, mindenkinek nagyon szépen köszönöm a sok segítséget és türelmet!
(#) Norberto válasza Tom-ee hozzászólására (») Feb 1, 2009 /
 
Gratulálok nektek, hogy összehoztátok!

Akár még egy pofás cikket is lehetne belőle írni

Lépésekkel, ábrákkal, magyarázatokkal tűzdelve. Biztos van/lesz még a neten olyan emberke, aki router újraflash-elésével próbálkozna.
(#) Tom-ee válasza Norberto hozzászólására (») Feb 1, 2009 /
 
Nem rossz ötlet, bár sosem írtam még cikket itt... De egyszer el kell kezdeni mindent Lehet, hogy este megpróbálkozom vele
(#) Lucifer válasza Tom-ee hozzászólására (») Feb 1, 2009 /
 
No ez jó hír. Legalább jutott a mai napra kis valami pozitívum. Gratulálok ahhoz, hogy volt kitartásod, és kreativitásod ahhoz, hogy végigcsináld az egészet.

Szerintem jobban jársz ha hagyod rajta a Linuxos firmwaret, de ez csak egy linuxos troll véleménye.
(#) Tom-ee válasza Lucifer hozzászólására (») Feb 1, 2009 /
 
Legalább nem unatkoztam, és ebbe is "beletanultam", vagy legalábbis elmondhatom, hogy csináltam már. Nincs esetleg ehhez egy magyar használati utasítást szerezni valahonnan? Azzal azért csak könnyebben menne a dolog... (bár talán az alapokat be tudom lőni a régi beállítások alapján)
(#) Ladoz hozzászólása Feb 27, 2009 /
 
Sziasztok!

Szervesen a topic témájába illik a problémám, ezért is bátorkodom itt tanácsért folyamodni. Amennyiben új topic nyitása lett volna célszerű, úgy, megkérek egy moderátort, hogy helyezze át kérdésem.

Linksys WRT54GL v1.1 (CL7B sorozat, EON EN29LV320B-70TCP flash) téglává vált. Power led villog, lan1-4 folyamatosan világít. JTAG kábellel és wrt54g programmal próbálnám éleszteni. A wrt54g nem ismeri fel a flash típusát, így a /fc: kapcsolóval manuálisan állítom be: 05 és/vagy 30 értékekkel megy az írás/olvasás (időnként azért megakad).
Először csináltam backupot a teljes flash tartalomról (-backup:wholeflash), majd töröltem az nvram-ot, de továbbra is tégla maradt. Töröltem a kernelt és a cfe-t, majd többféle, netről letöltött boot tartalmat (a fenti típushoz való 256k-s cfe-k, amelyekben hex editorral beállítottam a MAC címet és a sorozatszámot) írtam a flash-be, de továbbra sem akar elindulni a boot/failsafe folyamat. A beírt cfe tartalmakat minden esetben visszaolvastam és a kapott állományt binárisan összehasonlítottam a beírt cfe.bin fájllal. Bitre egyeznek.
Frusztrál a dolog. Tanácstalan vagyok, hogy hol hibázhatok, mit tehetek még a sikeres élesztés érdekében. Kérem, ha bármelyikőtök használható ötlettel tud szolgálni: segítsen. Kösz!
(#) Lucifer válasza Ladoz hozzászólására (») Feb 27, 2009 /
 
Tegyél rá sorosportot és nézd meg mit csinál. van valami boot_wait nvram beállítás, amit lehet kigyalultál belőle az nvram törlésével.
(#) Ladoz válasza Lucifer hozzászólására (») Feb 27, 2009 /
 
A boot_wait paraméter a mentett nvram.bin-ben off-ra volt állítva. On-ra átírtam és kiírtam a flash-be. Újraindítás után a lan ledek rövid világítás után elaludtak. Utp kábel lan1 portra dug -> lan1 led világít, de a 192.168.1.1 nem pingelhető, tftp nem kapcsolódik (kernel ramterület előtte törölve lett, így tuti rossz a checksum, tehát indítania kellene a tftp szervert a cfe-nek). Gondoltam, biztos a backupos nvram paraméterei közül volt hibás valamelyik, ezért a cfe elején található _default_ nvram paramétereket kivágtam és kiírtam az nvram-ba (boot_wait-et on-ra átírtam előtte a binárisban). 192.168.1.1 továbbra sem pingethető, tftp klienssel nem érhető el. Próbáltam kiírni jtag-gel egy gyári kernelt, de megakad az írás elején a folyamat.
Nem értem. Elvileg, ha a boot (cfe) nem talál az nvram-ban megfelelően valid paramétereket, akkor miért nem írja ki automatikusan a cfe elején található alapértelmezett paramétereket, aztán utána hadd konfigoljon újra a user...
Hogyan lépjek tovább? Mit rontok el?
(Szavaidból úgy veszem ki, hogy a boot procedúra afféle debug funkcióként post üzeneteket ír ki a soros portra? Ha végképp kudarc a jtag-es megoldás, teszek rá soros portot.)
(#) Lucifer válasza Ladoz hozzászólására (») Feb 27, 2009 /
 
Igen a sorosport arra jó, hogy látod hogy mi a helyzet.
http://wiki.openwrt.org/OpenWrtDocs/Hardware/Linksys/WRT54G
lásd itt a soros port bejegyzést.

Én spec csak kibic vagyok a témában sosem volt linksys wrt-m csak más openwrt supported eszközeim vannak. A Netgear DG834GT CFE-je például olyan, hogy, nem ő nyit tftp szervert, hanem a paraccsorból kell behúzatni távolról. Ezért én azt javaslom, hogy a soros portot jó lenne kipróbálni.
(#) Ladoz válasza Lucifer hozzászólására (») Feb 27, 2009 /
 
Igen, közben utánaolvastam. Kell egy egyszerű terminál program amivel promptot kaphatok a cfe boot alatt és állíthatom az nvram paramétereit.
Most párhuzamos porton írom ki a kernelt. Kb. 1 órája megy, most tart 50%-nál. :/ Időközben olvasgattam még a boot_wait-ról és rájöttem, hogy nem elég az ascii 'off' stringet 'on'-ra átírni és egy nullával zárni, hanem a nulla utáni összes adatot egy bájttal "visszább" kel másolni. Lehet azért nem sikerült a tftp, mert a boot_wait paraméter továbbra is off-on maradt és nem várt a boot loader néhány másodpercet a tftp kapcsolatra. Persze ennek ellentmond az, hogy ha a cfe nem találja helyesnek a kernel checksumját, akkor is tftp wait állapotba kellene kerülnie, várva az új/jó kernel image-t.
Szval most 52%. Ha végzett kiderül... Kösz az eddigit.
(#) Ladoz válasza Ladoz hozzászólására (») Feb 27, 2009 /
 
Nem lett jó. Az új kernel után ismét az összes lan led újra világított. Mintha megsérült volna az nvram tartalma. Erre kiírtam az egy bájttal eltolt nvram tartalmat, de semmi előrelépés. A ledek elaludtak, csak az világít amelyikbe bedugtam az utp-t, de továbbra sem válaszol pingre, tftp-n sikertelen a csatlakozás.
Talán még megpróbálom más cfe tartalmakkal, de nem sok reményt fűzök hozzá. Úgy néz ki marad a soros port, legalább az kiderül, hogy rendben elindul-e a boot loader.
Minden ötletet, javaslatot szívesen fogadok. Üdv
(#) Lucifer válasza Ladoz hozzászólására (») Feb 27, 2009 /
 
Nem lehet hogy valami little/bigendian probléma van?
(#) Tom-ee válasza Ladoz hozzászólására (») Feb 27, 2009 /
 
Ezt olvastad?

Bővebben: Link
(#) Ladoz válasza Lucifer hozzászólására (») Feb 27, 2009 /
 
Lucifer:
Nem. Sima ascii karakterláncok nullákkal elválasztva egymástól, így indifferens a bájtsorrend, a másolás nem okozhatott problémát.

Tom-ee:
Igen, persze. A cikked adta az alapötletet, de sajnos nem oldódott meg általa a probléma. :/ Kérlek, olvass vissza, elég részletesen leírtam.
(#) Ladoz válasza Ladoz hozzászólására (») Feb 27, 2009 /
 
Egyébként, azt hiszem már cfe (boot loader) fázisban sérül a folyamat. Ha invalid az nvram tartalma, akkor a cfe elején lévő (0x1000) alapértelmezett nvram beállításokat kellene beírnia az nvramba, azaz a router minden előző beállítást felejtene, de legalább elindulna. Ilyenkor kiolvasva az nvramot üresnek találom (0xff), nem csinálja meg az alapraállítást. Ha beírom neki manuálisan az nvram tartalmat, akkor túllép, a ledek elalszanak, de kernel hiányában nem indítja a failsafe tftp-s fázist.
Következő: »»   3 / 19
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem